Δεσμεύσεις ΥΦΕΘΑ προς τους εργαζομένους της ΕΛΒΟ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνο Τασούλα, συναντήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι των 630 εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΕΛΒΟ . Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου τους, Γιώργο Μαυρομάτη, ο υφυπουργός προέβη σε μια σειρά από δεσμεύσεις.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μαυρομάτης, ο υφυπουργός ανέλαβε δεσμεύσεις που σχετίζονται με τη συμμετοχή της ΕΛΒΟ στη συμπαραγωγή του ρωσικού τεθωρακισμένου οχήματος Μάχης (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ 3 και με τα βαλτωμένα επί πενταετία προγράμματα κατασκευής/ανακατασκευής διάφορων τύπων φορτηγών, ενώ υποσχέθηκε ότι εντός των ημερών θα καλέσει τη διοίκηση της εταιρείας σε συνάντηση στην Αθήνα, για να συζητήσουν τρόπους τόνωσης της βιωσιμότητας της αμυντικής βιομηχανίας.

Σε ό,τι αφορά τη συμπαραγωγή του ΤΟΜΑ, ο κ. Τασούλας δεσμεύτηκε ότι εντός της εβδομάδας, κι ενώ οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους συνεχίζονται, θα κοινοποιηθεί στη διοίκηση και τους εργαζομένους στην εταιρεία επίσημο έγγραφο, όπου αναφέρεται ότι δεν γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση η ρωσική πρόταση για τόσο μικρή συμμετοχή της ΕΛΒΟ στο πρόγραμμα.

Διοίκηση και εργαζόμενοι στην εταιρεία προσβλέπουν στο πρόγραμμα του ΤΟΜΑ για την επιβίωσή της, αλλά η ρωσική πλευρά δεν δείχνει μέχρι στιγμής προθυμία να αναθέσει έργο ουσίας στην ΕΛΒΟ. Κατά συνέπεια, η μη αποδοχή της ρωσικής πρότασης από την κυβέρνηση αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την εταιρεία και τους εργαζομένους.

Παράλληλα, ο κ. Μαυρομάτης επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα έχει ξεκαθαρίσει ποια από τα «αδρανή» προγράμματα μπορούν να ενεργοποιηθούν, ώστε οι παραγωγικές γραμμές της ΕΛΒΟ, που στην ουσία λειτουργούν πλέον μόνο για το τανκ «Leopard II», να επαναλειτουργήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάτη, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Πλακιωτάκης, υπέγραψε ήδη ανάθεση για ανακατασκευές οχημάτων του στρατού, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως εντάσσονται στο «πακέτο» των 20 εκατ., τα οποία θα δίνονταν στην εταιρεία ως «εξτρά» χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Μέχρι την επόμενη συνάντηση, πάντως, οι εργαζόμενοι δεν αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάτη, η διοίκηση του σωματείου θα συνεδριάσει αύριο, ώστε να προγραμματίσει γενική συνέλευση των εργαζομένων για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεών τους.

www.naftemporiki.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP