Επιβεβαιώνεται η πρόθεση πώλησης του κυπριακού χρυσού

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς, παρά τις αμφισβητήσεις που διατυπώθηκαν, το δημοσίευμα του Reuters περί πρόθεσης της κυπριακής κυβέρνησης να εκποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων χρυσού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στην τηλεόραση του Bloomberg, κατά τους σχεδιασμούς της κυπριακής κυβέρνησης η εκποίηση του χρυσού θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μεγάλη απόφαση και σημείωσε πως οι λεπτομέρειες θα προσδιοριστούν εν ευθέτω χρόνω, κυρίως από το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας.

Είναι περιττό να επαναλάβουμε όσα γράψαμε ήδη κατά της εκποίησης των κυπριακών αποθεμάτων χρυσού, και μάλιστα σε τέτοιο ποσοστό. Σημειωτέον ότι όταν δημοσιεύτηκε αρχικά η είδηση, 400 εκ. Ευρώ σε χρυσό αντιστοιχούσαν σε 10,36 τόνους μετάλλου, ενώ τα συνολικά αποθέματα χρυσού της Κύπρου ανέρχονταν σε 13,9 τόνους στο τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council). Στο μεταξύ όμως η κατάρρευση της τιμής του χρυσού στις διεθνείς αγορές σημαίνει ότι για την επίτευξη του στόχου των 400 εκ. Ευρώ θα χρειαστεί η πώληση ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας χρυσού.

Εκτός από τη σημασία των αποθεμάτων χρυσού για ένα κράτος στη θέση της Κύπρου, οι δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών παραβιάζουν ένα βασικό κανόνα: και αν ακόμη κάποιο κράτος αποφασίσει να πουλήσει χρυσό, η πώληση δεν προαναγγέλλεται, για προφανείς λόγους: η αναγγελία της επικείμενης πώλησης ρίχνει τις τιμές. Ήδη με την αποκάλυψη του σχετικού εγγράφου από το Ρώυτερς στις αρχές του μήνα, η τιμή του χρυσού λόγω της ξαφνικής προσφοράς στη διεθνή αγορά υποχώρησε σημαντικά, και έκτοτε ακόμη περισσότερο. Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη στο Bloomberg δεν θα τη βοηθήσουν να ανέβει...

Αναρωτιέται κανείς αν έχουμε στην περίπτωση της Κύπρου μια επανάληψη του ελληνικού φαινομένου Παπακωνσταντίνου, δηλαδή έναν υπουργό Οικονομικών που με τις δηλώσεις του χειροτερεύει τη θέση της χώρας. Από τον κ. Παπακωνσταντίνου (και φυσικά τον προϊστάμενό του ΓΑΠ) έχουμε να θυμόμαστε τις δηλώσεις περί "Τιτανικού", που έβαλαν την οριστική ταφόπλακα στην ελληνική οικονομία. Φοβούμαστε ότι από τον κ. Γεωργιάδη και τον προϊστάμενό του Ν. Αναστασιάδη θα έχουμε να θυμόμαστε την εκποίηση των κυπριακών αποθεμάτων χρυσού έναντι πινακίου φακής.

14 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2013 στις 2:37:00 μ.μ. EEST  

Ίσως άσχετο, αλλά αρκετά ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ!

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ Τ΄ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.

"ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΑΠΗΓΟΡΕΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ,ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 15% ΕΞ ΙΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ 25%.ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ 5 ΕΥΡΩ ΠΩΛΟΥΝ 2 ΕΥΡΩ ΠΛΕΟΝ. ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΩΛΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ , Π. Χ ΤΟ ΑΖΑΧ ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ 1,50 ΠΗΓΕ ΣΤΟ 1,15ΕΥΡΩ".

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Ζητώ συγνώμη για τα κεφαλαία γράμματα, αλλά έτσι μου το έστειλαν και το δημοσιεύω ως έχει.

Γιάννης

Οδυσσέας 18 Απριλίου 2013 στις 3:01:00 μ.μ. EEST  

Γιάννη τα παραπάνω δε νομίζω πως αληθεύουν.
Κάποιες μειώσεις τιμών πιθανόν να υπάρχουν λόγω της συγκυρίας, όπως άλλωστε και στην Ελλάδα.
Αλλά τα περί απαγόρευσης στην πώληση και διαφήμιση γερμανικών προϊόντων είναι φαιδρότητες.

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2013 στις 3:54:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Οδυσσέα και σε μενα φάνηκαν παράξενα ΟΛΑ αυτά, ειδικά εκείνο του "προέδρου" της εκκλησίας!!! αλλά σκέφτηκα ότι εκ παραδρομής μαζί με τους προέδρους των δήμων έγραψαν έτσι και για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου! η αλήθεια πάντως είναι ότι από την αρχή ο Χρυσόστομος προέτρεπε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, καθώς και για την διάθεση της περιουσίας της εκκλησίας υπερ της χειμάζουσας οικονομίας! το βέβαιον είναι ότι οι κύπριοι (ο λαός εννοώ) δεν θα μασήσει εύκολα, σε σχέση με μάς! παροιμιώδης είναι και η υπομονή και η επιμονή τους, εξ ου και η φράση: είναι πεισματάρης σαν κυπραίικο γαιδούρι!!
δυστυχώς οι ασκούντες την πολιτική και εκεί κάτω είναι μάλλον από άλλο ανέκδοτο! διότι δεν πουλάς ή δεν διατυμπανίζεις ότι θα πουλήσεις την "προίκα" της χώρας σου (βλέπε χρυσός) την οποία την έχει για ώρα ανάγκης, όταν δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας και αφού έχεις ξεπουλήσει τον πλούτο σε ξηρά, αέρα και θάλασσα (όπως καληώρα εν ελλάδι)και αφού διαπραγματεύεσαι με όσους κρυμμένους άσσους έχεις στο μανικι σου! το γράφω αυτό γιατί διάβασα σήμερα ότι η β.κορέα θα σταματήσει τα κόλπα με τα πυρηνικά και τα πολεμικά παιχνίδια, αν ξεσφίξουν το λουρί των πιέσεων που δέχονται, δηλ. αφού με έχετε "κάψει" θα σας κάψω κι εγώ, ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, ο δε λαός μου τρώει φύλλα δένδρων και γρασίδι!! ας φάει και τις βόμβες σας, να λέει τουλάχιστον ότι πήγε υπερ βωμών και εστιών!!

Γιάννης

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2013 στις 6:58:00 μ.μ. EEST  

ΕΙΧΑΝ ΩΡΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ, ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2013 στις 7:25:00 μ.μ. EEST  

@ Γιάννη

έχεις κάποιο σύνδεσμο (από σοβαρή σελίδα) για όσα αναφέρει το email που αναπαρήγαγες;

Μάνος 18 Απριλίου 2013 στις 9:00:00 μ.μ. EEST  

Τίποτα από όλα αυτά δέν συμβαίνει εδώ στήν Κύπρο.
Ακόμα οι πολίτες δέν έχουν καταλάβει τί τούς ...κτύπησε.
Η Κύπρος τελείωσε μέ μιάς.
Κανείς καί ποτέ δέν θά έλθει νά επενδύσει στήν Κύπρο μέ ότι αυτό σημαίνει γιά τήν οικονομία.
Αλλά όμως άν ψηφίσουμε ΝΑΙ στό επομενο σχέδιο λύσης τότε θά......γεμίσουμε λεφτά....
Τάσσο...έφυγες νωρίς.....

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2013 στις 10:55:00 μ.μ. EEST  

Φίλε ανώνυμε, το mail που μου έστειλαν σχετικά με προηγούμενο σχόλιο μου γράφει τα εξής:
" Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013
ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ...
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ

Γράφει ο Νίκος Καλογερόπουλος"

και στη συνέχεια παρατίθεται η αντίδραση των κυπρίων στο δικό τους μνημόνιο! τώρα βέβαια ο Manos γράφει ότι τίποτα απ΄όλα αυτά δεν συμβαίνει, αφού το ηλεκτροσοκ που έπαθαν τους έχει παραλύσει!
νομίζω ότι σύντομα θα μάθουμε την αλήθεια!

Γιάννης

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2013 στις 12:25:00 π.μ. EEST  

@ Γιάννη

άρα, με άλλα λόγια, αναπαρήγαγες ένα email που σου ήρθε, με μία (ψεύτικη;) ανταπόκριση δήθεν από την Κύπρο, χωρίς καν να ψάξεις για κάποια επιβεβαίωση όσων "συνταρακτικών" περιέγραφε

Ουδέν σχόλιο

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2013 στις 9:49:00 π.μ. EEST  

Φίλε Ανώνυμε 19/4/2013 12:25:00 π.μ., καλημέρα.
Δεν θέλω να σπείρω δαιμόνια ή να αναπαράγω σχόλια "ψιθυριστών"!
να είστε όμως βέβαιος ότι μετά το α΄ σοκ και αφού νοιώσουν για τα καλά τις συνέπειες των μνημονίων που ψηφίστηκαν, οι κύπριοι θα ξεσηκωθούν και σίγουρα θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη όλα αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω mail! νομίζω πολλές φορές μας έχουν δείξει ότι δεν "μασάνε"!
θα μου πεις γιαυτό ψήφισαν χριστόφια και αναστασιάδη;! "ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται"
μετά το θάνατο του Τάσσου ήλπιζαν ότι θα συνεχίζονταν η πολιτική του με χριστόφια και αφού τα έκανε "θαλασσα" ΠΑΛΙ ήλπιζαν ότι ο αναστασιάδης θα έφερνε κάτι καινούργιο! δυστυχώς πλανήθηκαν πλάνην οικτρά! μήπως και εδώ δεν συμβαίνει το ίδιο;! δυστυχως ΓΙΓΑΝΤΕΣ πολιτικοί στον ελλαδικό χώρο ΔΕΝ υπάρχουν πλέον και είμαστε αναγκασμένοι να πορευόμαστε με τα "αποδιαλεούδια" δηλ με 'ο,τι έχει απομείνει, που λέει και ο λαός!

Γιάννης

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2013 στις 2:33:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί συντάκτες, έγκυρος ο προβληματισμός που θέτει το άρθρο, αλλά δυστυχώς και εδώ πλάκωσαν οι "εξωγήινοι" στα σχόλια.

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2013 στις 11:44:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Γιάννη

ξεκίνησες παραθέτοντας ένα email, το οποίο υποτίθεται ότι περιέγραφε κάποια δήθεν γεγονότα στην Κύπρο.
Σου επισημαίνει ο Οδυσσέας ευγενικά ότι δεν αληθεύουν.
Επανέρχεσαι, ότι σου φάνηκαν μεν παράξενα, αλλά τα πιστεύεις.
Σου ζητάω ένα link για τα δήθεν γεγονότα, ενώ ακολουθεί άλλος σχολιαστής που δηλώνει ότι τίποτα από τα περιγραφόμενα δεν συμβαίνει στην Κύπρο.
Στην απάντηση σου τα γυρίζεις λίγο και γράφεις ότι θα μάθουμε σύντομα την αλήθεια.
Στην συνέχεια μας λες ότι δήθεν δεν θέλεις να αναπαράγεις σχόλια ψυθιριστών (το μοναδικό όμως που έκανες σε αυτή την συζήτηση) και εκφράζεις πεποίθηση ότι σύντομα οι Κύπριοι θα κάνουν αυτά που περιέγραψες πιο πάνω (ανακριβώς) ως γεγονότα που ήδη συνέβησαν.

Χρειάζεται να συνεχίσω;


@ 19 Απριλίου 2013 - 2:33:00 μ.μ. EEST

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Ανώνυμος 20 Απριλίου 2013 στις 9:30:00 π.μ. EEST  

@Γιάννης
Οι κύπριοι μας φόρεσαν τα γυαλιά ?? Επειδή δηλαδή έριξαν την τιμή του φραπέ στα 2 ευρώ ??

Ανώνυμος 20 Απριλίου 2013 στις 4:31:00 μ.μ. EEST  

εντάξει παιδιά! μη βαράτε! δηλ. το πρόβλημα ποιό είναι; που τα γυρίζω;
επειδή ανέφερα ότι ο καιρός θα δείξει, αφού το mail, κατά την άποψη σας και του Manos είναι για τα μπάζα και τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει;! έλεος! όσον αφορά στα γιαλιά γιατί το αμφισβητείται;!
εάν δεν έκαναν και εκεί κάτω οι "πολιτικοί" τις ρεμούλες τους και τα παιχνίδια με τις τράπεζες είχαν ή δεν είχαν εδώ και αρκετά χρόνια υψηλότερο κατα κεφαλήν εισόδημα σε σχέση με μάς; από το ΄87 που πηγα και έμεινα 1 μήνα και ειδα όντως τον πλουτο που είχαν, αν και κατεχόμενοι και ξεριζωμένοι, μέχρι πρόσφατα ΟΛΟΙ οι εξ Ελλάδος, ακόμη και καθηγητές Β΄θμιας Εκπαίδευσης ζητούσαν δουλειά στην Κύπρο! τώρα στο φραπέ κολλήσαμε! ναι και στο φραπέ!! όταν στα νησιά ζητάνε 5 και 6 ευρώ!! αυτός δεν λέγεται καφές, αλλά φαρμάκι!!

Γιάννης

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2013 στις 10:29:00 π.μ. EEST  

"δηλ. το πρόβλημα ποιό είναι; που τα γυρίζω;"

Ασχολίαστο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP