Ορθόδοξοι ιεράρχες θύματα απαγωγής στη Συρία

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο συρορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου Γρηγόριος Γιοχάνα (Ιωάννης) Ιμπραήμ απήχθησαν από ενόπλους στη κοντά στην τουρκοσυριακή μεθόριο ενώ βρίσκονταν καθ' οδόν προς το Χαλέπι στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής. Κατά πληροφορίες, νεκροί είναι ο οδηγός και ο διάκονος του μητροπολίτη.

Το συριακό SANΑ, που πρόσκειται στο καθεστώς Άσαντ, ανέφερε ότι οι δύο ιεράρχες απήχθησαν στο Κφαρ Νταέλ από «τρομοκρατική ομάδα». Με αυτόν τον όρο το συριακό καθεστώς αναφέρεται συλλήβδην στους αντικαθεστωτικούς. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, το μέλος του «Εθνικού Συνασπισμού της Συρίας» Αμπντουλαχάντ Στέιφο απάντησε στο Reuters όταν ρωτήθηκε για το ποιος βρίσκεται πίσω από την απαγωγή πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά». Ο ίδιος είπε επίσης ότι η απαγωγή έγινε ενώ οι δύο ιεράρχες κατευθύνονταν στο Χαλέπι, έχοντας περάσει από το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ Χάουα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Πριν από δέκα ημέρες, το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του προέδρου Άσαντ.

Πρώτη απαγωγή χριστιανών ιεραρχών

Οι δυό ιεράρχες είναι οι πρώτοι υψηλόβαθμοι χριστιανοί ιερωμένοι στη Συρία που παγιδεύονται τόσο βαθιά στη βία του εμφυλίου, ο οποίος έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70.000 Σύρους σε όλη τη χώρα.

Οι χριστιανοί, διαφόρων δογμάτων, στη Συρία αντιπροσωπεύουν κάτι λιγότερο από το 10% του συνολικού πληθυσμού.

Το καθεστώς Άσαντ, αλαβιτικού «χαρακτήρα» το ίδιο και στην ηγεσία μίας χώρας με πλούσιο μωσαϊκό κοινοτήτων, έχει διασφαλίσει την θρησκευτική ελευθερία στη χώρα.

Το ενδεχόμενο ανάδειξης μετά τον εμφύλιο ενός καθεστώτος στο οποίο θα είναι ισχυρές πιο «αυστηρές» μουσουλμανικές ομάδες έχει προκαλέσει ορισμένες ανησυχίες, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν ενισχύσει τους πιο ακραίους ισλαμιστές στις τάξεις αντικαθεστωτικών.

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης


Όπως ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, προκειμένου να γίνουν ενέργειες και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και τον διαβεβαίωσαν για την «αμέριστη συμπαράσταση» της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και για τις ενέργειες που ήταν ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Κεδικογλου σημείωσε ότι ο κ. Αβραμόπουλος ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς και ομολόγους χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο επικεφαλής της Συριακής Αντιπολίτευσης Τζορτζ Σάμπρα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων.

Επιπλέον κατά τη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει του ομολόγους του.

«Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

(Με στοιχεία από www.in.gr)

56 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 8:36:00 μ.μ. EEST  

Οι ειδήσεις (Αντέννα) είπαν ότι είχε αίσιο τέλος

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 9:38:00 μ.μ. EEST  

Καμία πίστις εις το Κεντρικόν Δελτίον Χαμπερίων του Αντέν Κανάλ (Γιουνάν Γκιαούρ Τελεβιζιόν). Άμα το πουν και άλλα κανάλια και το διασταυρώσουμε και από άλλες πηγές, ίσως…

Τολης Β

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 10:27:00 μ.μ. EEST  

Για τον τουρκομσθή φίλο


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/04/2013_495467

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 6:43:00 π.μ. EEST  

Μια η δυο τετραδες A-7 με συνοδεια F-16 απο την Κρητη ....ενα μυνημα...να μαθουν να αφησουν τους Ελληνες Χριστιανους ...στη Συρια...αρκετα...νομος για εισαγωγη Συρων Ελληνων Χριστιανων στην Ελλαδα....ειναι και 2,5 εκκατομυρια..

Manolis 24 Απριλίου 2013 στις 8:26:00 π.μ. EEST  

Aνωνυμε 24 Απριλίου 2013 - 6:43:00 π.μ. EEST
"Μια η δυο τετραδες A-7 με συνοδεια F-16 απο την Κρητη..." να σου πω και τη συνεχεια: ...ασχετως αποτελεσματος, τα γηραια βομβαρδιστικα καταριπτονται απο την (σε συνεχη πολεμικη εγρηγορση) Συριακη Α/Α αμυνα ( δεν εχουν εστω καποιο αναγλυφο για προστασια) οπως RF-4E "συμμαχης" χωρας. Τα F-16 συνοδευουν βομβαρδιστικα για εναερια προστασια, οχι επιγεια αεραμυνα. Δεν εχει βαλει στη Συρια ρουθουνι καμμια γειτονικη αεροπορια - θα βαλει η Ελληνικη ΠΑ για 2 ομηρους... Για την ...ανταλλαγη πλυθυσμου 2,5 εκατ.(!!!) Συρους Ελληνες (!!) Χριστιανους, δεν θα σχολιασω , τους περιμενουν ο γνωστος φρακτης και οι συνοριοφυλακες στον Εβρο με ανοικτες αγκαλες.
Και για τρολ ακομη , εισαι πολυ προχωρημενος.

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 9:46:00 π.μ. EEST  

2 παπάδες πιάσανε.... και;;;;;

καλύτερα για αυτούς αφού πιστεύουν στην αυτοθυσία και στον παράδεισο.

σιγά μην χάσουμε και τον ύπνο μας.

αν θέλουν οι σύριοι μουζαχεντίν έχουμε καμιά 50,000 χιλιάδες με ολόσωμη φούστα εδώ. τους κάνουμε τα εισιτήρια και δώρο ένας μήνας διακοπές στην μύκονο.

μηδενιστής.

Οδυσσέας 24 Απριλίου 2013 στις 11:24:00 π.μ. EEST  

@ μηδενιστη:
Πρώτον, και αν ακόμα δεν πιστεύει κάποιος, ο διωγμός των χριστιανών στη Συρία έχει προφανή γεωπολιτική σημασία.
Δεύτερον, από καθαρά ανθρώπινη πλευρά, το σχόλιο σου είναι αθλιο.

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 12:08:00 μ.μ. EEST  

"ο κ. Αβραμόπουλος ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών"

Αυτό κι αν είναι κίνηση ρουά ματ!

Τρέμουν απ'άκρου εις άκρον της γης όλοι οι τσετσένοι τρομοκράτες, αντάρτες ή ό,τι σκατά είναι.

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 12:18:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέα

ευχαριστώ φίλε για το 'άθλιο' το λαμβάνω ως κομπλιμέντο για την συγκεκριμένη κατηγορία εφοριακών.

οι χριστιανοί στην συρία ουδέποτε ενδιέφεραν το ελληνικό κράτος και ουδέποτε τον ελληνικό πληθυσμό. το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε χριστιανό, ισλαμιστή, σύριο, κινέζο κτλ αν δεν υπάρχει ΜΚΟ απο πίσω (γεωπολιτική της καρπαζιάς)

όπως είδαμε ο μηχανικός που απήγθει πρόσφατα και πήγε αδιάβαστος (και αβοήθητος καθώς το ΕΤΑ έκανε πυρπολητή και είχε δουλειά) ξεχάστηκε ήδη.

όσο για τις προσωπικές απόψεις του κάθε έλληνα χριστιανού ορθόδοξου σεβαστές είναι, και υπάρχουν χιλιάδες πεινασμένοι, εξαθλιωμένοι έλληνες και αλλοδαποί χριστιανοί ή μη, ακριβώς δίπλα στα σπίτια τους, για να δείξουν αν και πόσο πιστεύουν.
το να έχουμε πρώτη είδηση στις εφημερίδες και να ασχολιόμαστε για 2 γέρους δεν είναι λίγο ανόητο;;;; ή μήπως επειδή και καλά φοράνε σταυρό αξίζουν περισσότερο;;;; τέλειωσε το βυζάντιο αδερφέ. εδώ και 600 σχεδόν χρόνια και μαζί και οι εποχές οι παπάδες μίλαγαν με τη φωνή του "θεού" καβάλα σε άλογα μπροστά απο 200 τσαούσηδες.

μηδενιστής

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 12:44:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστής
Ας αφήσουμε τα "γεωπολιτικά", μόνον από την ανθρώπινη πλευρά, αίσχος, είσαι για τα μπάζα. Επιεικώς.

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 1:18:00 μ.μ. EEST  

@24 Απριλίου 2013 - 12:44:00 μ.μ. EEST

άλλος ένας χριστιανός;;; το άλλο μάγουλο; το ξέχασες; αμαρτωλέ!

μηδενιστής

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 3:06:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή τα έχω χαμένα, διότι περίμενα μετα το έγκλημα στη Βοστώνη, αν μη τι άλλο να καταδικάσεις την τζάμπα μαγκιά του κάθε τσόγλανου, που στο όνομα μιας μ@@κιας που πρεσβεύει, αν δηλ. το κάνει γιαυτό, απαγάγει ή σκοτώνει ή απαγάγει και σκοτώνει ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ αθώους ανθρώπους!!! είσαι πολεμιστής τζιχάντ και σκ..ταν, πηγαινε ρε μάγκα στα ίσα απέναντι σε έναν ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ και βάρα! τι χτυπάς ΑΟΠΛΟΥΣ, έστω για σένα και παπάδες!! γιατί δηλ. όλοι οι παπάδες έχουν πρησμένες κοιλιές και φαρδιές τσέπες από το φαγοπότι;;!!! και άρα σιγά μη χάσω τον ύπνο μου για δαύτους!
εδώ είσαι ΦΑΟΥΛ! η δυστυχία, η πείνα, η εξαθλίωση στην οποία μας οδηγούν για το ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!! πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει!! όμως δεν μπορούμε και ΔΕΝ πρέπει να τα κάνουμε όλα ένα ΙΣΩΜΑ!!
Γνωρίζεις ΠΟΛΥ καλα ότι υπαρχουν ΦΩΤΕΙΝΑ παραδείγματα παπάδων, μικρών ή μεγάλων στην ιεραρχία που έχουν δώσει ακόμη και τη ζωή τους για τον άνθρωπο (Αγιος Χρυσόστομος Σμύρνης το ΄22) αναφέρομαι στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά ακόμη και σήμερα, ναι και σήμερα, δίνουν και τη ζωή τους για τον άνθρωπο!
φίλε μου ο σταυρός που φοράνε δεν έιναι για τους περισσότερους σουβενίρ! είναι όρκος Πίστης Αγάπης και Ελπίδας και μια ΣΥΝΕΧΗΣ προσπάθεια για ενα καλύτερο αύριο!
"Μαύροι" εννοώ στην συμπεριφορά ιεράρχες ΥΠΑΡΧΟΥΝ, όμως η πλειοψηφία των Ορθοδόξων ιεραρχών στεκεται στο ύψος της! είναι άλλωστε τυχαίο που λυσσάνε ΟΛΟΙ οι "προοδευτικοί" στο όνομα της λέξης Ορδοδοξία;;!! δεν το νομίζω! η Ορθοδοξία είναι πέρα και μακριά από τις αγκυλώσεις που νομίζουν ότι πρεσβεύει και οι οποίες καταδυναστευουν τον άνθρωπο!!
Αλλά επειδή είναι πολύ μεγαλο το θέμα αυτό, σταματώ κάπου εδώ και νομίζω ότι πρέπει να "ψαχτεις" λίγο περισσότερο στο θέμα αυτό, γιατί μπορεί μεν το Βυζάντιο να τελείωσε, όμως ένας λαός σαν το δικό μας με την μακραίωνη ιστορία που έχουμε και με ΟΛΑ τα ελαττώματά της, δεν μπορεί με μια "μονοκοντυλιά" και χάριν εκμοντερνισμού να τα διαγραψει όλα!

Γιάννης

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 4:15:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννης

φίλε μου συγνώμη αλλά δεν. με τίποτα. ο ανθρωπισμός μου σταματάει στα όρκ και στους παπάδες. μ' αρέσει που έχει γίνει και θέμα με 300-400 νεκρούς τη μέρα στη σύρια!

όπως είπα αν θέλουμε να δείξουμε την αγάπη μας υπάρχουν και μωρά και μερικά είναι και ορφανά όπως τα παιδιά της 41χρονης τροχονόμου Αδαμαντίας Σιάφλα που σκοτώθηκε χτες στο καθήκον. όποιος "αγαπά χριστιανικά" ας στείλει κανα λεφτό στην οικογένεια.

μηδενιστής

Pro από Συμβασιλεύουσα 24 Απριλίου 2013 στις 4:26:00 μ.μ. EEST  

@Γιαννη .
Ενα απο τα σχολια σου που οχι μονο συμφωνω αλλα και με εκφραζουν 100% .

@μηδενιστη
Αδελφε η Ρωμανια δεν πεθανε....... ξαναρχεται Αναστενεται μεσα απο τις σταχτες της σαν τον φοινικα .
Λυπαμαι που νοιωθεις την αναγκη να βγαλεις τετοια συναισθηματα προς τον κληρο .Ειδικα απεναντι σε ανθρωπους που φυλανε θερμοπυλες .
Τελος παντων οπως και να'χει ακομα και αν δεν πιστευεις , πρεπει να γνωριζεις οτι η Ελληνορθοδοξοι ιερεις ειναι το τελευταιο απομειναρι μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μετα απο χιλιαδες χρονια παρουσιας στην περιοχη , οι οποιοι στηριζουν και στηριζονται απο θυλακες Ελληνικων-ελληνοτροπων πληθυσμων , Τους οποιους πρεπει να οργανωσουμε και να στηριξουμε . Αν ειχαμε στοιχειωδη πατριωτισμο , θα το καναμε . Ολα τα εθνη το κανουν για τους ομοεθνεις τους .

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 4:27:00 μ.μ. EEST  

μας "παίζεις" κανονικότατα!!
αμολάς τον πύραυλο και στη συνέχεια "κάτσε να δεις πόσα ψάρια θα τσιμπήσουν!" γιατί αφού ξεκινάς "κανονικά" και εκφράζεις τις οποιεσδήποτε απόψεις, στη συνέχεια "σωβρακοποιείς" τη συζήτηση;;!! μάλλον σήμερα είσαι στα κέφια σου, οπότε καλά θα κάνω "να το ρίξω και στην παλαβή"!!
έτσι δεν είναι;;μέχρι να βρεθεί καμία άσκηση του στρατού με παραλλαγές και τα λοιπά, για να αρχίσεις πάλι να γράφεις για τα καλτσόν της γκόμενας που φοράνε στη μούρη και τα συναφή!
η πλάκα είναι ότι ενώ σ΄εχουμε καταλάβει, μας "χτυπάς" στα "ευαίσθητα" σημεία και αρχίζει το πίνγκ-πονγκ!

Γιάννης

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 6:57:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννη
@Pro

Προσυπογράφω τα σχόλιά σας και ευθυγραμμίζομαι και με τους δύο.Όπου υπάρχει ικμάδα Ελληνισμού...Οι καιροί είναι χαλεποί.....

Μέντωρ

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 8:20:00 μ.μ. EEST  

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΞ ΟΦΕΙΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 8:32:00 μ.μ. EEST  

'' καθώς το ΕΤΑ έκανε πυρπολητή και είχε δουλειά''

Αποκορύφωμα βλακείας.Να σχολιάσω?Μπά δεν θα ταίσουμε το τρόλ του εν κρυπτώ.

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 8:58:00 μ.μ. EEST  

@ Ο/Η Manolis ...

Μαθε να σκεφτεσαι..και ασε τα ¨τρολ¨..Σκεψου..Ειναι εφικτη μια επιχειρηση στην Συρια απο Ελληνες ναι η οχι; Υπο ποιες προυποθεσεις; Ειναι αυτονοητο...καθε επεμβαση...στην Συρια απο το Ελληνικο Κρατος...εαν γινει ...ακομη και με τετραδες ...A-7 και F-16 ...θα γινει με παραπλευρη συμφωνια της Συριας, δηλαδη ..της Ρωσιας, με την ¨ανοχη¨...των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ..πληγμα εκει που πρεπει ...οπως πρεπει..ισως υποστηριξη ειδικων δυναμεων κτλ...αυτα ειναι αυτονοητα. Τα Α-7 μπορουν να κανουν ακομη την δουλεια τους..με αρκετο φορτιο..

Οσο για Ελληνικους και Χριστιανικους πληθυσμους το μεγεθος στην Συρια και σε αλλα μερη ψαξτε το ...κατα τα αλλα ...ποσα εκκατομυρια λαθρο υπαρχουν εν Ελλαδι με τον κινδυνο πεμπτης φαλαγγας; Δηλαδη Ελληνικης καταγωγης Χριστιανοι, προσφυγες απο Συρια πειραζει; Αρκετοι ¨ελληνες¨ δεν θελανε ουτε τους Ποντιους να σωθουν..και μιλανε για ¨συνωστισμο¨

Η ¨νεο¨ αφιξη και προωθηση μισους παγκοσμιως μεταξυ πληθυσμων ειναι γνωστο παιχνιδι και οι λογοι της ισοπεδωσης και παγκοσμοιωποιησις και ποιοι τα προωθουν ολα, ειναι γνωστοι....αυτο δεν σημαινει οτι θα καθησει ο ΕΛλην και Χριστιανος ο πιστευων στην ΑΝΘΡΩΠΙΑ καιτην ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ.. με ¨σταυρωμενα¨ τα χερια...αν ηταν ετσι ..ακομη θα υπηρχαν Τουρκοι στον σβερκο, Ναζι θα γαζωναν Ελληνες Ορθοδοξους στην Ομονοια. Οχι δεν ξεχνω τις θυσιες των προγονων και της μητρος.

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 10:04:00 μ.μ. EEST  

Εγώ πάντως ως Έλληνας πολίτης παρόλο που με διακρίνει μια τάση αμφισβήτησης για τα πάντα ακόμα και για τον χριστιανισμό, δεν ανέχομαι τον πόλεμο που έχουν αρχίσει στην γειτονιά μας αυτοί οι γραφικοί ισλαμιστές λίαν όμως επικίνδυνοι,
Καλώς η κακώς ο χριστιανισμός είναι αρικτα συνδεδεμένος με τον ελληνισμό και τέτοια χτυπήματα είναι προσβολή.

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 12:24:00 π.μ. EEST  

@μηδενιστή

Δυστυχώς διαπιστώνω οτι έχεις γνώμη άνευ ανάλογης γνώσης ή μάλλον θα έλεγα οτι η εμπάθειά σου προτρέχει της λογικής.Υπάρχουν φωτεινές μορφές της Ελληνορθοδοξίας και εξαιρετικοί ιεράρχες,μακρυά απο το όποιο παιχνίδι διαπλοκής,ταγμένοι στο Θείο Θέλημα.Θέλεις να σου αναφέρω έναν;Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.Αναστάσιο.Εκτός εάν έχεις να του προσάψεις μια γενικόλογη και υποθετική κατηγορία και δαύτου.
Κι επειδή μιλάς για την αρχή του τέλους πριν απο 600 χρόνια,να σου αναφέρω κι έναν ακόμη που πότισε με το αίμα του εθνικούς αγώνες;Γερμανός Καραβαγγέλης.
Εάν θεωρείς οτι τέτοιες μορφές είναι ανάξιες λόγου,συνέχισε το λογύδριο περί ''παπάδων''.Το ύφος μου είναι λίγο έντονο και δηκτικό,αλλά δε κατανοώ και δεν ασπάζομαι με τίποτα το μένος σου....

Μέντωρ

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 8:07:00 π.μ. EEST  

Τι να πάνε να βομβαρδίσουν τα Α-7 στην Συρία ??
Η μαλ@κία πρέπει να σταματήσει σε αυτή την χώρα. Αρκετά !!!! Έχει ξεφύγει μακράν η κατάσταση. Πολύ σωστά είχε πει ο Κων. Καραμανλής πως η Ελλάδα είναι απέραντο φρενοκομείο.
Γιάννης

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 9:29:00 π.μ. EEST  

@Pro

"Αδελφε η Ρωμανια δεν πεθανε.."

η ρωμανία, η μεγάλη ελλάδα, η αν ρωμυλία, τα βασίλεια των διαδόχων είναι ιστορία. ούτε παρόν ούτε μέλλον. το μέλλον βασίζεται σε μια χούφτα που ξέμεινε στην χώρα η οποία δεν χρειάζεται ιδεολογίες πολιτικές ή θρησκευτικές για να τραβήξει τη χώρα μπροστά.

"Ολα τα εθνη το κανουν για τους ομοεθνεις τους ."

εμείς όχι και οι β ηπειρώτες που δεν είναι ελληνότροποι αλλά ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ το αποδεικνύουν.
το να πληρώνω δεκαχίλιαρα το παπαδαριό να κάνει μπίζνες στο εξωτερικό είναι ύβρις σε αυτούς και στην νοημοσύνη μας.

@Γιαννη
δεν σωβρακοποιώ καμία κουβέντα. ο κλήρος είναι σαν τις καφετζούδες. απαραίτητα σε όποιους τους έχουν ανάγκη.
η πίστη είναι εσωτερική χωρίς φανφάρες, τελετές. αγαπάς; κάντο στα κρυφά. στο έχω ξαναπεί.

@Μεντωρ
"Οι καιροί είναι χαλεποί....."

ξέρω 30 χιλιάδες στέμματα και καμιά 10,000 διαμερίσματα να μας βοηθήσουν.

επίσης το κράτος έχει ήδη μια διπλωματική υπηρεσία δεν χρειάζεται 2η με διπλά έξοδα. και ενα μύριο έξοδα να έχει το χρόνο είναι ένα μύριο μείον απο τις συντάξεις.

@24 Απριλίου 2013 - 8:32:00 μ.μ. EEST

πες στο στην μάνα του 34χρονου Κωνσταντίνου Καρρά απο την πάτρα.
το τουίτερ, οι μπερέδες και οι πουλάδες να είναι καλά.

24 Απριλίου 2013 - 10:04:00 μ.μ. EEST

"Καλώς η κακώς ο χριστιανισμός είναι αρικτα συνδεδεμένος με τον ελληνισμό και τέτοια χτυπήματα είναι προσβολή."

απο πότε μια παγκόσμια θρησκεία είναι ελληνική κτήση; προσβολή είναι να υπάρχει χώρα μακεδονία δίπλα μας και να τους στέλνουμε και 50εκΕ το χρόνο.

μηδενιστής

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 11:49:00 π.μ. EEST  

Άμα υπάρχουν σήμερα κάποιοι που πιστεύουν σε ορθόδοξα τόξα και ημικύκλια και περί ασκήσεως κάποιου είδους διπλωματίας από την ελληνορθόδοξη εκκλησία εκτός από δικό της όφελος καλύτερα να πάει να γίνει παπάς..

Υ.Γ: Άλλο θέμα το τραγικό γεγονός της συγκεκριμένης απαγωγής που μάλλον δεν θα έχει αίσιο τέλος γιατί ο σκοπός ήταν προφανής..

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 12:04:00 μ.μ. EEST  

@Μέντωρ φίλε μου

το να δικαιολογείς μια ιδεολογία ή θρησκεία ή οτιδήποτε βάση μεμονωμένων προσώπων και όχι του γενικού αποτελέσματος είναι ένα παιχνίδι που δεν κερδίζεται ποτέ
πχ ας πάρουμε τον εξαιρετικό Άνθρωπο Oskar Schindler. κοιτάς οτι έσωσε 1000 άτομα ή οτι η παράταξή του έφαγε 8+ μύρια;

να δω το καραβαγγέλη ή την ξεθεμελίωση της σπάρτης; να δω τον αναστάσιο ή το 300,000Ε θωρακισμένο WV Phaethon της αρχιεπισκοπής αθηνών;

η θρησκεία είναι προσωπικό θέμα στον καθένα.

η εταιριοποίηση, η εμπορευματοποίηση, ο προσηλυτισμός και η αισχροκέρδεια δεν είναι ειδικά με τα λεφτά φορολογούμενων.

πιστός ή όχι όταν βλέπεις παπά να 'διαβάζει' αμάξι για 20ρικο το 2013! πρέπει να σταματάς και να σκέφτεσαι: πιστεύω και σε τί;

μην μπερδεύετε την θρησκεία της ΑΓΑΠΗΣ και της ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ με το έκτρωμα που έφτιαξε ο κωσταντίνος στην νίκαια για να κάνει κουμάντα στο ιμπέριουμ και στους σκλάβους του.

"και δεν ασπάζομαι με τίποτα το μένος σου...."

ο πρώτος χριστιανός στο θέμα.

μηδενιστής

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 1:09:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι:

1)" Τι να πάνε να βομβαρδίσουν τα Α-7 στην Συρία ??
Η μαλ@κία πρέπει να σταματήσει σε αυτή την χώρα. Αρκετά !!!! Έχει ξεφύγει μακράν η κατάσταση. Πολύ σωστά είχε πει ο Κων. Καραμανλής πως η Ελλάδα είναι απέραντο φρενοκομείο".
Γιάννης

25 Απριλίου 2013 - 8:07:00 π.μ.

Δεν είμαι ο Γιάννης που έγραφα χθες περί Ορθοδοξίας! άλλος φίλος είναι με το ίδιο όνομα και καλό θα ήταν να το αλλάξει, για να μην υπάρξει σύγχυση!!
Περαιτέρω, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και ΔΕΝ συμφωνώ με βομβαρδισμούς!!! αν είναι δυνατόν!! εδώ την ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε!! θα κάνουμε και πόλεμο;;!!! έλεος!!

2) φίλε μηδενιστη, ΔΕΝ πιστεύω αυτά που γράφεις, γιατί απλούστατα τα γράφεις για το γαμώτο!! το χθεσινό σου σχόλιο περί θρησκείας και ανθρωπιάς, με αφορμή τον τραγικό θάνατο της τροχονόμου, τα περί κλήρου και καφετζούδες, ελληνική κτήση μια παγκόσμια θρησκεία και δεν είναι προσβολή τα χτυπήματα στη θρησκεία και στην πίστη κάποιου! δείχνει "πρόχειρη" αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων και μου δίνει την εντύπωση ότι στα συγκεκριμένα θέματα είσαι "εκτός πεδιάδος", εν αντιθέσει με τα αμυντικά και τα στρατιωτικά!
ένα τελευταίο, γράφεις: αγαπάς κάντο στα κρυφά! ΣΩΣΤΑ! "μη γνώτο η δεξιά τι ποιεί η αριστερά" χωρίς φαρισαϊσμούς και φανφάρες!
όμως η εκκλησία (έστω οι απλοί παπάδες, χωρίς τις ορντινάτζες) δεν πρέπει να αναφέρεται στο έργο που επιτελεί, έστω και στα σισσίτια για τους απόρους, διότι τότε έχουμε φαρισαϊσμό και επίδειξη και είναι μακριά από το πνεύμα του Χριστιανισμού;! δεν το νομίζω. και ΠΡΕΠΕΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γνωστοποιείται το έργο αυτό, για να μην έχουμε τον κάθε παρατρεχάμενο να μας πρήζει καθημερινώς με την αδιαφορία των παπάδων και με την αφασία τους!!
Για τα στρέμματα που γράφεις--αν εννοείς την εκκλ. περιουσία--ΣΥΜΦΩΝΩ ότι είναι ΜΕΓΑ σκάνδαλο και ΑΙΣΧΟΣ τα όσα διαδραματίζονται και πρέπει να αξιοποιηθεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ και όχι κατα το δοκούν του ΚΑΘΕ ιεράρχη και του ΜΟΝΑΧΟΥ!! (βλέπε Εφραίμ-Μονή Βατοπεδίου, που ό,τι και να πεις έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!ήμουν από τους πρώτους που σκύλιασα!!! με τα αίσχη του και με το ΠΑΜΠΟΝΗΡΟ βλέμμα του, "που σε περνάει θάλασσα και δεν βρέχεται"!

Γιάννης

Manolis 25 Απριλίου 2013 στις 3:24:00 μ.μ. EEST  

Εχω αρχισει να πιστευω στους βομβαρδισμους απο Α-7 (μετα απο τα σχολια). Μονο που πρεπει να ξεκινησουν σε πιο κοντινη αποσταση. Μεσα στην Ελλαδα ισως???

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 4:41:00 μ.μ. EEST  

@Manolis

αδερφέ που μένεις; έρχομαι:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/A-7_Corsair_II_76th_TFS.jpg

χαχαχαχαχα

μηδενιστής

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 5:49:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή

"Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι μια κοινότητα διαπλεκόμενη.Αλλά ακόμα μεγαλύτερη διαπλεκόμενη κοινότητα είναι η εκκλησιαστική''.Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.Αναστάσιο.Και αυτό είναι ένα απο τα στοιχεία που τον καθιστά μια μεγάλη μορφή,η επίγνωση της κατάστασης στο χώρο του.Προσωπικά ουδέποτε αρνήθηκα,για να το ξεκαθαρίσω,τα κακώς κείμενα των εκκλησιαστικών κύκλων σε όλα τα επίπεδα και σαφέστατα είμαι υπέρ του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής θρησκείας.

Επιμένω όμως,οτι στη συγκεκριμένη περίπτωση με την απαγωγή ,έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος,ενός ιεράρχη(δυο για την ακρίβεια),ο οποίος για όλον αυτό το καιρό ήταν ο επικεφαλής ενός συνόλου πιστών σε μια θρησκεία η οποία έχει τη γενέτειρά της στη χώρα μας και αποτελεί ένα απο τα συνεκτικά και μορφοποιητικά εθνικής συνείδησης στοιχεία.Γι'αυτούς τους ανθρώπους ήταν ο ''Γιουνάν'' τους,ενδεχομένως,το πιθανότερο θα έλεγα,μακρυά απο όλο αυτό το σαθρό περιβάλλον των ανώτατων εκκλησιαστικών αξιωμάτων στην ημεδαπή...

Σ.Σ. Ειλικρινά,έαν συνέβαινε κάτι τέτοιο στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου,πριν ακόμη δώσει τα διαπιστευτήριά του και βάλει τα γυαλιά σε κάποιους εδώ,θα είχες την ίδια άποψη;


Μέντωρ

Φωτοβολος Τοξοτης 26 Απριλίου 2013 στις 3:13:00 π.μ. EEST  

Ο Σωστος Χριστιανισμος ειναι Ταυτοσημος με τον Σωστο Ελληνισμο.
Οποιος επιασεν επιασεν.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2013 στις 9:31:00 π.μ. EEST  

@φίλε Μέντωρ

2-3 κουβέντες πρώτα.

Αρχικά το πατριαρχείο Αντιοχείας φτιάχτηκε όταν η Αντιόχεια ήταν ελληνική. Έλληνες έμειναν ελάχιστοι μετά την αραβική εισβολή και προσάρτηση (με την βοήθεια φυσικά του πατριαρχείου Κων/λεως που δεν γούσταρε μονοφυσίτες).
Πόσοι έλληνες υπάρχουν στην Συρία και γιατί αν υπάρχουν ορθόδοξοι εκεί να έχουν 2 πατριάρχες;;; ελληνορθόδοξο και συρορθόδοξο;;;; (μόνο που ακούς τους τίτλους γελάς - Ποιά αλήθεια η διαφορά;;; υπάρχει γερμανοπάπας και ιταλοπάπας;;; χαχαχαχαχα).
Πατριάρχη καταρχήν γιατί έχουν για 500 άτομα; είναι σαν τον στρατηγό 2 αστέρων του ΓΣΣ που έχει 200 άτομα;;;; το δεκαχίλιαρο βάση ποιας δικαιολογίας το παίρνει; λόγω παράδοσης;
καμιά παράδοση και για μας τους φτωχούς που πληρώναμε με την άδεια χριστουγέννων της εφορία;

έχω πολλές ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις και με κάνει ακόμα ποιο δύσπιστο στην οποιαδήποτε βοήθεια...

Έστω λοιπόν οτι ο 'πάτερ' του 10χίλιαρου είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο και οτι πρέπει να τον σώσουμε.
Οι ΕΕΔ το ΥΠΕΞ και οι λοιποί φορείς έχουν να σώσουν έλληνα εκτός συνόρων απο το 91. Αν το κάνουν - που δεν θα το κάνουν όπως είπα νωρίτερα - αφήνοντας έναν 34 να εκτελεστεί, θα καταλάβεις και συ οτι δεν ζούμε σε κράτος αλλά σε @@@λο που βασιλεύει το βύσμα.

Ούτε φίλε μου υπάρχει κανένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Εθνικό ζήτημα είναι τα σκόπια, μείζον εθνικό ζήτημα είναι η β ήπειρος και η κύπρος. Εθνικό ζήτημα είναι η ανεργία, μείζον εθνικό ζήτημα ο λιμός σε συνταξιούχους, η μηδενική παραγωγή και η μετανάστευση των καλυτέρων.

Απαγωγή είναι όπως ήταν αυτή του 34χρονου, και παλαιότερα ελλήνων ναυτικών απο σομαλούς πειρατές.
Ας πληρώσει η εκκλησία λύτρα -απο τα δις που έχει- και μην μας σκοτίζει.Ούτε θέμα έπρεπε να γίνει ούτε να συνεχίζει να γίνεται. Αν απήγαγαν τον πατέρα σου, εσένα ή τον γιό σου θα το μαθαίναμε απο το κηδειόχαρτο αν δεν είχατε κανα μύριο στην τράπεζα.

Όσο για τον αρχ κύπρου που λες όπως είπα και ο Σίντλερ ήταν γαμώ τα παιδιά.
Ο αρχ-κύπρου ανήκει σε μια οργάνωση η οποία πριν λίγες ημέρες εγκωμίαζε τον Ερντογάν - αυτόν που στέλνει κορβέτες στο σούνιο - στις ΗΠΑ επειδή ΘΑ τους ανοίξει κάποτε μια θεολογική σχολή...
Να δω τον άνθρωπο ή την οργάνωση;;;;;;;

Άλλο η θρησκεία, άλλο η εκκλησία, άλλο η πολιτική.

μηδενιστής

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2013 στις 1:30:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή, ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ!!!
βλέπεις δεν γενήκαμε αρχιεπίσκοποι ή έστω διάκοι!! ας προσέχαμε και να είχαμε μυαλό τον καιρό που έπρεπε! Έτσι ας είναι καλά τα κηδειόχαρτα, για να μάθουν οι φίλοι και οι γνωστοί την ΑΣΗΜΑΝΤΟΝ απώλειαν του τάδε ή του δείνα!!!

Γιάννης

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2013 στις 9:43:00 μ.μ. EEST  

@Αγαπητέ μηδενιστή,


Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος:Θα συμφωνήσω οτι η ύπαρξη Πατριάρχη σε μια τόσο μικρή κοινότητα έχει υπερβολική ενδεχομένως διάσταση.Ωστόσο,σύμφωνα με τη δική μου αξιακή βάση,ακόμη και διακόσιοι 'Έλληνες να έχουν μείνει,χρέος είναι να υπάρχει έστω κι ένας πρεσβύτερος ή αρχιμανδρίτης για την ύπαρξη συνέχειας.Δε μπορεί να επικαλούμαστε το Κολοκοτρώνη που έλεγε ''έστω κι ένας απο εμάς να έχει μείνει'' και να μην στηρίζουμε όχι έναν,αλλά πεντακόσιους.Επαναλαμβάνω,σύμφωνα με την αξιακή βάση που δίνω εγώ στη θρησκεία και προφανώς είναι και το βασικό σημείο διαφοροποίησής μας.

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος:Δε θα μιλήσω σε επίπεδο λύτρων,αλλά σε διαπραγματευτικό και εξειδικευμένης ένοπλης επέμβασης επίπεδο.Θεωρώ οτι αποτελεί συνταγματική υποχρέωση μιας χώρας η προστασία των υπηκόων της σε εξωτερικό και εσωτερικό,ανεξαρτήτως αξιώματος ,αλλά και οικονομικού υπόβαθρου.Και πιστεύω οτι αυτό το διαδικαστικό πρέπει να προηγείται της καταβολής λύτρων,διότι θα γίνει παγκόσμια πρακτική για κάθε πλιατσικολόγο τρομοκράτη μετά.Στο ερώτημά σου εάν ήμουν εγώ,εσύ ή οποιοδήποτε μέλος των οικογενειών μας,θα έλεγα οτι εξαρτάται απο την έκταση που θα έπαιρνε απο τα ΜΜΕ και το συνυπολογιζόμενο πολιτικό κόστος για μια κυβέρνηση υπό τις εκάστοτε συνθήκες.Ο θάνατος του μικρού Γρηγορόπουλου κι έκανε μια χώρα άνω-κάτω σε όλα τα επίπεδα.Θεωρείς οτι επειδή ο απαχθείς επιχειρηματίας Παναγόπουλος π.χ. ήταν οικονομικά εύρωστος, η ΕΛ.ΑΣ δεν έπρεπε να παρέμβει και να πει το κράτος στην οικογένειά του''πληρώστε λύτρα να τελειώνουμε επειδή η τσέπη σας βροντάει'';Δημιουργείται αυτόματα δεδικασμένο αντίθετο με την αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας.Και τα γράφω όλα αυτά,για να τονίσω την επικινδυνότητα της λογικής οι έχοντες να καθαρίζουν μόνοι τους....Σαφώς βέβαια και εκνευρίζομαι και επαναστατώ όταν το κράτος λειτουργεί μεροληπτικά υπέρ των εχόντων κάθε είδους προνόμιο,για να το ξεκαθαρίσω και να μην επανέρχομαι.

Όσον αφορά στο τελευταίο για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου:Με πιάνεις ανενημέρωτο.Δεν έχω άποψη.Φαντάζομαι το έχεις διασταυρώσει.

Σ.Σ. Ωραία συζήτηση πάντως,δε κάνω πλάκα!Να είσαι καλά φίλε....


Μέντωρ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 27 Απριλίου 2013 στις 4:21:00 π.μ. EEST  

Καλά, την παπαδοφαγία του μηδενιστή θα τη ζηλεύανε και πορωμένοι ΚΚΕδες. Κάποτε θα μαζέψω τις απόψεις του και θα τις τρίψω στα μούτρα των υπουργών στο Υπουργείο Παιδιάς που έχουν υποβαθμίσει το μάθημα της ιστορίας σε βαθμό που να το διδάσκουν αγγλικούδες, γαλλικούδες και όποιος δεν καλύπτει ωράριο. Επειδή η όποια συζήτηση δε θα οδηγήσει πουθενά διότι έχει ξαναγίνει για το θέμα αυτό με μηδενικά αποτελέσματα, να διευκρινίσω ότι ελληνορθόδοξο ονομάζεται το Πατριαρχείο επειδή ακολουθεί την ορθόδοξη παράδοση (που είτε το θέλει ο μηδενιστής είτε όχι ταυτίστηκε με τον νεώτερο ελληνισμό) και γλώσσα στο τυπικό του ενώ το συρορθόδοξο Πατριαρχείο αντιπροσωπεύει μια από τις αρκετές σχισματικές εκκλησίες των μονοφυσιτών (κανονικά οι συγκεκριμένοι ονομάζονται συρορθόδοξοι ιακωβήτες - http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2219&catid=17)και χρησιμοποιεί την ίδια με τους ορθόδοξους λειτουργία στα συριακά, τα ίδια μυστήρια, τυπικό κλπ. Οι διαφορές ορθοδόξων-μονοφυσιτών ήταν ουσιαστικά ασήμαντες γι'αυτό και από όλα τα δόγματα η ορθόδοξη εκκλησία έχει πετύχει τη μεγαλύτερη προσέγγιση με τους μονοφυσίτες.

Το σχίσμα των μονοφυσιτών αντανακλούσε τη διένεξη κέντρου - περιφέρειας με τις περιοχές της Αιγύπτου και Συρίας-Παλαιστίνης, εξαιτίας του ελάχιστου εξελληνισμού τους (που περιορίζονταν στα αστικά κέντρα και στην παραλιακή ζώνη), να επιδιώκουν ουσιαστικά απόσχιση από την Κωνσταντινούπολη. Υπήρχαν και λόγοι φορολογίας και κακοδιοίκησης και η θρησκευτική διαφοροποίηση ήταν απλώς η αφορμή. Γι αυτό και ο ερχομός των Αράβων εξαφάνισε ταχύτατα τα σημάδια του ελληνισμού, αφήνοντας μόνο νησίδες του στις μεγάλες πόλεις. Γι αυτό και το ισλάμ επιβλήθηκε τόσο γρήγορα. Μπορεί να κάνει κανείς τη σύγκριση με τη εξελληνισμένη Μ.Ασία όπου χρειάστηκαν αιώνες "ανεκτικής" συμπεριφοράς του "πολυπολιτισμικού" Οθωμανικού κράτους για να οδηγηθεί σε έναν ατελέστατο εξισλαμισμό (που δυστυχώς ολοκληρώθηκε το 1922).

Τέλος, το Πατριαρχείο της Αντιόχειας θα υπάρχει έστω και χωρίς Αντιόχεια, έστω και χωρίς πιστούς. Είναι ιστορικό Πατριαρχείο, κομμάτι της ελληνορθόδοξης παράδοσης και δείχνει, μέσα στον ισλαμικό κόσμο, την ιστορία της ελληνορθόδοξης εκκλησίας. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Δεν έχει πια πάνω από 3000 πιστούς αλλά είναι καρφί στο μάτι των Τούρκων. Γιατί άραγε αφού, κατά τον μηδενιστή, ούτε με την Ελλάδα έχει πια σχέση ο χριστιανισμός ούτε και καμιά δύναμη πολιτική ή άλλη έχει μια εκκλησία με τόσο λίγο κόσμο;

Τέλος, το να μπλέκει κανείς την εκκλησία με τη στάση του κλήρου είναι το ίδιο με το να σιχτιρίζει τη δημοκρατία επειδή δεν του αρέσουν οι πολιτικοί. Το να μην πιστεύει κανείς είναι σεβαστό, το να δικαιολογεί την απιστία του όπως πολλοί κάνουν - εξαιρώ τον μηδενιστή για να μην παρεξηγούμαι - είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2013 στις 9:51:00 μ.μ. EEST  

Το τι συμβαινει ειναι πολυ μεγαλυτερων διαστασεων απο τους δυο Πατριαρχες, ειναι πολυ μεγαλυτερο απο την Ρωσια και ΗΠΑ και Ευρωπη. Και ενω τα θυματα ενος διεθνους δαιμονικου κατεστημενου, ειναι και ιερεις, εκεινοι που τους συνοδευαν ειναι ηδη νεκροι, τα θυματα ειναι και η Ανθρωποτητα που οδηγειται σταθερα σε οπισθοδρομηση και ολισθηση, σε κατασταση που θα φερει τον 3ΠΠ. Οτι γινεται 'εκει' για ορισμενους που δεν τους ενδιαφερει θα ελθει και 'εδω'. Δινεται μια μαχη για την κυβερνηση του πλανητη. Οταν κατεβαινουν (η μαλλον τους μεταφερουν, δεν ειναι ουτε ισχνοι, ουτε πεινασμενοι, ουτε κακκοντυμενοι, ουτε με παμπαλαιο οπλικο συστημα κτλ) Τσετσενοι ορκισμενοι απο τα βουνα που δεν τους ενδιαφερει ουσιαστικα το συστημα 'Ασαντ' αλλα η καταστροφη καθε Χριστιανικης ιδεας που ειναι Ταυτοσημη με τον Ελληνισμο (βλεπε Απολλων & Συβιλλες) δηλαδη επιδιωκουν την καταστροφη και οχι την προοδο του ανθρωπινου γενους που ειτε το θελουν ειτε οχι χρωσταει πολλα στον Σωστο Ελληνισμο στον Σωστο Χριστιανισμο (μιλαμε για τον Σωστο Χριστιανισμο, και την Αληθεια του Ιησου Χρστου και οχι οτι αντιπροσωπουν ατομα οπως ο 'μεγας' θεοδοσιος που δολοφονησε Ελληνες Χριστιανους που γνωριζαν την Αληθεια, η ατομα που δολοφονησαν την Ιπατια η οποια εγνωριζε και μιλαγε για την Αληθεια οπως και ο Σωκρατης) Ας ξεχωριζουμε την Εκκλησια απο εκεινους που χρησιμοποιουν την εκκλησια (ναι και πλανημενοι παπαδες, αλλο Ιερεας και αλλο 'παπας') για τα φαυλα.

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2013 στις 10:15:00 π.μ. EEST  

@φίλε Μέντωρ

"η ύπαρξη Πατριάρχη σε μια τόσο μικρή κοινότητα έχει υπερβολική ενδεχομένως διάσταση"

Φίλε μου ο 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας του ελλαδισμού και το τέλος του ελληνισμού. Μαζευτήκαμε σε μια χώρα με ένα εθνικό όνομα για πρώτη φορά στην 4,000 ιστορία μας και τον πρώτο αποικισμό. Επιτέλους μαζευτήκαμε.
Πιστεύουν οι έλληνες στον ΙΧ; οκ. Ας μεταφερόταν το πατριαρχείο Κων/λεως στο Αγ. Ορος με όλους τους πιστούς απο κάτω ανεξαρτήτως χώρας.Δεν έχει κανένα νόημα η διατήρηση πατριαρχείων (και 10χίλιαρων μισθών) σε αραβικές ή τουρκικές περιοχές -ούτε πατριαρχείο ανα χ.ο χώρα.
Ποιό το κακό να ήταν το πατριαρχείο ελλάδα και ας είχε τον αλέξιο (ο ρώσος πατριάρχης) αφέντη;;;;
Αλλά πώς θα γινόταν η διαχείριση της περιουσίας ή οποία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ανήκει ΜΟΝΟ στην εκκλησία και περιλαμβάνει τμήματα γης στο κέντρο της ιερουσαλήμ, της αντιόχειας, της πόλης κτλ
Βλέπεις το σώμα εφοριακών θέλει ανώτατη θέση διαχειριστή-ελεγκτή. αυτή είναι και η μόνη ανάγκη. παραδόσεις κτλ είναι παπατζιλίκια όπως και η ανάγκη αξκου της εκκλησίας επιπέδου στρατάρχη για 500 άτομα.

"...η προστασία των υπηκόων της σε εξωτερικό και εσωτερικό..."

απο την εποχή που ελβανοί έπαιρναν λεωφορεία γεμάτα με κόσμο, τα πέρναγαν στην χώρα τους και έπεφταν νεκροί έλληνες απο τα πυρά καλάσνικοφ η χώρα αυτή έχει δείξει πόσο @@@@ είναι. πολύ απλά αν δεν έχεις λεφτά και σε έπιαναν θα ήσουν νεκρός.

"...για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου:Με πιάνεις ανενημέρωτο"
Ο αρχ κύπρου και ο αρχ κρήτης υπάγονται κατευθείαν στην Πόλη. Δες γλύψιμο αρχιπατριάρχη για τον ερντογάν στον Κέρι να ξεράσεις. μόλις πριν 10 μέρες.

@ΦΚΜΚ

"Καλά, την παπαδοφαγία του μηδενιστή θα τη ζηλεύανε και πορωμένοι ΚΚΕδες."

με διαφορά οτι ο πρώτος δεν θέλει να πληρώνει ενώ οι δεύτεροι θέλουν το χρήμα για την πάρτη τους. καλό να τα διαχωρίζουμε. άλλο η επιστήμη, η διανόηση και άλλο η μαρξιστική προπαγάνδα

"..που έχουν υποβαθμίσει το μάθημα της ιστορίας.."

αν και το μάθημα ιστορίας μπορεί να γίνει και απο γυμναστή, δεν νομίζω οτι θα έπρεπε οι έλληνες να μαθαίνουν τα εσωτερικά μιας ΜΚΟ και της παρουσίας της στο εξωτερικό.
ο προσηλυτισμός-εβραική μυθολογία γνωστά και ως "θρησκευτικά" δεν έφτασαν σε αυτό το σημείο σοφά, αφού για 6 ολόκληρα χρόνια ασχολούνταν με το μήκος της φούστας των συμμαθητών μου.

Ωραία η θεωρία του γρήγορου εξισλαμισμού. οι ίδιοι άνθρωποι που άντεξαν τις περσικές επιθέσεις και έφτιαξαν τους ακρίτες έπεσαν λόγω κακοδιοίκησης;
μήπως τραβήχτηκε ο στρατός όπως και στην ελλάδα για να μπουκάρουν οι σλάβοι που θα γίνονταν χριστιανοί και φοροτροφοδότες αντίθετα με τους υπάρχοντες κατοίκους; το πατριαρχείο υπολόγιζε να κάνεις τους άραβες χ.ο και να τους τα παίρνει, τα ίδια και όταν κάλεσε τους σλάβους, τους βούλγαρους, τους σελτζούκους και όλα τα λοιπά πιθήκια. έβαζε τον αυτοκράτορα να στείλει την αδερφή του για νύφη, έβαζε και μισό βουνό χρυσό και ότι πετύχει. μην απαντήσεις γιατί το βιβλίο ιστορίας λέει οτι το βυζάντιο ήταν όλο ελληνικό χ.ο και ότι δόθηκαν σκληρές μάχες που δυστυχώς χάσαμε. κρίμα να το διαψεύσουμε.

"...Δεν έχει πια πάνω από 3000 πιστούς αλλά είναι καρφί στο μάτι των Τούρκων. ...καμιά δύναμη πολιτική ή άλλη έχει μια εκκλησία με τόσο λίγο κόσμο;"

ΤΑΒΑΝΟΠΡΟΚΑ χαχαχαχα.

Απάντησα στον Μέντωρ πιο πάνω. Η "παραίτηση" του προηγούμενου πατριάρχη ιεροσολύμων γιατί δεν τους πούλαγε τη γη που στεγάζεται το κοινοβούλιο του ισραήλ κάνει μπαμ. στην Αντιόχεια θα παίζει κάτι άλλο και το πιο προφανές είναι η στήριξη στο υπάρχον καθεστώς ασαντ με χρήμα και το παλιο στάτους ως αντάλλαγμα. στρατάρχης με ράσα κάνει καλύτερα κουμάντα απο λοχία με ράσα.

"Τέλος, το να μπλέκει κανείς την εκκλησία με τη στάση του κλήρου είναι το ίδιο με το να σιχτιρίζει τη δημοκρατία επειδή δεν του αρέσουν οι πολιτικοί..."

Αρκεί να ξέρει πότε η δημοκρατία γίνεται ολιγαρχία με μάσκα, και η θρησκεία οργανωμένη φορολογία.

μηδενιστής

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2013 στις 2:06:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή, καλή βδομάδα!
σκέτη απόλαυση! "παπυρος larousse britannica!! ειδικά εκείνο το: "μην απαντήσεις γιατί...." είναι ΟΛΑ τα λεφτά!! μιας και για λεφτά μιλάς ΣΥΝΕΧΩΣ!!!
να ρωτήσσω κι εγώ κάτι; οι Χριστανοί Ορθόδοξοι, όπως γράφεις και το ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, κάνουν ΟΛΑ τα στραβά κι ανάποδα, "χρήμα με ουρά", ίντριγκές, ολιγαρχίες, "πισώπλατα μαχαιρώματα", συνέχιση των Βυζαντινών δολοπλοκιών και πάει λέγοντας!
εκείνοι οι "πολιτισμένοι" δυτικοί μένουν στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ;;!! γιατί το σωστό πρέπει να λέγεται και το οποίο είναι ότι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ φασιστοειδή και ακαθάρματα ΑΝΑ τους ΑΙΩΝΕΣ δεν έχουν ματαπεράσει!!! και ΠΑΝΤΟΤΕ στο όνομα του Ιησού Χριστού, που δεν αισχύνονται και που το αναφέρουν!! Το ΜΑΥΡΟ παπαδαριό απ΄αυτούς ΞΕΚΙΝΗΣΕ, το αλάθητο του πάπα, η τράπεζα του βατικανό, οι επιχ/σεις, η στήριξη στον αδόλφο και η φυγάδευση των καθαρμάτων του και άλλα ΠΑΡΑ πολλά!!!
Συνεπώς, χωρίς να υποστηρίζω ότι παντα "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"
η ύπαρξη τόσων Πατριαρχείων είτε το θέλουμε είτε ΟΧΙ έχει να κάνει με την υποστήριξη του Ελληνισμού, αλλά και την υπενθύμιση ότι οι Ελληνες, κόντρα στον καιρό, υπάρχουμε ΑΚΟΜΗ!! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι "μικροί, μεγάλοι" ζητούν την εκδίωξη του ελληνικού στοιχείου από περιοχές θρησκευτικης λατρείας, όπου έλληνες φυλάττουν Θερμοπύλες και δεν είναι μόνο για την κονόμα, αλλά γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, αυτό που εμείς ΑΚΟΜΗ δεν έχουμε συνειδητοποιήσει, δηλ. ότι με την εξαφάνιση του ελλην. στοιχείου απ΄όλα αυτά τα μέρη--όσο κι αν ακούγεται ρομαντικό!!-- ΧΑΝΕΤΑΙ κάθε σκέψη για ύπαρξη της Ελλάδας εκτός συνόρων και περιορίζεται στο μικρό, κακόμοιρο και μέμψοιρο κράτος, που ακόμη και οι φιλανδοί βγάζουν γλώσσα και ζητούν την παραδειγματική μας τιμωρία!!!
μηδενιστή έτσι έχουν τα πράγματα και όχι να κουβαλήσουμε ΕΔΩ τον αλέξιο της ρωσίας, λες και είμαστε απροσάρμοστα και θάρθει να μας "διαφωτήσει"!

Φιλικά,
Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 29 Απριλίου 2013 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
"άλλο η επιστήμη, η διανόηση και άλλο η μαρξιστική προπαγάνδα". Μα τα είπαν και άλλοι αυτά και όταν ήλθε η ώρα το χέρι πήγε στις 45 μοίρες. Κατά τα άλλα ήταν και αυτοί επιστήμονες και διανοούμενοι.

"αν και το μάθημα ιστορίας μπορεί να γίνει και από γυμναστή". Σωστά, εδώ διδάσκει ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Λιακόπουλος, στον γυμναστή θα κολλήσουμε. Τώρα που με την αύξηση του ωραρίου και τις καταργήσεις σχολείων θα περισσεύουν κάμποσες χιλιάδες γυμναστές, θα το δούμε και αυτό. Και αν κρίνω από τις γενικότερες ιστορικές γνώσεις πολλών εκπροσώπων του κλάδου...θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου.

Το Βυζάντιο ήθελε και παραήθελε τη Συρία και την Παλαιστίνη, ενώ η απώλεια της Αιγύπτου προκάλεσε τεράστια ζημιά στα ταμεία της αυτοκρατορίας. Οι πόλεμοι ωστόσο με τους Πέρσες είχαν αδυνατίσει εξαιρετικά την αυτοκρατορία και το σχίσμα των μονοφυσιτών καθώς και άλλα προβλήματα της διοίκησης των βυζαντινών είχαν αποξενώσει τους πληθυσμούς από το μακρινό ούτως ή άλλως κέντρο. Στην Αίγυπτο τη Συρία και την Παλαιστίνη ο χριστιανισμός είχε ισχυρές ρίζες αλλά η ελληνορθόδοξη εκδοχή του πολύ ασθενείς. Οι διαφορές αυτές φάνηκαν και λίγο αργότερα στην εικονομαχία όπου ακριβώς συγκρούστηκε η ανατολική εκδοχή του θείου με την ελληνική στο θέμα της απεικόνισης του προσώπου του θεού. Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι η ανατολή κέρδισε μια μάχη αργότερα, αρκετά καθοριστική, εκείνη του ησυχασμού.
Για να κλείσω αυτό το θέμα, ας δούμε τους αγώνες της δυναστείας των Μακεδόνων να κερδίσουν πίσω τη Συρία και Παλαιστίνη ενώ και στους Κομνηνούς θα δει κανείς τον Μανουήλ Κομνηνό να πολεμά μαζί με τους σταυροφόρους μπροστά στην Αντιόχεια. Και φυσικά Βούλγαρους, Σλάβους και υπόλοιπους ασήμαντους τους είχε η αυτοκρατορία για σφαλιάρες. Ασχολήθηκε μαζί τους μόνο από ανάγκη και όσο της δημιουργούσαν προβλήματα. Και ο εκχριστιανισμός τους μαζί με τον εξελληνισμό της ηγεσίας τους ήταν μέσο για την ενσωμάτωσή τους στην βυζαντινή κοινοπολιτεία. Τα μάτια όμως ήταν μόνιμα στραμμένα στην Εγγύς Ανατολή αλλά από τους Μακεδόνες και μετά η αυτοκρατορία πήρε την κάτω βόλτα. Εν κατακλείδι στο Βυζάντιο το κράτος χρειαζόταν και χρησιμοποιούσε την εκκλησία πολύ περισσότερο απ' όσο χρησιμοποιούσε η εκκλησία το κράτος. Για αιώνες στη Δύση συνέβαινε το αντίθετο με αποτέλεσμα να τρώμε στη μάπα της θεωρίες της δυτικής ιστοριογραφίας που βασίζονται στα δικά τους ιστορικά δεδομένα που τα προβάλλουν πάνω στο Βυζάντιο. Όσο για τα σχολικά βιβλία, εκεί παραπέμπω γενικά τους πρωτάρηδες στα ζητήματα αυτά. Κάποτε υπήρχε ανοιχτό το ζήτημα να κάνω διδακτορικό στον τομέα Μεσαιωνικών σπουδών αλλά ναυάγησε μέσα στην καθημερινότητα της Μέσης Εκπαίδευσης. Δεν πειράζει, μου έμεινε το διάβασμα και τα βιβλία.

Αντί να ψάχνεις θεωρίες με παπάδες και αρκούδες δες το απλά: όπου κυβερνούσαν μέλη του Μπάαθ οι μειονότητες είχαν αξιοπρεπέστατη θέση στην αραβική κοινωνία. Το ίδιο ισχύει ακόμη και στο σιιτικό Ιράν που γενικά δε φημίζεται για ανεκτικότητα. Θα ήταν ηλίθια η όποια μειονότητα αν δε στήριζε το Μπάαθ. Βλέπουμε όλοι τι γίνεται στην Αίγυπτο. Οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι έχουν βάλει στόχο την εξόντωση όλως των παλιών μπααθιστών (που στη συνέχεια έγιναν δικτάτορες αλλά στις χώρες τους χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούσαν μια χαρά μαζί). Στη θέση τους μπαίνουν ασταθή ισλαμικά καθεστώτα βασισμένα στην ριζοσπαστική εκδοχή του ισλάμ (σαρία), κατά κανόνα σουνιτικά. Όλα τα προοδευτικά στοιχεία του αραβικού κόσμου - μειονότητες κυρίως - θα σαρωθούν προς όφελος μιας επιστροφής του αραβικού κόσμου σε μια προ του ΑΠΠ οικονομικής και πολιτικής κατάστασης. Όπως ακριβώς εδώ. Καταργείται το κατώτατο μεροκάματο και με 30% ανεργία γίναμε και επίσημα Βουλγαρία. Δε συνεχίζω την αναλογία, πιάνουμε όλη την εικόνα.
(συνέχεια)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 29 Απριλίου 2013 στις 4:40:00 μ.μ. EEST  

(συνέχεια)
Το Πατριαρχείο είναι καρφί στο μάτι των γειτόνων. Ταβανόπροκα. Οι κεμαλιστές ειδικά είχαν μεγάλο πρόβλημα, το ίδιο και κάμποσοι εξτρεμιστές στο κόμμα του Ερντογάν. Όχι δηλαδή ότι θα τον χαλούσε τον Ερντογάν να το ξεριζώσει. Αυτό είναι το όνειρό τους αλλά απλώς το έχουν πάρει χαμπάρι οι Αμερικάνοι και τους παίζουν κανονικά με επισκέψεις στον πατριάρχη κλπ.

"Αρκεί να ξέρει πότε η δημοκρατία γίνεται ολιγαρχία με μάσκα, και η θρησκεία οργανωμένη φορολογία." Έλα ντε. Πότε; Και από πότε; Και ξέρει άραγε ή νομίζει ότι ξέρει; Μεγάλη συζήτηση. Άσε που την εκκλησία αν δε θέλεις δεν την πληρώνεις. Και πολιτικό γάμο κάνεις και κηδεία και όλα. Άλλωστε και οι μισθοί των ιερέων μπορεί να δοθούν ξανά από την εκκλησία αρκεί να ρυθμιστεί το ζήτημα με την εκκλησιαστική περιουσία που πήρε ως αντάλλαγμα το κράτος για τη μισθοδοσία των ιερέων. Όσο για τη φορολόγηση, εγώ δεν έχω καμιά αντίρρηση, αρκεί να μην αφορά κοινωφελή ιδρύματα ή ναούς. Το ίδιο βέβαια να ισχύσει για όλες τις εκκλησίες και δόγματα, μην το ξεχνάμε.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2013 στις 1:10:00 π.μ. EEST  

@μηδενιστή

''Ο 20ός αιώνας ήταν ο αίωνας του ελλαδισμού και το τέλος του ελληνισμού''.Μάλλον κάνεις λάθος.Να αγνοηθούν τα άλλα δέκα εκατομμύρια(κάποιοι κάνουν λόγο και για είκοσι) ,ακόμη και αλλόγλωσσων,αλλά συνειδησιακά Ελλήνων απανταχού στο πλανήτη;Στις ΗΠΑ των τριών εκατομμυρίων Ελλήνων δεν έχει λόγο ύπαρξης πιστεύεις το εκεί Πατριαρχείο;Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και σε προτρέπω φιλικότατα να ανατρέξεις στα αρχεία του ''εν κρυπτώ'' και στην ομιλία του Στρατηγού κου Φράγκου στη Παλαιά Βουλή,στο σημείο που αναφέρει το πλήθος των πιστών διαφόρων εθνοτήτων(γι'αυτό και συμφωνώ απόλυτα με τον Pro που έκανε λόγο πιο πάνω για Ρωμιοσύνη) σε Ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης έξω απο ναό στη Τουρκία.Θα εκπλαγείς.Ο Στρατηγός κάνει επίσης λόγο για τους τόσους υπόγειους ναούς κατά μήκος των παραλίων της Μ.Ασίας,που, όποτε και να τους επισκεφτεί κανείς,τα καντηλάκια είναι αναμμένα και τα κηροπήγια επίσης.
Συμφωνώ επίσης με τον ΦΚΜΚ αναφορικά με το Πατριαρχείο Κων/πόλεως και την ιστορική,αλλά και πρακτική του αξία.

Για τον Ρώσο Πατριάρχη επικεφαλής(αν κατάλαβα καλά)που προτείνεις για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Ειλικρινά να λείπει το βύσσινο.Ο ρόλος του είναι ήδη δεδομένος και η όποια ενέργειά του είναι δρομολογημένη απο κοινού με τον πασών των Ρωσιών Βλαδίμηρο Πούτιν.Ουδέποτε απεμπόλησαν οι φίλτατοι Ρώσοι το όραμα του πανσλαυισμού και τη κάθοδό τους προς στο νότο και προς αυτή τη κατεύθυνση κινούνται οι ενέργειες της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας τους,σε αγαστή συνεργασία μάλιστα.Οι επισκέψεις του Βλαδίμηρου στο Άγιο Όρος δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο παρά στην ενίσχυση του ρόλου και στη καθιέρωση των ρωσικών μονών ως κυριαρχικές.Ένα απτό παράδειγμα δηλαδή.Οπότε άσ'το καλύτερα....


Για ό,τι έχει να κάνει με τις ομηρείες.Αναφέρεσαι στην απαγωγή και φυγάδευση με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο Ελβασάν το 1999 όπου φονεύθηκε ο αείμνηστος Γιώργος Κουλούρης.Ήμουν τρομερά εξοργισμένος με το γεγονός,διότι ο αδικοχαμένος Γιώργος ανήκε στο ευρύτερο οικείο μου περιβάλλον αφενός και επειδή η τότε ηγεσία δεν είχε βάλει μυαλό απο τις προηγούμενές της εμπειρίες(περίπτωση Σορίν Ματέι) αφετέρου και πέταξε τη μπάλα στη κερκίδα.
Θα σου θυμήσω όμως τη περίπτωση της ομηρίας πάλι με Αλβανό κακοποιο(το έκαναν μόδα τα καθάρματα) σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη περιοχή των Γιαννιτσών στις 16/07/1999,όπου με τη πολύτιμη συμβολή του τότε στρατιώτη -ήρωα Νέστορα Κόκκαλη,ο Αλβανός έπεσε νεκρός απο τη σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή των ΕΚΑΜ.Και επειδή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού,η τότε ηγεσία αποφάσισε να συνέλθει,γιατί το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγάλο μετά κι απο ένα τρίτο φιάσκο.'Αρα ερχόμαστε στα λόγια μου όταν λέω ''εξαρτάται''.


'' ο προσηλυτισμός-εβρα'ι'κή μυθολογία με το όνομα θρησκευτικά'':Μισό λεπτό.Το λες και ο ίδιος.Μυθολογία.Και όπως ένα παιδί της ΄Γ Δημοτικού το εισαγάγεις στο μάθημα της Ιστορίας με τη Μυθολογία,το ίδιο γίνεται και με το μάθημα των θρησκευτικών και τη Παλαιά Διαθήκη.Εάν θες να επεκταθώ και περαιτέρω,ποτέ δεν κατάλαβα τις απόψεις ορισμένων οι οποίοι θεωρούν οτι ως Ελληνορθόδοξοι έχουμε πέσει θύματα της εβρα'ι'κής προπαγάνδας.Αυτά τα στοιχεία,απλά έχουν αφομοιωθεί στην Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας και τίποτε παραπάνω.Μου είναι ακατανόητο να πάω στην εκκλησία τη Μεγάλη Πέμπτη,να ακούω την Ακολουθία των Παθών κι αντί να συγκεντρώνομαι στη κορύφωση του Θείου Δράματος,να ασχολούμαι με το εάν και πόσα εβρα'ι'κά στοιχεία εμπεριέχονται στο κείμενο,κτλ.Είναι σα να βλέπω το δάχτυλο αντί του φεγγαριού.....


Μέντωρ

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2013 στις 9:16:00 π.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

"Μα τα είπαν και άλλοι αυτά και όταν ήλθε η ώρα το χέρι πήγε στις 45 μοίρες"

μλς ήταν είναι και θα είναι. το ίδιο ισχύει για όλους τους οπαδούς.

"θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου"

καλά μην παραλές. το βιβλίο ιστορίας του λυκείου είναι της πλάκας. οι καθηγητές κάνουν αντιγραφή του ότι διαβάζουν. όταν ήμουν ΔΕΑ σε νησί έτρωγα στη λέσχη με καθηγητές (~1300Ε για 20 ώρες το μήνα). σχεδόν όλοι ήταν μουσικοί ή γαλλικής φιλολογίας και έκαναν τα πάντα... καταλαβαίνεις.

"Μεσαιωνικών σπουδών"

ωραία πράγματα!!!!

για το πατριαρχείο διαφωνώ. ας έρθει στο αγ. όρος με τον αλέξιο να δεις διαφορά!

καλή σας μέρα!

μηδενιστής

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2013 στις 12:11:00 μ.μ. EEST  

@Μέντωρ
"Να αγνοηθούν τα άλλα δέκα εκατομμύρια(κάποιοι κάνουν λόγο και για είκοσι)..."

όχι φυσικά αλλά δεν είναι η θρησκεία το μέσο επικοινωνίας. αν τους πούμε οτι ο γιεσούα πατάει στο νερό δεν θα γίνουν περισσότερο έλληνες. αν ήθελε η εκκλησία ας έδινε ένα στρέμμα σε κάθε μετανάστη. θα ερχόταν το καλοκαίρι και το παιδί του θα μάθαινε και μια λέξη παραπάνω απο το μουσάκα.

"Ειλικρινά να λείπει το βύσσινο"

Ε ναι. Ας κρατήσουμε την θρησκεία ελληνική.
ο πάπας έχει 1 δις και εμείς 11μύρια και έδρα δίπλα στο σπίτι του ερντογαν.
και γαμώ την γεωπολιτική κάνουμε. και μιλάμε ακόμα για αξία της εκκλησίας;;;;φωνάζουν οι παλεστινιοι για τον πατριάρχη ιεροσ. γιατί να είναι έλληνας. άντε πες τους οτι και εκεί ελλάδα είναι γιατί ο γιεσούα ήταν έλληνας με ΑΜ:101 και θητεία στο πεζικό.
καραγκιοζιλίκιααααααααα

"Αρα ερχόμαστε στα λόγια μου όταν λέω ''εξαρτάται''."

τί εξαρτάται φίλε;;; ή έχεις λεφτά ή σε γράφουν στα @@ τους. είδες κανέναν πολιτικό να πάει στην κηδεία της κοπέλας στην κόρινθο όταν σκοτώθηκε απο τους δραπέτες; αν πεθάνουν οι 2 παπάδες θα δεις πορεία χιλιομέτρων με τον αβραμό να κλαίει και τον μπένυ μωβ απο τη θλίψη.
γεράσαμε και τους μάθαμε.
και να ξέρεις και κάτι ο φόνος του κουλούρη θα ήταν αίτιο παραίτησης όλης της κυβέρνησης σε όλες τις χώρες. δεν τους το συχώρεσα ποτέ.

πάμε και στο τελευταίο:
1. η ελληνική μυθολογία έχει πάψει να διδάσκεται. ο ηρακλής είναι ομάδα και ο πάτροκλος γκέυ μπαρ στη μύκονο.
2. η εβραική διδάσκεται. άραγε για ποιό λόγο; για να μάθω πχ για την "αγάπη του ιησού" πρέπει να μάθω για τον μωησή; για τις σφαγές του γιεχόμπα στις πόλεις των φιλισταίων; για τις γκόμενες του δαβίδ; δεν καταλαβαίνω που θα βοηθήσει... σε παιδάκια τρίτης τάξης;;;;; αλήθεια;;;;
3. πας εκκλησία να παντρευτείς και ακούς ησαία χόρευε. σοβαρά;;; πας να βαφτίσεις και πρέπει να πεις απεταξάμην τον σατανά. σοβαρά;;;; το 2013;;;;ησαίας και σατανάς; σε άτομα που ξέρουν να γράφουν;;;
συγνώμη αλλά μόνο γέλια με πιάνουν και απογοήτευση για τον ελληνικό πολιτισμό. ποιό θείο δράμα; ελληνικό δράμα φίλε μου. ξεπεσμός, σκοταδιμός κτλ κτλ
η ελληνική εκκλησία αντί να κάνει διάγγελμα αγάπης - μην κράξεις, έχω επισκεφτεί και εκκλησίες άλλων δογμάτων και έχω δει διαφορά - το έχει γυρίσει σε μιούσικαλ, και όπως τις ειδήσεις που δεν έχουν με τί να γεμίσουν το 2ωρο έχουν πιάσει κομμάτια απο την κάθοδο του αβραάμ μέχρι τις επιστολές του πάυλου, όλα σε ένα με τρεις ψάλτες δεξιά και 3 αριστερά. το 99% φεύγει απο την εκκλησία κενό όπως μπήκε. τραλαλά τραλαλό και να περνά ο δίσκος. 1000 εικόνες με χρυσό, 10,000 αγιογραφίες με ονοματεπώνυμο, κίονες και μάρμαρα εις μνήμην, και το διπλανό σχολείο δεν έχει φαΐ για τα άπορα.
εκκλησία uber ales. δεν υπάρχει τπτ καλό να πεις όσο και να ψάχνεις.
η πίστη έχει διαχωριστεί απο αυτό το κατασκεύασμα του Μ.Κωνσταντίνου θες δεν θες.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2013 στις 1:53:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή, σαν να ακούω καθοδηγητή της ΚΝΕ τον πάλαι καιρό στα φοιτητικά πηγαδάκια, όπου σε θέματα πίστης και θρησκείας ο Κορδάτος έδινε ρέστα!! και να οι χρυσοποίκιλτες εικόνες των Αγίων και που είναι όσοι πνίγηκαν στο ναυάγιο, αφού όσοι σώθηκαν έκαναν τάμα ένα χρυσό καντήλι!! και να οι άποροι και τα ορφανά και οι λίμο των δεσποτάδων και οι ρασοφόροι ρασπούτιν!! και άκρη δεν έβγαζες, γιατί σε πιάνανε στην πάρλα με τέτοια μανία--μιλάμε πολυβόλο το στόμα τους-- που στο τέλος κράυγαζες: έχετε δίκιο, το παπαδαριό φταίει για ΟΛΑ!!!
σε πληροφορώ ότι όπου ναναι θα δικαιωθείς για όσα γράφεις, αφού θα αρχίσουν τα "έγκριτα" τηλεοπτ. κανάλια τις αφιερώσεις και τα ντοκυμαντερ τόσο για τα παραμυθάκια της παλαιάς διαθήκης, όσο και για τη ζωή του Ιησού, ποίος ήταν, τι ήταν, πόσες γκόμενες και ξώγαμα είχε, για τα μαθήματα μαγείας που πήρε εις τας Ινδίας, με ποιόν ρωμαίο στρατιώτη τον έκανε η Παναγία Μας, το ότι βρέθηκε ο τάφος Του, αλλά οι μαθητές ήταν μούτρα και τον κρύψανε, για να διαδόσουν τη νέα θρησκεία, όποτε σε αναμένομεν, για να επιβεβαιωθείς, σύμφωνα με όλα αυτά που γράφεις!
και στο χω ξαναγραψει με πολύ συμπάθεια, δεν το έχεις το αντικείμενο!!! γράψε με τον τρόπο που γνωρίζεις και μας στέλνεις ο,τιδήποτε άλλο, π.χ. για το ταξίδι του γαπ στην Κόστα Ρίκα ή για τα πληρωμένα έξοδα από το δντ σε δημοσιογράφους που θα επισκεφθούν την έδρα του και θα μας διαφωτίσουν για το ευαγές αυτό ίδρυμα! αυτά μάλιστα να σε παραδεχτώ! χαχαχα!

Γιάννης

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2013 στις 4:44:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννη μου

καλές γιορτές!

μηδενιστής

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Απριλίου 2013 στις 5:07:00 μ.μ. EEST  

Πρωτη φορα μετανοιωνω που διαβαζω τα σχολια του Ενκρυπτω .

Μην συνεχιζετε αδελφια σας παρακαλω .

Μερες που ειναι..........

Ανεστη Χριστος .

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2013 στις 6:18:00 μ.μ. EEST  

@Pro απο Συμβασιλεύουσα

Kαλό Πάσχα να έχουμε φίλε μου,Καλή Ανάσταση.Ορθή η παρατήρηση.Τέτοιου είδους κουβέντες εντέλει δε βγάζουν πουθενά.Χρονιάρες μέρες...Να είσαι καλά.Βοηθάς τα πράγματα να επανέλθουν στο κλίμα των ημερών και έτσι πρέπει....



Μέντωρ

Ν.Μ.Π. 30 Απριλίου 2013 στις 6:30:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστή

Φίλε μου δεν μπορείς να μας καταλάβεις (τους ΧΟ) γιατί είσαι σε λάθος εικόνα.
Θα αρχίσω με μία φράση της Ελένης Γλύκατζης-Αρβελέρ.
Είμαστε χώρα που δεν έχει ελευθερώσει την πρωτεύουσά της.

Εμείς οι Χριστιανοί όταν λέμε οτι είμαστε Έλληνες, εννοούμε ότι είμαστε Ρωμιοί. Πρέπει αυτό να το βάλεις ως βάση της αναζήτησής σου (της προσπάθειας να καταλάβεις τους ΧΟ και την Εκκλησία μας), για να οδηγηθείς στα σωστά συμπεράσματα.
Αυτός είναι ένας απο τους λόγους που το κράτος δεν θέλει τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους (και όχι το αντίθετο). Γιατί δεν θέλει να σκαλίσει αυτά που δεν μπορεί να ελέγξει. (και θέλει όσο μπορεί να τα ελέγχει)

Το που θα είναι το πατριαρχείο και η κάθε αρχιεπισκοπή, δεν μπορεί να το αποφασίσει το Ελληνικό κράτος. Δεν το αφορά αν θες. Οι Ρωμιοί θέλουμε το Πατριαρχείο μας να είναι στην Πόλη - τελεία. Αφού δεν είσαι Χριστιανός δεν υπάρχει και λόγος να σε απασχολεί.
Καλά κάνει το Ελληνικό κράτος και δεν θέλει να πληρώνει τους ιερείς μας. Δικαίωμά του. Όμως πόσα χρήματα και τι περιουσία (και σε ποιές χώρες) έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία αφορά αυτήν και τους Χριστιανούς. Βλέπεις όμως κάποιους που τους ενοχλεί η Εκκλησία μας τους πονάει, γιατί έτσι δεν είναι έρμαιο των αποφάσεών τους.

Οι Ρωμιοί συνδέουμε το Ελληνικό κράτος με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο και μόνο λόγω αυτού του δεσμού που έχει με την Εκκλησία μας. Αν αύριο το Ελληνικό κράτος κηρύξει επίσημη θρησκεία την θεά Κάλι (όπως είχες πεί σε κάποια άλλη ανάρτηση), τότε αυτόματα δεν θα έχουμε καμία σχέση με αυτό το κράτος.
Συνέχεια του Βυζαντίου είναι η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Για να στο πώ και πιό ξεκάθαρα:
Με έναν Κινέζο Χριστιανό Ορθόδοξο είμαι αδερφός. Με έναν Έλληνα δωδεκαθεϊστή δεν έχω καμία σχέση.

Βλέπεις φίλε, μπορεί Έλληνας να γεννιέσαι και να μην γίνεσαι,
αλλά Ρωμιός δεν γεννιέσαι, μόνο γίνεσαι.

Και το λέω εγώ αυτό που είμαι πάππου προς πάππου Κρητικός. Θα έπρεπε να περιφανεύομαι ότι είμαι απόγονος του Μίνωα! (τι στο καλό όλο και κάποια ρίζα θα έχω χαχαχα!)

Όσον αφορά τα περι σκοταδισμού...
Προφανώς θα προτιμούσες να διδάσκεται η δωδεκαθεΐστικη παράδοση στα σχολεία. Θυσίες ζώων και ανθρώπων στους θεούς, ο υπέρτατος θεός Ζεύς απαγάγει και ασελγεί σε κορίτσια, αδέλφια-θεοί να σκοτώνονται μεταξύ τους, γιοί-πατεράδες, πατεράδες-γιούς κτλ κτλ.

Εύγε! Μιλάμε για φοβερά πρότυπα!
(Αλήθεια, πως έφτασε στις μέρες μας η Αρχαιοελληνική παράδοση; Ποιός την φύλαξε τόσα χρόνια;)

Και κάτι τελευταίο. Βάλε απο την μία μεριά Έλληνες πολιτικούς και απο την άλλη τους μοναχούς και τους Ιερείς.
Να δούμε ποιός θα κρατήσει Ελλάδα και στους πιό δύσκολους καιρούς.

Ν.Μ.Π.

Unknown 30 Απριλίου 2013 στις 8:56:00 μ.μ. EEST  

Διαβασα με προσοχη τα σχολια.Απο οποια σκοπια και να το δει κανεις,η Ελλαδα επρεπε να μεριμνησει σεχτικα με το ζητημα.Αρχιζοντας με πολιτικη ρητορεια για εσωτερικη καταναλωση και φτανωντας,αν η διπλωματια αποτυγχανε, σε μυστικη συνδρομη ομαδασ ειδικων δυναμεων σε πολυεθνικη δυναμη απελευθερωσης.Μονο κερδη θα ειχαμε απο αυτο.Το γοητρο και το κυρος της χωρας θα αναβαθμιζοταν,απο το ναδιρ σχεδον που βρισκεται σημερα και ο ρολος της γεωπολιτικα θα επαιρνε μια μικρη αλλα καιρια ωθηση προς τα επανω.με διακριτικοτητα αλλα και σοβαροτητα.Οσον αφορα αν θα επρεπε να εμφανιστουμε γενικα ως προστατες,εστω και στα λογια,μιας κοινοτητας 2,5 εκατομμυριων ανθρωπων,τα οφελη ειναι προφανη.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2013 στις 9:52:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή και λοιποί φίλοι,
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΣΧΑ!
Ο Θεός μεθ΄ημών!!

Γιάννης

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2013 στις 12:33:00 μ.μ. EEST  

@Ν.Μ.Π.

"Είμαστε χώρα που δεν έχει ελευθερώσει την πρωτεύουσά της"

Η αθήνα είναι ελεύθερη. Αν μιλάς για άλλη αρχαία πρωτεύουσα και η βαβυλώνα υπο κατοχή είναι (απο κει έκανε τα κουμάντα του ο άλεξ), το ίδιο η αλεξάνδρεια, η αντιόχεια και ο τάραντας.
οι λατίνοι είχαν πρωτεύουσα την ανδραβίδα επι πριγκηπάτου της αχαίας. να την πάρουν πίσω; θα χάσουμε τα καρπούζια!!!!!!

"Εμείς οι Χριστιανοί όταν λέμε οτι είμαστε Έλληνες, εννοούμε ότι είμαστε Ρωμιοί."

Οι ρωμαίοι είναι κάτοικοι της ρώμης και ανήκουν στο ιταλικό έθνος.
Οι έλληνες της αν. ρωμαικής αυτοκρατορίας έχουν πεθάνει σαν ρωμαίοι απο τότε που έπεσε η πόλη Νέα Ρώμη. το κρατικό αυτό όνομα τέλειωσε. το ίδιο και οι επίσης ρωμαίοι της αγίας ρωμαϊκής αυτοκρατορίας του καρλομάγνου. άλλοι σήμερα είναι αρμένιοι, άλλοι αλβανοί, άλλοι γερμανοί, άλλοι ελβετοί άλλοι έλληνες.

"Οι Ρωμιοί θέλουμε το Πατριαρχείο μας να είναι στην Πόλη"

και οι χρήστες ηρωίνης την δόση τους. με μπέρδεψες: ακούω τον γιατρό ή τον ασθενή;

"Όμως πόσα χρήματα και τι περιουσία (και σε ποιές χώρες) έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία αφορά αυτήν και τους Χριστιανούς"

Όχι. αφορά στο σύνολο τους πολίτες του κράτους ανεξάρτητα της θρησκεία αφού όλοι πληρώνουν φόρους και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. η ΧΟΕ ανήκει σε και έλληνα εβραίο εφ όσον πληρώνει τον μισθό του παπά όπως όλοι.

"Αν αύριο το Ελληνικό κράτος κηρύξει επίσημη θρησκεία την θεά Κάλι...τότε αυτόματα δεν θα έχουμε καμία σχέση με αυτό το κράτος."

Δηλαδή οι εβραίοι έλληνες, οι μουσουλμάνοι έλληνες δεν έχουν σχέση ΤΩΡΑ με το ελληνικό κράτος;;; τί πίνεις;;;

το κράτος δεν είναι θρησκεία αλλά εθνότητα στον 19-20-21 αιώνα. το μόνο θρησκευτικό κράτος στο ΚΟΣΜΟ είναι το ισραήλ του οποίου υπήκοος γίνεσαι λόγω θρησκείας ανεξάρτητα φυλής.
Στην ελλάδα δεν ισχύει αυτό.

"Συνέχεια του Βυζαντίου είναι η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία."

Λάθος. Συνέχεια μιας χώρας είναι άλλη χώρα.
η ΧΟΕ είναι συνέχεια της ΧΟΕ όπως δημιουργήθηκε στην νίκαια.
Καμία θρησκεία δεν είναι συνέχεια κράτους ούτε κράτος συνέχεια θρησκείας.

"Με έναν Κινέζο Χριστιανό Ορθόδοξο είμαι αδερφός"

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

"Ρωμιός δεν γεννιέσαι, μόνο γίνεσαι."

με ποιό τρόπο; πετάς κέρμα στη φοντάνα ντι τρέβι;

"Θα έπρεπε να περιφανεύομαι ότι είμαι απόγονος του Μίνωα!"

φυσικά και πρέπει να είσαι. εκτός αν είσαι αραβικής ή τουρκικής καταγωγής οπότε να είσαι περήφανος για αυτούς.

Αααα και δεν είμαι 12 θειστής. Δεν πιστεύω σε παραμύθια "θεούς", "θεό", "αγίο βασίλη", "καλικάτζαρους", "τρολ" και φυσικά στον "καλό λύκο" και τον "μπαμπούλα". τα "τρία γουρουνάκια" με διχάζουν ακόμα....

"Και κάτι τελευταίο. Βάλε απο την μία μεριά Έλληνες πολιτικούς και απο την άλλη τους μοναχούς και τους Ιερείς.Να δούμε ποιός θα κρατήσει Ελλάδα και στους πιό δύσκολους καιρούς."

έβαλες κουτσούς να παίξουν ποδόσφαιρο;;;

ποιός κράτησε την ελλάδα στα δύσκολα; το σπαθί. ούτε πολιτικός ούτε παπάς το κράτησε.

μηδενιστής

ΥΓ καλό πασέχ σε όλους.

Manolis 11 Μαΐου 2013 στις 8:39:00 π.μ. EEST  

Eπιστρεφοντας στο θεμα της απαγωγης, χθες το CNN επαιξε συνεντευξη του απεσταλμενου του στη Συρια Frederik Pleitgen, με το μεγαλο μουφτή της Συριας. Ο μουφτης μεταξυ αλλων ειπε οτι οι απαγωγεις των ιερεων δεν εχουν θεσει καποιο συγκεκριμενο αιτημα για να τους ελευθερωσουν και οτι "τους κρατουν εως οτου λαβουν καποιο τηλεφωνο απο Τουρκια , Καταρ ή Σαουδικη Αραβια"!!! Στοιχηματιζω οτι η συνεντευξη δεν επαιξε και στο CNN Turk:

http://edition.cnn.com/video/?hpt=hp_t5#/video/bestoftv/2013/05/10/intv-pleitgen-syria-mufti.cnn

Pro από Συμβασιλεύουσα 11 Μαΐου 2013 στις 8:02:00 μ.μ. EEST  

Αυτο πρεπει να γινει θεμα ξεχωριστης αναρτησης αδελφια . Να βουηξει λιγο το ιντερνετ για την υποστηριξη των Τουρκων στους τρομοκρατες . Γιατι ο Ελληνας κοιμαται.

Mithridates 12 Μαΐου 2013 στις 12:14:00 π.μ. EEST  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα, για τον Συριακό εμφύλιο πιστεύω θα βρεις ενδιαφέρον αυτό:
http://www.enkripto.com/2012/11/who-is-who.html

Pro από Συμβασιλεύουσα 12 Μαΐου 2013 στις 12:37:00 π.μ. EEST  

Ευχαριστω αδελφε .

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2013 στις 2:26:00 μ.μ. EEST  

"Θα έπρεπε να περιφανεύομαι ότι είμαι απόγονος του Μίνωα!"

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231248338

μηδενιστής

Ν.Μ.Π. 19 Μαΐου 2013 στις 4:53:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστή
Έλα τώρα μεταξύ μας...
..πόσα έδωσες για την έρευνα;!
Χαχαχαχα!

Υ.Γ.: ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΛΙΡΕΣ! ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΛΙΡΕΣ!

Ν.Μ.Π.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP