Γιωργάκης και μετανάστες – ας τα πούμε μια φορά έξω απ’ τα δόντια...

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Γράφει ο Κωνσταντής Ο.

Και ξαφνικά θυμηθήκαμε όλοι το πρόβλημα των μεταναστών και λαθρομεταναστών... Η κυβέρνηση
, εκεί που είχε (και) αυτό το ζήτημα στον «αυτόματο πιλότο», ξαφνικά ενεργοποιήθηκε, καθάρισε το κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι της Πάτρας, αύξησε τις περιπολίες στο Αιγαίο και έθεσε τη συνεργασία της Τουρκίας ως όρο για την ευρωπαϊκή πορεία της.

Ήδη ετοιμάζονται και στρατόπεδα «υποδοχής» των λαθρομεταναστών και παρατείνεται με νόμο ο επιτρεπόμενος χρόνος προσωρινής κράτησης στους δέκα μήνες, ώστε να μην αφήνονται ελεύθεροι πριν ολοκληρωθεί η γραφειοκρατιική διαδικασία για την απέλασή τους. Αλλά και τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι, που μέχρι χθες σιωπούσαν ή απέρριπταν κάθε σχετική συζήτηση ως «ρατσιστική» και αντίθετη στο πολυδιαφημισμένο πρότυπο της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας», ανακάλυψαν το προφανές: ότι ο αριθμός των μεταναστών έχει κατά πολύ ξεπεράσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Και ότι η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου δεν είναι ούτε «ρατσισμός», ούτε «φασισμός», ούτε «ακροδεξιά ατζέντα»… είναι πρωτίστως θέμα κοινής λογικής.

Σε τι οφείλουμε αυτή την ξαφνική αλλαγή; προφανώς στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η εκτόξευση της εκλογικής δύναμης του ΛΑΟΣ και ο καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε σε όλους, ότι η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής της στο θέμα των λαθρομεταναστών. Ότι δεν πείθεται πια από σαπουνόφουσκες περί «πολυπολιτισμικότητας», όταν βλέπει τη γειτονιά της να γίνεται γκέτο και την έννομη τάξη να καταλύεται για ένα (δήθεν) Κοράνι που σκίστηκε. Ότι το «κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος» φαντάζει ίσως πρωτότυπο στους τοίχους των Εξαρχείων, και η «ανοχή στον Άλλο» ακούγεται ωραία στα κουλτουριάρικα καφέ του Κολωνακίου, αλλά η κοινωνική πλειοψηφία που ζει τη δύσκολη πραγματικότητα της Κυψέλης και της Αχαρνών, δεν εκφράζεται ούτε από τα Εξάρχεια ούτε από το Κολωνάκι. Και ότι αυτή η κοινωνική πλειοψηφία απέφυγε μεν ως τώρα τις ακραίες πολιτικές επιλογές, αλλά είναι πλέον διατεθειμένη να στραφεί ακόμα και σε αυτές, αν οι «ορθόδοξες» πολιτικές δυνάμεις συνεχίσουν να αδιαφορούν για το πρόβλημα – αν δεν αποδείξουν ότι μπορούν να εγγυηθούν στην κοινωνία το στοιχειώδες αγαθό της ασφάλειας.

Κι έτσι, άνοιξε επιτέλους η συζήτηση για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών... Τα ΜΜΕ θέλοντας και μη, εγκατέλειψαν τη συνασπισμίτικη ατζέντα. Η κυβέρνηση πήρε κάποιες πρωτοβουλίες για να δείξει ότι «έλαβε το μήνυμα». Ο ΛΑ.Ο.Σ. περηφανεύεται ότι τη «ρυμούλκησε» στις πολιτικές του θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ομφαλοσκοπεί, μη θέλοντας να παραδεχτεί ότι ο καταποντισμός του στις ευρωεκλογές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό (πέραν της στάσης του στα γεγονότα του Δεκεμβρίου) και στο ζήτημα των μεταναστών. Αλλά η πραγματικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση ήρθε από το ΠΑΣΟΚ, με τις «οκτώ θέσεις» που διατύπωσε ο Γιωργάκης για τους μετανάστες αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Ας σχολιάσουμε μερικές από αυτές:

1) "Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση.Στόχος 0% λαθρομετανάστες."

Εδώ βλέπουμε το Γιωργάκη, με μια ανέξοδη εξαγγελία, να προσπαθεί να ευθυγραμμιστεί με το κυρίαρχο κοινωνικό ρεύμα, που απαιτεί τον περιορισμό της μετανάστευσης, εξαγγέλλοντας «μηδενική ανοχή» στην παράνομη μετανάστευση – ασχέτως αν ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών το 2003 δέχθηκε τον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» 343/2003 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο μετείχε ο Γιωργάκης) που επιβάλλει στην Ελλάδα να δέχεται πίσω τυχόν λαθρομετανάστες που θα φτάσουν από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες... ασχέτως αν οι εκλεκτές του στο Ευρωκοινοβούλιο () επιμένουν φανατικά στην εφαρμογή του κανονισμού αυτού που γεμίζει την Ελλάδα λαθρομετανάστες... «Μηδενική ανοχή» λοιπόν ο Γιωργάκης... γιατί όχι; Τζάμπα είναι τα λόγια.

2) "Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων".

Είναι εξοργιστικό να μιλάει ένας πολτιικός για διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων με σκοπό την αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων μας, ενώ ο ίδιος ως αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών είχε αποτύχει σε αυτό το στόχο...Π.χ. κατά την ελληνική προεδρία της ΕΕ το 2003 το θέμα της φύλαξης των συνόρων τέθηκε σε δεύτερη μοίρα και προτάχθηκε η «αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες προέλευσης των μεταναστών» κλπ. – και ως το 2004 που ο Γ. Παπανδρέου έφυγε από το ΥπΕξ, η κοινή φύλαξη των ελληνικών συνόρων ως ευρωπαϊκών δεν είχε προχωρήσει καθόλου...Μόλις το 2007 ξεκίνησαν οι θαλάσσιες περιπολίες των ευρωπαϊκών συνόρων,χάρη στην πίεση των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων πρωτοστάτησε η Ελλάδα με παρέμβαση του Κ. Καραμανλή στη σύνοδο κορυφής του Λάχτι της Φινλανδίας το 2006. Έτσι, από πέρυσι για πρώτη φορά τα ελληνικά σύνορα φυλάσσονται από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της FRONTEX, με ιταλικά και σλοβακικά ελικόπτερα, αεροσκάφη και ταχύπλοα. Ο Γιωργάκης που κάνει και κριτική, ως υπουργός Εξωτερικών είχε πετύχει κάτι ανάλογο; Όχι. Το είχε προσπαθήσει μήπως; Ούτε. Κατά τα άλλα, μιλάει σήμερα για αυστηρή φύλαξη των συνόρων με κοινοτική βοήθεια. Όπως είπαμε, τα λόγια είναι τζάμπα...


6) "Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς."
7) "Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες."

Εδώ, «κρυμμένο» στα σημεία 6 και 7, βρίσκουμε το «ζουμί» της υπόθεσης: ο Γιωργάκης, κάπως διακριτικά, αλλά πάντως ευθέως, εξαγγέλλει τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας (προσοχή! όχι την απλή νομιμοποίηση με άδεια παραμονής, αλλά τη χορήγηση πλήρους ελληνικής ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, δηλαδή και ΨΗΦΟΥ) στους μετανάστες, "ιδίως δεύτερης γενιάς’’ (δηλ. χωρίς να αποκλείεται η χορήγησή της και σε άλλους, πρώτης γενιάς). Και σα να μην έφτανε αυτό, στο σημείο (7) ο Γ. Παπανδρέου εξαγγέλλει ευθέως την προσέλκυση και άλλων μεταναστών "στους τομείς που υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες" - επομένως μιλάμε πάλι για ανειδίκευτους εργάτες για τα χωράφια και τις οικοδομές, την ώρα που οι άνεργοι συμπατριώτες τους έχουν ήδη γεμίσει το κέντρο της Αθήνας...

Δηλαδή με λίγα λόγια, ο Γιωργάκης δε συμμερίζεται καθόλου τους προβληματισμούς της ελληνικής κοινωνίας για το θέμα των μεταναστών. Βάζει στην προμετωπίδα των θέσεών του τη «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση» για να δώσει την εντύπωση ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κοινωνία, αλλά στην πραγματικότητα επιμένει στην είσοδο ακόμα περισσότερων μεταναστών στην Ελλάδα και μάλιστα σκοπεύει να τους χορηγήσει και την ελληνική ιθαγένεια.

Ερώτηση: Γιατί επιμένει σε αυτό το σημείο ο Γιωργάκης; Απάντηση: Διότι ο Γιωργάκης, όπως είχε δηλώσει απερίφραστα στο «Κλικ» το 1999, αντιπαθεί την έννοια του «μονοεθνικού κράτους». Πιστεύει στην «πολυπολιτισμικότητα», σε μια «παγκόσμια πολυπολιτισμική κοινωνία βασισμένη στη διαφορετικότητα» (Πρόλογος στο βιβλίο «Πετυχαίνω τη συμφωνία», Καστανιώτης 2001), θεωρώντας ότι «η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα»” (Πρόλογος στο βιβλίο «Ανάγκη Δράσης- Συνηγορία για μια άλλη πολιτική», Πόλις 1998). Επομένως είναι απόλυτα φυσικό για τον Γιωργάκη να επιμένει στην είσοδο και άλλων μεταναστών και τη χορήγηση ιθαγένειας, αφού αυτό προωθεί το στόχο της «πολυπολιτισμικής Ελλάδας...

Αλλά για εμάς, τους Έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους, από πού κι ως πού είναι επιθυμητός στόχος η μετεξέλιξη της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική κοινωνία; Η πολυπολιτισμικότητα είναι ακόμα όρος της μόδας στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό έχει απομυθοποιηθεί προ πολλού... Η έννοια της «πολυπολιτισμικότητας» (multi-culturalism) ξεκίνησε στις ΗΠΑ το ’60 – ’70 μέσα στη γενικά εναλλακτική τάση που κυριαρχούσε τότε, ως εναλλακτικό πρότυπο χειρισμού των μεταναστών και ειδικά της παιδείας τους, σε σχέση με το ως τότε κυρίαρχο πρότυπο του «χωνευτηριού» (melting pot) που είχε εφαρμοστεί με επιτυχία στις παλιότερες γενιές μεταναστών, με στόχο να «χωνευτεί» ο μετανάστης στην αμερικανική κουλτούρα. Σε αντιδιαστολή με το «χωνευτήρι», το πρότυπο της «πολυπολιτισμικότητας», που εφαρμόστηκε μετά το ‘70 κυρίως στους ισπανόφωνους μετανάστες, είχε στόχο τη διατήρηση της «πρώτης» ταυτότητας των μεταναστών, ειδικά με την διδασκαλία της «πρώτης» τους γλώσσας ως κύριας στο σχολείο.

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ισπανόφωνων γκέτο, η απόδειξη της αποτυχίας του πολυπολιτισμικού προτύπου και η επιστροφή στο «χωνευτήρι» και την κοινή κουλτούρα. Αλλά και στην Ευρώπη, το πολυπολιτισμικό πρότυπο έχει δείξει τα αρνητικά του αποτελέσματα: στη Γερμανία οι διακριτές «τουρκικές γειτονιές» που δεν αφομοιώνονται αποτελούν πια μεγάλο πρόβλημα... στη Σουηδία οι βιασμοί γυναικών από νεαρούς μουσουλμάνους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα... στην Αγγλία υπάρχουν ήδη περιοχές (όπως το Ληντς),όπου ήδη λειτουργούν ισλαμικά δικαστήρια με βάση τη σαρία.... η οποία θεωρείται και από τους Άγγλους αναπόφευκτη... Αυτή την εξέλιξη θέλουμε και στην Ελλάδα;

Η εμμονή του Γιωργάκη στο αποτυχημένο μοντέλο της «πολυπολιτισμικότητας» εξηγείται από τα βιώματά του στα χίπικα κοινόβια των ΗΠΑ και του Καναδά τη δεκαετία του ’70. Τον καταλαβαίνουμε τον άνθρωπο... έχει τις εμμονές του... Αλλά ο κόσμος προχώρησε, το πολυπολιτισμικό πρότυπο απέτυχε σε Αμερική και Ευρώπη... η Ελλάδα τι φταίει να γίνει πειραματόζωο στις ιδεολογικές εμμονές του Γιωργάκη;

Σημειώστε ότι η πρόθεση του Γιωργάκη να δώσει την ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες δεν είναι μια χίμαιρα... είναι επίσημη θέση, διατυπωμένη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2007:

Είναι επίσης μια πρακτική που ο Γιωργάκης δε δίστασε να εφαρμόσει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2008, όπου ξεφτίλισε τις δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος του πατέρα του, επιτρέποντας να ψηφίσουν, ως «μέλη και φίλοι», μετανάστες χωρίς ελληνική ιθαγένεια, και νοθεύοντας έτσι το αποτέλεσμα. Η ρύθμιση αυτή έχει πλέον κατοχυρωθεί επίσημα και στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ (βλ. άρθρο 18 καταστατικού ΠΑΣΟΚ).
Είναι, τέλος, ένα πολιτικό σχέδιο για το οποίο ο Γιωργάκης θα βρει άμεσα πρόθυμους συμμάχους, αφού σε αυτό το σημείο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί απόλυτα με του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι «όλα αυτά τα παιδιά θα πρέπει αυτοδίκαια να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια (εφόσον φυσικά το επιθυμούν) χωρίς καμία διαδικασία κρίσης»
Επομένως μια κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα προωθήσει αυτόν τον κοινό στόχο, αφού μάλιστα η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες υπόσχεται τεράστιο κομματικό όφελος: εκατοντάδες χιλιάδες νέους (και πιστούς) ψηφοφόρους, ικανούς να αλλάξουν τις πολιτικές ισορροπίες στην Ελλάδα για πάντα..

Λοιπόν Συνέλληνες το θέμα είναι απλό: ο Γιωργάκης, έστω με λίγο «καμουφλάζ», μας έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του... κανείς μας δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν προειδοποιηθήκαμε... Αν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ βγει πρώτο κόμμα και πάρει το «μπόνους» των 40 εδρών, θα μπορέσει με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή των Οικολόγων του Τρεμόπουλου να σχηματίσει κυβέρνηση και να περάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προαναγγέλλει από τώρα: δηλαδή να δώσει αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια (και το δικαίωμα ψήφου) σε όλους τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, και σε πολλούς από την πρώτη γενιά... Μιλάμε για 500.000 – 1.000.000 καινούριους ψηφοφόρους, που θα αλλάξουν για πάντα τον πολιτικό χάρτη της χώρας... που θα βγάζουν κυβέρνηση... και θα επιβάλουν με τα αιτήματά τους (ίδρυση τζαμιών, σχολεία στη γλώσσα τους κλπ.), την «πολυπολιτισμική κοινωνία» που απέτυχε σε όλη την Ευρώπη, και που την οραματίζεται ο Γιωργάκης για την Ελλάδα μας. ...

Έλληνες πολίτες, θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί; Κυκλοφορήστε αυτό το θέμα… Για να καταλάβουμε όλοι τι παίζεται στις επόμενες εκλογές. Και να μην έχει κανείς μας το ελαφρυντικό της άγνοιας, αν ψηφίσει Γιωργάκη...

22 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2009 στις 7:29:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ κ. Κωνσταντή Ο.
Συμφωνώ με τα γραφόμενα σας σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Οι όποιες διαφωνίες μου είναι ελάχιστες και δεν πειράζουν τη δομή του άρθρου σας.
Ερωτώ όμως. Καλά ο Γιωργάκης, ο .. Κωστάκης όμως τι ? Τι το διαφορετικό κάνει, τι το διαφορετικό σκέπτεται, τι το διαφορετικό θέλει (ή θα ήθελε)να νομοθετήσει ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κωνσταντίνος Λ.

αντιπροοδευτικος (61,3%=OXI) 14 Ιουλίου 2009 στις 8:07:00 π.μ. EEST  

Γιωργος Παπανδρέου....Ενας ακόμη διορισμένος εγκαθετος στην πολιτικη μας ζωή. Οταν ψηφιζεις ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα ψηφιζεις Παπανδρέου και κατ'επέκταση αυτούς που τον επέβαλαν στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, το αυτό με τον κ. Καραμανλή..Παντοτε συνέβαινε αυτό αλλά τώρα γίνεται προκλητικά δείχνοντας βαθειά περιφρόνηση για τους πολιτες αυτής της χώρας.. Σκεφτομαι τι μπορεί να κρυβουν οι υπογειες διαδρομές και τρεμω στην σκεψη οτι η πολιτικη, τα τζακια, και το οργανωμενο εγκλημα πιθανον να ειναι μια ομοουσια και αδιαιρετη τριαδα! Λαοπροβλητους ηγετες χρειαζομαστε, ανεξαρτητως αν συμφωνουμε μαζι τους, και οχι μαριονεττες! Καταψηφιζω τους εγκαθετους ακομη και αν ειναι στο κομμα της προτιμησης μου.......

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2009 στις 10:14:00 π.μ. EEST  

Τη βρίσκεις με τον Γιωργάκη...
Μόνο που ο Κωστάκης σου τα' κανε μπάχαλο!

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2009 στις 12:59:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε των 10:14
αφού τα έβαλες με τον Ευάγγελο Αβέρωφ στην πρώτη ανάρτηση του ιστολογίου, τώρα συνεχίζεις τις Πασοκικές σου μπούρδες. Το ιστολόγιο αυτό δεν παίζει κομματικά παιχνίδια. Να πας να εκθέσεις τις απόψεις σου στο press-gr, pressme, troktiko και λοιπά μπλογκ που υποστηρίζουν τυφλά τον ΓΑΠ. Άντε στο καλό και να μην ξανάρθεις. Εδώ ασχολούμαστε με σοβαρά πράγματα.

Κωνσταντής Ο. 14 Ιουλίου 2009 στις 1:14:00 μ.μ. EEST  

Προς Ανώνυμο 14.7.2009 07.29:

Ο Καραμανλής σίγουρα έχει κάνει κι αυτός λάθη, ειδικά στους ανθρώπους που διάλεξε γύρω του. Αλλά ούτε νομιμοποίησε μετανάστες (όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ), ούτε τους έφερε να ψηφίσουν στο συνέδριο του κόμματός του, ούτε εξαγγέλλει πως θα τους δώσει ελληνική ιθαγένεια και ψήφο. Αντίθετα, είναι εκείνος που πέτυχε να έρθουν ευρωπαϊκά περιπολικά σκάφη και ελικόπτερα να περιπολούν τα σύνορά μας (από πέρσι). Και για να μιλήσουμε γενικότερα, στα εθνικά θέματα έχει τηρήσει πολύ καλύτερη στάση από το Γιωργάκη ("Όχι στα Σκόπια στο Βουκουρέστι, στήριξη του Τάσσου Παπαδόπουλου κατά του Σχεδίου Ανάν, προώθηση ρωσικών αγωγών κλπ.)
Ο Καραμανλής δεν είναι ιδανικός, αλλά σε σχέση με το Γιωργάκη είναι "το μη χείρον βέλτιστον" - ακόμα και η ψήφος στο ΛΑΟΣ διευκολύνει το Γιωργάκη να βγει πρώτος.
Τα πράγματα είναι απλά: αν στις επόμενες εκλογές βγει ο Γιωργάκης πρώτος, θα συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ, και ο Θεός να μας φυλάει.

Φιλικά,
Κωνσταντής Ο.

cvog 14 Ιουλίου 2009 στις 1:41:00 μ.μ. EEST  

Τι προτείνετε κύριε Κωσταντή Ο.; Αυτό το 1.000.000 ανθώπους να ζούν σαν ζώα χωρίς μορφωση, αξιοπρέπεια και δικαιώματα; Να τους εξαφανίσουμε; Να τους εκμεταλευτούμε ακόμη περισσότερο; Αν ήσασταν στη θέση τους είμαι σίγουρος ότι δεν θα γράφατε κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι Έλληνες όπως έχουμε καταντήσει και όχι οι μετανάστες...

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2009 στις 1:55:00 μ.μ. EEST  

Είναι τουλάχιστο κωμικό και ανεύθυνο να γράφονται άρθρα για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα της κοινωνίας μας από κομματικά εμπαθή πρόσωπα. Πραγματικά δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσω ή να συγχιστώ.
Καλυνήχτα Ελλάδα... Όσο εσύ τρωγεσαι με τα σωθικά σου, άλλοι τρίβουν τα χέρια τους

enkripto 14 Ιουλίου 2009 στις 2:47:00 μ.μ. EEST  

ο ορισμός της κομματικής εμπάθειας κατα την γνώμη μου είναι να αφήνεις ΕΝΤΕΛΩΣ ασχολίαστο το περιεχόμενο του μηνύματος που διαβάζεις αλλά να επιτίθεσαι στο πρόσωπο που στο μετέδωσε ,χωρίς να το γνωρίζεις..

νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί και τον σκοπό για τον οποίον παρεμβαίνεις καθώς διατυμπανίζεις σε όλους ότι έχεις κομματικές παρωπίδες.

επι τις ουσίας ,σε ότι αναφέρει η ανάρτηση υπάρχει κάποια ένσταση? είναι ψευδές κάτι απο αυτά που αναφέρει μήπως?

enkripto 14 Ιουλίου 2009 στις 2:56:00 μ.μ. EEST  

@cvog

δεν μπορώ να μιλήσω εξ'όνόματος του Κωνσταντή ,μπορώ όμως να σου δώσω μερικές πρόχειρες απαντήσεις στην ερώτηση "τι να κάνουμε"

Θα μπορούσαμε να κάνουμε ακριβώς αυτό που έκαναν η Ολλανδία ,η Ισπανία και προσφάτως η Ιταλία...

πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η διεθνιστική-ακροαριστερή ρητορική στην Ελλάδα μας τελείωσε,δεν καθορίζει πλεόν ο Συριζα και οι συνιστώσες του την ατζέντα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.Σε περίπτωση που δεν το αντιληφθήκατε ,σας παραπέμπω στα αποτέσματα των τελευταίων εκλογών.

Οι κύριοι που διεκδικούν την ψήφο του Έλληνα πολίτη ορκίζονται πίστη στο Σύνταγμα και υποτίθεται ότι φροντίζουν πρώτα και κύρια να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εντολοδόχων τους ,των Ελλήνων ψηφοφόρων δλδ

Κωνσταντής Ο. 14 Ιουλίου 2009 στις 3:13:00 μ.μ. EEST  

Προς cvog:

Όχι, δεν προτείνω οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να ζουν "σαν ζώα, χωρίς μόρφωση, αξιοπρέπεια και δικαιώματα". Προτείνω να μην τους δοθεί ελληνική ιθεγένεια και ψήφος, γιατί θα αλλοιώσουν το εκλογικό σώμα. Αυτό δεν αποκλείει ούτε το να μορφώνονται τα παιδιά τους, ούτε να ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, ούτε να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία κλπ (όπως άλλωστε έχουν σήμερα). Δεν είναι το ζήτημα άσπρο - μαύρο, "ή ιθαγένεια και ψήφο ή τίποτα"...
Π.χ. οι Τούρκοι μετανάστες ζούσαν σαράντα χρόνια στη Γερμανία χωρίς να παίρνουν ιθαγένεια, και το 2000 που ο Σρέντερ πήγε να τη δώσει στα εγγόνια τους έγινε χαμός και βάλανε χίλιους περιορισμούς (και από πάνω ήρθε ο Ερντογάν και τους είπε να μην ενσωματωθούν). Εμείς στην Ελλάδα, καλά καλά δεν ήρθαν οι άνθρωποι, να τους δώσουμε ιθαγένεια και ψήφο;

Και επιπλέον όχι, δεν προτείνω να τους εξαφανίσουμε. Προτείνω όμως τουλάχιστον να μη φέρουμε κι άλλους. Και σίγουρα προτείνω να καταψηφίσουμε αυτόν που μας λέει ευθέως ότι θα φροντίσει να φέρει κι άλλους.

Φιλικά,
Κωνσταντής Ο.

enkripto 14 Ιουλίου 2009 στις 3:17:00 μ.μ. EEST  

να προσθέσω στους πράσινους φίλους του ιστολογίου ,ότι πριν κάνουν οποιαδήποτε αναφορά στην "δήθεν" κομματική εμπάθεια της σελίδας ,ας κάνουν μια έρευνα πληκτρολογώντας "Ντόρα Μπακογιάννη" στην μηχανή αναζήτησης μας

Θα διαπιστώσουν ότι η όποια κριτική υπαγορεύεται μόνο απο το καλώς εννούμενο εθνικό συμφέρον και όχι για κάποια θεσούλα στις ομάδες των παπαγάλων που δυστυχώς έχουν κατακλήσει και το διαδίκτυο

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2009 στις 1:39:00 π.μ. EEST  

Tι να πω. Ο Κωστακης τα κανε σκατα σ αυτο τον τοπο με το Γιωργακη τα βαζεις. Κλασσικος ΝΔτης η ΛΑΟΣιτης δεξιος. Το μεταναστευτικο εφτασε σε οριακο σημειο επι κυβερνησης (εαν αυτο λεγεται κυβερνηση) Καραμαν-αλη αγαπητε...Συνελληνα...

Οσο για τον αν αυτο το ιστολογιο παιζει κομματικα παιχνιδια ή οχι δε νομιζω οτι χρειαζεται κριτικη. Χωριο που φαινεται...

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2009 στις 11:05:00 π.μ. EEST  

@cvog
Προφανώς ούτε εγώ μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος του Κωνσταντή.
Επιπλέον, αντιλαμβάνομαι απολύτως την ευαισθησία σου για την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων. Αλλά θέλω να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι πρακτικό: Εσύ υποστηρίζεις την άνευ όρων αποδοχή κάθε λαθρομετανάστη που καταφέρει να εισέλθει στη χώρα; Κι όταν αυτοί φτάσουν τα 3 εκατομμύρια; Και τα 4; και τα 5; (Και μην έχεις αμφιβολία ότι αν δεν υπάρξει αντίδραση θα φτάσουν εκεί, γιατί ακόμη και τότε οι συνθήκες στην Ελλάδα θα είναι γι'αυτούς καλύτερες απ΄ότι πχ στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν). Και τότε τι θα κάνουμε; Θα συνεχίσουμε να τους δεχόμαστε και να τους νομιμοποιούμε;
Και σε παρακαλώ, απάντησέ μου κάτι ακόμη; Αν θέσεις ένα όριο, πχ τα 2 εκατομμύρια μεταναστών που πρέπει να δεχτούμε (λέω συμβατικά ένα νούμερο - καθόρισε εσύ το δικό σου), τότε τους υπολοίπους που θα φτάσουν, επιπλέον και μετά, τι προτείνεις να τους κάνουμε; Να τους διώξουμε; Να τους επαναπροωθήσουμε; Τι; Υπάρχει κάποιο όριο στο οποίο τελειώνει η διάθεσή για βοήθεια; Κι αν ναι, πως καθορίζεται αυτό; Είναι θέμα σύμβασης; Αν εσύ λες ότι πρέπει να αρχίσουμε να επαναπροωθούμε όταν γεμίσουμε με δύο εκατομμύρια μετανάστες, ενώ εγώ υποστηρίζω ότι πρέπει να το κάνουμε στις 400.000 εσύ είσαι πέντε φορές καλύτερος άνθρωπος από μένα; Και στα δύο εκατομμύρια εξαντλείται και η δική σου καλοσύνη; Και για τους επιπλέον γίνεσαι κι εσύ σκληρός και απάνθρωπος;
Τελικά, συμφωνούμε σε ένα σημείο: το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι Έλληνες όπως έχουμε καταντήσει και όχι οι μετανάστες...
Γιατί είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Κωνσταντής Ο 15 Ιουλίου 2009 στις 1:21:00 μ.μ. EEST  

Προς Ανώνυμο 1:39 :
Το πότε γέμισε η Ελλάδα μετανάστες και ποιος τους νομιμοποίησε το ξέρουν και οι πέτρες... το βέβαιον είναι ότι δεν ήταν ο Καραμανλής. Επομένως το μόνο που λες επί της ουσίας είναι λάθος, και κατά τα άλλα δεν παραθέτεις ούτε μισό αντίλογο σε αυτά που λέει το άρθρο. Απλά κατηγορείς για κομματισμό ένα blog που έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.
Δικαιούσαι βέβαια να έχεις την άποψή σου για το ποιος "τα έκανε σκατά" σε αυτόν τον τόπο, κι εγώ τη δική μου.
Αυτό που δε δικαιούσαι όμως είναι να βάζεις ταμπέλες σε ανθρώπους που δεν ξέρεις - ούτε ΝΔ ήμουνα ποτέ, ούτε ΛΑΟΣ, ούτε δεξιός γενικά. Ανήκω σε αυτό που κάποτε ονομαζόταν "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ", και ο Γιωργάκης μαζί με το Σημίτη το εξαφάνισαν από το χάρτη. Έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ πολλές φορές, και περιμένω να ξεκουμπιστεί ο Γιωργάκης για να το ξαναψηφίσω. Και νοσταλγώ την εποχή που η Δημοκρατική Παράταξη είχε επικεφαλής, όχι Γιωργάκη, ούτε Yorgos, ούτε George, αλλά τον ΓΕΩΡΓΙΟ Παπανδρέου.
Αυτά για να μην παρεξηγούμαστε.

Φιλικά
Κωνσταντής Ο.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2009 στις 12:01:00 μ.μ. EEST  

Χαθήκαμε αν τυχόν βγει ο παλαβογιωργάκης. Θα νομιμοποιήσει όλους τους λαθρομετανάστες, θα τους δώσει ιθαγένεια και ψήφο και τότε θα έχουμε αλβανοπακιστανούς δημάρχους, νομάρχες, βουλευτές, υπουργούς. Αυτό θέλετε όσοι ασκείτε κριτική στον Καραμανλή για να πέσει; Συνέλθετε. Απαραίτητη η τρίτη θητεία Καραμανλή για το καλό της πατρίδας.

enkripto 16 Ιουλίου 2009 στις 12:14:00 μ.μ. EEST  

απαραίτητη είναι εναρμόνιση πολιτικής ηγεσίας και κοινωνίας ανώνυμε φίλε όχι η 3η θητεία Καραμανλή ..

να σου θυμίσω ότι ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών ο Προκόπης Παυλόπουλος μέχρι πρίν απο λίγο καιρό -δημόσια ,απο τηλεοράσεως- ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες που επέλεξαν την Ελλάδα ..

προτάσεις σαν αυτές του ΓΑΠ είχαν ακουστεί κατα καιρούς και απο συγκεκριμένα πρόσωπα στο κυβερνητικό στρατόπεδο..ευτυχώς δεν προχωρήσαν σε σημείο να τις κάνουν επίσημες θέσεις

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

αυτη ειναι η ελλαδα !

http://forum.tanea.gr/viewforum.php?f=14

Ανώνυμος 15 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:20:00 π.μ. EET  

Αγαπητού φίλοι
η απορρόφηση μεταναστών στην Eλληνική κουλτούρα όχι μονο δεν είναι κακό αλλα επιβάλλεται. Μην ξεχνάτε ότι Η Eλλάδα ήταν κατεξοχήν χωρα η οποια ωθούσε μετανάστες σε τρίτες χώρες. Επίσης παρουσιάζεται το θέμα τις πολιτισμικότητας μονόπλευρα, ναι η Αγγλία και η Αμερική όπως και κάποιες άλλες χώρες έχουν κάποια προβλήματα εντούτοις είμαι σίγουρος ότι έχουν κερδίσει υπερδιπλάσια οφέλη από την απορρόφηση μεταναστών.
Ο αριθμός τον μεταναστών σε μια χωρα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δεν αντιλέγω. Όμως αυτό δεν δικαιολογεί την άρνηση της Eλληνικής κοινωνίας να αναγνώριση σε ένα παιδί που μεγάλωσε σε αυτή τη χωρα το δικαίωμα να νιώθει Eλληνας. Η πραγματικότητα είναι ότι η μάζα των μεταναστών που φθάνουν στην Eλλάδα προσπαθούν να φύγουν για πλουσιότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Όσον αφορά τον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» είναι πρακτικά αδύνατον να απόδειξη μια τρίτη χωρα τι χωρα προέλευσης του μετανάστη. Σκεφτείτε το απλό σενάριο: Εγώ είμαι αφρικανός παράνομος μετανάστης και πέφτω στα χερια τον γερμανικών αρχων. Οι γερμανοί ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έπεσα με αλεξίπτωτο στη γερμανία αλλα πως μπορούν να το αποδείξουν ότι ήρθα από την Ελλάδα? Δεν μπορούν μονο αν το παραδεκτό εγώ αλλα γιατί να το κάνω θα προτιμήσω την Eλλάδα από τh Γερμανία. Τρελός είμαι...
Η μετανάστευση είναι ένα τεράστιο πρόβλημα το οποιο δύσκολα θα λήθη, χρειάζεται συνεργασία μεταξύ ολόκληρης της EE. Πιστεύω ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες για μια καλύτερη συνεργασία .
πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί για να αφομοίωθη τουλάχιστο κάποιοs σημαντικόs αριθμόs από αυτούς τους μετανάστες. Η πολιτισμικότητα πράγματι δημιουργα δυσκολίες αλλα δημιουργα και αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα. Δεν πιστεύω να θεωρείτε την Αμερική, Αγγλία και Aυστραλία υποδιέστερες τις Ελλάδος όσον αφορά την ανάπτυξη.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:18:00 μ.μ. EET  

Αγαπητοί υπέρμαχοι της πολυπολιτισμικομαλακίας: άμα γουστάρετε την αισθητική των διάφορων κανίβαλων, να πάτε να ζήσετε μαζί τους κι άντε γαμηθήτε και παρατήστε μας. Αχαίρευτα, τεμπελόσκυλα, ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ρεμάλια.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:24:00 μ.μ. EET  

πΡΟς ΤΟΥς ΦΊΛΟΥς ΤΗς ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.
Αν η κουλτούρα η ηθική και η αισθητική σας τεριάζει με αυτή των διάφορων άλλων Λαών, δεν βλέπω το λόγο να μείνετε στην Ελλάδα. Αιντε τραβάτε να ακούσετε τους αμανέδες σας, στο Ιράκ, στην Τουρκία ή στο Πακιστάν κι αφήστε μας εμάς με τον "Moνοπολιτισμό μας", να ησυχάσουμκε κι από αυτούς κι από σας......

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:23:00 π.μ. EET  

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 στις 9:16:00 π.μ. EEST  

Σήμερα, 15 Απριλίου 2010, ενώ η Ελλάς υποφέρει από την αισχρή ακοδιαχείριση των διεφθαρμένων πολιτικών ταγών της που την έχουν ουσιαστικά χρωκοπήσει συμβαίνουν τα εξής:

1) Ο Γιωργάκης φρόντισε να ψηφιστεί ο νόμος με τον οποίο πας μη Έλλην αποκτά την Ελληνική ...... ιθαγένεια.

2) Ενώ θα υπάρχουν 1.000.000 περίπου άνεργοι Έλληνες, θα υπάρχουν και 4.500.000 αλλοδαποί αλλόθρησκοι (κυρίως μουσουλμάνοι!) που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας ως λαθρομετανάστες. Και αυτοί θα είναι άνεργοι.

Εκρηκτικότερη κατάσταση από αυτήν δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Αναρωτώμαι, αυτοί που ψηφίζουν μετά μανίας ... τα συμφέροντά τους [υποτίθεται!] και έχουν παιδιά έχουν σκεφθή το μέλλον των παιδιών τους ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP