Βολές νεοπαραληφθέντων Μ109Α3GΑ2

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκαν στο ΠΒ Αετού βολές με τα νεοπαραληφθέντα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α3GΑ2 (Βλέπε : Πώς μπορούν να πιάσουν τόπο 18 εκ. Ευρώ..), στην Περιοχή Ευθύνης της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Περισσότερες φωτογραφίες απο τις βολές :















21 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 12 Ιανουαρίου 2011 στις 8:50:00 μ.μ. EET  

Tι εντυπωσεις απεκομισε το πυροβολικο θα μπορουσαμε να μαθουμε;Αν μας διαβαζουν ισως πυροβολητες που συμμετειχαν,και μπορουν να μας μεταδωσουν την εμπειρια,θα ηταν τελεια.

Unknown 12 Ιανουαρίου 2011 στις 9:20:00 μ.μ. EET  

Ακόμη την γερμανική παραλλαγή έχουν..

Αρματιστής 12 Ιανουαρίου 2011 στις 9:28:00 μ.μ. EET  

Εγώ μια φορά, από "πολύ" ανώτατο αξιωματικό, σε θέση υψηλής ευθύνης, έμαθα ότι είναι σε αρίστη κατάσταση.

Τι θυμήθηκα τώρα. Κάποιος γνωστός μου που έγινε ξαφνικά νεόπλουτος από κληρονομιά, είχε ένα γιο. Στο σπίτι τους προηγούμενως είχαν ένα "πατίνι". Ο γιος μόλις είχε βγάλει δίπλωμα και μέχρι τη στιγμή που απέκτησαν οικονομική επιφάνεια, δεν είχε πιάσει τιμόνι, πέρα από το αυτοκίνητο του δασκάλου. Το πατίνι δεν του το έδινε ο μπαμπάς. Ο νεόπλουτος μπαμπάς ρώτησε το γιό του τι θα ήθελε να του κάνει δώρο. Το παληκάρι ζήτησε μια φεράρι.

Ενοείτε ότι άμα τη παραλαβή την στούκαρε.

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2011 στις 12:28:00 μ.μ. EET  

μεγεια καλοταξιδα...

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2011 στις 2:12:00 μ.μ. EET  

Είναι μια μικρή ενίσχυση αλλά με το να πανηγυρίζουμε και να τα δείχνουμε συνεχώς χάνουμε τη σοβαρότητα μας.
Μιλάμε για συστήματα που τα είχαν για πέταμα. Και έχουν μικρότερη ταχυβολία, ακρίβεια, αξιοπιστία από τα αντίστοιχα τουρκικά.
Πάλι καλά που βρέθηκαν και αυτά βέβαια...

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2011 στις 2:24:00 μ.μ. EET  

σωπα ρε σοβαρέ εσύ! σας ετσουξε κουφάλες που με 18 μυρια εγινε α/κ ολοκληρο το ΠΒ.

που θα δαγκώσετε τωρα, μιζες γιοκ.

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2011 στις 2:50:00 μ.μ. EET  

13 Ιανουαρίου 2011 2:12:00 μ.μ. GMT+02:00

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΖΕΣ = ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.
................................

ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!

HBS 13 Ιανουαρίου 2011 στις 3:21:00 μ.μ. EET  

"Είναι μια μικρή ενίσχυση αλλά με το να πανηγυρίζουμε και να τα δείχνουμε συνεχώς χάνουμε τη σοβαρότητα μας.
Μιλάμε για συστήματα που τα είχαν για πέταμα. Και έχουν μικρότερη ταχυβολία, ακρίβεια, αξιοπιστία από τα αντίστοιχα τουρκικά.
Πάλι καλά που βρέθηκαν και αυτά βέβαια."

Τα εν λογω συστηματα προβλεπονταν να μεινουν σε υπηρεσια τουλαχιστον ως το 2015 απο τον Γερμανικο στρατο. Αποσυρθηκαν για τον ιδιο λογο που αποσυρθηκαν και μερικα απο τα γερμανικα PzH-2000 -εξοικονομηση πορων. Εκτος αν τα PzH-2000 ειναι κι αυτα για πεταμα...

Για την ταχυβολια τους λεγεται (απο αναφορες του Γερμανικου στρατου) πως ενα εμπειρο πληρωμα μπορει να επιτυχει ρυθμους βολης 10-11 βληματων το λεπτο. Οσο για την ακριβεια των T-155 δε βαζω και το χερι μου στην φωτια. Η προσφατη μονομαχια πυροβολικου μεταξυ Βορειας και Νοτιας Κορεας κατεδειξε μαλλον το αντιθετο οσον αφορα τα Κ9 (απο τα οποια προερχονται τα τουρκικα Τ-155)...

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2011 στις 5:44:00 μ.μ. EET  

Έχετε σκεφτεί ότι αντί για μιζαδόρος μπορεί να είμαι κάποιος άνεργος νέος, ας πούμε; Επίσης κάποιο επιχείρημα;Τι έγραψα που δεν έστεκε;
1)Τα πυροβόλα ήταν για το διαλυτήριο ναι ή όχι;
2)Έχουν μικρότερη ταχυβολία, βεληνεκές, ακρίβεια από τα αντίστοιχα τουρκικά;Ναι ή όχι;
Παλιό υλικό σαν και αυτό θα έπρεπε να είχε παραχωρηθεί δωρεάν σαν μέρος αντισταθμιστικών ωφελημάτων από παλιότερες παραγγελίες. Αλλά αντί για αυτό πήραν κάτι άλλο...
Και σήμερα κάποιοι πανηγυρίζουν...
Λέω κάτι παράλογο;
Με την ίδια λογική βεβαίως θα μπορούσα και εγώ να πω για διάφορους που σπρώχνουν και διαφημίζουν τα πανάκριβα Γερμανικά και υπερπροβληματικά προιόντα γιατί μιζάρονται...
Και θάβουν προϊόντα άλλης χώρας!

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2011 στις 6:05:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμε 2:12
Να μη λέμε και ότι θέλουμε.
Κατώτερο το Μ-109 από το Κ-9 σε ονομαστικές επιδόσεις, ναι.
Αλλά όχι και κατώτερο σε αξιοπιστία το βασικό πυροβόλο όλης της Δύσης, με κάννη γερμανική και σχεδόν αχρησιμοποίητη...
Και επίσης, πριν μιλήσεις για ακρίβεια ρίξε πρώτα μια ματιά στο πρόσφατο επισόδειο στην Κορέα, όπου τα νοτιοκορεάτικα Κ-9 έριχναν ΓΚ...

ΑΧΕΡΩΝ 13 Ιανουαρίου 2011 στις 7:17:00 μ.μ. EET  

@Nestor:Ακομη την γερμανικη παραλλαγη εχουν..
Μη σκας.Στην πραγματικοτητα ο Ε.Σ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ενιαια παραλλαγη.Αν παρατηρησεις τα αρματα και οχηματα του Ε.Σ ειτε σε φωτογραφιες,ληψεις,η εκ του φυσικου-ακομη καλυτερα-θα παρατηρησεις αποκλισεις τοσο χρωματικες,οσο και υποδειγματικες,δλδ διαφορετικα ειδη παραλλαγης.Αλλα οχηματα φερουν την γνωστη ''MERDC''στην ελληνοποιημενη εκδοχη της,με τονους κυριως γαιωδους,αλλα μεν με ''MERDC'' σε τονους κυριως πρασινου,αλλα φερουν εκεινη την απροσδιοριστη παραλλαγη των Λεοπαρντ-2,και τελος,καποια φερουν την τριχρωμη ΝΑΤΟ,οπως τα M-109A3GEA2,αλλα και τα VBL.Προφανως η παγια διαταγη που καθοριζει το υποδειγμα παραλλαγης,τηρειται ευλαβικα και απαρεγκλιτα.
Παντως,η δικη μου αγωνια αφορα την αποδοση και αξιπιστια του AMMUNTION HANDLING KIT (AHK),και επ´αυτου αναμενω πληροφοριες απο πρωτο χερι,δλδ απο εμπλεκομενους πυροβολητες και οχι επισημες ανακοινωσεις του στυλ ''ολα τελεια''.

enkripto 13 Ιανουαρίου 2011 στις 9:00:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμε 2.12

Εδώ ισχύει το γνωστό "μας χαρίσαν άλογο και το κοιτάμε στα δόντια"..

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2011 στις 10:03:00 μ.μ. EET  

Για την ακρίβεια το πληρώσαμε άλογο αλλά είναι και ηλικιωμένο, κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως άλογο κούρσας και χάνουν κάθε ίχνος σοβαρότητας.

enkripto 13 Ιανουαρίου 2011 στις 11:39:00 μ.μ. EET  

Δεν πειράζει αδελφέ, εμείς είμαστε εντελώς ασόβαροι. ΠΛήρωνε τους σοβαρούς πλασιέ για να έχεις σωστή ενημέρωση.

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2011 στις 12:44:00 π.μ. EET  

Το ηλικιωμένο άλογο (για να μείνουμε εντός της παρομοίωσης), που αναφέρει ο Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2011 10:03:00 μ.μ. GMT+02:00 , μας επιτρέπει να αποσύρουμε τα ακόμη πιο ηλικιωμένα που διαθέτουμε.
Επίσης, είναι σημαντικά καλύτερο από όλα τα αντίστοιχα στον στάβλο μας, με εξαίρεση τα ελάχιστα, πολύ καλά μεν, πανάκριβα όμως, νεότατα καθαρόαιμα.
Αυτά με απόλυτα επιχειρησιακά κριτήρια (χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος απόκτησης).

Αν συνυπολογιστεί και αυτό, η αναλογία απόδοσης/τιμής είναι συντριπτική και όποιος διαφωνεί ας παρουσιάσει καλύτερη πρόταση, ειδικά με την σημερινή οικονομική κατάσταση. Γιατί καλύτερα (και νεώτερα) άλογα σίγουρα υπάρχουν, λεφτά όμως ΔΕΝ υπάρχουν.

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2011 στις 1:46:00 π.μ. EET  

εγω ξερω οτι τα pz-2000 τα πηγαν πολυ καλα στο αφγανισταν, για τα κορεατικα δεν ξερω τιποτα...

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2011 στις 1:28:00 μ.μ. EET  

Δεν σας λέω ότι τα M-109 δεν είναι ενίσχυση. Φυσικά και είναι. Κυρίως σε επίπεδο ροής ανταλλακτικών αλλά και λόγω απόσυρσης παλιότερων μονάδων.Δεν είναι όμως το βασικό Δυτικό πυροβόλο σε καμία περίπτωση όπως είπαν κάποιοι. Ίσως ήταν πριν δεκαετίες. Εκτός αν εννοούν τα A6 με τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση. Μιλάμε για μάχιμους στρατούς τώρα ή σοβαρούς.
Επίσης φυσικά και τα είχαν για απόσυρση όπως και μονάδες PHZ. Η διαφορά είναι πως τα M-109 ήταν για το διαλυτήριο ενώ τα PHZ σε καθεστώς μακράς αποθήκευσης ή για μεταπώληση κτλ. Αν τώρα στην Κορέα είχαν κακές επιδόσεις κάποια πυροβόλα αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι επιδόσεις θα είχαν τα M-109...
Για αυτό που πανηγυρίζω είναι για το Άρθουρ. Επίσης θα πανηγύριζα με έστω μεταχειρισμένα ΤΟΜΑ.(για να μη νομίζετε πως μιλαώ για BMP-3). Μονάδες ΤΟΜΑ τις έχουμε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη έστω και μεταχειρισμένα. Ας είναι και Marder ή ακόμα και BMP-2. Να είναι ΤΟΜΑ όμως και να ξεφορτωθούμε μέρος από τα επικίνδυνα M-113. Και να επιχειρούν και πιο άνετα τα LEO συνοδευόμενα από ΤΟΜΑ.

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2011 στις 8:18:00 μ.μ. EET  

Τα αποσύρουν για λόγους περικοπών, όχι γιατί "είναι για απόσυρση"...

Υπάρχει μια μικρή διαφορά...

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2011 στις 12:31:00 π.μ. EET  

Πολύ διαφήμιση έπεσε με τα αλουμινένια scrap. Μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς. Τα στήσανε μη χάσουνε. Βάρεσαν και μερικές βολές στο Γ του Κ και κάτι έγινε. Κυκλοφόρησαν και τις φωτογραφίες.
Βγάλανε τα κορεάτικα K9 και T-155 Fırtına της Samsung άστοχα.
Καλό ψάξιμο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αποθήκες και στα στρατιωτικά παλιατζίδικα.
Εξοπλισμός 0, ασκήσεις 0, επαγγελματισμός 0, ηθικό 0, ανθρώπινο δυναμικό 0. Ας σοβαρευτούμε λίγο γιατί πολλοί άνθρωποι όταν έρθει η ώρα θα πάνε σαν τα κοτόπουλα.
Γελάει ο κάθε Τούρκος πικραμένος.

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2011 στις 8:57:00 π.μ. EET  

Το Μ109Α3GΑ2 είναι ένα σκαλί πιο κάτω από το Μ109Α6 όσον αφορά τα Μ109 με κάννη 39 διαμετρημάτων. Και είναι πιο κάτω στις λεπτομέρειες. Όσον αφορά τα προβλήματα των πυροβόλων αυτών, αυτά εντοπίζονται στην ηλικία που έχουν τα οχήματα, τα οποία χρονολογούνται από το 1965-70 και στην δυνατότητα του ΕΣ να βρίσκει ανταλλακτικά στο μέλλον για να τα διατηρήσει. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Ο ΕΣ είναι ο μοναδικός χρήστης 6 χρόνια μετά την απόσυρση του οχήματος από τον Γερμανικό στρατό. Αρχικά υπολογίζονταν να κρατήσουμε σε ενεργό δράση μόνο 160 οχήματα αλλά η απόφαση αυτή άλλαξε με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν όλα. Όσον αφορά την αναβάθμιση με μακρύτερη κάννη 52 διαμετρημάτων που γράφουν ορισμένα μέσα, δεν πρέπει να θεωρείται καλή επιλογή για ένα όχημα που έχει τόσα χρόνια στην πλάτη του. Καλύτερη επιλογή είναι μεταχειρισμένα Pzh 2000 από Ολλανδία & Γερμανία.

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2011 στις 4:48:00 μ.μ. EET  

Πολύ διαφήμιση έπεσε με τα αλουμινένια scrap.


Mεγάλε η "δουλειά" έκλεισε διακρατικά, μεσάζοντες δεν υπάρχουν και το εν κρυπτώ δεν έχει διαφημήσεις όπως θα έχεις παρατηρήσει. Μακάρι όλες οι "διαφημίσεις" να ήταν έτσι!


Μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς. Τα στήσανε μη χάσουνε. Βάρεσαν και μερικές βολές στο Γ του Κ και κάτι έγινε. Κυκλοφόρησαν και τις φωτογραφίες.


Ενώ θα έπρεπε να κάθονται στον όρχο μήπως;


Βγάλανε τα κορεάτικα K9 και T-155 Fırtına της Samsung άστοχα.


Leopard Base, σου λέει κάτι;


Καλό ψάξιμο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αποθήκες και στα στρατιωτικά παλιατζίδικα.


Ευχαριστούμε, το αυτόν ευχόμεθα και δι'υμάς! Χαιρετισμούς στον Μπαγιάρ Μπέη και να μη ξεχάσει να ξεκρεμάσει το κάδρο με το άρμα πες του.


Εξοπλισμός 0,


Με μια κάννη ναααα με το συμπάθειο.


ασκήσεις 0,


Δε σε κόβω για "αντιπαραγωγικό", μάλλον του πληκτρολογίου είσαι.


επαγγελματισμός 0,


Ο μηδενισμός και τα στερεότυπα βλάπτουν σοβαρα την κρίση. Πρόσεχε το κομοδίνο έχει γωνία.


ηθικό 0,


Στα σύνορα Ντα Κάπο-βιβλιοθήκης ναι.


ανθρώπινο δυναμικό 0.


Ποσοτικά περιπου. Ποιοτικά όχι ακριβώς.


Ας σοβαρευτούμε λίγο γιατί πολλοί άνθρωποι όταν έρθει η ώρα θα πάνε σαν τα κοτόπουλα.


Και με το να μην έχουμε αυτοκινούμενο πυροβολικό δε θα "πάνε σαν τα κοτόπουλα";


Γελάει ο κάθε Τούρκος πικραμένος.



Ωραία, ο πιο έυκολος αντίπαλος είναι ο υπερόπτης!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP