Νέα ένταση σχεδιάζει η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εποφθαλμιά τα οικόπεδα 5 και 6 η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ. Για τον λόγο αυτό, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την Αίγυπτο να ακυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης με την ΚΔ, κάτι που ωστόσο το Κάιρο μέχρι στιγμής απορρίπτει. Μάλιστα η Τουρκία φαίνεται να θεωρεί ότι τώρα που η ΚΔ είναι αδύναμη οικονομικά, αποτελεί την μεγαλύτερη ευκαιρία να δημιουργήσει νέα ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Σίγμα, το Ισραήλ, φαίνεται να έχει ενημερώσει τη Λευκωσία ότι τον τελευταίο καιρό τουρκικά πολεμικά πλοία μπαινοβγαίνουν και αλωνίζουν στα οικόπεδα 5 και 6 στην κυπριακή ΑΟΖ. Μάλιστα το Ισραήλ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μέσα στο Μάη η Τουρκία να μεταφέρει ακόμη και πλατφόρμα σε ένα από τα δύο οικόπεδα για την έναρξη γεωτρήσεων.


Η Λευκωσία πάντως δεν πρόκειται να συνδράμει στην αναζωπύρωση της έντασης, αντίθετα θα απαντήσει μέσω της διπλωματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ θα καταβληθεί προσπάθεια για ένα κοινό κατά κάποιο τρόπο Υπουργικό Συμβούλιο Αθήνας- Τελ Αβιβ- Λευκωσίας κάτι που θα στείλει και το πλέον ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα

Σε δηλώσεις του στις Τομές στα γεγονότα, ο νομικός Γιώργος Παμπορίδης, επεσήμανε ότι η Κύπρος πρέπει να στηριχθεί στις δικές τις δυνάμεις και ότι δεν πρέπει να περιμένει παρέμβαση άλλων χωρών να επιληφθεί του θέματος.

Πηγή: sigmalive.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2013 στις 1:09:00 μ.μ. EEST  

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΟΖ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP