Η κυβέρνηση σχεδιάζει φράχτη ασφαλείας στον Έβρο

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Λίγες μόλις μέρες απο την δημοσίευση του άρθρου "Περίφραξη Ασφαλείας στον Έβρο. Η μόνη λύση" στο Εν Κρυπτώ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή φράχτη ασφαλείας στον Έβρο για να εμποδίσει την εισροή λαθρομεταναστών.

"Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών", δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ.Παπουτσή, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που περνούν καθημερινά τον Έβρο ανέρχονται σε 200 με 250 άτομα των αριθμό. Μέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2010, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν να διασχίζουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αυξήθηκε κατά 372%.Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός τους ανήλθε σε 31.219, έναντι 6.615 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

9 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2011 στις 7:58:00 μ.μ. EET  

Ξ Υ Π Ν Η Σ Α Ν ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ;;;

ΛΕΣ;;;

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2011 στις 8:05:00 μ.μ. EET  

και τι ειναι οι λαθρο ρε συ παπουτση ορνιθες ή βοδια για να τους περιφραξεις? αυτοι που θελουν να περασουν, θα περασουν εφοσον δεν υπαρχει η βουληση (τοσος στρατος εκει απορω τι κανει). δηλαδη σκεφτεστε να αποσυρετε και μοναδες απο κει αφου θα εχουμε τον ''φραχτη''? αλλα ξεχασα το 5,3 του μιχαλολιακου σας πονεσε παρα πολυ εκει στο κολωνακι.

konion 1 Ιανουαρίου 2011 στις 10:33:00 μ.μ. EET  

Κατ' ἀρχὴν εἶναι θετικὸ μέτρο. Θἐλει ὅμως ὑποστήριξι μὲ ἔργα. Δεῖτε τί ἔγινε στὴν Ἰσπανία σὲ παρόμοιο τεῖχος.

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2011 στις 10:46:00 μ.μ. EET  

To νέο τοίχος του Βερολίνου.
Αυτά γίνονται όταν ανθρωποι που δεν έχουν κολήσει ένσημο στη ζωή τους κάνουν τους υπουγρούς

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2011 στις 11:13:00 μ.μ. EET  

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εκτός κι αν το βάλει ο Γιωργάκης για διαβούλευση και έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Μπιρμπίλη, οπότε μάλλον δε θα υλοποιηθεί.

Μένει να βρεθεί λύση στα νησιά, γιατί οι δουλέμποροι του κουμπάρου μας, δηλαδή της τουρκικής κυβέρνησης, δε θα ήθελαν να χάσουν τα εισοδήματά τους.

ΑΧΕΡΩΝ 2 Ιανουαρίου 2011 στις 2:01:00 μ.μ. EET  

Bull shit!

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2011 στις 3:23:00 μ.μ. EET  

Την εισροεί να εμποδίσει ή την εκροεί.Χμ...

SZAE 3 Ιανουαρίου 2011 στις 1:03:00 π.μ. EET  

To γεγονος το ειδα και στο al jazeera.
Επαιξε δευτερο θεμα μετα τις πλύμμηρες στην Αυστραλία

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2011 στις 10:36:00 μ.μ. EET  

12χλμ τι να κανει?
μαλλον δεν θα κανει τιποτα και απλα θα μπαινουν απο αλλου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP