Το παιγνίδι της τουρκικής προπαγάνδας έπαιξε το ΑΠΕ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η αθλιότητα ορισμένων δεν έχει όρια. Είδαμε στις 26 Μαρτίου να μας ενημερώνει επισήμως το ΑΠΕ, το κρατικό ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη συνεργασία Τουρκίας – Ισραήλ στη μεταφορά φυσικού αερίου στην παγκόσμια αγορά». Ανησυχήσαμε από την «είδηση», το υποτιθέμενο «γεγονός» που πρόβαλε το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, για να δούμε ποιος επίσημος, ποιος πρωθυπουργός ή, έστω, υπουργός «άνοιξε» τον δρόμο σε αυτήν τη συνεργασία, η οποία είναι προφανές ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα. Και κυρίως υπονομεύει την προσπάθεια διαπραγμάτευσης, των Κυπρίων αρχικά και κατόπιν ημών, με τους Ισραηλινούς για τα ενεργειακά. Και τότε έκπληκτοι ανακαλύψαμε ότι αυτός που εξήγγειλε τα ανοίγματα ήταν ο κύριος με τον βαρύγδουπο τίτλο «επικεφαλής οικονομολόγος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας» Φατίχ Μπιρόλ. Το ΑΠΕ, λοιπόν, παίζοντας μια χαρά το παιγνίδι της τουρκικής προπαγάνδας, ξέχασε να αναφέρει ότι ο κ. Μπιρόλ είναι τουρκικής εθνικότητας και έχει εκλέγει στην υπηρεσία αυτή ως εκπρόσωπος της Τουρκίας. Και στο ίδιο τηλεγράφημα, για να στηριχτεί ο τίτλος του, ο «ανταποκριτής» του ΑΠΕ επικαλείται και δηλώσεις κάποιου Μάικλ Λι, «ειδικού συμβούλου» του γνωστού για το «σέρβις» που προσφέρει στην Άγκυρα German Marshall Fund. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι εάν το «σέρβις» στην τουρκική διπλωματία γίνεται απλώς από ανείπωτη βλακεία και… τουρκολαγνεία.

Το Παρόν της Κυριακής

1 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2013 στις 11:06:00 μ.μ. EEST  

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΖΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ,ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΜΜΕ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΟΛ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΙΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP