Oι Ερπύστριες του Αττίλα

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Του Λάζαρου Μαύρου

ΕΧΟΝΤΑΣ αποβιβάσει στο Πέντε Μίλι της ήδη προδομένης Κερύνειας, δυο και πλέον εκατοντάδες αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης και ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα, μετά την «εκεχειρία» της 22ας Ιουλίου 1974, οι δύο μεραρχίες εισβολής του Αττίλα, 39η και 28η, εξαπέλυσαν αλλεπάλληλες επιθέσεις μέχρι και την τελική προέλασή τους της 14ης-16ης Αυγούστου 1974 για την κατάκτηση της μισής Κύπρου.

Ε Κ Τ Ο Τ Ε, κάτω από τις κάννες του πάνοπλου Αττίλα, σε κατάπαυση του πυρός, η προέλαση εναντίον και της άλλης μισής, επιχειρείται πολιτικά και ιδεολογικά. Με άλλου είδους ερπύστριες. Έχουν ονόματα κάπως διαφορετικά από τα made in USA άρματα, Μ-47, Μ-48 και Μ-113. Έχουν όμως τους ίδιους στόχους και σκοπούς:

- Η «Διζωνική, Δικοινοτική, Ομοσπονδία»,

- ο «Συνεταιρισμός Δύο Συνιστώντων Στέιτς»,

- η «Πολιτική Ισότητα» 18% = 82%,

- το «Ισότιμο Καθεστώς»,

αποτελούν τις κύριες ερπύστριες της τουρκικής, πολιτικής και ιδεολογικής προέλασης. Με στόχο τη νόμιμη πλέον και συμπεφωνημένη επέκταση του τουρκικού ελέγχου εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου. Με την υπογραφή και των θυμάτων του Αττίλα: Των Ελλήνων Κυπρίων. Των «Κκούπρους Ρουμλάρ»(!) όπως ο οθωμανισμός επέβαλε να προσδιορίζονται. Υπογραφή, την οποία, όμως, επί 35 έτη απέτυχαν -εισέτι- να υφαρπάσουν.

Σ Τ Η Ν 35η ΕΠΕΤΕΙΟ του Αττίλα, ο Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, ο Τσεμίλ Τσιτσέκ κι ο Εγκενές Μπαγίς του Ερντογάν και του Γκιούλ, επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα, παρατεταγμένοι κορδωτοί καμαρωτοί πλάι στους στρατηγούς και τα παρελαύνοντα τουρκικά και τ/κ στρατεύματα του Αττίλα, στην τουρκοκρατούμενη πλευρά της Λευκωσίας, «υποστήριξαν έναν νέο συνεταιρισμό, τον οποίο ανέλαβε να περιγράψει ο απεσταλμένος της Άγκυρας: Θα βασιστεί στα κριτήρια των ΗΕ όπως η διζωνικότητα, η πολιτική ισότητα, τα δυο συνιστώντα κρατίδια με ισότιμο καθεστώς και πρόσθεσε πως η αποτελεσματική και ντε φάκτο εγγύηση της Τουρκίας θα συνεχιστεί»(«Φ» 21.7.09).

Β Ε Β Α Ι Α , οι κατά καιρούς ηγεσίες των «Κκούπρους Ρουμλάρ», τα αντιλαμβάνονται κάπως διαφορετικά. Κι επιμένουν ότι «αγωνίζονται» για να δίνουν το «δικό τους περιεχόμενο», «στη βάση αρχών» κ.ο.κ., για τους εν λόγω «διζωνικούς» και «συνεταιρικούς» όρους, ορισμούς και ονόματα. Σημασία, όμως, έχει, υπέρ ποίου προελαύνουν επί 35 χρόνια οι εν λόγω ερπύστριες, στα μυαλά ντόπιων και ξένων. Σε τέτοιο, μάλιστα, βαθμό, ώστε οι περισσότεροι λησμόνησαν κιόλας ότι πρόκειται περί τουρκικών κατοχικών ερπυστριών και τις νομίζουν «κυπριακή (δήθεν) λύση, από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους»!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP