Δημιουργείται Εθνικό Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Το προσχέδιο διατάξεων για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.-

Σύμφωνα με αυτό, το συμβούλιο θα συγκροτείται από τον υπουργό ή τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα δημόσιας τάξης, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τους δυο προηγούμενους υπουργούς Δημόσιας Τάξης (εφόσον διατηρούν την βουλευτική τους ιδιότητα), έναν βουλευτή από κάθε κόμμα, τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τους αρχηγούς της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, τους δυο προηγούμενους αρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, τον διοικητή της ΕΥΠ, τον πρόεδρο του Κέντρου Μελετών Ασφάλεια, έναν καθηγητή ποινικού δικαίου, έναν καθηγητή εγκληματολογίας και έναν καθηγητή κοινωνιολογίας…

Οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου (είναι όργανό συμβουλευτικό της κυβέρνησης στη χάραξη της πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας και δεν λαμβάνει αποφάσεις) θα έχουν να κάνουν με το στρατηγικό σχεδιασμό σε εθνικό επίπεδο της πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας με την διαμόρφωση των γενικών κατευθύνσεων, την οργάνωση των δομών των υπηρεσιών ασφαλείας , τον προσδιορισμό του πλαισίου των θεσμικών μέτρων τόσο προληπτικού όσο και κατασταλτικού χαρακτήρα, την παρακολούθηση της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής και τέλος την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο το συμβούλιο θα συνεδριάζει τακτικώς κάθε τέσσερις μήνες και εκτάκτως όταν το ζητήσει ο πρόεδρος (δηλαδή ο υπουργός Εσωτερικών) ή μετά από πρόταση δυο τουλάχιστον κομμάτων της Βουλής…Αξίζει να τονισθεί ότι όλα τα έγγραφα, αλλά και όσα λέγονται στις συνεδριάσεις του συμβουλίου θα είναι απόρρητα και η διαβάθμιση θα καθορίζεται ανάλογα με την περίπτωση…

Στις 22 Ιουλίου θα συζητηθούν από τους εκπροσώπους των κομμάτων οι προτάσεις του κ. Μαρκογιαννάκη και αναμένεται να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το νεοσύστατο συμβούλιο.

spynews-gr.blogspot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP