Η σκληρή πραγματικότητα πίσω από την τουρκική στάση

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Toυ Μιχάλη Ιγνατίου

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία είναι προβληματικός. Ουδείς θα τον κατηγορήσει βέβαια επειδή επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεων και αν είναι δυνατόν τη μηδένιση των προβλημάτων που δημιουργεί η Αγκυρα. Ομως, ο καθένας δικαιούται να τον κρίνει για το γεγονός ότι παρουσιάζει μία ρόδινη κατάσταση, η οποία στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτήν που προσπαθεί να δείξει:

Η Τουρκία δεν σταμάτησε ποτέ να προκαλεί στο Αιγαίο και να απαιτεί το μοίρασμά του, ενώ διατηρεί σε ισχύ την απειλή πολέμου εναντίον της χώρας μας.

Στη Θράκη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης το σχέδιο για ένα «κράτος εν κράτει». Με την πάροδο του χρόνου η Αγκυρα θα ισχυρίζεται στους διεθνείς οργανισμούς ότι ο «τουρκικός» πληθυσμός υπερτερεί του ελληνικού, άρα δικαιούται αυτονομία που αρνείται στους Κούρδους, οι οποίοι αποτελούν το 22% του πληθυσμού της Τουρκίας.

Στην Κύπρο συνεχίζεται η κατοχή, ως αποτέλεσμα της εισβολής του 1974. Η Τουρκία προκαλεί καθημερινά στον κατεχόμενο βορρά όπου έχει καταλύσει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένης και της ελευθερίας άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των Ελληνοκυπρίων. Την ημέρα των Χριστουγέννων απαγόρευσε την τέλεση λειτουργίας. Εάν το είχαν πράξει οι Ελληνοκύπριοι, θα τους είχε καταδικάσει το σύμπαν!

Παντού η Τουρκία μάχεται την Ελλάδα και την Κύπρο και γεγονός είναι ότι η καλή θέληση του Ελληνα πρωθυπουργού δεν βοήθησε στην αλλαγή της τουρκικής στάσης. Ο φανατικός και επικίνδυνος ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έκανε καν τη χάρη στον κ. Παπανδρέου για να σταματήσουν -για οικονομικούς και μόνο λόγους- οι προκλήσεις στο Αιγαίο, που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ στις δύο χώρες. Πριν από μερικές μέρες παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από έξι ελληνικά νησιά, τα οποία σχεδιάζουν να «γκριζοποιήσουν» όπως έπραξαν με επιτυχία στα Ιμια.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός, καθώς κυριαρχείται από εμμονές και από το δέος απέναντι στην Τουρκία, είναι ότι η πολιτική της «απόλυτης ειρήνης» με τη γειτονική χώρα δεν έχει αλλάξει κανένα δεδομένο, όπως δεν είχε αλλάξει τίποτα η «πολιτική της προσέγγισης» που σχεδίασε ως υπουργός Εξωτερικών με το φίλο του μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ. Εκείνη η πολιτική οδήγησε στο αντιδημοκρατικό σχέδιο Ανάν, το οποίο κακώς υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, διότι γνώριζε πως πρόσφερε τον απόλυτο έλεγχο της Κύπρου στην Τουρκία.

Από τη σημερινή πολιτική της «απόλυτης ειρήνης», όπως περιγράφεται σε έγγραφα ξένων κυβερνήσεων, δεν θα έχει κέρδη στην Ελλάδα. Η Τουρκία το λιγότερο που αποδέχεται είναι τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και αυτή η λύση είναι κακή για τη χώρα μας. Θα τοποθετήσει στο τουρκικό καλάθι το μισό πέλαγος. Διέπραξε τραγικό λάθος με την υποστήριξη του φιλοτουρκικού κειμένου του Κόφι Ανάν. Το επαναλαμβάνει τώρα στο Αιγαίο. Είναι μία επικίνδυνη εμμονή που αξίζει ανάλυση από τους ειδικούς.

Ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί ξανά την Τουρκία στις 7 Ιανουαρίου για να απευθυνθεί στο σύνολο του τουρκικού διπλωματικού κόσμου, που καθοδηγείται από τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Φοβάμαι ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα αντιμετωπιστεί με τη γνωστή τουρκική υπεροψία αλλά και τη δημόσια «έκφραση θλίψης και οίκτου» για τα οικονομικά προβλήματά μας. Ομως πίσω από την πλάτη του θα τον χλευάζουν για το κατάντημα της χώρας μας, η οποία εν μέσω της κρίσης αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια.

http://www.imerisia.gr/

9 σχόλια:

Αρματιστής 5 Ιανουαρίου 2011 στις 7:40:00 μ.μ. EET  

Πολύ βαριά λόγια για το πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου

«Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός, καθώς κυριαρχείται από εμμονές και από το δέος απέναντι στην Τουρκία, είναι ότι η πολιτική της «απόλυτης ειρήνης» με τη γειτονική χώρα δεν έχει αλλάξει κανένα δεδομένο, όπως δεν είχε αλλάξει τίποτα η «πολιτική της προσέγγισης» που σχεδίασε ως υπουργός Εξωτερικών με το φίλο του μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ. Εκείνη η πολιτική οδήγησε στο αντιδημοκρατικό σχέδιο Ανάν, το οποίο κακώς υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, διότι γνώριζε πως πρόσφερε τον απόλυτο έλεγχο της Κύπρου στην Τουρκία.»

Τα παραπάνω αξίζει κάποιος να τα σημειώσει, να τα καταγράψει λέξη προς λέξη και να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, επειδή τα γράφει ένας Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος, ανταποκριτής του ΜEGA στις ΗΠΑ, αρθρογράφος σε σημαντικές Ελληνικές εφημερίδες και ο οποίος φαίνεται ότι διαθέτει σημαντικές διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα και πράγματα στις ΗΠΑ και είναι πάντοτε πολύ καλά πληροφορημένος και κατατοπισμένος με τα συμβαίνοντα στην Ουάσιγκτον και αυτά που αφορούν την Ελλάδα και τον ευρύτερο χώρο της.

Τι μας λέει λοιπόν ο αρθρογράφος:

1ο Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ότι η πολιτική της «απόλυτης ειρήνης» που ακολουθεί με τη γειτονική χώρα δεν έχει αλλάξει κανένα δεδομένο.

Δηλαδή ο πρωθυπουργός της χώρας ακολουθεί μια λάθος πολιτική. Και αυτή τη λάθος πολιτική ο πρωθυπουργός δεν την καταλαβαίνει. Δηλαδή ο πρωθυπουργός δεν ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ το λάθος. Ουσιαστικά ο δημοσιογράφος μας περιγράφει ένα πρωθυπουργό μειωμένης αντίληψης.

Το παραπάνω είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό, τραγικό μπορώ να πω και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, επειδή ο πρωθυπουργός (γράφει ο κος Ιγνατίου) δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι και η «πολιτική της προσέγγισης» που σχεδίασε ως υπουργός εξωτερικών με το φίλο του Ισμαήλ Τζεμ (τότε ΥΠΕΞ της Τουρκίας και μακαρίτη πλέον), δεν κατέληξε πουθενά.

Πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα βαρύ και μειωτικό για ένα πρωθυπουργό να του καταλογίζεται από ένα έμπειρο και πολύ σοβαρό δημοσιογράφο, ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ στο χειρισμό της εθνικής πολιτικής και επανάληψη των ιδίων λαθών.

2ο Ο πρωθυπουργός κυριαρχείται από εμμονές και δέος απέναντι στη Τουρκία.

Είναι αυτόχρημα τραγικό για τον Ελληνισμό να έχει για πρωθυπουργό ένα άτομο που αισθάνεται δέος απέναντι σε μια άλλη χώρα. Δηλαδή ο κυβερνήτης της Ελλάδας είναι ένα φοβισμένο και περιδεές ανθρωπάκι.

Αυτό και αν δεν είναι ντροπιαστικό για ένα περήφανο λαό, που στο διάβα της ιστορίας του έχει να επιδείξει μόνο Θερμοπύλες, αυταπάρνηση, αντρειοσύνη και θυσίες. «Το δε την πόλιν σοι δούναι ουτ' εμόν εστίν ουτ' άλλου των κατοικούντων εν ταύτη∙ κοινή γαρ γνώμη άπαντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισθόμεθα της ζωής ημών». Αυτή την απάντηση έδωσε ο τελευταίος Έλληνας αυτοκράτορας στους προγόνους του Ερντογάν και του Ισμαήλ Τζεμ.

3ο Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κυριαρχείται από εμμονές.

Εμμονές ως προς τι; Στις λάθος πολιτικές; Στο δέος προς τη Τουρκία; Και τα δύο είναι βαριά. Και από αυτά τα ελάχιστα που γνωρίζω από ψυχιατρική, όταν κάποιος κυριαρχείται από εμμονές, σημαίνει ότι δεν είναι καλά και πρέπει να πάει σε γιατρό.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 5 Ιανουαρίου 2011 στις 7:42:00 μ.μ. EET  

4ο Ο σημερινός πρωθυπουργός υποστήριξε την υπαγωγή της Κύπρου στον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας, μέσω του σχεδίου Ανάν:

Η πολιτική της προσέγγισης που ακολούθησε ο ΓΑΠ με το «φίλο» του Ισμαήλ, οδήγησε στο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σχέδιο Ανάν το οποίο όπως γνωρίζουμε το υποστήριξε θερμά ο ΓΑΠ, (το οποίο κακώς το υποστήριξε σημειώνει ο δημοσιογράφος). Και συνεχίζει …. ο Γεώργιος Παπανδρέου γνώριζε ότι το σχέδιο Ανάν παρέδιδε τον απόλυτο έλεγχο της Κύπρου στην Τουρκία…..

Και όμως το υποστήριξε

Δηλαδή ο Γεώργιος Παπανδρέου ως υπεύθυνος ΥΠΕΞ στη κυβέρνηση Σημίτη, με τις πολιτικές που ακολούθησε, προσπάθησε να επιλύσει το Κυπριακό στη βάση ενός αντιδημοκρατικού σχεδίου που παρέδιδε τη Κύπρο στον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας.

Και αυτό ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τον Ελληνισμό, το ΓΝΩΡΙΖΕ ο τότε ΥΠΕΞ και σημερινός πρωθυπουργός και το ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ θερμά.

Όπως έγραψα, ο κύριος Ιγνατίου είναι ένας έγκυρος και έγκριτος δημοσιογράφος που συνεργάζεται με φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και για αυτό πιστεύω ότι το άρθρο του δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο.
Μας ενημερώνει απλώς; Μας κρούει το κώδωνα του κινδύνου; Μας προϊδεάζει για το που το πάει ο ΓΑΠ; Μας μεταφέρει πληροφορίες από τη σύγχρονη Ρώμη; Προσπαθεί να μας αφυπνίσει; Προσπαθεί να μας ειδοποιήσει ότι μας κυβερνά ένας επικίνδυνος άνθρωπος; Επιδιώκει να κάψει το ΓΑΠ για τους λόγους που αυτός γνωρίζει;
Θα δείξει.

Μια φορά τα όσα γράφει είναι ιδιαίτερα βαριά και επιβαρυντικά για το σημερινό πρωθυπουργό.

ΥΓ: Τη μόνη επίσημη αντίδραση αναφορικά με το ταξίδι του ΓΑΠ στο Ερζερούμ, που άκουσα μέχρι τώρα από κόμμα και μάλιστα όχι από τον εκπρόσωπο του αλλά από τον ίδιο τον αρχηγό του, είναι η δήλωση της κυρίας Παπαρήγα στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 1500, όπου καταδίκαζε τη υπόψη επίσκεψη του πρωθυπουργού και κατήγγειλε τη κυβέρνηση ότι επιδιώκει την απεμπόληση και το ξεπούλημα κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Αριστοτέλης 5 Ιανουαρίου 2011 στις 10:50:00 μ.μ. EET  

Εύχομαι, στην επίσκεψη αυτή να τον υποδεχθεί κυρίως η τουρκική υπεροψία.

Εύχομαι μία τέτοια υπεροψία που να ξυπνήσει τον αυτονόητο εγωισμό, του πρωθυπουργού μιας χώρας.

Εύχομαι μετά από αυτή την επίσκεψη η χώρα μας να αποκτήσει τον πρωθυπουργό που της λείπει.

Αριστοτέλης 5 Ιανουαρίου 2011 στις 10:51:00 μ.μ. EET  

.

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2011 στις 11:56:00 μ.μ. EET  

"Ένα είν' του κόμμα" και συνήθως είναι πάααρα πολύ καλά πληροφορημένο!

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2011 στις 12:01:00 π.μ. EET  

«Το δε τα κοιτάσματα σοι δούναι εστί εμόν και ουτ' άλλου των κατοικούντων εν ταύτη και ειδικά εν Μεγίστη∙ κοινή γαρ γνώμη άπαντες αυτοπροαιρέτως υπογράψομεν και φεισθόμεθα της ζωής ημών»

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2011 στις 1:07:00 μ.μ. EET  

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟ ΜΠΡΑΒΟ...!

Αριστοτέλης 6 Ιανουαρίου 2011 στις 3:04:00 μ.μ. EET  

""Ένα είν' του κόμμα" και συνήθως είναι πάααρα πολύ καλά πληροφορημένο!""

Δηλαδή τι θέλεις να πεις, πιο είναι το κόμμα αυτό;

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2011 στις 5:23:00 μ.μ. EET  

Aριστοτέλη

Οι παλαιότεροι σίγουρα θυμoύνται την ρήση-κλισέ του τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ Χ.Φλωράκη (και Καπετάν Γιώτη σε αδελφοκτόνες στιγμές) ότι "'ιένα ειν' του κόμμα" αναφερόμενος στην διάσπαση του 1968 και την δημιουργία του ΚΚΕ Εσωτερικού, προκειμένου να απαξιώσει τους αποσχισθέντες συντρόφους του.

Το ΚΚΕ ανεξάρτητα το τι πιστεύει κανείς γι αυτό, είναι πάντα καλά πληροφορημένο, και συχνά ο Ριζοσπάστης πέραν της ξύλινης ρητορικής, βάζει αρκετές φορές τα γυαλιά σε πιο "mainstream" MME που δεν αγγίζουν καν θέματα όπως το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ/Θεοδοσιούπολη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP