Και η εκλογή των μουφτήδων στην Θράκη συζητήθηκε στο Ερζερούμ..

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ιστοσελίδα του περιοδικού Αζινλίκτσα 11-1-2011 (μετάφραση tourkikanea.gr)

O Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην ανακοίνωση που έκανε, λέει πως συζητήθηκε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ¨το θέμα του αρχιμουφτή¨.

Ο Τούρκος υπουργός των εξωτερικών αναφέρει πως το θέμα του αρχιμουφτή όπως και άλλα θέματα παρακολουθούνται, πως το θέμα του αρχιμουφτή συζητήθηκε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Ερζερούμ, και πως αυτό το θέμα μαζί με άλλα θα τεθούνε στην επίσκεψη που θα κάνει τον Μάρτιο στην Αθήνα.

Ο Νταβούτογλου΄, όταν του θύμισαν την δήλωση του πρωθυπουργού πως η Τουρκία είναι ¨κατοχική δύναμη στην Κύπρο¨ καθώς και τις σχετικές με τις μειονότητες δηλώσεις του, ανέφερε πως ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν σχετικά με το θέμα των μειονοτήτων είτε στην Αθήνα είτε σε άλλα μέρη και σε κάθε επίπεδο εξέφρασε με σαφήνεια τις απόψεις της Τουρκίας.

¨Εμείς δεν διστάζουμε να εκφράσουμε καμία άποψη μας¨ είπε ο Νταβούτογλου, πρόσθεσε πως παρακολουθεί και το θέμα του αρχιμουφτή και άλλα θέματα, πως το θέμα του αρχιμουφτή συζητήθηκε στο Ερζερούμ, και πως αυτό το θέμα μαζί με άλλα θα τεθούνε στην επίσκεψη που θα κάνει τον Μάρτιο στην Αθήνα.

http://tourkikanea.gr/2011/01/21/droucas/

2 σχόλια:

enkripto 22 Ιανουαρίου 2011 στις 2:15:00 μ.μ. EET  

ΔΥΣΤΥΧΩΣ την είδηση επιβεβαίωσε και ο ΥΠΕΞ Δρούτσας στην εκπομπή ¨Πρώτη γραμμή ¨ στον ΣΚΑΙ.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων¨Θα δεχτείτε εκλογή μουφτήδων στη Δυτική Θράκη ;¨ ο υπουργός εξωτερικών απάντησε όλα αυτά τα θέματα τέθηκαν στο Ερζερούμ¨...

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2011 στις 3:47:00 μ.μ. EET  

Εσύ κ. ΥΠΕΞ έθεσες κανένα θέμα; Απάντησες οτι εφόσον η Τουρκία διορίζει Μουφτήδες και δεν εκλέγονται σε καμμία μουσουλμανική χώρα, το ίδιο κάνουμε κι εμείς; Έθεσες θέμα αμοιβαιότητας;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP