Απαράδεκτα τα σχόλια Χρυσοχοΐδη για την ΕΥΠ, λέει ο Ιω.Κοραντής

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

«Δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα»

Απαράδεκτα χαρακτήρισε τα σχόλια του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ΕΥΠ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Κοραντής τόνισε ότι όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ για την ΕΥΠ και την αστυνομία δείχνουν πως «δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Χρυσοχοΐδη επικίνδυνο για την ασφάλεια της Ελλάδας.

«Θα τρίβουν τα χέρια τους οι εχθροί της Ελλάδος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοραντής και πρόσθεσε πως η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι «η ΕΥΠ είναι τίποτα» προσβάλλει την ΕΥΠ και τον ελληνικό λαό.

Συμπλήρωσε πως οι επιτυχίες του κ. Χρυσοχοΐδη με τη 17 Νοεμβρη και τον Επαναστατικό Αγώνα ήταν τυχαία περιστατικά που αξιοποιήθηκαν επικοινωνιακά από τον πρώην υπουργό.

Πρόσθεσε ότι επί ημερών του κ. Χρυσοχοΐδη αυξήθηκε το κοινό έγκλημα και η παραβατικότητα των μεταναστών, σημειώθηκε η δολοφονία του νεαρού Αφγανού στα Πατήσια, όπως και η δολοφονία ενός δημοσιογράφου, τρεις υπάλληλοι τράπεζας έχασαν τη ζωή τους σε μια ειρηνική διαδήλωση και άγνωστοι έκαψαν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

«Είναι θεμιτό να καταγγέλλει στον αμερικανικό παράγοντα ότι η ΕΥΠ είναι τίποτα;» διερωτήθηκε ο κ. Κοραντής.

Τέλος, ανέφερε ότι κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό εάν συμμεριζόταν όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον Αμερικανό πρώην πρεσβευτή και αν είχε δώσει την έγκρισή του.


www.tovima.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Ιανουαρίου 2011 στις 2:09:00 μ.μ. EET  

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο υπεύθυνος του τομέα Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, με αφορμή δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως μέσω του ιστοτόπου WikiLeaks και της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Guardian», τα οποία εμφανίζουν τηλεγραφήματα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα που περιγράφουν το περιεχόμενο συζητήσεων που φέρεται να είχε ο Αμερικανός αξιωματούχος την περίοδο Δεκεμβρίου 2009 – Ιανουαρίου 2010, με τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Τα δημοσιεύματα φέρουν τον κ. Χρυσοχοϊδη να αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων, για την οποία εμφανίζεται να είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ένα τίποτα», ότι «δεν υπηρετεί την αποστολή της να προστατεύει την Ελλάδα και ότι στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια, εξ αιτίας των πολλών ελλείψεων της, μία από τις σπουδαιότερες των οποίων είναι ότι αποτελεί συνδικαλιζόμενη δύναμη εργαζομένων». Εμφανίζεται, δε, να διατύπωσε την πρόθεσή του να την κατεδαφίσει και να την ξανακτίσει, κάτι που φέρεται να δήλωνε ότι θα το επιτύγχανε δια νομοσχεδίου το οποίο ήταν, τότε, υπό σύνταξη.
Ο κ. Νάκος σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιδημία του WikiLeaks χτύπησε και την Ελλάδα. Τα όσα φέρεται να είπε στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σχετικά με την ΕΥΠ, γεννούν σοβαρότατα ερωτήματα στα οποία η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αμέσως και χωρίς περιστροφές. Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και η ‘άγνωστη ατζέντα’ αλλαγών στην ΕΥΠ που αποδίδονται στον κ. Υπουργό, είναι ζητήματα ύψιστης σημασίας, ειδικά από τη στιγμή που άπτονται της ασφάλειας της χώρας. Ως εκ τούτου, εδώ δεν χωράνε τακτικές και επικοινωνιακοί χαρακτηρισμοί. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοϊδης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις αμέσως».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP