Φυγοστρατία & Θεατρινισμοί

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

[σημ "εν κρυπτώ" : Οι Έλληνες της Κύπρου είναι τυχεροί που έχουν μια φωνή σαν αυτή του Λ.Μαύρου...Στην Ελλάδα για την δικιά μας φυγοστρατία ποιός θα μιλήσει ? Όι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι με τα τρελόχαρτα ή οι "γυναικωτοί" της σόου μπίζ ? ]

Toυ Λάζαρου Μαύρου

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΙ θεατρινισμοί είναι πολλά απ’ όσα λέγονται για την αυξανόμενη Δόλια Φυγοστρατία. Όλοι αυτοί που «σκίζουν από ιερή αγανάκτηση τα ιμάτιά τους» και βεβαιώνουν ότι τάχα μου και δήθεν «θα νομοθετήσουν» και «θα πάρουν μέτρα» και «θα πατάξουν» και «θα ρημάξουν», με όλα τα εις «-άξουν» λήγοντα (δημαγωγικώς ψευδόμενα) ρήματα, είναι οι ίδιοι και οι αυτοί, που κατάντησαν την Εθνική Φρουρά στα σημερινά της χάλια.

Άλλοι με τις «14μηνες» και άλλοι με τις «19μηνες» θητείες τους. Ψηφοθηρικές σειρήνες που φλόμωσαν τ΄ αφτιά της κοινωνίας αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες όλης εκείνης της πλύσης εγκεφάλου. Άλλοι, τότε που ήσαν Υπουργοί Άμυνας και ξήλωναν την Εθνοφυλακή για να αποδεσμεύσουν τους… 53χρονούς τους. Άλλοι που κατήργησαν, πλην τρεις, και τις παρουσιάσεις. Άλλοι που ανέλαβαν «βιομηχανία» διάλυσης μονάδων, αφόπλισαν και απέλυσαν χιλιάδες εφέδρους. Κι άλλοι που έφτασαν ώς τον πρωτοφανή, ανά το παγκόσμιο, εξευτελισμό, στην πιο επίσημη εορτή της πολιτείας, την 1η Οκτωβρίου 2008, στην πιο επίσημη παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων, να διατάσσουν την αφαίρεση των… γεμιστήρων από τα τυφέκια των… παρελαυνόντων!

Όλα αυτά, βέβαια, που καθηκόντως υπενθυμίζονται εδώ, δεν επιχειρούν να προσφέρουν κανένα άλλοθι στη Δόλια Φυγοστρατία. Άλλωστε είναι πλήθος οι από πολλά χρόνια ευσυνείδητοι πολίτες - οπλίτες - έφεδροι κι εθνοφύλακες, που ακόμα κι όταν έβλεπαν γνωστούς ομήλικους ή συναδέλφους τους, έκαστος στο επάγγελμά του, με διάφορα «κόλπα» να αποδεσμεύονται από την Εφεδρεία ή να μην παρουσιάζονται ποτέ στην Εθνοφυλακή, ΔΕΝ έσπευσαν να… επωφεληθούν κι οι ίδιοι από την ίδια ή παρόμοια κατάντια! Παρέμειναν υπηρετούντες και επεξέτειναν εθελοντικώς τη συνέχιση της υπηρεσίας τους, για να τα 'χουν όσο καλύτερα μπορούσαν με τη συνείδησή του ο καθένας. Επειδή είναι και θέμα προσωπικής τιμής, αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας.

Κ Α Τ Α Τ Ι Θ Ε Ν Τ Α Ι, όμως, ως αναγκαίες ψηφίδες για να μπορούμε να βλέπουμε το σύνολο του ψηφιδωτού. Η αύξηση της Δόλιας Φυγοστρατίας είναι προϊόν και αποτέλεσμα της πολιτικής των διαδοχικών κυβερνήσεων. Είναι προϊόν της πολιτικής των κομμάτων, με βαθμό ευθύνης αντίστοιχο των ποσοστών που κάθε κόμμα κορδώνει ότι έχει μέσα στον λαό. Είναι δείκτης -πολύ ισχυρότερος από την αποχή 40,6% στις πρόσφατες εκλογές- της παρακμής που υφίσταται το δημοκρατικό πολίτευμα και η φιλοπατρία στην Κύπρο της 35χρονης ήδη τουρκικής κατοχής. Και τα αίτια αυτής της παρακμής έχουν να κάμουν και με τη Δειλία απέναντι στους Τούρκους Κατακτητές...

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

3 σχόλια:

Nήμα 8 Ιουλίου 2009 στις 4:02:00 μ.μ. EEST  

Μπορούμε να έχουμε ένα ακριβή αριθμό των φυγόστρατων σε Ελλάδα και Κύπρο αντίστοιχα;

Νήμα

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 10:07:00 π.μ. EEST  

Πλέον είναι μόδα για κάθε θυληπρεπή, "φιλελεύθερο" αριστερό τρέντουλα ή μη να δηλώνει με καμάρι πως δεν γουστάρει τον στρατό και δεν θέλει να πάει. Εγώ΄ένα θέλω να μάθω, ο ανδρισμός και η αίσθηση του καθήκοντος από πότε πήγαν περίπατο ? Παναγιώτης

enkripto 11 Ιουλίου 2009 στις 8:09:00 μ.μ. EEST  

Νήμα, δεν γνωρίζω ακριβή νούμερα.

Πάντως δεν ειναι ελληνικό μόνο το πρόβλημα..για παράδειγμα οι γείτονες αντιμετωπίζουν πολύ οξύτερο πρόβλημα φυγοστρατίας ..


"The Turkish Armed Forces (TSK) do not provide data about deserters, but last year while answering a parliamentary inquiry Minister of Defense Vecdi Gönül acknowledged that there were more than 14.3 million young men eligible for the compulsory military service and that 7 percent of them were not fulfilling this obligation for various reasons. This means nearly 1 million young men did not join the military. Among this 1 million are different types of deserters. The ones who openly declared their conscientious objection, although it is not recognized as a right under Turkish law, number around 60."

http://www.todayszaman.com/tz-web/detaylar.do?load=detay&link=176180

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP