Απόστρατος ταξίαρχος κατηγορείται για τη δολοφονία του Οζάλ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Για τη δολοφονία του Τούρκου πρώην προέδρου Τουργκούτ Οζάλ το 1993 κατηγορείται επισήμως ένας απόστρατος ταξίαρχος, καθώς δικαστήριο της Αγκυρας έκανε δεκτό το κατηγορητήριο της εισαγγελίας. Με την εξέλιξη αυτή η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του Οζάλ λαμβάνει νέες διαστάσεις με την εκδοχή της δολοφονίας να βγαίνει από τη σφαίρα της εικασίας και να υιοθετείται για πρώτη φορά επισήμως η άποψη ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο ταξίαρχος ε.α. Λεβέντ Ερσόζ, ο οποίος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση του Εργκενεκόν, κατηγορείται δηλαδή για συνωμοσία στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση του τουρκικού παρακράτους.

Κατηορούμενος ερήμην είναι επίσης και ένας αντισυνταγματάρχη, για τον οποίο δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι «ο Ερσόζ σε συνεργασία με τον αντισυνταγματάρχη Σαβάς Κορκμάζ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, δηλητηρίασαν βάσει σχεδίου τον Τουργκούτ Οζάλ για να τον δολοφονήσουν». Η εισαγγελία ζητά την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης για τον κατηγορούμενο.

Tα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διεξήχθησαν στη σορό του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ και της οποίας έγινε πρόσφατα εκταφή για το σκοπό αυτό αποκαλύπτουν την ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών δηλητηριωδών ουσιών, σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Μεταξύ των ουσιών περιλαμβάνεται και το DDT, το οποίο έχει απαγορευθεί στη χώρα από το 1980. Πρόκειται για ισχυρό εντομοκτόνο, το οποίο όμως αν απορροφηθεί από τον οργανισμό, προκαλεί βλάβη στο συκώτι. Εντοπίστηκαν επίσης αμερίκιο και πολώνιο. Το τελευταίο έχει ακουστεί ιδιαίτερα και για την περίπτωση του Γιασέρ Αραφάτ.

Ο Τουργκούτ Οζάλ, όγδοος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, πέθανε τον Απρίλιο του 1993 σε νοσοκομείο της Αγκυρας και σε ηλικία 65 ενώ κατείχε το αξίωμα του εν ενεργεία προέδρου.

Η απόφαση να παραπεμφθεί σε δίκη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία έρχεται την παραμονή της 20ης επετείου από το θάνατο του Τουργκούτ Οζάλ.

Πηγή το Βήμα.






3 σχόλια:

Manolis 18 Απριλίου 2013 στις 11:02:00 π.μ. EEST  

Aξιζει να αναφερθει οτι εαν δεν ασκοταν διωξη χθες , σημερα στην 20ετια θανατου του Οζαλ το οποιο αδικημα θα ειχε παραγραφει. Αυτα για την πολιτικη βουληση του σουλταν Ερντογαν, δηλαδη αυτο που λειπει απο τους δικους μας.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 18 Απριλίου 2013 στις 9:21:00 μ.μ. EEST  

Δεν έχουν πει οι κεμαλιστές την τελική κουβέντα. Αργά η γρήγορα η ύφεση θα φτάσει και στην Τουρκία. Υπάρχουν ήδη σημάδια κόπωσης στην οικονομία τους. Πολύς κόσμος επίσης στην Τουρκία δε θέλει να γίνει Ιράν αλλά τώρα δεν μπορεί να μιλήσει - η σιωπηλή πλειοψηφία της ενδοχώρας και του εξαθλιωμένου προλεταριάτου των μεγάλων πόλεων τρέφεται με την μεσσιανική εικόνα ενός ισλαμιστή Περόν. Οψόμεθα, η υπόθεση έχει μέλλον ακόμη.

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2013 στις 11:08:00 μ.μ. EEST  

αγαπητέ φκμκ έχεις δίκιο, ειδικότερα όσον αφορά στο εξαθλιωμένο προλεταριάτο των μεγαλουπόλεων, γιαυτό και ο ερντογάν κάνει τον σκληρό ακόμα και στους ισραηλινούς, στη λογική του ότι μια ισλαμική τουρκία, φίλη και συμπάσχουσα με τους κατατρεγμένους των δυτικών και των σιωνιστών είναι πολύ πιο ισχυρή;; από μια φιλοδυτική τουρκία, την οποία στο μεν παρελθόν διαμέλισαν (βλέπε οθωμ. αυτοκρατορία) στο δε παρόν και μέλλον την έχουν για να κάνει ΜΟΝΟ κάθε βρώμικη δουλειά! χωρίς βέβαια να παραλείψουμε και τη διπλωματία τους που κάνει τα ΠΑΝΤΑ, με αποτέλεσμα να "τραβάνε" ό,τι μπορούν από τους δυτικούς χωρίς να είναι κολλημένοι στο δόγμα της συμμαχίας και της φιλίας, όπως το εννοούν οι δυτικοί!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP