Σε ανυπακοή στους αξιωματικούς προτρέπει ο Κύπριος ΥΠΑΜ....

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

[και ο κατήφορος της Ε.Φ υπο την διακυβέρνηση Χριστόφια συνεχίζεται..]

Ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας κάλεσε τους νεοσύλλεκτους να μην υπακούουν στους εκπαιδευτές τους, όταν τους καλούν να εκφωνήσουν «συνθήματα που βρίσκονται εκτός πάγιας τακτικής».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής διαβεβαίωσης των 12 αποφοίτων μαθητών από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της Ελλάδας, ο Υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Παπακώστας είπε πως μετά από μια πρόχειρη διοικητική έρευνα που έχει γίνει, έχουν δυστυχώς επαληθευθεί οι πληροφορίες για εκφώνηση απαράδεκτων συνθημάτων στο ΚΕΝ Λάρνακας και στο ΚΕΝ Πάφου. «Υπάρχει πάγια διαταγή του ΓΕΕΦ, η οποία καθορίζει τα συνθήματα που μπορούν να εκφωνούνται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, τόσο στα ΚΕΝ όσο και στην εκπαίδευση, η οποία γίνεται στους σχηματισμούς και στις μονάδες. Επομένως, όποιος εκφωνεί οποιοδήποτε σύνθημα που είναι εκτός της πάγιας διαταγής, είναι πειθαρχικό αδίκημα», είπε.

Όπως είπε ο Υπουργός, από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το παράπτωμα, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ διέταξε την απομάκρυνση του εκπαιδευτή από το ΚΕΝ, και την πειθαρχική του τιμωρία, η οποία προβλέπει την ποινή της φυλάκισης.
Παράλληλα, ο κ. Παπακώστας έστειλε το μήνυμα στους νεοσύλλεκτους ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να εκφωνούν συνθήματα που τους διατάζουν οι εκπαιδευτές τους και τα οποία βρίσκονται εκτός πάγιας διαταγής. «Εάν ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτής διατάξει το τμήμα του να εκφωνηθεί οποιοδήποτε σύνθημα το οποίο δεν προβλέπει η διαταγή, να μην το εκτελούν», τόνισε. «Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο», συνέχισε, «έχουν το δικαίωμα οι νεοσύλλεκτοι να παρακάμψουν την ιεραρχία, και να πάνε απευθείας στο διοικητή του ΚΕΝ και να καταγγείλουν τον όποιον εκπαιδευτή παραβιάζει τον κώδικα».
Στον Υπουργό δόθηκε ανώνυμη επιστολή υπαξιωματικού της ΕΦ προς την οργάνωση Χρυσή Αυγή, με την οποία κατηγορείτο η Κυβέρνηση για παρεμπόδιση εκφώνησης τέτοιων συνθημάτων, και του ζητήθηκε να τη σχολιάσει. «Δεν μπορώ να σχολιάσω επιστολές οι οποίες είναι ανώνυμες», είπε.
Ερωτηθείς αν οι υπαξιωματικοί θα παραπεμφθούν ενώπιον Στρατοδικείου, ο κ. Παπακώστας είπε πως «ανάλογα με την περίπτωση. Αυτή η παράβαση, η παρατυπία ή παρανομία, δεν είναι ποινικό αδίκημα, είναι πειθαρχικό αδίκημα. Δεν μπορεί να παραπέμπουμε τέτοια φαινόμενα στο Στρατοδικείο».
Ερωτηθείς αν έχουν ευθύνη οι Διοικητές των ΚΕΝ, ανέφερε πως ο κάθε Διοικητής είναι υπεύθυνος για ό,τι η μονάδα ή η υπηρεσία του πράττει ή παραλείπει να πράξει. «Με αυτό το πνεύμα, ναι υπάρχει έμμεση ευθύνη», συμπλήρωσε.
Ο Υπουργός Αμυνας σημείωσε, επίσης, πως αυτά τα συνθήματα όχι μόνο δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αξιόμαχο στρατό, αλλά δημιουργούν αντίθετα αποτελέσματα. Δεν μπορεί αυτά τα συνθήματα, όπως το γνωστό σύνθημα ‘καλός Τούρκος νεκρός Τούρκος’ να κυριαρχούν. «Εμείς θέλουμε μαχητές, να αντιμετωπίσουν δηλαδή σε μια δεδομένη στιγμή την όποια εχθρική επιβουλή. Δεν θέλουμε ούτε ανθρώπους αιμοβόρους, ούτε ανθρώπους οι οποίοι να τρέφουν μίσος και πάθος», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση πώς μπορεί να διασφαλιστεί το αξιόμαχο του στρατού, ο κ. Παπακώστας διερωτήθηκε αν το αξιόμαχο εξαρτάται από τα συνθήματα ή από το αποτέλεσμα μιας σωστής εκπαίδευσης. «Τα συνθήματα τα οποία επιτρέπονται είναι απλώς και μόνο για να εξυψώνουν το ηθικό του και για βηματισμό», είπε.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

6 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2009 στις 11:37:00 μ.μ. EEST  

Το έχει χάσει ο κ. υπουργός....
Και αν ακόμα υποθέσουμε ότι η εκφώνηση "αιμοβόρων" συνθημάτων είναι λάθος (που δεν είναι γιατί συντελεί στο ηθικό), η στρατιωτική πειθαρχία, παντού και πάντα, λέει "πρώτα εκτελείς και μετά βγαίνεις παραπονούμενος". Αν αρχίσει ο καθένας να μην εκτελεί διαταγές κατά βούληση, πάει η πειθαρχία. Αυτό θέλει ο κ. υπουργός;

Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2009 στις 7:21:00 π.μ. EEST  

..μαλιστα απο δω και περα θα λενε συνθηματα οπως το " περνα , περνα η μελλισα " , " δευτερα κατι εχω ην τριτη δεν αντεχω " ( στρουμφακια ) ,
" χαρωπα τα δυο μου χερια τα χτυπω " και αλλα τετοια χαρουμενα και θα κανουμε την ΕΦ σωμα αδελφων νοσοκομων. ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΠΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ " ΚΥΡΙΕ " ΥΠΟΥΡΓΕ , Η ΕΦ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟ

Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2009 στις 1:01:00 μ.μ. EEST  

Τα άτομα είναι και κομπλεξικά και ηλίθια και προδότες του κερατά που οδηγούν το έθνος στον γκρεμό.

Νήμα 30 Ιουλίου 2009 στις 10:40:00 μ.μ. EEST  

ΨΗΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΕ!!

ΑΝΟΗΤΕ, ΔΟΥΛΟΦΡΟΝΑ ΥΠΟΥΡΓΙΣΚΕ!

Νήμα

Mha yai 9 Αυγούστου 2009 στις 10:37:00 μ.μ. EEST  

Βρε μαλακια που δερνει τουs πολιτικουs ! Συναγωνισμο θα κανουν μαλλον ! Σε λιγο θα τουs υποχρεώνουν να τραγουδουν "Μια ωραια πεταλουδα" ! Στην καταστροφη μαs οδηγουν !

Ανώνυμος 15 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:58:00 μ.μ. EET  

μαλιστα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP