Ανέβασε το επίπεδο επαγρύπνησης η Νότια Κορέα

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013


Η Νότια Κορέα ανέβασε το επίπεδο επαγρύπνησής της σε «κρίσιμη απειλή» εν μέσω πληροφοριών ότι ο Βορράς έχει θέσει σε ετοιμότητα προς εκτόξευση τουλάχιστον έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.


Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον ένας μη δοκιμασμένος πύραυλος με βεληνεκές 3.000 χλμ. φέρεται να είναι έτοιμος προς εκτόξευση.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap μεταδίδει ότι η Πιονγκγιάνγκ πιστεύεται ότι έχει ολοκληρώσει τις ετοιμασίες για εκτόξευση πυραύλου, μετά την ανάπτυξη δύο πυραύλων Musudan στις ανατολικές ακτές της.



Η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε για πρώτη φορά τον πύραυλο Musudan σε στρατιωτική παρέλαση το 2010, αλλά δεν τον έχει δοκιμάσει ακόμα.

Η εκτόξευση μπορεί να πραγματοποιηθεί «οποιαδήποτε στιγμή», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γιουν Μπιουνγκ-σε. Πρόσθεσε ότι η Σεούλ προσπαθεί μέσω της διπλωματικής οδού να μειώσει τις εντάσεις.

«Μέσω συντονισμού με την Κίνα και τη Ρωσία, η κορεατική κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει τη Βόρεια Κορέα να αλλάξει τη συμπεριφορά της», είπε ο Γιουν.

Εν τω μεταξύ, οι κινεζικές αρχές έκλεισαν σήμερα για τους τουρίστες το συνοριακό πέρασμα της πόλης Νταντόνγκ (βορειοανατολική Κίνα) προς τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε εκπρόσωπος των τελωνειακών αρχών της πόλης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα σύνορα παραμένουν ανοιχτά για εμπορικές δραστηριότητες.

www.naftemporiki.gr

5 σχόλια:

Pro από Συμβασιλεύουσα 10 Απριλίου 2013 στις 6:06:00 μ.μ. EEST  


Μπορεί να αποφάσισαν να δοκιμάσουν το πυραυλάκι στο πεδίο βολής Γκάγκναμ της Σεούλ .

ΥΓ . Κουίζ . Πόσο γρήγορα μετά από αυτό θα κατεβάσουν όλοι τα βρακιά τους ή θα γίνει της Κορέας σε έκδοση ΡΒΧΠ .

Χαμός .

Κομνηνός 10 Απριλίου 2013 στις 7:16:00 μ.μ. EEST  

Όσο οι ΗΠΑ θέλουν "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο" στην περιοχή, δεν θα απαλλαγεί ποτέ η διεθνής κοινότητα από το τραμπούκικο καθεστώς της Β. Κορέας.

Ας συνεννοηθούν με την Κίνα επιτέλους, να της εξασφαλιστούν τα συμφέροντά της σε μια μελλοντική ενοποιημένη Κορέα, και οι σταλινιστές τραμπούκοι της Β. Κορέας θα πέσουν ταχύτατα. Ίσως και χωρίς πόλεμο.

Όσο επιμένουν να αποκλείουν εντελώς την Κίνα από την Κορεατική Χερσόνησο, το καθεστώς δεν θα πέσει ποτέ. Ούτε στρατιωτικά. Ο πόλεμος του 1950, θα έπρεπε να τους το έχει διδάξει...

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2013 στις 10:25:00 μ.μ. EEST  

@Pro
Με εμβέλεια 3.000 χλμ δεν είναι πυραυλάκι αλλά πυραυλάρα.

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2013 στις 3:14:00 π.μ. EEST  

Ολα εξαρτώνται από το ρόλο και τη στάση της Κίνας.

Pro από Συμβασιλεύουσα 11 Απριλίου 2013 στις 7:39:00 π.μ. EEST  


Εκεί είναι το θέμα , φίλε Κομνηνέ . Για τις ΗΠΑ ,η εξάπλωση της Κίνας προς Νότο πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία .

Πυραυλάκι ως παιχνίδι που το χρησιμοποιούν οι άφρονες .
Πυραυλάρα αντικειμενικά .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP