Εκρήξεις με νεκρούς στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

Τρίτη 16 Απριλίου 2013


Τουλάχιστον τρεις νεκροί και πάνω από 140 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης, λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή τερματισμού του διεθνούς μαραθωνίου της Βοστόνης.

Οι δύο βόμβες εξερράγησαν πολύ κοντά στο πλήθος των θεατών που παρακολουθούσαν την ολοκλήρωση του μαραθωνίου, δίπλα στη γραμμή του τερματισμού. Οι αρχές έκαναν γνωστό πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε απόσταση 45 έως 90 μέτρων η μία από την άλλη. Η αστυνομία έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την περιοχή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αμερικανικών αρχών, που αναζητούν στοιχεία για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους των δύο εκρήξεων. Το FBI έχει αναλάβει τον συντονισμό της «εγκληματολογικής», αλλά και μια «εν δυνάμει τρομοκρατικής» έρευνας, όπως την έχει χαρακτηρίσει. Στην έρευνα συμμετέχουν επίσης υπηρεσίες πληροφοριών όπως η CIA και το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας.


Ακόμη μία έκρηξη σημειώθηκε στην προεδρική βιβλιοθήκη και μουσείο JF Kennedy στη Βοστόνη, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία. Η Ρέιτσελ Ντέι, εκπρόσωπος της βιβλιοθήκης, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο κτήριο αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε. Η προεδρική βιβλιοθήκη βρίσκεται περίπου τρία μίλια μακρυά από τη γραμμή τερματισμού στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν δύο αιματηρές εκρήξεις. Δεν είμαστε σίγουροι πως τα δύο περιστατικά σχετίζονται, ανέφεραν οι αρχές.

Με στοιχεία από www.naftemporiki.gr

18 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2013 στις 1:02:00 μ.μ. EEST  

Καλημέρα σε όλους.
Με ΑΠΕΡΑΝΤΗ οδύνη για τα ΑΘΩΑ θύματα, αφιερωμένο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στον φίλο που πριν λίγες μέρες έγραψε ειρωνικά για τη βαθυστόχαστη ανάλυση που είχα κάνει, όσον αφορά στον ΤΡΟΜΟ που σπέρνουν στην ανθρωπότητα ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, οι οποίοι θέλουν να μας επιβάλουν αυτόν τον τρόπο ζωής!
Ποιός θα το περίμενε σε έναν τέτοιον αγώνα με χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες, θα γίνονταν τετοιο μακελειό! Και ΟΜΩΣ!οι σκοταδόψυχοι καραδοκούν! και τώρα να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν ΑΘΙΚΤΑ!! διαβατήρια ή ταυτότητες ιρανών πρακτόρων ή βορειοκορεατών ή σύρων οπαδών του άσαντ ή αφγανών ταλιμπαν ή ιρακινών αντιαμερικάνων ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ θελήσουν να χτυπήσουν!!!
οπότε αν θέλετε, αν ΤΟΛΜΑΤΕ μιλάτε για ΕΙΡΗΝΗ και αυτοσυγκράτηση! ακόμη και αν η αμερικάνικη κυβέρνηση πει πως ήταν έργο κάποιου παλαβού ή έσκασαν φιάλες υγραερίου σε υπαίθρια καντίνα!!( όπως στα δικά μας τα πανηγύρια) και αυτό μπορεί να πουν, όπως ότι χτύπησε Boeing το 5γωνο!! ίσα-ίσα για να ηρεμήσουν τα πράγματα και να απαλύνουν την οδύνη, να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι κάτι άλλο πιο τραγικό θα κάνουν, για να αναγκάσουν τον κόσμο να ζητήσει την καταστροφή ΟΛΩΝ αυτών που επιβουλεύονται την ειρήνη στην αμερική!
Κύριοι ο κόσμος έχει ξυπνήσει και δεν μασάει τις πρετεντέριες λογικές συν τω καψή και τω παυλάκη τσίμα! ακόμη και οι αμερικάνοι έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν ότι ΚΑΤΙ συμβαίνει! ΚΑΠΟΙΟΙ θέλουν να τους κάνουν να χάσουν τον ύπνο τους!! ούτε παρακολούθηση αγώνων μπασκετ ή ποδοσφαίρου, ούτε βόλτες στα υπέροχα πάρκα τους, ούτε άνεση και ηρεμία! ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ φόβος και ΤΡΟΜΟΣ!!
Αναμένομεν εξελίξεις!!

Γιάννης

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2013 στις 2:57:00 μ.μ. EEST  

πριν λίγο, από τις ειδήσεις που συνεχώς καταφθάνουν:
"....Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τους χώρους που συνήθως μαζεύεται πολύς κόσμος!!!"
για του λόγου το αληθές! μέσα και ΜΟΝΟ μέσα!!

Γιάννης

Ευστάθιος Παλαιολόγος 16 Απριλίου 2013 στις 4:58:00 μ.μ. EEST  

Δεν είμαι οπαδός των θεωριών συνωμοσίας.
Πολλές φορές πίσ ω από τα γεγονότα κρύβονται πράγματα που δεν τα ξέρουμε, ΑΛΛΑ, τις περισσότερες φορές τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.

Κι όποιος σκόπιμα σκοτώνει αθώα μωρά να καεί στην κόλαση

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2013 στις 5:35:00 μ.μ. EEST  

Γιάννη πες μας τι πίνεις να ξέρουμε να μην αγοράσουμε

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 16 Απριλίου 2013 στις 5:49:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμος 16 Απριλίου 2013 - 5:35:00
Φαρμάκια και ζόρια πίνει ο άνθρωπος. Κάτσε εσύ να μεγαλώσεις και να σπουδάσεις παιδιά με μισό μισθό και να ψάχνεις δεύτερη και τρίτη δουλειά για να τα φέρεις βόλτα και σου λέω μετά τι θα γράφεις για τα αφεντικά του κόσμου που σου πίνουν το αίμα και σκαρφίζονται τρομοκρατίες, πολέμους και κρίσεις που τις (ξανα)πληρώνουν πάντοτε οι Γιάννηδες του κόσμου. Ο άνθρωπος το βλέπει το κακό που έρχεται και θα σκάσει, έμμεσα ή άμεσα και πάνω του, Να μη φωνάζει; Έξω από το χορό όλοι τραγουδάνε....γατάκια.

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2013 στις 7:27:00 μ.μ. EEST  

haarp στο Ιραν επισης
που το παει η Αμερικη?

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2013 στις 8:35:00 μ.μ. EEST  

Όποιος θέλει κουβέντες για haarp, νεφελίμ και αστρόπλοια να πάει στο Πράβδανετ.
Το "Εν Κρυπτώ" είναι όαση σοβαρότητας, μη μας τη χαλάτε.

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2013 στις 9:20:00 μ.μ. EEST  

ΦΙΛΤΑΤΕ ΦΚΜΚ σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από βάθους καρδιάς!! Επανειλλημενως σου έχω δώσει συγχαρητήρια για τη γραφίδα σου!!
Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει σ΄μενα, σ΄σένα και στον ΚΑΘΕ υποψιασμένο πολίτη αυτού του τόπου! Πριν λίγο μπήκα μέσα από τις 5.30 π.μ. στο πόδι!! από το ένα πόστο στο άλλο!! η ΔΕΗ θέλει έναντι 290, το αυτοκίνητο που κινείται ΜΟΝΟ για έκτακτες ανάγκες έχει 200 ασφάλιστρα την άλλη βδομάδα, για το δανειο α΄κατοικίας 75 τ.μ. αύριο πρέπει να σκάσω 480 και πάει λέγοντας!! ΔΕΝ ΔΙΝΩ πλέον σημασία στους ανεγκέφαλους και σ΄αυτούς που ΠΡΩΤΟΙ θα χειροκροτήσουν ό,τι τους σερβίρουν στο πιάτο οι πιο "ξύπνιοι" από εμάς!
Ο Ομπαμα δεν αναφέρθηκε σε τρομοκρατία, γιατί σου λέει αφού "φάγαμε" τον αρχιτρομοκράτη, ποιός μπορεί να συνεχίζει;;!!
συνεπώς, "τρέχει και δεν φτάνει"
Θα κανει ο,τι τον διατάξουν και μάλιστα ΣΥΝΤΟΜΑ για να μην αιματοκυλίοσυν και άλλες εκδηλώσεις των αμερικάνων εντός και εκτός συνόρων αμερικής!
Πίνω φαρμάκια για ό,τι έρχεται και ο Θεός να βάλει το χέρι Του γιατί ΔΕΝ μπορούμε να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!
φκμκ, ευχαριστώ και παλι, ΠΑΝΤΑ υποψιασμένος!!

Γιάννης

Οδυσσέας 16 Απριλίου 2013 στις 10:59:00 μ.μ. EEST  

Εχεμ...
Γιάννη και ΦΚΜΚ δε θέλω να βάζω "χέρι" σε γνωστούς και καλούς φίλους του μπλογκ αλλά είστε πάλι μερικά μίλια εκτός θέματος...

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2013 στις 11:42:00 μ.μ. EEST  

Θεωρώ οτι δεν είναι η καταλληλότερη περίσταση για να αναπτύξουμε τα αίτια της τρομοκρατικής επίθεσης που, ως επί τω πλείστω ,είναι κάτι το οποίο γίνεται υπο την υποκειμενική οπτική γωνία του καθενός και πολλές φορές άνευ αποδείξεων.
Αγαπητοί φίλοι,Συνέλληνες συναγωνιστές,συμμερίζομαι τα κοινά προβλήματα επιβίωσης τα οποία καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε.Ωστόσο,νομίζω αρμόζει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή στο φαινόμενο της τυφλής τρομοκρατίας αυτής καθεαυτής και στο γεγονός οτι μεταξύ των τραγικών επιζώντων,βρίσκεται ένας πατέρας,ο οποίος πιθανότατα να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε ψυχιατρικές κλινικές υπο ισχυρές αντικαταθλιπτικές και αντιψυχωσικές αγωγές,διότι στη γραμμή τερματισμού του ανακοίνωσαν το θάνατο του οκτάχρονου γιου του απο τα θραύσματα του εκρηκτικού μηχανισμού και τον ακρωτηριασμό της κόρης του....

Μέντωρ

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2013 στις 3:08:00 π.μ. EEST  

In other news, καμιά κατοστή και βάλε Σύριοι θα σκοτώθηκαν (και) σήμερα. Αλλά καλύτερα ας μιλήσουμε για την ανείπωτη τραγωδία του Αμερικανού πατέρα που έχασε τον Αμερικανό οκτάχρονο γιό του. Και ας ζητήσουμε να διπλασιάσει ο πρόεδρας Ομπάμα τις προσπάθειές του με τα drones του να δολοφονήσει πάντα ύποπτο sandnigger οπλαρχηγό και να μην υπολογίζει και πολύ πολύ τις collateral casualties.

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2013 στις 10:55:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε Οδυσσέα και λοιποί φίλοι καλημέρα!
στον φκμκ και σε μένα είναι τέτοια η φόρτιση με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, που "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά"! δηλ. βιώνουμε τόσο έντονα τα παγκόσμια προβλήματα με τον αντίκτυπο που έχουν στην δικιά μας την καμπούρα, αφού τα απόνερα αυτών των κρίσεων μοιραίως φτάνουν στην πόρτα μας και μας "χορεύουν" κανονικότατα! είναι βλέπεις παγκοσμιοποιημένα συγκοινωνούντα δοχεία που φέρνουν συνέπειες τις οποίες και να θέλεις δεν μπορείς να τις αποφύγεις! γιαυτό αναφερόμαστε και στο ελληνικό γίγνεσθε!

Γιάννης

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2013 στις 1:36:00 μ.μ. EEST  

@Aνώνυμος 17 Απριλίου 3:08:00

Ε μα ναι,ας κάνουμε συμψηφισμό της αξίας της ανθρώπινης ζωής.Πίσσα και πούπουλα για όλους εμάς που προφανώς δε δίνουμε αξία στις εκατόμβες των νεκρών Σύριων επειδή τολμήσαμε να αναφερθούμε στο ''καλοαναθρεμμένο΄'' οκτάχρονο Αμερικανάκι ,αντί να παριστάνουμε τον τιμητή,αγορεύοντας οτι σίγουρα θα γινόταν κι αυτό μέρος του συστήματος,μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής και βολεμένος χρηματιστής στη Wall Street που περνά το καιρό του με το τζόγο των παραγώγων,ρίχνοντας ζαριές με τις τύχες μας.Άρα δεν πειράζει,ένα ελεεινό υποκείμενο μας απάλλαξε απο τη παρουσία του,ένα ξεκληρισμένο σπίτι λιγότερο.Συγχαρητήρια.Θου Κύριε...Τελειώνω εδώ αυτή τη κενή και άνευ νοήματος κουβέντα,απο σεβασμό κυρίως στο διαχειριστή και στον αρθρογράφο.


Μέντωρ(για να μη μιλάμε και αφηρημένα)

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2013 στις 2:56:00 μ.μ. EEST  

@17 Απριλίου 2013 - 3:08:00 π.μ. EEST

Είσαι για φτύσιμο. Δεν υπάρχει παλάντζα για τις ανθρώπινες τραγωδίες, ρε ηλίθιο υποκείμενο, δεν το έχεις μάθει στα κράβαρα από τα οποία προέρχεσαι; Άντε στο διάβολο!

Εν Κρυπτώ συγγνώμη. Όποιος είναι γονιός καταλαβαίνει.

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2013 στις 4:12:00 μ.μ. EEST  

Δεν είπε και τπτ τρελό ο 17 Απριλίου 2013 - 3:08:00 π.μ. EEST

απορώ γιατί πέσατε να τον φάτε.

2 βόμβες στην αμερική κλείνει απο τον κίνηση το ίντερνετ
2000 στην συρία και το ίντερνετ έχει γάτες

ο 8χρονος που πέθανε έχει την ίδια αξία με έναν 8χρονο στην συρία που πέθανε με τον ίδιο τρόπο.

παιδάκια είναι όλα.

μηδενιστής

Pro από Συμβασιλεύουσα 17 Απριλίου 2013 στις 4:40:00 μ.μ. EEST  

Μεντωρ μαζι σου φιλε.

Στο δικο μου το μυαλο δεν διαφερει ο βομβιστης της Βοστωνης με οποιονδηποτε ισλαμοφασιστα σφαζει Χριστιανους ή οτιδηποτε αλλο αυτη τη στιγμη που μιλαμε.
Ολοι οι σφαγεις τα ιδια σκατα . Ολες οι ζωες το ιδιο πολυτιμες.

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2013 στις 9:32:00 μ.μ. EEST  

Μέντορα, τα περί πίσσας, πουπούλων, καλοαναθρεμμένου Αμερικανακίου κλπ είναι δικά σου λόγια, μην τα βάζεις στο στόμα μου. Λες να μην κάνουμε συμψηφισμό, αλλά όταν ο Αμερικάνος βομβαρδίζει και σκοτώνει αβέρτα, το ονομάζει παράπλευρες απώλειες και συμψηφίζει. Ε λοιπόν, στον "war on terror" που διεξάγουν οι Αμερικανοί με ζέση σε όλη την Μέση Ανατολή με ή χωρίς έγκριση από τυος ντόπιους, υπάρχουν και γι αυτούς παράπλευρες απώλειες.
Εγώ αυτό που είπα και ξαναλέω, είναι πως με δικαιολογία το αίμα αυτού του παιδιού πολλά αραβάκια/μουσουλμανάκια θα ορφανέψουν ή θα σκοτωθούν, και οι Αμερικανοί θα θριαμβολογούνε κιόλας.
Και προφανώς δεν δίνεις/δίνει ο κόσμος την ίδια αξία στις εκατόμβες νεκρών της Συρίας. Το αμφισβητείς;
Για να μην μιλάμε για εξτρίμ καταστάσεις, την ίδια κάλυψη διεθνώς είχε ο θάνατος των Ισραηλινών τουριστών από τρομοκρατική ενέργεια στην Βουλγαρία; Την ίδια κάλυψη είχαν οι νεκροί της Μαρφίν; Τώρα που μιλάμε, σε χώρες πχ Ινδονησία υπάρχουν ισλαμιστές που σκοτώνουν, τί μαθαίνεις από εκεί;
Ο Αμερικάνος θα ζητήσει από την κυβέρνησή του να αυξήσει τις πολεμικές της προσπάθειες (είτε φανερές είτε όχι). Μήπως κι ο Τούρκος δεν κάνει το ίδιο όταν σκοτώνοται κόσμος από Κούρδους εξτρεμιστές; Δικαιολογεί τις σφαγές που κάνουν οι Τούρκοι;
Είναι δεδομένο πως ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη επιρροή, και είναι επόμενο να υπάρχει άνιση αντιμετώπιση των γεγονότων. Ζητάς όμως να μην το αντιλαμβάνομαι αυτό, να το αποδέχομαι ως σωστό και δίκαιο; Εγώ είμαι Έλληνας κι όχι Αμερικανός, και στους πολέμους που δεν συμμετέχω βλέπω το δίκιο του ενός και του άλλου. Οι Αμερικάνοι κάνουν κουμάντο στην Μέση Ανατολή, στηρίζουν τα καθεστώτα που θέλουν και ρίχνουν αυτά που δεν θέλουν. Η Αμερικανική πολιτική έχει προκαλέσει χιλιάδες θύματα, πάρα πολλά από αυτά αθώα. Και οι Αμερικάνοι έχουν θύματα αθώα, όπως προχτές, αλλά γιατί με ψέγεις που βλέπω πως για τα δύο αθώα θύματα των Αμερικάνων είχαμε/έχουμε/θα έχουμε πολύ περισσότερα αθώα θύματα στους μουσουλμάνους και με τις ευλογίες της Αμερικανικής κοινωνίας; Όταν βλέπω τον Συριακό εμφύλιο βλέπω ανθρώπους που μας μοιάζουν, πόλεις σαν τις δικιές μας, συγκρίνω με τον δικό μας εμφύλιο. Και μπαίνω στα φόρουμ και στο liveleak στα βίνετο από Συρία και διαβάζω στα σχόλια τον βόθρο που λέγεται Αμερικανκός πολιτισμός. Για αυτους οι Σύριοι είναι ζώα, όπως άλλωστε και οι Ιρακινοί, Αφγανοί κλπ. Οι ζωές τους δεν έχουν αξία. Θα ζητάν κι άλλους νεκρούς αύριο από τον Ομπάμα.
Εγώ αυτά ανέφερα στο προηγούμενο ποστ.

ΥΓ: δεν γράφω σχόλια γενικά, δεν έχω όνομα στο εν κρυπώ.

@17 Απριλίου 2013 - 2:56:00 μ.μ. EEST
Δεν ξέρω γιατί ο εν κρυπτώ άφησε το σχόλιό σου. Έστω.
Για φτύσιμο είσαι εσύ και ηλίθιο υποκείμενο, που δεν ξέρεις τι θα πει στοιχειώδης ευγένεια. Μιλάς κιόλας για ανατροφή. Σε τι διαφωνείς από αυτά που έγραψα ΕΓΩ; Όχι αυτά που μου προσάπτει ο Μέντωρ.
Θες ανθρώπινες τραγωδίες χωρίς "παλάντζα"; Ψάξε πόσα τροχαία έγιναν σήμερα στην Ελλάδα. Βρες κάθε περίπτωση ξεχωριστά και κλαίγε ρε, αφού είσαι "γονιός" και "καταλαβαίνεις". Γιατί δεν ψάχνεις; Γιατί διαλέγεις να κλάψεις για το Αμερικανάκι και κλάνεις κάτι χιλιάδες άλλα παιδάκια του κόσμου; Κάνε μου την χάρη λοιπόν.

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2013 στις 12:56:00 μ.μ. EEST  

@Aνώνυμε 17 Απριλίου 9:32:00 μ.μ.

Αν και είχα γράψει οτι δεν επιθυμούσα να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος,επανέρχομαι για διευκρινίσεις,αλλά και για κάποιες απαντήσεις τις οποίες νομίζω οφείλω να δώσω βάσει της επιχειρηματολογίας που αναπτύσσεις.
Το να τοποθετούμαστε περί της παγκόσμιας επιβολής των ΗΠΑ σε όλα τα ζητήματα που περιβάλλουν τη καθημερινότητά μας,θεωρώ οτι δεν προσθέτει κάτι νέο,ούτε ανακαλύψαμε μια νέα Αμερική ξαφνικά.Όλα αυτά είναι γνωστά,συμφωνώ οτι σε επικοινωνιακό επίπεδο οι ΗΠΑ φροντίζουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις,αλλά έλα και πες μου σε παρακαλώ πως σχετίζεται αυτό με τον ανθρωπισμό που οφείλουμε να επιδεικνύουμε σε κάθε περίπτωση σφαγής αμάχων;Ποσώς με ενδιαφέρει εάν οι κυβερνώντες των ΗΠΑ εκμεταλλευθούν το συμβάν μπροστά στη τραγικότητα του γεγονότος αυτή καθεαυτή.Αρνούμαι κατηγορηματικά να επιδοθώ σε αναλύσεις επι αναλύσεων όταν κάνουμε λόγο για τρομοκρατία και απώλειες αμάχων και αθώων σε παγκόσμιο επίπεδο.Δεν όφειλε η είδηση να προβληθεί απο τα ΜΜΕ;Κακώς τοποθετήθηκε η κοινή γνώμη και καταδίκασε αυτής της μορφής τη βία;
Παρεπιπτόντως,δεν αντιλαμβάνομαι απο που αντλείς δείγματα οτι ''προφανώς δεν δίνω/δίνει ο κόσμος την ίδια αξία στις εκατόμβες των νεκρών της Συρίας''.Σε διαβεβαιώνω οτι πάμπολλες φορές στη καθημερινότητά μου έχω τοποθετηθεί με τον πιο καυστικό τρόπο γι'αυτό το εκ προμελέτης έγκλημα που λαμβάνει χώρα στη Συρία και αποκαλύπτει το μέγεθος της ανθρώπινης απληστίας και αναλγησίας εις βάρος ενός ολόκληρου λαού.Εξάλλου,εδώ και μια διετία η πλειονότητα των εγχώριων ΜΜΕ τουλάχιστον έχει αναφερθεί στη φρίκη του συγκεκριμένου πολέμου και ο κόσμος έχει επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία.
Και κάτι ακόμη:Επειδή διαφώνησα με τις αναλύσεις επι αναλύσεων και άνευ αποδείξεων,χθες πληροφορηθήκαμε οτι ο φυσικός αυτουργός είναι κάποιος εντόπιος μακελλάρης παρά οργανώσεις τύπου Αλ Κάιντα.Το λέω ,διότι ενίοτε καταντούμε γραφικοί με το να ανακαλύπτουμε υποθετικά κάθε φορά και a priori τον ένοχο ο οποίος αποτελεί το τέλειο άλλοθι για την επόμενη εισβολή των Αμερικανών στη χώρα-στόχο που επιλέγουν.Εν κατακλείδει,νομίζω θα συμφωνήσεις,όπως συμφωνούμε και με τον Pro και το μηδενιστή οτι οι σφαγεις είναι παντού σφαγείς και οι αθώοι παντού αθώοι....
Σ.Σ Απέραντο το μέγεθος της βλακείας των όσων αλαζόνων αντιαναθρωπιστών και ανενημέρωτων Αμερικανών που θεωρούν τους έτερους ζώα,εξίσου απέραντο των ισλαμοφασιστών ,όπως εύστοχα τους αποκαλεί ο Pro, που βλέπουν στο πρόσωπο του αλλόθρησκου και διαφορετικού θανάσιμο εχθρό και τίποτε άλλο....

Μέντωρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP