«Όπλα και καταρρίψεις της Ελληνικής Αεροπορίας 1940 – 1941»

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου εκδόσεων Δούρειος Ίππος

Με την συμπλήρωση 80 ετών ιστορίας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ως ανεξάρτητου Kλάδου, εκδόθηκε η πρώτη προσπάθεια συγκεντρωτικής παρουσίασης των πολυβόλων και πυροβόλων με τα οποία ήταν εξοπλισμένα τα ελληνικά αεροσκάφη κατά την περίοδο του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της Γερμανικής εισβολής.
Ο συγγραφέας, μετά από δεκαετή έρευνα και μελέτη υλικού που διασώθηκε από Έλληνες και ξένους, ιδιώτες και κρατικούς φορείς, έρχεται να φωτίσει ένα σημαντικό μέρος του θέματος που πραγματεύεται, καλύπτοντας ένα κενό στην ανύπαρκτη ελληνική βιβλιογραφία. Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο που παρουσιάζει τον οπλισμό, τα πυρομαχικά και τα σκοπευτικά συστήματα που έφεραν τα ελληνικά αεροσκάφη, με άγνωστες έως σήμερα πληροφορίες και εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό, μέρος του οποίου είναι σπάνιο και δημοσιεύεται για πρώτη φορά.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχεται το ιστορικό πλαίσιο των ενεργειών για την αγορά αεροπορικού οπλισμού, μία λεπτομερής ανάλυση των όπλων και των οπλικών συστημάτων ανά τύπο αεροσκάφους, καθώς και μία έρευνα σχετικά με την απόδοση, την ποιοτική και την ποσοτική τους επάρκεια. Στο δεύτερο μέρος, γίνεται μια λεπτομερής καταγραφή των καταρρίψεων που πέτυχαν οι Έλληνες αεροπόροι, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αυτοί είχαν να αντιμετωπίσουν, ενώπιον δυο αεροπορικών γιγάντων.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τον ιστορικό, ερευνητή, μοντελιστή, αλλά και τον απλό αναγνώστη που επιθυμεί να εντρυφήσει στον ειδικό αυτό τομέα.

Συγγραφέας: Νικόλαος Χριστοφίλης
Εκδόσεις: Δούρειος Ίππος © Αθήνα 2010
Σελίδες: 160

Πληροφορίες: Τηλ: 6937937539
e-mail: doureios@doureios.com

7 σχόλια:

helas george 14 Ιανουαρίου 2011 στις 1:04:00 μ.μ. EET  

απορια για τον ορο "ανεξαρτητος κλαδος" θα ηθελα να ρωτησω διαβαζοντας την λεζαντα στο περιοδικο ειδικου τυπου που δημοσιευεται εδω και καιρο πως αυτο πραγματοποιειτε γιατι ετσι η διαμερισματοποιημενη ανθρωπογεωγραφια θα βγαλει πολλα ερωτηματικα και πολλες εννοιες που αλληλοσυγκρουωνται στα μυαλα καποιων θα απλοποιηθουν για το ποιος ελεγχει ποιους αν γνωριζει κανεις

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2011 στις 8:20:00 μ.μ. EET  

@ "helas george"

Tip: Online translation doesn't allways help, when trying to impersonate someone else.

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2011 στις 9:55:00 μ.μ. EET  

Χα χα χα!!! Άφεριμ!!!


Όρκος!

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2011 στις 12:35:00 π.μ. EET  

online transalation den egine alla an diabaseis mesa sto periodiko poy exei thn lezanta apo to paron biblio tha katalabeis pvs legetai pleon h dynamh delta file moy sthn amerikania,gia ayto h prospaueia metraei kai oxi h epideijh rotvntas allvste pas sthn polh (oxi bebaia san missionarios) sas eyxaristv

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2011 στις 3:57:00 μ.μ. EET  

Μεγαλε εδώ δεν είναι περιοδικό. τις απορίες σου εκεί.

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2011 στις 11:52:00 μ.μ. EET  

@ 15 Ιανουαρίου 2011 12:35:00 π.μ. GMT+02:00

Αν είσαι ο "helas george" που έγραψε το πρώτο σχόλιο, πρέπει να σε συγχαρώ για την βελτίωση σου, μια και το δεύτερο σχόλιο σχεδόν βγάζει νόημα. (σχεδόν, όμως)

Αν δεν είσαι ο ίδιος, και αυτά που έγραψες είναι το νόημα που έβγαλες από το σχόλιο του "helas george", πρέπει να είσαι ειδικός στην αποκρυπτογράφηση.

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2011 στις 2:41:00 π.μ. EET  

Ο Βέλτσος είναι ρε παιδιά, μην αγχώνεστε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP