Να μην πάει στην Τουρκία

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Αναδημοσιεύουμε και προσυπογράφουμε την προτροπή του Γ. Μαλούχου προς τον πρωθυπουργό από το "Βήμα". Κύριε Παπανδρέου, σας τα λένε και οι φιλικές σας εφημερίδες πια: Δεν ψιχαλίζει, μας φτύνουν.Eπιτέλους προστατέψτε την αξιοπρέπεια της χώρας.

Παραμονές Χριστουγέννων και, στη συνέχεια, παραμονές Πρωτοχρονιάς, η τουρκική πολεμική αεροπορία - δηλαδή η επίσημη και έμπρακτη έκφραση της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης κι όχι κάποιοι δήθεν... κακοί στρατηγοί όπως εμείς εδώ βαυκαλιζόμαστε - ξεπέρασε κάθε προηγούμενο του εαυτού της στο Αιγαίο. Μαζικές παραβιάσεις σχηματισμών πολλών αεροσκαφών έκαναν υπερπτήσεις μεγάλης διάρκειας πάνω από σειρά ελληνικών νησιών, κατοικημένων και μη, μεταξύ των οποίων και κάποια τα οποία που μπήκαν στο πρόγραμμα των τουρκικών παραβιάσεων για πρώτη φορά. Η τουρκική περιφρόνηση για την ελληνική εθνική κυριαρχία εκφράστηκε έτσι με τον πιο εύγλωττο και απροσχημάτιστο τρόπο.

Δεν χρειάζεται να σημειωθεί ότι θα ήταν αδιανόητο για οποιαδήποτε άλλη δυτική – και όχι μόνον - χώρα να δεχθεί μια τέτοια πρόκληση και, ουσιαστικά, να σωπάσει. Κι όμως, η Ελλάδα, δείχνει να ξεπερνά και το αδιανόητο: αμέσως μετά από όλα αυτά, πριν καν περάσουν λίγες ημέρες, ο Γιώργος Παπανδρέου ταξιδεύει αύριο στο Ερζερούμ προκειμένου, μεθαύριο το πρωί, να ανοίξει, μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του τις εργασίες της ετήσιας διάσκεψης των Τούρκων πρέσβεων. Το ερώτημα είναι λοιπόν αναπόφευκτο: θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη επιβράβευση της τουρκικής προκλητικότητας από αυτή;



Φυσικά, το ταξίδι Παπανδρέου είχε κανονιστεί νωρίτερα. Και ήταν ταξίδι ανταπόδοσης στην εδώ επίσκεψη Ερντογάν. Όμως, όλα αυτά, δεν τα ξέραμε μόνον εμείς. Τα ήξεραν και οι Τούρκοι, οι οποίοι φρόντισαν όχι μόνον να μην «μαλακώσουν» το πρόγραμμα των παραβιάσεών τους, αλλά ακριβώς το αντίθετο, να το εκτινάξουν και ποσοτικά και ποιοτικά στις παραμονές της επίσκεψης. Είναι συνεπώς βέβαιο ότι, αφού αμέσως μετά από όλα αυτά ο Παπανδρέου πάει στην Τουρκία και δη για να μιλήσει στην ετήσια σύνοδο των πρέσβεων, δικαιούνται να καταγράψουν αυτή την επίσκεψη ως μια μορφή αποδοχής, αν όχι και δικαίωσης, της πολιτικής τους. Και δεν θα την καταγράψουν έτσι μόνον αυτοί, αλλά και πολλοί άλλοι που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και στους οποίους θα είναι αδύνατο να εξηγήσει κανείς πώς γίνεται να υφίσταται τέτοιο κουρέλιασμα η εθνική κυριαρχία και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός να σπεύδει στο στόμα του λύκου, στην καρδιά της εκπόνησης και εφαρμογής αυτής της πολιτικής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου οφείλει, μετά από όσα συνέβησαν μέσα στις γιορτές, να μην πάει στην Τουρκία. Είναι πρωθυπουργός κυρίαρχου κράτους, έστω και στην κατάσταση που αυτό βρίσκεται σήμερα. Δεν λέει κανείς να απειλήσει, να ανταποδώσει τα ίδια, ή να κάνει οτιδήποτε άλλο αντίστοιχο. Όμως, δεν έχει πλέον κανένα λόγο να πάει αυτή τη στιγμή στο Ερζερούμ, ότι και να συμβαίνει στο παρασκήνιο των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων. Πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατεύσει την υπόσταση και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κρατικής οντότητας, για την οποία οι Ελληνες πολίτες του έχουν αναθέσει την ευθύνη. Πηγαίνοντας αύριο στην Τουρκία, όχι μόνον δεν το πράττει, αλλά επιτυγχάνει το ακριβώς αντίστροφο, αφού σιωπηρά αλλά ξεκάθαρα θα είναι σα να αποδέχεται και να αναγνωρίζει αυτή την επιθετική τακτική. Τη δική του χώρα παραβίασαν βάναυσα οι Τούρκοι. Όχι κάποιου τρίτου. Οφείλει λοιπόν, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να ακυρώσει αυτή την επίσκεψή του.

Γεώργιος Π. Μαλούχος
www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=376404&ct=6&dt=05/01/2011#ixzz1AGnO64rD

22 σχόλια:

Αρματιστής 6 Ιανουαρίου 2011 στις 7:14:00 μ.μ. EET  

Θα πάει

Αδιαφορεί για το τι πιστεύει ο Ελληνικός λαός. Οι λέξεις τιμή και αξιοπρέπεια της χώρας, του είναι άγνωστες.

Δεν νοιάζεται για την Ελλάδα. Ενδιαφέρεται μόνο για το δικό του πολιτικό προφίλ και για τις "εντυπώσεις" που δημιουργεί και καλλιεργεί στα ξένα κέντρα.

Θάβει τα Ελληνικά θέματα, ελπίζοντας ότι έτσι μπορεί να αναλάβει διεθνή ρόλο. (ΓΓ ΟΗΕ;) (Πρόεδρος μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης;).

Ο ΓΑΠ είναι ο άνθρωπος των ξένων στην Ελλάδα. Είναι όμως και ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα.

Άλλωστε δεν έχει πει, στο παρελθόν, ότι είναι προτιμότερο να δώσουμε μερικά στρέμματα προκειμένου το βράδυ να κοιμόμαστε ήσυχα;

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2011 στις 7:49:00 μ.μ. EET  

η κατάσταση στη χώρα ειναι τραγική, τα οικονομικά μας δεδομένα συγκρίνονται με αφρικανικές χώρες, και το μόνο που τους κρατάει και δεν μας σουτάρουν απο την ευρωπαική ένωση ειναι οι δημόσιες σχέσεις που κάνουμε.
Δεν ήμαστε σε θέση ούτε για κάνουμε τσαμπουκάδες, ούτε τους πονηρούς, ούτε τίποτα άλλο, μας έχει ξεπεράσει πλέον η εποχή μας...

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2011 στις 7:51:00 μ.μ. EET  

δεν είπε κανείς να κάνουμε τσαμπουκά,απλά να μην κάνουμε τις ιεροδουλες.

απλα πραγματα

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2011 στις 8:34:00 μ.μ. EET  

δυστυχώς ουτε τις ιεροδουλες μπορουμε να κανουμε, τοσο ασχημα ειμαστε...

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2011 στις 8:37:00 μ.μ. EET  

δεν ειναι καθόλου απλά, η αξιοπρέπεια πρέπει από κάπου να προερχεται.
Αν στην καθημερινή μας ζωή ήμαστε είτε τζάμπα μάγκες όταν μας παίρνει είτε γλύφτες και οσφυοκάμπτες όταν δεν μας παιρνει, δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση για αξιοπρέπεια απο αυτούς που μας αντιπροσωπευουν στο εξωτερικο.

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2011 στις 10:35:00 μ.μ. EET  

ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΣΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΒΡΕ ΑΝΟΗΤΕ;
ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΙΛΑΜΕ....
ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΓΑΜ*ΣΕΙ ΟΛΑ...ΑΛΗΤΕΣ..

BACK TO THE BASICS RAGIADES!

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2011 στις 10:36:00 μ.μ. EET  

@ 6 Ιανουαρίου 2011 7:49:00 μ.μ. GMT+02:00

Για δες στο κάτω μέρος της σελίδας και θα καταλάβεις.

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»

Α.Κάλβος

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2011 στις 11:45:00 μ.μ. EET  

"Θα πάει"

"Πού πα ρε Καραμήτρο..."

ΑΧΕΡΩΝ 6 Ιανουαρίου 2011 στις 11:52:00 μ.μ. EET  

@6-1 7:49
Η επιμονη ατομων,λαων η εθνων για αγωνα μεχρι δικαιωσεως,ανταμειβεται πολλες φορες.Η ηττοπαθεια ποτε.
Αν θελεις ιστορικα παραδειγματα, κοιτα ακριβως την Τουρκια:απο την καταρευση μετα τον Α´ΠΠ,οταν βρεθηκε κατεχομενη απο μιση ντουζινα ξενες δυναμεις,δεν αποδεχθηκε ομως αδιαμαρυρητα την μοιρα της.Κωλυσιεργησε οσο μπορουσε τον αφοπλισμο της,λικνιστηκε και ελιχθηκε οσο μπορουσε διπλωματικα,δεν σταματησε την γενοκτονια των χριστιανων,φυγαδευε τους καταζητουμενους Νεοτουρκους,κατηγγειλε την Ελλαδα για δηθεν ακροτητες εις βαρος μουσουλμανικων πληθυσμων,και εθετε τις βασεις για μακροχρονιο αγωνα για την ανακτηση των απωλεσθεντων.Προσεταιρισθηκε προθυμως οποιονδηποτε προσφεροταν,ακομη και την Ρωσσια,και αξιοποιησε προς οφελος της τον παραγοντα χρονο,ενω η Ελλας αντιθετως αφηνε τον χρονο να την φθειρει.Μεταξυ 1918 και 1922 καταφερε να ανατρεψει το παιχνιδι,ενω η Ελλας επαφιετο στους διεθνεις οργανισμους(καλη ωρα).Εχεις καποια ενσταση επ´αυτου;ειμαι προθυμος για συζητηση.

Ανώνυμος 7 Ιανουαρίου 2011 στις 12:07:00 π.μ. EET  

o παγκαλος καλα τα λέει έχουμε γίνει έθνος κοπριτών

8123 7 Ιανουαρίου 2011 στις 12:15:00 π.μ. EET  

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ? ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΑΨΑΣ.ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΙΤΑ? ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ(ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΗΔΗ).ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΡΓΑΡΑΣ ΣΑΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 6 Ιανουαρίου 2011 7:49:00 μ.μ. GMT+02:00.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ Ο ΙΔΙΟΣ.ΧΑΧΑΧΑΑ.ΤΙ ΓΡΑΙΚΙΛΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ...ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΨΩΜΟΤΥΡΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ..ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΡΓΑΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ..ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμος 7 Ιανουαρίου 2011 στις 1:13:00 π.μ. EET  

όσο εμείς επαναπαυθήκαμε μετά την είσοδο μας στο ευρό και το ρίξαμε στην κλεψια και στην ρεμούλα, στους κομματικούς διορισμούς, τις μίζες κτλ. οι τούρκοι αναμόρφωσαν το οικονομικό τους σύστημα, αρκεί μόνο να δείτε την πορεία του τουρκικού νομίσματος στις χρηματαγορές τα τελευταία 8 χρόνια.
Εδώ φαίνεται σε σχέση με το δολλάριο πως διπλασίασαν την αξία της λίρας, και με το ευρώ κάτι ανάλογο έχει συμβει.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tables_of_historical_exchange_rates_to_the_USD

με τα σημερινά δεδομένα ο βασικός μισθός στην τουρκία είναι στα ίδια επίπεδα με τον ελληνικό μόνο που έχουν πολύ μικρότερα έξοδα, φόρους...

Ανώνυμος 7 Ιανουαρίου 2011 στις 3:57:00 π.μ. EET  

έ άντε να ζήσεις στη τουρκία ρε καραγκιόζη ραγιά αφού τη θαυμάζεις τόσο, ΑΜΑ ΠΟΙΑ με τη καραμέλα "κλέψαμε όλοι".

ΌΧΙ ΡΕ ΣΟΥΡΟΥΚΛΕΜΕ, ΔΕ ΚΛΕΨΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΩΝΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΡΕΙΣ-ΤΡΕΙΣ.

Και τέλος πάντων, απευθύνομαι και στους υπολοιπους επισκέπτες, μην τσιμπάτε στα πασοκοτρόλλς, μόνο ο ΓΑΠ στα γραφεία του έχει καμιά 35αριά απο δάυτους, όλη μέραν να κινούνται στα blogs και να τρολλάρουν και να προβοκάρουν υπέρ του μεγάλου τιμονιέρη.
Γίνεται επιστημονική δουλειά όχι σαν τον προηγούμενο που τον πήρε ο ύπνος στην ραφήνα.

Ανώνυμος 7 Ιανουαρίου 2011 στις 9:51:00 π.μ. EET  

Πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατεύσει την υπόσταση και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κρατικής οντότητας, για την οποία οι Ελληνες πολίτες του έχουν αναθέσει την ευθύνη.

Πόσες φορές έχω διαβάσει παραινέσεις προς τους Ανώτατους Αξιωματικούς μας να παραιτηθούν....

Πόσες φορές έχω διαβάσει κριτικές εις βάρος του Αρχηγού, διότι πήγε στην Τουρκία, όπου τον υπεδέχθησαν οι Τούρκοι με τιμητικό άγημα και μπάντα που παιάνιζε ..... "Τα Παιδιά του Πειραιά".

Έχετε καταλάβει πως δεν προσβάλλεται μόνον ο Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κυρίως αυτοί που τον διέταξαν να επισκεφθεί την Τουρκία και να κάνει την πάπια όταν τον προσβάλλουν κατάφωρα!

Σε αυτούς πηγαίνει η προσβολή σε αυτούς πηγαίνει το φτύσιμο, όχι στους Αξιωματικούς μας που εκτελούν διαταγές .....

Ο κωπηλατοποδηλάτης Γιωργάκης, τελείως άσχετος ως προς την διοίκηση, τελείως ανιστόρητος, εν πολλοίς αμόρφωτος, απλώς προεδρεύει!

Εκτελεί τις εντολές των πατρόνων του και απλώς προεδρεύει!

Φταίνε όμως εκείνοι που σε στείρο πείσμα ενός δήθεν αριστερισμού και των απτών αποδείξεων περί κακότητος, εξακολουθούν να ψηφίζουν τέτοιους υπανθρώπους στα ανώτατα αξιώματα!

Τι προστασία περιμένετε από έναν τέτοιο άνθρωπο;

Ανώνυμος 7 Ιανουαρίου 2011 στις 11:12:00 π.μ. EET  

δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, αλλά υπό την ανοχή μας και την ψηφο μας τα έφαγαν

Ανώνυμος 8 Ιανουαρίου 2011 στις 8:27:00 μ.μ. EET  

Όλο αυτό το δημοσίευμα και τα απαξιωτικά σχόλιά του μοιάζουν αστεία ύστερα από τα όσα ακούστηκαν στο Ερζερούμ. Η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της σε όλο της το μεγαλείο. Κώνειο στο Σωκράτη... Ρίξτε το Βενιζέλο... Ελλάς το μεγαλείο σου. Παντού σενάρια προδοσίας. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά θέλετε να αρμενίζεται και δυτηχώς όλη αυτή η μεγάλη πολιτκή σκέψη έκανε τους μισούς Έλληνες δημόσιους υπάλληλους τους πολιτικούς πλούσιους και τους υπόλοιπους να πληρώνουν τα σπασμένα. Ραγιάδες είσαστε μωρέ, και τον Κολοκοτρώνη φυλακή τον βάλατε. Τουρκόσποροι χωρίς πνεύμα Ελληνικό που ούτε αυτό το σχόλιο δεν τολμάτε να δημοσιεύσετε. Ήθελε πολιτική τόλμη να πας στη καρδιά της Τουρκίας και να μιλήσεις έτσι. Κάποια αντίστοιχα μυαλά έστειλαν χιλιάδες Έλληνες στη Μικρασιατική καταστροφή και χάθηκαν για πάντα οι Σμύρνες. Εύκολο να ρίξεις το F-16 αλλά πόσο ρηχή η σκέψη, και μετά τι? γιατί πάντα σαν ανόητοι ραγιάδες θα ξεχνάτε τη δυτική Ίμια και τότε τι; MASTER CAUTION και αδικοχαμένοι ήρωες. Ευτυχώς η Ελλάδα έχει και άλλα μυαλά, καρτερικά μυαλά, σπουδαγμένα μυαλά που εργάζονται με στόχους και ρεαλισμό αντί της κάθε μπαρούφας του κάθε γραφικού Πάγκαλου. Μπράβο στο Γιωργάκη που σας βγήκε Αη Γιώργης και έριξε βέλη στη καρδιά των Γκρίζων λύκων, βέλη ποτισμένα με ρεαλισμό και έσπειρε ιδέες στους σύγχρονους Τούρκους. Πήγε μέσα στο σπίτι τους και τους τα έσουρε. Μπράβο Γιώργο.

enkripto 8 Ιανουαρίου 2011 στις 8:31:00 μ.μ. EET  

αυτο δεν θα δημοσιευσουμε; πας καλα;

να΄σαι καλα αδελφε, μεσα στην μαυριλα γελασε λιγο και το χειλακι μας

Ανώνυμος 8 Ιανουαρίου 2011 στις 8:33:00 μ.μ. EET  

bravo! bravo Yorgo!

8123 10 Ιανουαρίου 2011 στις 1:39:00 π.μ. EET  

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.ΩΣΤΟΣΟ ΑΝΩΝΥΜΕ 8 Ιανουαρίου 2011 8:27:00 μ.μ. GMT+02:00 ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΗ (ΤΟΝ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΑΣΤΟΝ) ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΟΛΑΓΝΕΙΑ.ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕ.Ο ΓΑΠ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΥΛΙΖΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΘΕΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΜΟΡΦΩΣΗΣ Ή ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Ή ΔΕΞΙΟΙ ΑΝΤΙΖΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ.ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΣΟΥ.ΧΑΛΑΡΩΣΕ.ΑΝ Ο ΓΑΠ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΦΑΛΙΑΡΟΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ(ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ) ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ.ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟ 1 ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ.ΕΔΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΛΙ..ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ..

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2011 στις 1:37:00 μ.μ. EET  

Το αστείο είμαστε οι νεοέλληνες ως λαός. Σαν επιχειρηματίας ουδέποτε κρατικαδίαιτος γελάω και λυπάμαι ταυτόχρονα με τον αφορισμό κάθε διαφορετικής άποψης που προκύπτει από τυφλό φανατισμό, και αυτόν καυτηριάζω. "Να παθάνει η κατσίκα του γείτονα", αυτός είναι ο νεοέλληνας και οι απόψεις του. Απέτυχε η "σύγχρονη Ελλάδα" αν οριοθετήσει κανείς τη μεταπολίτευση. Χάσαμε την Κύπρο (η αλήθεια είναι θέμα ταμπού), το κυνήγι μαγισσών που προήλθε από τον εμφύλιο καταδίακσε κάθε φρόνιμη-καταξιωμένη επιλογή στη δημόσια διοίκηση και στη παιδεία, οι πολιτικοί διαβρώθηκαν μέχρι αηδίας, η πάρτι μου κυριάρχησε σαν νοοτροπία, οι τράπεζες διέλυσαν κάθε βιομηχανική ανάπτυξη με αποτέλεσμα ερείπια εργοστασίων να βρίκονται κατά μήκος της εθνικής οδού στη δεκατία εβδομήντα - ογδόντα, οι ερατοπατέρες με εραστές τα κόμματα αποτέλειωσαν τις επιχειρήσεις μέχρις ότου αγοράστηκαν από ξένες επιχειρήσεις βλ. Πίτσος, Χρωπεί, Μεταξάς κλπ, με την ίδια τακτική των φοιτητοπατέρων διαλύθηκε η παιδεία και σταματώ γιατί θα γράφω μέχρι αύριο. Και τι συνεχίζεται στις μέρες μας; Η Τουρκία (γιατί εκεί εστιάστηκε η συζήτησή μας) σε λίγο θα είναι 100 εκατομύρια με μια οικονομία σην 11η διεθνή θέση (με πανίσχυρη αμυντική εγχώρια βιομηχανία) που απειλεί με Κοσοβοποίηση τη Θράκη, με λύσα ζητάει διέξοδο στο Αιγαίο (που σήμερα είναι εγκλωβισμένη), διεκδικεί την προστασία των μουσουλμάνων στα βαλκάνια μέχρι την Αυστρία (για οικονομικούς λόγους, μάλιστα άλλαξε το δόγμα της για να προσγγίσει τις οικονομίες όλων των μουσουλμανικών πληθυσμών της μέσης ανατολής εναντινόμενη στο Ισραήλ ακόμη και με τεχνητές κρίσεις τύπου μαβι μαρμαρά free the palestinians) και φυσικά έχοντας βάλει πόδι στην Κύπρο προ ετών. Ε λοιπόν μπροστά σε όλα αυτά της γείτονος αν ανοίξουν τα μάτια "όσων" ξέρεις πόσο αστεία φαίνονται όσα γράφονται με σύνθημα όλοι εναντίων όλων; Σας ενοχλεί ότι μιλάει όχι τέλεια Ελληνικά και δεν σας ενοχλεί το λίπος του Πάγκαλου του Καραμανλή η χλιδή του Τζοχατζόπουλου και οι βίλες των άλλων πολιτικών. ΝΑ πληρώσουν ποιοί όμως αφού Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει. Σε μια εταιρεία υπεύθυνη είναι το ΔΣ και οι εκάστοτε διαχειριστές, Ας δημευθεί λοιπόν η περιουσία όλων των βουλευτών που διετέλεσαν μετά τη μεταπολίτευση αφού φέρουν την ευθύνη του ΔΣ της Ελλάδας και να φυλακισθούν όσι διετέλεσαν υπουργοί αντίστοιχα ως διαχειριστές. Ότι διαφορετικό είναι δημαγωγία.
Κοιτάξτε μπροστά, σταματήσετ να βγάζεται ο ένας το μάτι του άλλου, στηρίξτε Εθνικές λύσεις με κοινή ομολογία πέρα από κομματισμό και επίδοξοι Μέτερνιχ στηρίξτε τη κυβέρνηση στα τεράστια προβλήματά μας, Η χώρα θα βοηθηθεί μόνο από ισχυρή οικονομία με άμυνα τη θεωρία ισχυρού ανταποδοτικού πλήγματος από λίγα αλλά έξυπνα όπλα. Θυμηθείτε ότι ο Μιλτιάδης καταδικάστηκε, φευ των ανωτέρω. Σας φταίει ο ΓΑΠ αντί ο εαυτός μας, στην Ελλάδα "ΠΑΝΤΑ φταίει ο άλλος" και το θράσος της βλακείας είναι η ειρωνία. Λοπόν ο Τούρκος που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν δανείζεται από Τράπεζα αλλά ακόμη και από ανταγωνιστική εταιρεία και μάλιστα ΑΤΟΚΑ. Και θα τον αντιμετωπίσετε ...με αυτά τα μυαλά, γελασμένοι είστε ή μάλλον όπως λεν και στο στρατό είστε γελαδεροί.
Ένα καταστρεπτικό think tank που βάλει (σε μεταφορική ένοια) εναντίων των δικών του θέσεων αντί του εχθρού με ονειρώξεις από μηχανοραφίες και προδότες.
Το "Αη Γιώργης" είναι χιούμορ ενάντια στο φανατικό ιδεαλισμό σας.
MASTER CAUTION έλληνες, το Ε κεφαλαίο δεν μας ανήκει ρεαλιστικά ύστερα από την αποτυχία μας σαν κράτος.

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2011 στις 1:41:00 μ.μ. EET  

παραληρηματικός new age ραγιαδισμός!

ωραιος

8123 10 Ιανουαρίου 2011 στις 5:34:00 μ.μ. EET  

ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΩΝΥΜΕ 10 Ιανουαρίου 2011 1:37:00 μ.μ. GMT+02:00 ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΑΡΘΡΟ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΟΗΤΗ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΕΣΒΗΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΣΤΕΡΑ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΘΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΘΕΙΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΙΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΟΧΙ Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΥΤΟΗΡΩΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΑ ΙΔΙΑ Σ...Α.ΑΠΑΝΕΜΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΒΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΕΣ ΜΑΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.Ας δημευθεί λοιπόν η περιουσία όλων των βουλευτών που διετέλεσαν μετά τη μεταπολίτευση αφού φέρουν την ευθύνη του ΔΣ της Ελλάδας και να φυλακισθούν όσι διετέλεσαν υπουργοί αντίστοιχα ως διαχειριστές. Ότι διαφορετικό είναι δημαγωγία.ΕΓΡΑΨΕΣ.ΠΟΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ??????ΠΟΙΟΣ????ΚΑΝΕΝΑΣ.ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΛΗΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ.Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΛΙΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΑΗΔΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΗ.ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ.Α.ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΟΥ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΠΟΕΙΚΟΣΑΕΥΡΩ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ SITE ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΕΙΤΕ ΑΔΙΚΟ.Η ΝΟΥΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΚΙΛΟΙ ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ Ή ΕΣΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ.ΧΑΛΑΡΩΣΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP