Αιματηρή έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στην πόλη Γουάκο του Τέξας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι και να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές σε πολλά κτήρια, ανάμεσά τους ένα σχολείο και ένα γηροκομείο, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο υγείας, μετέδωσε ότι δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πληροφορία η οποία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Γουέστ, Τζορτζ Σμιθ, δήλωσε στο CNN ότι «οι νεκροί θα είναι πολλοί, όπως και οι τραυματίες».

Νωρίτερα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX μετέδωσε ότι οι οι νεκροί είναι 60 με 70.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) στο εργοστάσιο West Fertilizer Plant στην κωμόπολη Γουέστ, περίπου 130 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας και 32 χιλιόμετρα βορείως του Γουέικο, ωστόσο δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί τα αίτια.

«Η καταστροφή είναι μεγάλη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μοιάζει με πολεμική ζώνη με όλα αυτά τα συντρίμμια», δήλωσε σερίφης στην περιοχή.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας ανέφερε ότι η έκρηξη έχει προκαλέσει πιθανότατα «εκατοντάδες θύματα» και προκάλεσε ζημιές σε κτήρια, ωστόσο δεν μίλησε για νεκρούς. Πρόσθεσε ότι ένα γηροκομείο που βρίσκεται κοντά κατέρρευσε και ότι υπάρχουν παγιδευμένοι στα ερείπιά του.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας στο Γουάκο σημείωσε ότι την πρώτη έκρηξη ακολούθησαν δυο μικρότερες και ότι όλες προκλήθηκαν μετά από φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί μια δεξαμενή λιπασμάτων, η οποία είναι μέχρι στιγμής ανέπαφη και ότι οι αρχές εκκενώνουν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο.

Ο δήμαρχος Τόμι Μούσκα δήλωσε στο CNN ότι 60 με 70 σπίτια γύρω από το εργοστάσιο έχουν καταρρεύσει.

Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει την περιοχή πάνω από το εργοστάσιο, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός WFAA του Ντάλας μετέδωσε εικόνες από ελικόπτερο που δείχνουν κατεστραμμένη μια περιοχή τριών οικοδομικών τετραγώνων.

Ιατρικό Κέντρο των Βαπτιστών στο Γουάκο ανέφερε ότι νοσηλεύονται εκεί 66 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά με τραύματα στα πόδια, εγκαύματα και κατάγματα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

1 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2013 στις 10:59:00 π.μ. EEST  

http://limitofadvance.wordpress.com/2013/04/15/%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%bf-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP