Αναβλήθηκε η επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Τουρκία για το Μαβί Μαρμαρά

Τρίτη 9 Απριλίου 2013


Αναβλήθηκε η επίσκεψη στην Άγκυρα της ισραηλινής αντιπροσωπείας για διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποζημίωση για το Μαβί Μαρμαρά. Η επίσκεψη, που θα γινόταν την Πέμπτη, αναμένεται για τις 21 Απριλίου.

«Θα συνοδεύσω (την Τρίτη) τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επίσκεψή του στο Κιργιστάν, έτσι ήρθαμε σε επαφή μαζί τους (με τους Ισραηλινούς) και αναβάλαμε την επίσκεψή τους», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η επίσκεψη, η οποία επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα λάβει χώρα στις 21 ή τις 22 Απριλίου. Υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την αναβολή αυτής της επίσκεψης για τις 22 Απριλίου για «λόγους επιμελητείας».

Η ανακοίνωση της αναβολής γίνεται μερικές ώρες αφού οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που έχουν καταθέσει προσφυγή στην Τουρκία εναντίον του Ισραήλ για τη φονική επίθεση εναντίον της ναυαρχίδας ενός στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα, επιβεβαίωσαν ότι επιμένουν στις προσφυγές τους, παρά την πρόσφατη συγγνώμη και την προσφορά αποζημιώσεων από το Ισραήλ.

«Δεν θα συζητήσουμε ενδεχόμενες αποζημιώσεις ούτε θα σταματήσουμε την προσφυγή όσο δεν αίρεται ο αποκλεισμός της Γάζας» είχε δηλώσει ο Μουσά Τσογκάς, ένας από τους ακτιβιστές που επέβαιναν στο τουρκικό οχηματαγωγό Μαβί Μαρμαρά.

Ο Αρίντς δήλωσε πάντως πως η εξομάλυνση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων βρίσκεται στο σωστό δρόμο και συνεχίζεται.

www.in.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP