23 Aπριλίου 2010..

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

“Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, τις αξίες μας, στον ίδιο μας τον εαυτό". Mε αυτή την φράση έκλεισε το διάγγελμα του από το Καστελόριζο πριν από ακριβώς τρία χρόνια, ο ολετήρας ΓΑΠ. Bάζοντας τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων στην "πρέσα" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της τρόικας.

29 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 8:50:00 π.μ. EEST  

Το μόνο που προσωπικά θα ήθελα να ζήσω κάποια στιγμή, ιδανικά πάντα, είναι η παραπομπή σε δίκη και η τιμωρία όλων εκείνων, και είναι πολλοί, που έχουν βλάψει αυτή τη ρημάδα τη χώρα...

Pro από Συμβασιλεύουσα 23 Απριλίου 2013 στις 9:26:00 π.μ. EEST  


Οποτε βαζετε τετοια θεματα , μου ερχονται στο μυαλο τα αρθρα σας πριν τις εκλογες του 2009 και οι επικοι διαλογοι για το διακυβευμα , οπου οι οπαδοι του Καρατζαφερη (ο οποιος στηριξε μνημονιο οταν δεν χρειαζοταν και απεδειξε τι παιχνιδι επαιζε τοσα χρονια) προσπαθουσαν να μας πεισουν οτι ολοι ειναι ιδιοι και οτι ο ΓΑΠ δεν θα ηταν χειροτερος απο τον "Κωστακη".
Αυτο που με φοβιζει ειναι οτι ακομα λενε το ιδιο και οτι παλι προσπαθουν να μας............. "σωσουν" , ορμωμενοι πλεον απο "ριζοσπαστικοτερα" μετεριζια.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.

Φιλικα .

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 10:15:00 π.μ. EEST  

δεν ξεχνώ...

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 10:32:00 π.μ. EEST  

Βλαξ ξεβλαξ, η Εθνική υπάρχει γιατί υπήρχε ο βλαξ, ενώ η Λαική και η Κύπρου δεν υπάρχουν γιατί εκεί υπήρχε ο ήρωας, το ξανθό γένος που θα έδινε δεκάδες δις σε εμάς και δεν μπόρεσε να δώσει 5 στην Κύπρο, γιατί δεν κήρυξε χρεωκοπία όπως η Αργεντινή και όπως την είχε κάνει σημαία ο Αλέξης και όταν την επισκέφτηκε δεν ξαναμίλησε για υπερήφανη Αργεντινή (το προσέξατε?), γιατί δεν έδιωξε το μνημόνιο, έκανε επαναδιαπραγματευση ή Ζάπεια κτλ όπως ο Αντώνης που μας έβγαλε από το μνημόνιο...

Χμμμ, τα εξαντλήσαμε όλα, περίεργο...

-Η θρυλική λύση Ζαπείου και επαναδιαπραγματευσης ή κατάργησης του μνημονίου, κάηκε από τον Αντώνη.
-Η Θρυλική λύση της Αργεντινής του Αλέξη κάηκε και ούτε ο ίδιος δεν τολμά να την ξαναπεί
-Η θρυλική λύση της κατά μέτωπο αντιπαράθεσης και του ξανθού γένους του Καμμένου κάηκε στην Κύπρο

άκου να δεις, και τελικά η μόνη λύση που εφαρμόζετε, είναι η λύση του προδότη ΓΑΠ... Σκέψου αν δεν την είχε δώσει, όλοι οι φωστήρες που υπάρχουν σήμερα, τι θα έκαναν? Και αφού ήταν κακή λύση, γιατί δεν έφεραν την δική τους καλή? Γιατί δεν έχουν? Αν την έχουν γιατί δεν την φέρνουν? Που είναι η καλή λύση????

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 11:16:00 π.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα!
είμαστε που είμαστε το κακό μας χάλι βλέπουμε και τη φάτσα του μ... και μας αποκάνατε!!

"....Και αφού ήταν κακή λύση, γιατί δεν έφεραν την δική τους καλή? Γιατί δεν έχουν? Αν την έχουν γιατί δεν την φέρνουν? Που είναι η καλή λύση????"

ευτυχώς έχουμε τα ανέκδοτα του αγαπητού φίλου και γέλασε πρωι-πρωι το χείλι μας! δηλ. σε λίγα χρόνια θα λέμε ΕΥΤΥΧΩΣ που βρέθηκε ο γαπ και μας ΕΣΩΣΕ;;!! ποιός ξέρει τι αργεντινη και τι αλβανία θα είχαμε καταντήσει, αν εκείνο το πρωινό της 23ης Απριλίου 2010 δεν καλούσε "τα αδέλφια μας" από το δντ και τις διεθνείς τράπεζες να σώσουν τον δυσμοιρο τόπο μας!!
ας του στήσουμε στο Καστελόριζο και τον αντριάντα του και ας καταθέτουμε και στεφάνι στις εθνικές επετείους, φωνάζοντας ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!

Γιάννης

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 11:53:00 π.μ. EEST  

ναι καλά ας ζητούσε εκείνη την μέρα αναδιάρθρωση με φυσιολογικούς ορους αλλιώς bye bye euro την επομενη και θα βλέπαμε μετά ποίες θρυλικές λύσεις θα καιγόντουσαν

αλλα φροντίσανε πρώτα να κάψουνε το μονο διαπραγματευτικό χαρτί που είχανε τότε που ήταν το ποιος κατείχε το χρέος τότε και μετά να παριστάνουνε τους ρεαλιστές

Pro από Συμβασιλεύουσα 23 Απριλίου 2013 στις 12:03:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε 23 Απριλίου 2013 - 10:32:00 π.μ. EEST

Ο ΓΑΠ .

1.Ακύρωσε όλα τα εισπρακτικά μέτρα που υπήρχαν από την προηγούμενη κυβέρνηση(ημιυπαίθριοι πχ) και τα επανέφερε σε χειρότερες συνθήκες με ουρές.
2.Κατασυκοφάντησε μαζί με τα στελέχη του την πατρίδα μας όπου βρέθηκε και στάθηκε (διεφθαρμένοι κτλ.)
3.Ανέφερε το ΔΝΤ σκόπιμα ο ίδιος για να προκαλέσει την άνοδο των spread(παγκόσμια πρώτη)
4.Μαγείρεψε τα στοιχεία του ελείματος ώστε αυτά να φαίνονται μεγαλύτερα και όχι αντίστοιχα με της υπόλοιπης ευρώπης λόγο κρίσης (Ελεστάτ)
5.Δεν δανείστηκε όταν μπορούσε το σύνολο του απαραίτητου ποσού του προυπολογισμού στις αρχές του 2010(όπως είχε γίνει το 2009) με αποτέλεσμα να κάνουν πάρτι οι κερδοσκόποι στην συνέχεια και να απογειωθούν τα spreads .
6. Ακύρωσε ή προσπάθησε να ακυρώσει κάθε συμφωνία ή ενέργεια η οποία είχε ειδικό βάρος για την πατρίδα μας (μπουργκας πχ)
7. Νομιμοποιησε κάθε λαθροέποικο που μπορούσε και διέκοψε κάθε προσπάθεια μπλοκαρίσματος της ροής των λαθραίων . Αντίθετα τους διευκόλυνε.
8.Δεν πείρε κανένα μετρο συμαζέματος του τεράστιου κράτους με συγχωνεύσεις οργανισμών οι οποίες θα είχαν πραγματικό αντίκτυπο στα κρατικά έξοδα (λόγω μείωσης παγίων) ,αλλά έκοψε μισθούς εργαζομένων και υπερφορολόγησε , καταστρέφωντας την εσωτερική οικονομία .
9.Είχε σχέδιο να μπει ΔΝΤ εξαρχής και γιαυτό δεν διαχειρίστηκε μια κρίση αλλά την προκάλεσε (Δηλώσεις Σγουρίδη αν θυμάμαι καλά) .
10. Και στο τέλος πριν παραδώσει , αποκεφάλισε και το στράτευμα "ντεμέκ" γιατί φοβήθηκε πραξικόπημα και μας ξαναξεφτέλισε παγκοσμίως.

Θέλεις και άλλα?

Φυσικά το μόνο εύκολο είναι να κρίνουμε το 2009 με όρους 2013 και το 1453 με όρους 480(πχ) . Η αλήθεια είναι ότι κάθε ημέρα που περνάει τα πράγματα αλλάζουν ή προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και τίποτα δεν έγινε καλύτερο από την στιγμή που ανέλαβε αυτός ο ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ .

Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό.............. χαιρετίσματα .

εγώ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ .

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 23 Απριλίου 2013 στις 12:30:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμο 23 Απριλίου 2013 - 10:32:00 π.μ
Το κακό δεν είναι η βλακεία. Είναι η αδιαφορία για τον τόπο και το θράσος του να ισχυρίζεται ότι έπραξε το σωστό. Καμιά λύση πάντως δεν κάηκε. Άλλο Ελλάδα προ τριετίας και άλλο Κύπρος τώρα. Ούτε η Αργεντινή διαλύθηκε, ούτε η λύση της επαναδιαπραγμάτευσης ήταν ανέφικτη - απλώς αυτοί που την ευαγγελίζονταν δεν την πίστευαν. Ούτε και η Ρωσία θα έκανε την κότα αν δεν ήταν σίγουρη ότι πάμε για αρπαχτή και θα τους αδειάσουμε με την πρώτη ευκαιρία (όπως με τον Καραμανλή jr). Προσωπικά δεν τους έχω καμιά εμπιστοσύνη αλλά θα ήταν ηλίθιοι να ποντάρουν λεφτά σε κάποιον που θα τα πάρει και θα την κοπανήσει. Όσο για την Εθνική, μην παίρνεις όρκο ότι σώθηκε. Μάλλον για ένα κομμάτι ψωμί θα πουληθεί και τα κέρδη θα πάνε στον αγοραστή ενώ οι ζημιές στον κοσμάκη. Καπιταλισμός.

Όταν μετά από τρία χρόνια και δισεκατομμύρια δανεικά, απίστευτες θυσίες, καταστροφή του κοινωνικού ιστού, ανεργία πάνω από 30% (δεν έχουν όλοι ΟΑΕΔ)βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση απ'οταν ξεκινήσαμε, ποια επιτυχία βλέπεις; Είναι επιτυχία η διάσωση των οικονομικά εύπορων εις βάρος των υπολοίπων; Ο εξευτελισμός της χώρας και η αποικιοποίησή της; η διαρκής ανικανότητα των μνημονιακών κυβερνήσεων να επιλύσουν ακόμη και τα απλούστερα προβλήματα του τόπου; η μεγέθυνση του κοινωνικού αυτοματισμού με σκοπό να περνάν τα μέτρα της τρόϊκας; Χρειάζεται άραγε πτυχίο από το London School of Economics για να καταλάβει κανείς ότι αυτό που ξεκίνησε ο Άβερελ Ντάλτον δεν είναι παρά η πώληση της χώρας, την ίδια ώρα που η οικογένειά του έπαιζε με CDS και το δεξί του χέρι "καθάριζε" τις παρανομίες των ξαδέλφων του; Βιβλίο χρειάζεται να γραφεί για τα κατορθώματα του ΓΑΠ, μαύρη βίβλος ανικανότητας στην οικονομία και προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας.

Έλεος άνθρωπέ μου, το ξέρουμε ότι ήταν πολλά τα λεφτά, το ξέρουμε ότι προσδοκάτε ανάσταση νεκρών για να συνεχίσετε buisiness as usual αλλά μην πάτε να βγάλετε και τον Νενέκο σώφρονα. Όταν τρώνε δε μιλάνε.

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 12:52:00 μ.μ. EEST  

@23 Απριλίου 2013 - 10:32:00 π.μ. EEST

δεν θα υπήρχε η εθνική και θα τρώγαμε φασόλια για 3-4 χρόνια.
επίσης δεν θα μαζεύαμε + 200δις χρέος που δεν έχουμε να τα πληρώσουμε γιατί έκλεισαν όλες οι εταιρίες και 200,000 επιστήμονες έφυγαν εξωτερικό.
θα γινόταν ένα κούρεμα (η μέση κατάθεση στην ελλάδα είναι 7,000 για έλληνες και 17,000 για αλλοδαπούς) στα 100,000 και άνω μαζί και στα 400-600 δις που φύγανε απο το 08 μέχρι φέτος.
θα την βγάζαμε και θα συνεχίζαμε ίσως χωρίς bmw και armani αλλά με το κεφάλι ψηλά.
με 500δις χρέος έχουμε σκύψει τόσο πολύ που η μύτη μας έχει λάσπη.
μερικοί γουστάρουν να τους βιάζουν-βαράνε κτλ (λέγεται σύνδρομο της στοκχόλμης) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία προτιμούσε την χρεωκοπία και την σκληρή δουλειά και όχι την βαζελίνη, την ανεργία και την μετανάστευση.
πασοκ ελιά και κώτσο βασιλιά;;

όσο για την κύπρο έλληνας την έφαγε ούτε οι ρώσοι ούτε οι νεφελίμ.


μηδενιστής

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 12:58:00 μ.μ. EEST  

Προς Ανωνυμο 10:32
Δηλαδή η Ισπανία και η Ιταλία που δεν έχουν τροϊκα πως τα καταφεραν? Αυτοί πως δεν υποθηκευσαν την "λαϊκή κυριαρχία και τα περηφανα γηρατειά"?

Αν δεν το κατάλαβες κάτι πουλημένα τομάρια που διόριζαν τους άχρηστους τραμπούκους τους,(οι γνωστοί και αξέχαστοιπρασινοφρουροί), που έφερναν ακόμη και καρέκλες από το σπίτι για να κάτσουν στο ΙΚΑ ( προσωπική εμπειρία) που δεν νοιάστηκαν ποτέ για το σύνολο αλλά μόνο για την παρτάρα τους εξού και η προσπάθεια της εγκαθίδρυσης αναξιοκρατίας ( στο μυθικό 80 η καθαρίστρια έπαιρνε περισσότερα από τον διευθυντή) στο τέλος αφού ξεπόυλησαν τα ασημικά πούλησαν και το σπίτι!!! Αυτοί βέβαια είαν κατά Λας Βέγκας μεριά...

Τι θα μπορούσε να είχε γίνει?

Πρώτα πρώτα το ζώον ο μ...ς κυρίαρχος ελληνικός λαός να μην ψήφιζε αποβράσματα για χρόνια (πχ Κουτσόγιωργας, Τσοχατζόπουλος, Αθανασόπουλος, Σμπώκος, Ανθόπουλος, Κολλάς, Πάχτας, Μαντέλης, Τσουκάτος μου έρχονται εντελώς πρόχειρα)

Δεύτερον το προαναφερθέν ζώον να είχε σοβαρευτεί και (προκειμένου να επιτύχει τη διασφάλιση της παρτάρας του και των "κεκτημένων" του) να μην συνέχιζε να τους υποστηρίζει!!!

Τρίτον οι πολιτικοί μας να διδάσκονταν κάτι ίσως από τους Ιταλούς και τους Ισπανούς για παράδειγμα! Αυτοί διαπραγματεύτηκαν. Δεν έστειλαν με κάτι ηλίθια διαγγέλματα από κάποιο μικρο νησάκι της Μεσογείου τη χώρα τους στο διάολο!!!

αυτά έτσι εντελώς πρόχειρα.

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 1:50:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμε 23 Απριλίου 10:32:00

Κάπου λόγω κεκτημένης κομματικής ταχύτητας κάνεις επιλεκτικές αναφορές.Η ελληνική οικονομία είναι μια οικονομία δυτικού συστημικού τύπου.Όπερ σημαίνει οτι μετά τη κατάρρευση της Lehmann Brothers το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αναζητούσε σταθερότητα για αποφυγή ενός δεύτερου κραχ,κάτι το οποίο με τη σειρά του ερμηνεύεται ως οτι το πρώτο πράγμα το οποίο θα γινόταν θα ήταν η αποφυγή των όποιων κλυδωνισμών θα μπορούσε να προκαλέσει το δημόσιο χρηματοπιστωτικό σκέλος μιας προβληματικής οικονομίας όπως η ελληνική,έτσι όπως διαμορφώθηκε απο τους επιπόλαιους χειρισμούς των ελληνικών κομμάτων(κομμάτι των οποίων υπήρξε κι ο ΓΑΠ).
Η διάσωση της Εθνικής θα ήταν ούτως ή άλλως πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα οποιουδήποτε ως το ίδρυμα με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα και τις μεγαλύτερες επισφάλειες,σε αντίθεση με άλλα όπως η ΑΤΕ και το ΤΤ,ό,τι και να έκανε ο ΓΑΠ(ειλικρινά πιστεύεις οτι η πρότασή του για δημοψήφισμα παραμονής ή όχι της χώρας στο ευρώ θα γινόταν αποδεκτή απο τις ευρωπα'ι'κές δυνάμεις;).
Το ζητούμενο είναι αλλού.Τι θεωρείς,οτι η χώρα ήταν σε θέση να μην προσχωρήσει στο συγκεκριμένο μηχανισμό στήριξης ή όχι;Υπήρξε διόγκωση των στοιχείων όσον αφορά στο έλειμμα σύμφωνα με τις καταγγελίες της κας Γεωργαντά;Ζήτησε ποτέ ο ΓΑΠ σύγκλειση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ενόσο ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιτιολογία το κίνδυνο που ενδεχομένως θα αντιμετώπιζε η χώρα λόγω της τρύπας στην οικονομία ή αρκέστηκε σε προεκλογικές πομφόλυγες και παραπλανήσεις του τύπου ''λεφτά υπάρχουν''(άρα δεν είναι συνυπεύθυνος κι απο εκείνη τη θέση);Γιατί έσπευσε να δηλώσει οτι ''δεν υπάρχει πετρέλαιο'',ενώ οι πρόσφατες εξελίξεις μάλλον τον διαψεύδουν πανηγυρικά;Δε γνώριζε λες;Μη ξεχάσω οτι δήλωνε κατηγορηματικά πως ''οι Έλληνες δε δουλεύουν αρκετά'',ενώ τα στατιστικά στοιχεία τον έχουν διαψεύσει κατά καιρούς(ποιός άραγε ηγέτης χώρας με πατριωτικά αισθήματα θα εξέθετε με τέτοιο μένος τους ομοεθνείς του;).
Ένα άλλο ερώτημα:Τι έκανε ο ΓΑΠ για τη πάταξη της διαφθοράς,για τις αποκρατικοποιήσεις,για την αλόγιστη σπατάλη όσο ήταν πρωθυπουργός;
Όσον αφορά στο εάν οι διάδοχοί του ακολούθησαν το δρόμο που τους υπέδειξαν οι δανειστές,θα απαντήσω οτι αφενός τώρα είναι αργά και φύσει ακατόρθωτο να ξεφύγουμε απο αυτή τη μέγγενη,διότι οι δανειστές είναι δυστυχώς σε θέση ισχύος με αυτά τα δεδομένα,αφετέρου υπάρχει έλειμμα αξιόπιστων αντιπολιτευτικών δυνάμεων και συσχετισμών(θα συμφωνήσω για τις φανφάρες του Αλέξη και του Πάνου).Αλλού ψέγω τους κυβερνώντες,όσον αφορά στους χειρισμούς στο εσωτερικό,όπως η φοβία μη χαθεί το φαύλο και ζημιογόνο πελατειακό τους κράτος που αποτελεί το κύριο μηχανισμό στήριξής των και την ολιγωρία σε καίρια ζητήματα όπως η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,η ανάγκη ύπαρξης ρευστότητας στην αγορά και η οικονομική ανακούφιση των μεσαίων και μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.
ο ΓΑΠ περιοδεύει ανά τον κόσμο διακηρύσσοντας τα κατορθώματά του,όχι με το αζημίωτο βέβαια.Δεν περιμένω τίποτε άλλο όμως απο τον λακέ του σχεδίου Ανάν και τον θιασώτη της ιδέας της παγκόσμιας διακυβέρνησης,του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια....'Οσοι τον ψήφισαν και συνεχίζουν αμετανόητοι, να τον χαίρονται....


Μέντωρ

Pro από Συμβασιλεύουσα 23 Απριλίου 2013 στις 3:05:00 μ.μ. EEST  


Μια νεοραψωδία αφιερωμενη σε ολους μας .

http://www.youtube.com/watch?v=eK4L_LDkwOs .

Γεράκι 23 Απριλίου 2013 στις 4:09:00 μ.μ. EEST  

Καλή λύση πάντα είναι εκείνη που υποστηρίζαμε και δεν έγινε και ποτέ δεν θα μάθουμε πραγματικά πόσο καλή θα ήταν. Βεβαίως επιβάλλεται η κριτική, έστω εκ του ασφαλούς, δεν ωφελεί όμως σε τίποτα η ισοπέδωση και οι περήφανες καταγγελίες που όταν έρθει η ώρα της αλήθειας μένουν στο "θα". Η υποκριτική δικαιολογία δίνει τη λύση, για όλα φταίνε οι "άλλοι".

Nikos 23 Απριλίου 2013 στις 4:58:00 μ.μ. EEST  

Η αποτυχία του ΓΑΠ ήταν ότι δεν αντιμετώπισε την κρίση που παρέλαβε με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα ώστε να επιδιώξει τους καλύτερους δυνατούς όρους για το Ελληνικό πρόγραμμα. Στα τέλη του 2009 ο ΓΑΠ ανέλαβε μια χώρα με ένα τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό το οποίο δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει, ένα τεράστιο χρέος που δεν μπορούσε να αναχρηματοδοτήσει, μια καθόλου ανταγωνιστική οικονομία και έναν λαό σε νιρβάνα από την καλοπέραση και από τα ψέματα που άκουγε όλα αυτά τα χρόνια και από τον ίδιο τον ΓΑΠ (λεφτά υπάρχουν). Ταυτόχρονα το διεθνής παράγοντας ήταν πολύ αρνητικός. Η Ευρωζώνη μόλις είχε αρχίσει να καταλάβαινε το πρόβλημα και ότι δεν είχε τους μηχανισμούς να αντιδράσει. Οι μεν βόρειοι φοβόντουσαν ότι η Ευρωζώνη θα μετατραπεί σε ένωση κεφαλαιακών μεταβιβάσεων οι δε νότιοι δεν ήταν διατιθέμενοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Η Ελλάδα εκείνη τη στίμη χρειαζόταν ένα Ελ. Βενιζέλο και της έτυχε ο ΓΑΠ, ουσιαστικά ο άνθρωπος που το πασοκικο σύστημα έβαλε βιτρίνα για επανακάμψει στη νομή της εξουσίας, ακριβώς όπως είχαν κάνει λίγα χρόνια πριν στη ΝΔ με τον Καραμανλή και τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Ποια ήταν λοιπόν η πολιτική του ΓΑΠ? Σφυρίζουμε αδιάφορα και ποντάρω ότι η Ευρωζώνη δεν θα με αφήσει να πνιγώ γιατί αυτό θα έχει ευρύτερες συνέπειες. Το πιστόλι στο τραπέζι που έλεγε ήταν βασικά αυτό με το οποίο η Ελλάδα θα αυτοκτονούσε, βασικά φοβέριζε τους Ευρωπαίους ότι θα τους χρεώσει με το λογαριασμό της κηδείας. Έλα που όμως Η Αγγελική δεν ήταν ΓΑΠ και δεν μάσησε, έλα που η Αγγελική έπρεπε σε όλη της τη ζωή να παλέψει για να φτάσει εκεί που έφτασε (ξεκινώντας από τη Ανατολική Γερμανία) ενώ ο ΓΑΠ απλώς μια μέρα παρέλαβε το δαχτυλίδι. Στις 17 Απριλίου 2010 μέρα που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ, η Ελλάδα δεν υπήρχε. Πολύ λίγοι το κατάλαβαν ακριβώς άλλα στις 17 η Ελλάδα έσβησε, για ένα 24ωρο απλά υπήρχε σαν ιστορία και εκεί ο ΓΑΠ πηρέ χαμπάρι ότι τέρμα τα ψέματα, η λέω ναι σε ότι μου πουν η οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, έξοδο από Ευρώ και οικονομική καταστροφή ανάλογη ενός ατυχούς πολέμου. Όποιος καταλαβαίνει πως λειτουργεί μια οικονομία και το τραπεζικό σύστημα το καταλαβαίνει, μιλώ για τρύπα στο γεωπολιτικό χάρτη, θυμάστε το 90 που οι ανατολικές χώρες έβαζαν τουρίστες να πετάξουν με τα MiG μπας και μαζέψουν κάνα δολάριο? Κάπως έτσι.. Στις 23 απλά έκανε και τις επίσημα ανακοινώσεις. Με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής η απόφαση αυτή ήταν σωτήρια, αλλά αν είχε πιάσει γερά το τιμόνι από πριν σίγουρα θα είχαμε διαπραγματευτεί από καλύτερη θέση, όχι μικρότερες περικοπές, αλλά συμφωνία που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους. Με τις υγείες μας. Εμείς τον βγάλαμε και αυτόν και τον προκάτοχο του…

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2013 στις 6:00:00 μ.μ. EEST  

Χαιρομαι που εκανα μερικους να χαμογελασουν οπως λενε, βεβαια και οι δικες σας απαντησεις μου χαρισαν αρκετα χαμογελα
Για να ξεκαθαρισω δεν ειμαι απολογητης του ΓΑΠ ουτε εχω φιλοδοξια να γινω, απλα προσπαθω να δω καθαρα τα πραγματα χωρις προκαταληψεις. Εκανε τεραστια λαθη αλλα δεν ειναι και ο Αντιχριστος οπως υποστηριζουν μερικοι. Θα δωσω μερικες απαντησεις σε θεματα που εχετε θιξει αφου δεν εχω τοσο χρονο να απαντησω στον καθε εναν.
Αμφιβαλετε οτι θα γινομαστε Αλβανια αν βαραγαμε κανονι χωρις τον μηχανισμο στηριξης που μαντεψτε ποιος καταφερε να τον φτιαξει, εγω παλι οχι.
Λετε για μαγειρεμα ελειματος αλλα ξεχνατε οτι ο προσδιορισμος του ελειματος εγινε με την αυστηρη επιβλεψη της Γιουροστατ λογω των greek statistics που στελναμε τοσα χρονια και γιναμε διεθνες ανεκδοτο.
Δεν δανειστηκε στις αρχες του 2010 το απαραιτητο ποσο λες και αυτο θα ελυνε κατι ή δεν θα καταλαβαιναν οι αγορες τι γινεται οταν θα ζηταγαμε εκτος προγραμματος τετοια ποσα.
Οσοι επιμενουν για την βοηθεια απο την Ρωσσια αφου δεν καταλαβαν τι εγινε στην Κυπρο, οτι και να πω θα συνεχισουν να νομιζουν οτι οι Ρωσσοι θα τα χαλασουν με τον μεγαλυτερο εμπορικο εταιρο τους.
Αλλος λεει οτι χωρις Εθνικη θα τρωγαμε φασολια για 2-3 χρονια. Μετα τα 3-4 χρονια τι θα τρωγαμε δηλαδη? Αναπτυξη χωρις λεφτα δεν γινεται και λεφτα σε καιροσκοπους που διαγραφουν τις οφειλες τους δεν δινει κανεις μα κανεις..
Η Ιταλια και η Ισπανια που λεει αλλος φιλος δεν ειναι παραδειγμα γιατι πρωτον εχουν διαφορετικου μεγεθους προβλημα και δευτερον δεν εχουν αποφυγει τιποτα ακομα ο καιρος γαρ εγγυς που λεει και μια ψυχη!

Για την ατολμια του να συγκρουστει με το κρατος-τερας που εχουμε και ειναι δημιουργημα κυριως της παραταξης του παντως τον κατηγορω και εγω ετσι για να πω και ενα απο τα πολλα αρνητικα του.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 24 Απριλίου 2013 στις 1:45:00 π.μ. EEST  

@23 Απριλίου 2013 - 6:00:00 μ.μ.

Γίναμε ήδη Βουλγαρία και πάμε για Αλβανία ολοταχώς. Μάταιη η κινδυνολογία γιατί το φάρμακο ήταν χειρότερο από την ασθένεια Αυτό ήταν το μνημόνιο, ο τόπος παθαίνει από το φάρμακο Κατά τα άλλα χορτάσαμε σώφρονες και νουνεχείς μνημονιακούς που μας κουνάν το δάχτυλο για τον λαϊκισμό μας και την απληστία μας που ζούσαμε οι ανεύθυνοι με δανεικά (λες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ξεσκίζονται στη δουλειά και την παραγωγή την ώρα που όλα γύρω μας προέρχονται από χώρες που το μεροκάματο δε ξεπερνά το ένα δολλάριο). Και η διαφθορά τεράστια - α, ναι, στις τίμιες χώρες του βορρά δεν υπάρχει διαφθορά, εμείς οι τουρκόγυφτοι νότιοι έχουμε την αποκλειστικότητα. Και εν τέλει ας τρώγαμε και πέντε χρόνια φασολάδα. Τώρα τρώει η μετανάστευση τα παιδιά μας και η ανέχεια και η ανεργία όσους μένουμε εδώ. Δεν ξέρω επίσης πότε είχε "ανάπτυξη" αυτός ο τόπος ιστορικά, προφανώς ποτέ αφού μια ζωή κατηγορούμαστε ότι ζούμε με δανεικά και ουδέποτε μας χαρίστηκε δεκάρα. Σε αντίθεση με τους Γερμανούς που συστηματικά βαράνε κανόνι και αρνούνται να πληρώσουν ακόμη και τα χρήματα που λήστεψαν από εμάς με μορφή δανείου.

Τον τόπο αυτό τον φτιάξανε τρελοί, κατά τον Κολοκοτρώνη - τρελοί μόνο θα κάνανε επανάσταση. Τον κράτησαν ζωντανό επίσης κάποιοι τρελοί την ώρα που τα έθνη της Ευρώπης παρέδιδαν με ψευτοαντίσταση τις χώρες τους στον Άξονα. Και πλήρωσε αυτή την αντίσταση ο τόπος σκληρά, πολύ σκληρά και όχι μόνο από εχθρούς. Αυτό που μας καίει τώρα είναι που πληρώνουμε ακριβά το ναι που είπαν στους απόγονους του Χίτλερ ο Άβερελ Ντάλτον και οι κηπουροί του και όλοι οι "πολιτικοί της ευθύνης" δεξιά και αριστερά. Τουλάχιστον μπορούσαμε να πεθάνουμε με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια και όχι στα τέσσερα. Αλλά ίσως και να μας άξιζε: εικόνα του Έλληνα είναι και ο Άβερελ και ο μεγάλος Τραγουδιστής και ο Τάπερμαν και τα μνημονιακά παπαγαλάκια του Σκάι και της Καθημερινής. Εικόνα του και οι "πετυχημένοι επιχειρηματίες" στη Μανωλάδα και η "αριστερά της ευθύνης", η αριστερά του "φαντασιακού" έθνους και η δεξιά του lifestyle. Από αυτή την πλευρά ο Άβερελ Ντάλτον δεν είναι παρά ο Πτολεμαίος Λάθυρος στο "Υπέρ της Αχαϊκής Συμπολιτείας πολεμήσαντες" του Καβάφη. Νέμεσις για έναν κόσμο που ελάχιστη σχέση είχε με τις ηθικές αξίες του ελληνισμού. Όπως σήμερα.

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 9:01:00 π.μ. EEST  

@Φτωχο και μονο: Δηλαδη προτεινεις να πεθανουμε με αξιοπρεπεια (οπως την εννοεις εσυ φυσικα). Αξιοπρεπεια ομως δεν ειναι να αυτοκτονησεις επειδη δεν σου δινουν δανεικα, αξιοπρεπης ειναι αυτος που με τον αγωνα του κερδιζει τον σεβασμο των αλλων και αυτο ακριβως πρεπει να κανουμε, οχι για εμας αλλα για τις γενιες που ερχονται, τους το χρωσταμε (εγω τουλαχιστον δεν διανονουμαι καν να παραδωσω στα παιδια μου Β. Κορεα αντι για Ελλαδα)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 24 Απριλίου 2013 στις 4:52:00 μ.μ. EEST  

Τα περί Βόρειας Κορέας τα φάγαμε στη μάπα. Με 1,5 εκ. ανέργους και προσεχώς περισσότερους, διαρροή επιστημόνων, εγκατάλειψη σχολείου σε ποσοστό άνω του 20% είμαστε στα πρόθυρα της κορεατοποίησης. Με τον μπαμπούλα αυτόν ψήφισαν οι παππούδες και οι μεγαλοαστοί μνημόνιο και θα πληρώνουμε δεκατρείς γενιές τοκογλυφικά δανεικά. Με τον μπαμπούλα της Κορέας η κυβερνώσα τρόικα περνάει μέτρα που ούτε οι δικτάτορες του 67 θα τολμούσαν να σκεφτούν. Λοιπόν θα παραδώσεις στα παιδιά σου Αλβανία, Βουλγαρία, Βόρειο Κορέα αλλά Ελλάδα ολόκληρη δε βλέπω να παραδίδεις. Εγώ νιώθω ότι δε χρωστώ στα παιδιά μου ευμάρεια υλική. Αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία χρωστώ. Και έχουμε ανοιχτά πόλεμο - όσοι δεν το κατάλαβαν στην αρχή, το είδαν πρόσφατα στην Κύπρο. Ο προσκυνημένος και ραγιάς δεν έχει το σεβασμό των άλλων αλλά την περιφρόνησή τους. Μόνο όποιος αποφασίζει να σταθεί όρθιος έχει πιθανότητες να μείνει όρθιος και να κρατήσει τη χώρα του ελεύθερη. Και ας φάμε πέτρες. Δεν είμαστε δα και η πρώτη γενιά Ελλήνων που το έκανε. Τουλάχιστον ας μην είμαστε η πρώτη που θα πέσει στα τέσσερα για να σώσει το επίπεδο ζωής του κάθε Πρετεντέρη και των αφεντικών του.

Και επειδή πολλή λογική και νοικοκυροσύνη έπεσε, να τι έλεγε κάποιος που ήταν νοικοκύρης και τα τίναξε όλα στον αέρα για να μην σκύβει και προσκυνάει σουλτάνους και Μπραΐμηδες.
"Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ' ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν."

Να θυμόμαστε την τελευταία πρόταση. Όσοι δεν ξέρουν ποιος την είπε, Δευτέρα με τον κηδεμόνα τους.

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 5:55:00 μ.μ. EEST  

@Φτωχος και μονος: την φραση που εγραψες την ειπε ο ιδιος που ειπε στην Α' εθνοσυνελευση «Αν είναι να μείνωμε ημείς νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία», να τον πουμε μηπως τον στρατηγο προδοτη τωρα?
Με αποσπασματα απο λογους και κορωνες δεν παμε πουθενα, εφαρμοσιμες προτασεις μονο μας πανε μπροστα.. ;)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 24 Απριλίου 2013 στις 6:46:00 μ.μ. EEST  

Αθώος ο Μακρυγιάννης ουδέποτε υπήρξε. Άνθρωπος των παθών ήταν όπως όλοι οι αγωνιστές του '21 που συχνά οι πράξεις τους έμοιαζαν αντικρουόμενες και παράλογες. Τέτοιοι ήταν και οι καιροί. Αλλά στο διαταύτα πήγε και ταμπουρώθηκε στους Μύλους. Όπως και ο άλλος παλαβός στο Μανιάκι- άλλος άνθρωπος των μεγάλων παθών. Τι θυμόμαστε όταν ακούμε το όνομα του Μεταξά; το ότι ήταν δικτάτορας ή το Όχι; Και το γράφω αυτό εγώ που είναι γνωστό τι γνώμη έχω για τον συγκεκριμένο πολιτικό. ΄Ή μήπως θυμάται κανείς με ευαρέσκεια τον πρωθυπουργό της δημοκρατικής κυβέρνησης της Τσεχοσλοβακίας που παρέδωσε αμαχητί την χώρα στον Χίτλερ - μα είχε δίκιο, η χώρα είχε προδοθεί από τους συμμάχους και με τη συμφωνία του Μονάχου που είχε προηγηθεί κάθε αντίσταση ήταν μάταιη. Όσο για τις προτάσεις, ο καθένας ανάλογα με την πολιτική του ατζέντα. Αυτό που βλέπω τώρα είναι ότι βουλιάζουμε και η υπάρχουσα πολιτική μας οδηγεί πιο βαθιά στο βάραθρο. Το τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει σηκώνει τεράστια κουβέντα και ήδη φύγαμε εκτός θέματος - το συνηθίζω τελευταία.

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 6:50:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

Έχω τοποθετηθεί αρκετές φορές για το απώτερο σχέδιο των Γερμανών.Μετά απο την ήττα που υπέστησαν σε δυο ολοκληρωτικούς πολέμους που οι ίδιοι προκάλεσαν,κατανόησαν οτι τέτοιου είδους πρακτικές ήσαν αδιέξοδες.Όποιος διαφωνεί οτι δεν βιώνουμε έναν οικονομικό πόλεμο με απώτερο σκοπό την απόλυτη επικυριαρχία τους στην Ευρώπη,πλανάται πλάνην οικτράν.Ωστόσο,πιστεύω οτι οφείλουμε να μην αγνοούμε την άλλη όψη κάθε νομίσματος.Μετά την αφασική γενιά των Νεοελλήνων πολιτικών,νομίζω οτι ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών πρέπει να αποδοθούν στον ελληνικό λαό,ο οποίος ουδέποτε τις τελευταίες δεκαετίες πρόταξε το εθνικό και συλλογικό συμφέρον υπεράνω του ατομικού.
Ένα απτό παράδειγμα:Τα τελευταία χρόνια,έχουμε γίνει μάρτυρες του απαράδεκτου φαινομένου εδώ στο βορρά, κύματα ομοεθνών μας να επισκέπτονται χώρες όπως τα Σκόπια για παροχή ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών,αλλά και για αγορές αγαθών όπως τρόφιμα,ρούχα,μέχρι και φουλάρισμα του ρεζερβουάρ με βενζίνη.Στο ψευδεπίγραφο επιχείρημα του οτι ''είναι πιο φθηνά'',απαντώ:
α.Οι πραγματικά άποροι,μπορούν να απευθυνθούν στα κοινωνικά ιατρεία/οδοντιατρεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης..
β.Δεν είναι ανάγκη μάγκες να πάρετε τρία κεφάλια τυρί.Και το ένα κιλό απο το μπακάλη της γειτονιάς σας ή το σούπερ μάρκετ σας αρκει΄.
γ.Το χρήμα τούτες τις δύσκολες εποχές αντί να μείνει στη χώρα ενισχύοντας θέσεις εργασίας και αυτοαπασχολούμενους,φεύγει σε ποιούς-στους εχθρούς της,σε αυτούς που επιβουλεύονται ως και εδάφη της.Μακεδονομάχοι και ακρίτες κατά τα άλλα...

Άρα φίλε μου,νομίζω συμφωνείς οτι ο Νεοέλληνας απεμπόλησε πολλά απο τα οποία του κληροδότησαν οι πρόγονοί του.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα.Συμφωνώ να πεθάνουμε ή να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια και να δώσουμε τον υπερ πάντων αγώνα.Με επιστροφή σε μια νέα όμως δραχμή,φοβάμαι οτι ούτε μια μοίρα μεταχειρισμένων Μιγκ-29 δε θα είμαστε σε θέση να διατηρούμε επιχειρησιακά.Δε φταίει το ευρώ για την κατάντειά μας.Το ευρώ σίγουρα πρέπει να είναι το μέσο,όχι ο σκοπός.Ας ανοίξουν οι ιθύνοντες τα μάτια τους,ας ασχοληθούν σοβαρά με ζητήματα όπως την ΑΟΖ,τις επενδύσεις και την εισροή κεφαλαίων μέσω ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος.Αυτά νομίζω πρέπει να είναι οι στόχοι.
Περί καπιταλισμού:Μακάρι να ήταν καπιταλισμός,ο οποίος ενέχει και την έννοια των αξιοπρεπών αποδοχών με σκοπό τη κατανάλωση αγαθών.Εδώ έχουμε να κάνουμε με κινεζοποίηση,δυστυχώς....
Ψηλά το κεφάλι,όπως και να έχει...


Μέντωρ

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2013 στις 10:33:00 μ.μ. EEST  

Ο ΕΘΝΟΔΟΣΙΛΟΓΟΣ JEFFREY ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ?

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 1:07:00 π.μ. EEST  

Ήδη τα αφεντικά του προσπαθούν να αποτρέψουν την μελλοντική τιμωρία του βγάζοντας φήμες για την πνευματική του υγεία:

"Ο παπαντρέου πάσχει εμφανώς από τό σύνδρομο Άσπεργκερ……ΔΕΝ έχει συναισθήματα χαράς ,λύπης,ΔΕΝ καταλαβαίνει τί κάνει καλό ή κακό,είναι άφιλος…..ακριβώς όπως προγραμματίζεις έναν Η/Υ νά σού κάνει συγκεκριμένες δουλειές..ότι δεδομένα τού βάζεις στήν είσοδο,θά βγάλει συγκεκριμένα αποτελέσματα στήν έξοδο…..
ΔΕΝ έχει αντιληφθεί τήν καταστροφή πού προξένησε στήν Ελλάδα"

http://en.wikipedia.org/wiki/Asperger_syndrome

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 25 Απριλίου 2013 στις 4:17:00 μ.μ. EEST  

@Μέντορα
Το ευρώ φίλτατε πέθανε. Μένει η κηδεία σε ένα- δύο χρόνια, βαριά ως την πενταετία που βλέπουν κάποιοι αισιόδοξοι. Τώρα ο ένας κοιτάει τον άλλο ποιος θα την κοπανήσει πρώτος για να στριμωχτούν μετά στην έξοδο.Το νόμισμα αυτό είναι θηλιά για την ανάπτυξη και καταδικάζει κάθε θυσία του λαού. Όλοι ξέρουμε ότι εύκολο δε θα είναι και ότι η κερδοσκόποι μέσα και έξω από τον τόπο θα κάνουν πάρτι. Όπως έκαναν με την είσοδο του ευρώ όταν τα προϊόντα πήραν κοντά 30% πάνω σε λιγότερο από έξι μήνες. Το θυμάμαι καλά γιατί με τσάκισε και πήγα πολύ πίσω στις οικονομίες να ανακαινίσω το πατρικό. Όμως δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτή τη στιγμή ευρώ = μάρκο, ξεκάθαρα και ανοιχτά.

Όσο για το ότι ο Έλληνας δε στηρίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του τόπου του, υπάρχει απάντηση. Αν δεν κερδοσκοπεί εις βάρος του κανείς, σαφώς και προτιμά τα ελληνικά. Αλλά αν είναι να πληρώνει το πετρέλαιο και τη βενζίνη χρυσάφι, το τυρί για κρέας και τα λαχανικά για τυρί...ε, τότε δεν υπάρχει λόγος να του κουνάμε το δάχτυλο. Όταν ο οδοντίατρος φτάνει να σου ζητά τριακοσάρια και τετρακοσάρια λογικό είναι να τρέχει ο άλλος στα Σκόπια. Δεν είναι θέμα πατριωτισμού, είναι θέμα κοροϊδίας και εκμετάλλευσης. Γιατί να στηρίξω έναν κλέφτη; επειδή είναι Έλληνας; Άσε που όλοι αυτοί δεν άφηναν δεκάρα στον τόπο και τα έστελναν σε offshore και στην Κύπρο. Και να μην πούμε τι φόρους (δεν) πλήρωναν.

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

O ΓΑΠ έκανε ακριβώς το ίδιο λάθος που έκαναν και οι Κύπριοι: Άργησε πολύ. Πρώτα περιηγήθηκε σε ντεμέκ "λύσεις", το έψαξε λίγο στο εξωτερικό για ... επενδύσεις και ... τεχνογνωσία, μετά πήγαινε τσουκου τσουκου φουτμπολ στους Ευρωπαίους για δανεικά και αγύριστα, και ακριβώς την τελευταία της τελευταίας Ω! τελευταία στιγμή (πριν σκάσει στα μούτρα του Αγροτική και ΤΤ) είπε α) μνημόνιο ώστε β) δανεικά.
Ψάχτε θεωρίες συνωμοσίας όσο θέλετε, ο ΓΑΠ ήταν αυτό που ήταν: ένας ανίκανος πολιτικός, συνεχιστής μιας μακράς παράδοσης ανίκανων πολιτικών, που αρνήθηκε να αποδεχτεί την πραγματικότητα παρά μόνο όταν ήταν παντελώς αργά για όλους μας. Εννοείται ότι αν δεν είχε χάσει 6 μήνες μαζί με το έτερο βλαμμένο (και λαμόγιο όσο μόνο ένα πασοκολαμόγιο μπορεί να είναι) τον Παπακ., ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα ήμασταν σε απείρως καλύτερη μοίρα (σημ: εκεί που οι Κύπριοι χάσανε 10 μέρες και διαλύθηκαν, εμείς χάσαμε 6 μήνες, ω Θεοί και ήρωες...). Ο Σημίτης είδε το ασφαλιστικό να καταρρέει και αντί να το φτιάξει είπε "άστο για αύριο και για τον επόμενο". Ο ΚΑΚ είδε το Δημόσιο να ξεχειλώνει και τον δανεισμό να εκτοξεύεται και είπε "άστο για αύριο και για τον επόμενο". Ο ΓΚΑΠ είδε ότι η χρεωκοπία ήταν απλά θέμα μηνών και είπε "άστο για αύριο". Και το αύριο ήρθε στις 23.4.2010 και ο τραγικός πρωθυπουργός έψαχνε ντεκόρ στο Καστελόριζο για να μας πει ότι 6 μήνες φιλοτεχνούσε μετά μαλακίας και ότι δυστυχώς καήκαμε.

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 6:58:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

Περί ευρώ.Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί πλέον τα πράγματα,δε διαφωνώ ως προς το οτι το ευρώ έχει χάσει το προσανατολισμό του και έχει μετατραπεί σε ένα μοχλό πίεσης προς τη καλβινιστική ηθική που υποδεικνύουν οι Γερμανοί.Ο Κάι Κόνραντ ο οποίος έκανε την αναφορά περί μέγιστης πενταετούς επιβίωσης,ανήκει στην ομάδα των έγκριτων πανεπιστημιακών που,έστω και δειλά αρχικά,υπήρξε αντίθετος στις πρακτικές της στρατάρχου Αγγέλας και του υπασπιστή της Βόλφκανγκ,υπερασπιζόμενος το αρχικό ευρωπα'ι'κό όραμα.Θεωρώ οτι το ζήτημα με το ευρώ έχει δυο όψεις,μια την επαχθή που συζητούμε και μια την ωφέλιμη για εμάς όπου πέφτουν κάποιες σταγόνες απο τη γλάστρα στο βασιλικό....

Περί...οδοντιατρικού τουρισμού.Με κίνδυνο να κατηγορηθώ για συντεχνιακή αντίληψη απο πολλούς,δηλώνω οτι σκοπός μου είναι να δώσω κάποιες διευκρινίσεις.Τυγχάνει να είμαι οδοντίατρος λοιπόν.Στο θέμα των κοστολογίων που αναφέρεις υπάρχουν δυο περιπτώσεις.Η μια έχει να κάνει με τις υπερκοστολογήσεις που κάνουν συγκεκριμένου προφίλ γιατροί που πουλούν όνομα ή τίτλο(π.χ. πανεπιστημιακοί).Εκεί όντως υπάρχει υπερβολή.Ωστόσο,εγώ βλέπω απο τον εαυτό μου οτι σε αυτά που κοστολογώ ,πρέπει να συμπεριλάβω:α.Την αμοιβή του οδοντοτεχνίτη. β.Το κόστος των αναλώσιμων υλικών(δεν συμπεριλαμβάνω τα πάγια,αν και ίσως έπρεπε για λόγους απόσβεσης).γ.Το ρεύμα,το τηλέφωνο.δ.Τους φόρους που πρέπει να πληρώσω.Άρα όπως καταλαβαίνεις,μιλάμε για τζίρο και όχι καθαρά έσοδα.Οι γιατροί των Σκοπίων και της Βουλγαρίας έχουν το ένα δέκατο των δαπανών συγκριτικά με εμάς.
Προσωπικά,αλλά και οι περισσότεροι συνάδελφοι,διευκολύνουμε πλέον το πελατειακό μας κύκλο με δόσεις αποπληρωμής και χαμηλά κοστολόγια,αλλά και εναλλακτικές προτάσεις,π.χ. μια καλότεχνη γέφυρα αντί ενός εμφυτεύματος.Στις βαλκανικές χώρες που ανέφερα,σκόντο δε γίνεται και τα λεφτά ζητώνται τοις μετρητοίς.
Επίσης,πολύς κόσμος απέκτησε μεταδιδόμενα νοσήματα τύπου ηπατίτιδας C για την οποία δεν υπάρχει ειδικά θεραπεία,λόγω πλημμελούς αποστείρωσης,αλλά και σε λίγο χρονικό διάστημα πολλές θεραπείες που έγιναν υποτροπίασαν(εάν επρόκειτο για θεραπευτικές επεμβάσεις) ή απέτυχαν(εάν επρόκειτο για προσθετικά,κακά τα ψέμματα,γέφυρα ή κινητή οδοντοστοιχία σε μια συνεδρία δε γίνεται όπως κάνουν εκεί.
Απο τότε που ξεκίνησε η κρίση,δεν έχω βγάλει κάποιο σημαντικό κέρδος απο τη δουλειά μου.Δοξάζω όμως το Θεό που την έχω( και συντηρώ την άνεργη σύζυγο και το παιδί μου,η αχαριστία είναι κακό γνώρισμα),διότι κοιτώ και λυπάμαι πάρα πολύ τους συμπατριώτες μου που είναι άνεργοι και κάθε μέρα δίνουν τον ιερό αγώνα τους...

Σ.Σ Μη νομίζεις,και στις καλές εποχές τα τελευταία χρόνια,οι οδοντίατροι που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια,ήταν πολύ λιγότεροι απο ό,τι η πλειοψηφία.Έχω φίλους και συναδέλφους που μεταναστεύσαν Αγγλία,Ελβετία,Γερμανία ,κτλ. και ό λ ο ι ζουν ως Κροίσοι γιατροί σε σχέση με εμάς.Πιστεύω οτι η επαγγελματική εξειδίκευση,όποια κι αν είναι, πρέπει να αμοίβεται....


Μέντωρ

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2013 στις 11:31:00 π.μ. EEST  

έγραψα στο πρώτο άρθρο του εν κρυπτώ σχετικά με την αυριανη ΜΑΥΡΗ επέτειο της εισόδου των γερμανών στην Αθήνα (27/4/1941)
Παρακαλώ το εν κρυπτώ να κάνει αφιέρωμα και ΟΛΟΙ να ακούσουμε τα τελευταία λόγια του Κων/νου Σταυρόπουλου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΑΘηνών!!
Επιβάλλεται!!!

Γιάννης

oikologia-gea 2 Μαΐου 2013 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

Pro από Συμβασιλεύουσα 23 Απριλίου 2013 - 12:03:00 μ.μ. EEST

βρίσκω όλα όσα αναφέρεις ορθότατα, αλλά λείπουν αρκετά ακόμη.

Φοβούμαι ότι δεν έχετε καταλάβει όλοι σας, πως αυτά τα γαϊδούρια μας θεωρούν ... σκουπίδια τους και τα κόμματα τιμάριά τους οικογενειακά.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Ευμένης Καρδιανός

Pro από Συμβασιλεύουσα 4 Μαΐου 2013 στις 7:48:00 μ.μ. EEST  

@Ευμενη

Να σαι καλα αδελφε μου . Με την βοηθεια του θεου , αυτα θα ειναι και τα τελευταια χρονια που θα μας ταλαιπωρουν (λιγοτερο η περισσοτερο) πολιτικοι ηγετες που δεν εχουν καμια σχεση με τον Θεο μας και την Πατριδα μας .
Χρειαζεται σκληρη δουλεια (σε οτι και αν κανουμε) και προσευχη . Πρεπει να ξαναανακαλυψουμε και να κανουμε πραξη στην καθημερινοτητα μας τον "ηρωικο τροπο ζωης" εντος Ελληνοορθοδοξου πλαισιου .

Καλη Ανασταση αδελφια .

Ζει ο Κυριος μας .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP