Κύπρος και Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Λευκωσία: Κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης σε θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού θα πραγματοποιήσουν Κύπρος και Ισραήλ την Τρίτη, 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί «στο πλαίσιο συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης (SAR) εντός των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και των περιοχών ευθύνης Ε-Δ, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δυο κρατών».

Προστίθεται ότι στην άσκηση θα συμμετάσχουν από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας περιπολικά πλοία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και του Ναυτικού, ελικόπτερα SAR της Αστυνομίας και της Αεροπορίας, καθώς και Ιατρικές Ομάδες Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας και των Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.

Από πλευράς του κράτους του Ισραήλ θα συμμετάσχουν πέντε πλοία του ισραηλινού Ναυτικού.
Η άσκηση SAR έχει σχεδιαστεί από κοινή ομάδα σχεδίασης των δυο Κρατών και θα συντονίζεται από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας σε συνεργασία με το ΚΣΕΔ Χάιφας (RCC HAIFA), καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή Φιλελεύθερος

3 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2013 στις 3:05:00 μ.μ. EEST  

Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με συμμετοχή κυπριακών και γαλλικών αεροναυτικών δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λάρνακας.

Η άσκηση, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, θα λάβει χώρα από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 και θα συμμετάσχει το γαλλικό Αντιτορπιλικό JEAN BART D-615, το οποίο θα μεταφέρει ένα ελικόπτερο τύπου "Πάνθηρ", ενώ από κυπριακής πλευράς θα πάρουν μέρος στην άσκηση δύο ελικόπτερα τύπου Augusta Westland (AW -139) της Εθνικής Φρουράς (460 Μοίρα Ε-Δ) και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Κύπρου, ένα Περιπολικό Πλοίο του Ναυτικού, καθώς και ο Ιατρικός Τομέας της Ομάδας Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. - See more


http://goo.gl/T6s7t

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2013 στις 6:27:00 μ.μ. EEST  

Η Τουρκία πάλι μπλόκαρε τη συμμετοχή του Ισραήλ στο NATO Mediterranean Dialogue group!

http://goo.gl/gpjqt


Οδυσσέας 16 Απριλίου 2013 στις 7:22:00 μ.μ. EEST  

http://www.enkripto.com/2013/04/blog-post_3208.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP