Αναστέλλεται η αποστολή στα Σκόπια για τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για την Τρίτη 21 Ιουλίου αποστολή του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου στα Σκόπια, με στόχο την επίσκεψη στις φυλακές του Τέτοβο των Σκοπίων, του Φιλέλληνα αρχαιολόγου ? ιστορικού Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς.

Η αναστολή της αποστολής αποφασίσθηκε, δεδομένου ότι, ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, θεωρείται πια «αγνοούμενος», καθώς ο ίδιος ο διευθυντής των φυλακών του Τέτοβο, ξεκαθάρισε στον εκπρόσωπο Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρο Βιτάλη ότι, «δεν υπάρχει κανείς Γκλιγκορίεβιτς στις φυλακές του». Αυτή η εξέλιξη, επέβαλε και την αναβολή της αποστολής και παράλληλα τον επανασχεδιασμό της.

Σχετικά με τις φήμες οι οποίες κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες – τις οποίες μάλιστα συζητούν ως πιθανότητα σκοπιανοί δημοσιογράφοι ? ότι ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς δολοφονήθηκε, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη ή ανεπίσημη πλευρά. Αυτό που παραμένει ως γεγονός είναι ότι, από το Σάββατο 4 Ιουλίου έως σήμερα, ο Φιλέλληνας αγωνιστής της Δημοκρατίας, είναι άφαντος και η τελευταία δήλωσή του είναι αυτή που έστειλε ο ίδιος στους φίλους του μέσω του διαδικτύου, όπου και εξέφραζε τους φόβους του για νέα σύλληψή του.

Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, καλεί όλους τους φίλους του Βάσκο Γκλιγορίεβιτς να επικοινωνήσουν με τον εκπρόσωπο Τύπου του, έτσι ώστε να προγραμματισθούν οι επόμενες κινήσεις για την ανεύρεση του Φιλέλληνα αρχαιολόγου ? ιστορικού, πριν να είναι πολύ αργά για την ζωή του.

http://olympia.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2009 στις 4:41:00 π.μ. EEST  

Ένα τσούρμο φασίστες στο προσκεφάλι μας.Κρίμα για το παιδί,μακάρι να είναι ζωντανός.

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2010 στις 5:18:00 μ.μ. EET  

Κανένα νεο έχουμε; ο κ. πρωθυπουργός έχει θέσει το θέμα στην ατζέντα όταν συναντιέται με τον κ. Γκρουέφσκι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP