Ένα καλό μάθημα

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

"Την Τετάρτη παραμονή της αφίξεως μου στην Τουρκία, οκτώ αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι, ένα μικρό ελληνικό νησί με 150 κατοίκους. Παραβίασαν την ελληνική κυριαρχία. Γιατί; Ποιο το νόημα; Αυτές οι ενέργειες δεν θα αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο" είπε ευθαρσώς ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Ερζερούμ και πολλοί ήταν αυτοί που επικρότησαν την δήλωση αυτή.

Η απάντηση από την Τουρκία ήρθε τρεις μέρες μετά, την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με 8 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 4 οπλισμένα, που προέβησαν σε μια παράβαση των κανόνων εναερίου κυκλοφορίας και 4 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου. Την επομένη 11 Ιανουαρίου, επανήλθαν ακόμα δριμύτεροι, με 20 αεροσκάφη (τα 6 οπλισμένα) 6 παραβάσεις και 5 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου. (Σημ Εν Κρυπτώ : Το επόμενο πρωί, ημέρα Τρίτη 12 Ιανουαρίου, η ΤΗΚ έστειλε συνολικά 31 αεροσκάφη στο Αιγαίο -8 οπλισμένα- τα οποία πραγματοποίησαν 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 4 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου).

Ένα καλό μάθημα για όσους νομίζουν ότι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και η συναφής με αυτά διπλωματία μπορεί να ασκείται μόνο με τα λόγια, χωρίς να έχει πίσω της την απαιτούμενη στρατιωτική ισχύ.

Απόσπασμα από την στήλη Εν Αμύνη του Μ.Ηλιάδη στον Κόσμο του Επενδυτή.


Βλέπε επίσης :Αφοπλισμός προ των πυλών

3 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2011 στις 3:56:00 μ.μ. EET  

Και βέβαια οι κ.κ. Αρχηγοί ασχολούνται με πιο σοβαρά πράγματα από την στρατιωτική ισχύ της Πατρίδας μας: έρχονται οι ετήσιες κρίσεις!

Αρματιστής 16 Ιανουαρίου 2011 στις 8:49:00 π.μ. EET  

Αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στο Ερζερούμ, αναφορικά με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας μας από τα Τουρκικά μαχητικά Α/Φ, αποτελούν λόγια και μόνο λόγια, που απευθύνονταν όχι προς τους Τούρκους, αλλά για εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα.

Απευθύνονταν προς τους υπηκόους μιας μπανανίας που έχουν αφαιρέσει από το μυαλό τους τη γνώση και την ενημέρωση για τα εθνικά ζητήματα.

Τα λόγια του ΓΑΠ τα άρπαξαν τα γνωστά κέντρα χειραγώγησης και οι παπαγάλοι των ΜΜΕ και μας παρουσίασαν τον ΓΑΠ ως το σύγχρονο Λεωνίδα. Όμως ο πρωθυπουργός είναι γνωστός για τις ιδέες του και τις σκέψεις του στα εθνικά ζητήματα. Έχει προιστορία και κουβαλάει βάρη στη πλάτη του.

Τα λόγια του ΓΑΠ στο Ερζερούμ ταυτίζονται με τη στάση κάποιου αγρότη που στο χωράφι του, για το οποίο διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας, μπαίνει καθημερινά κάποιος με ένα τεράστιο τρακτέρ και του το ανασκάπτει και το κάνει μαντάρα. Ο αγρότης τον αντιμετωπίζει με τη φράση: "μπες όσο θέλεις, αλλά δικό σου δεν θα γίνει" και στη συνέχεια πηγαίνει στο καφενείο του χωριού συναντά τον παρανομούντα και πλακώνονται στα κοψίδια και στα τσίπουρα.

Δεν συμφωνείτε ότι η συμπεριφορά του αγρότη είναι "ευγενής", "αξιοπρεπής", "χαμηλών τόνων" για να μην υπάρξει ένταση και "αποπνέει ένα ανώτερο πνεύμα";;;

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2011 στις 4:12:00 μ.μ. EET  

Άλλο αγρότης (με όλο το σεβασμό στο μόχθο τους) και άλλο Έλληνας Αεροπόρος. Και ο νοών νοείτο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP