Το Αιγαίο ΔΕΝ είναι «θάλασσα Ειρήνης»!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Του ΝΖ

Που φτάσαμε;

Να θεωρείται, περίπου ως… «εθνικό κατόρθωμα» το ότι πήγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Τουρκία κι εξέθεσε τις επίσημες Ελληνικές θέσεις για τις τουρκικές προκλήσεις! Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;

Να μη μιλήσει καθόλου για τις τουρκικές παραβιάσεις;
Να αποσιωπήσει τη μη αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία;
Να μη μιλήσει για την ενθάρρυνση της μαζικής λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία στην Ελλάδα;
Να μη μιλήσει για το casus belli;

Θα περίμενε κανείς να μη μιλήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός για όλα αυτά;

Ή να πει άλλα απ’ αυτά που αποτελούν τις πάγιες θέσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων;

Τι ακριβώς μας λένε;

Να τον «θαυμάσουμε» που πήγε και είπε τα αυτονόητα;

Κι ύστερα, τι δουλειά είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός να μιλήσει στη Σύνοδο των Πρέσβεων της Τουρκίας;

Η Τουρκία οργανώνει την περικύκλωση της Ελλάδας από παντού!

Πείθει τις χώρες που έχουν στενή εξάρτηση από την Άγκυρα να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» (όπως έγινε πρόσφατα με την Συρία).

Ανοίγει ναυτικές βάσεις στην Αλβανία, πολύ κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας.

Ασκεί την επιρροή της η Τουρκία, ώστε να πείσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας να ακυρώσει την σύμβαση οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα.

Αυτά μεταξύ πολλών άλλων, κάνει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, πέρα από τις «στενά» ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αποφασιστικός μοχλός στην προώθηση όλης αυτής της «ατζέντας» είναι η τουρκική διπλωματία. Οι ανώτατοι εκπρόσωποι της οποίας μαζεύτηκαν προχθές στο Ερζερούμ για να συζητήσουν (ή για να πάρουν γραμμή) πώς θα τα προωθήσουν όλα αυτά ακόμα περισσότερο…

Και εκεί πήγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Γιατί ακριβώς;

Για να τους αποκαλέσει «καρντάσια» (δηλαδή… «αδέλφια»)!

Ξέρετε εσείς τον ηγέτη κάποιου σοβαρού κράτους, να πήγε ποτέ να χαιρετήσει την κυβέρνηση και τη διπλωματία μιας γειτονικής χώρας, που έχει διακηρύξει casus belli εναντίον της χώρας του και την υπονομεύει όπου μπορεί;

Κι ακόμα: Τι είπανε πίσω από κλειστές πόρτες οι δύο Πρωθυπουργοί, χωρίς κανένα άλλο μαζί τους, πέρα από τους μεταφραστές τους…

Τι θα γινόταν αν το έκανε αυτό Πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας;

Θα κραύγαζε το σύμπαν (Κανάλια, Ραδιόφωνα κι ολόκληρος ο Τύπος) για «μυστική διπλωματία»!

Γιατί αν το κάνουν οι Πρωθυπουργοί «της Δεξιάς» είναι «μυστική διπλωματία» (άσε που δεν το έκαναν ποτέ) κι όταν το κάνει Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος «ανεξάρτητος» και «έγκυρος» Τύπος δεν λέει κουβέντα;

Εμένα λοιπόν, ένα πουλάκι (όχι κατ’ ανάγκην «γαλάζιο») που άκουσε τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών στο Ερζερούμ – μου ψιθύρισε τα εξής:

Ετοιμάζονταν, λέει, να προχωρήσουν σε μια κοινή διακήρυξη ότι το Αιγαίο είναι δήθεν «θάλασσα ημίκλειστη»! Δηλαδή έχει «ειδικό καθεστώς» όπου δεν ισχύει το Δίκαιο της Θάλασσας κι όλα όσα – κατά σύμπτωση ευνοϊκά για την Ελλάδα – προβλέπει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών, για την αιγιαλίτιδα ζώνη, για τις γραμμές βάσεις καθορισμού Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνως κλπ.

Δηλαδή θα προσυπέγραφαν εμμέσως πλην σαφώς την αυτοπαραίτηση της Ελλάδας από τα νομικά δικαιώματά της και θα άνοιγαν το δρόμο για την προσφυγή στη Χάγη με βάση «την αρχή της ευθυδικίας».

Δηλαδή το διαμοιρασμού του Αιγαίου – στη μέση!

Τον οποίο ήδη προεξοφλούν οι επίσημοι τουρκικοί χάρτες…

Και αποτελεί πάγια διακηρυγμένη επιδίωξη της Τουρκίας εδώ και χρόνια. Που δεν τη δέχθηκε ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση.

Μέχρι που ήλθε η κυβέρνηση του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου και το κουβεντιάζει, λένε. Ασφαλώς «μυστικά»…

Και διαψεύσεις δεν δέχομαι. Εκτός κι αν αποφασίσουν να αποκαλύψουν τι πραγματικά κουβεντιάζεται τόσο καιρό. Τι πραγματικά είπαν μία ώρα και σαραπέντε λεπτά κλεισμένοι μόνοι τους…

Και κάτι ακόμα:

– Το Αιγαίο ΔΕΝ είναι «θάλασσα Ειρήνης»!

Διότι οι Τούρκοι έχουν προκηρύξει casus belli κατά της Ελλάδας.

– Η διαπραγμάτευση της υφαλοκρηπίδας δεν μπορεί να ξεκινήσει «από μηδενική βάση». Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι απεμπολούμε τη βάση που υπάρχει ήδη: Τη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Που ευνοεί την Ελλάδα.

– Ούτε μπορούμε να «βαπτίζουμε» τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου ως… «υπέρ-πτήσεις».

Δεν κάνουν «υπερ-πτήσεις» κ. Πρωθυπουργέ…

Παραβιάσεις κάνουν!


Αν ποντάρετε στο ότι οι Έλληνες «είναι απελπισμένοι και δεν θα αντιδράσουν», μπορεί να κάνετε λάθος.

Γιατί η απελπισία είναι «ψυχική ενδόρρηξη» (implosion για να μη μπερδεύεστε).

Και η ψυχική «ενδόρρηξη» κάποιες φορές οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη (explosion, αν δεν το καταλάβατε).

Κι αν σήμερα δεν βλέπετε τη διαφορά ανάμεσα στις «υπερ-πτήσεις» και τις παραβιάσεις, αύριο μπορεί να μη καταλάβετε πώς φτάσατε από την «ψυχική ενδόρρηξη» των Ελλήνων στην έκρηξη της οργής τους.

Προσέξτε γιατί η (βαθύτερη) αιτία μπορεί να είναι το Μνημόνιο, αλλά η αφορμή μπορεί να είναι απρόσμενη.

Εκεί που δεν το περιμένετε…

Κι από κει που δεν το περιμένετε.

Να θυμάστε ότι ακόμα είστε Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Και οφείλετε να φέρεστε ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Όχι ως υποψήφιος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ…

http://www.antinews.gr/?p=79089

19 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Ιανουαρίου 2011 στις 3:57:00 μ.μ. EET  

"Εμένα λοιπόν, ένα πουλάκι (όχι κατ’ ανάγκην «γαλάζιο») που άκουσε τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών στο Ερζερούμ – μου ψιθύρισε τα εξής:

Ετοιμάζονταν, λέει, να προχωρήσουν σε μια κοινή διακήρυξη ότι το Αιγαίο είναι δήθεν «θάλασσα ημίκλειστη»! Δηλαδή έχει «ειδικό καθεστώς» όπου δεν ισχύει το Δίκαιο της Θάλασσας κι όλα όσα – κατά σύμπτωση ευνοϊκά για την Ελλάδα – προβλέπει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών, για την αιγιαλίτιδα ζώνη, για τις γραμμές βάσεις καθορισμού Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνως κλπ."



"Με τη δημοσίευση του εγγράφου κλείνει οριστικά ο δρόμος για ενδεχόμενη υποχώρηση στην τουρκική απαίτηση. Ίσως, ορισμένοι να ήθελαν αυτό το δρόμο ανοικτό"



Απο τα 2 άρθρα Κωνσταντακωπουλου και ΝΖ

1+1=2

Αν υπάρχει ενημέρωση και αντίδραση, όλα γίνονται... Τίποτα δεν πρέπει να πέφτει κάτω...

Ανώνυμος 8 Ιανουαρίου 2011 στις 4:27:00 μ.μ. EET  

Δυστυχώς, εκεί που φτάσαμε, το αυτονόητο και το αναμενόμενο για ανθρώπους σε συγκεκριμένες θέσεις κατάντησε να είναι "κατόρθωμα"

AegeanHawk 8 Ιανουαρίου 2011 στις 4:37:00 μ.μ. EET  

Το άρθρο χάνει την αξιοπιστία του στο εξής σημείο....και περνάει στην σφαίρα της αιώνιας γκρίνιας, μιζέρειας και αρνητικότητας.

Αφού στην κλειστή συνομιλία ήταν 4 άτομα: 2 πρωθυπουργοί + 2 μεταφραστές, το "πουλάκι" ήταν ένας απο τους τέσσερεις? Ποιός ?

"Ετοιμάζονταν" ?...λέει.

Τι ήταν αυτό που τους απέτρεψε τελικά να προχωρήσουν στην κοινή διακήρυξη ?

Ανώνυμος 8 Ιανουαρίου 2011 στις 5:51:00 μ.μ. EET  

ολοκληρη διπλωματική αποστολή κουβαλήθηκε (οχι μονο ο ΓΑΠ και ο μεταφραστης), αλλωστε τα "καλα νεα" ταξιδευουν γρήγορα..

νομίζω ότι αδικείς τον αρθρογραφο

enkripto 8 Ιανουαρίου 2011 στις 6:00:00 μ.μ. EET  

Επειδη όντως προκειται για κατι εξωφρενικό.. Για να δούμε, θα υπάρξει κάποια μορφη διαψευσης απο το ΥΠΕΞ;

Γιατι η υιοθέτηση τέτοιων θέσεων περι "ειδικού καθεστώτος" "κλειστης θαλασσας" κλτ, συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας. Απλά πράγματα.

Ανώνυμος 8 Ιανουαρίου 2011 στις 6:26:00 μ.μ. EET  

"Ξέρετε εσείς τον ηγέτη κάποιου σοβαρού κράτους, να πήγε ποτέ να χαιρετήσει την κυβέρνηση και τη διπλωματία μιας γειτονικής χώρας, που έχει διακηρύξει casus belli εναντίον της χώρας του και την υπονομεύει όπου μπορεί;Ξέρετε εσείς τον ηγέτη κάποιου σοβαρού κράτους, να πήγε ποτέ να χαιρετήσει την κυβέρνηση και τη διπλωματία μιας γειτονικής χώρας, που έχει διακηρύξει casus belli εναντίον της χώρας του και την υπονομεύει όπου μπορεί;"


Εσεις ξερετε ηγετη σοβαρου κρατους, να πηγε ποτε να γινει κουμπαρος στο γαμο του κανακαρη του πρωθυπουργου χωρας που εχει ενεργο casus belli και να στελνει την υπουργο του να κανει βαρκαδες στο Βοσπορο με το Γκιουλ?

Εγω ξερω ηγετη, αλλα οχι σοβαρου κρατους.

Ανώνυμος 8 Ιανουαρίου 2011 στις 6:35:00 μ.μ. EET  

να μαντέψω, είναι ευτραφής, ευλύγιστος και με ταση προς τις κιβυστήσεις;

ασε μας ρε φίλε με το κωλοτούμπα, ο καθενας με τον χαβα του

Αρματιστής 8 Ιανουαρίου 2011 στις 7:17:00 μ.μ. EET  

Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε, ανεξάρτητα αν δεν το κατανοούν ο Έλληνας πρωθυπουργός και κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται ως ειρηνιστές, ότι το Αιγαίο και η Θράκη είναι εμπόλεμες ζώνες και τουλάχιστο στο ορατό μέλλον δεν υπάρχει περίπτωση να εξελιχθούν σε ζώνες ειρήνης. Όσοι το πιστεύουν αυτό, το λιγότερο που μπορώ να τους προσάψω είναι αφέλεια. Αν όμως κατέχουν θέσεις ευθύνης, ηλιθιότητα ολιγότητα και ανικανότητα.

Το ότι το Αιγαίο είναι εμπόλεμη ζώνη είναι πρωτίστως ζήτημα ιστορίας Γεωγραφίας και ισχύος.

Ιστορίας, διότι ανάμεσα σε μας και την Τουρκία υπάρχει αίμα, δουλεία, σφαγές, βίαιοι εξισλαμισμοί, χαμένες πατρίδες, διωγμοί και γενοκτονίες. Ακόμη η σημερινή Τουρκία δεν μπορεί να συγχωρήσει ότι ο πρώην σκλάβος μπόρεσε και απελευθέρωσε τη σημερινή Ελλάδα και όχι μόνο αυτό, αλλά έφθασε στις πύλες της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας. Και γνωρίζουν πολύ καλά οι Τούρκοι ότι αν δεν υπήρχαν οι αναστολές του Βενιζέλου και η ανεπάρκεια του Γούναρη, σήμερα δεν θα υφίσταντο σαν κράτος.

Γεωγραφίας, διότι θεωρούν την χώρα τους ήδη μια μεγάλη δύναμη, διάδοχο μιας αυτοκρατορίας και αδυνατούν να συγχωρήσουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους κλείνουν την έξοδο στην ανοικτή θάλασσα. Δεν συγχωρούν τους ηγέτες τους του 1922, που μολονότι νίκησαν κατά κράτος τον Ελληνικό στρατό στη Μ. Ασία, δεν έπραξαν τα δέοντα για να καταλάβουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι για να κάνουν μπάνιο θα πρέπει να παίρνουν την άδεια των Ελλήνων (Ντεμιρέλ). Τα αισθήματά τους είναι ανάλογα με αυτά που θα κατείχαν και μας, αν η Αίγινα και Εύβοια ήταν Τουρκικές.

Ισχύος διότι η Τουρκία θεωρεί τον εαυτό της μεγάλη δύναμη, διάδοχο της μεγάλης Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η σημερινή Τουρκία πάσχει από μεγαλοϊδεατισμό. Διαθέτει μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις τις οποίες καθημερινά μεγενθύνει. Οι βλέψεις της είναι σε όλο τον περίγυρό της και καλύπτει την έκταση της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τα βήματά της για να αναδειχθεί αρχικά σε μια μεγάλη αυτόνομη περιφερειακή δύναμη, είναι καθαρά και μελετημένα. Οι σοβαρότερες απειλές που πιστεύει ότι αντιμετωπίζει, είναι η Ελλάδα και το Κουρδικό. Δεν είναι δε άσχετο ότι προς την Ελλάδα έχουν προσανατολισμένες και τις πλέον αξιόλογες στρατιωτικές δυνάμεις τους.

Οι Τούρκοι θέλουν τον έλεγχο του Αιγαίου, τίποτε λιγότερο, πιθανό όμως πολλά περισσότερα. Όποιος Έλληνας δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι απλά ανόητος.

Το Αιγαίο είναι για την Τουρκία ζωτικός χώρος, ο οποίος όμως δεν της ανήκει. Για περισσότερες πληροφορίες και για το πώς βλέπουν οι Τούρκοι το Αιγαίο, αρκεί να διαβάσει κάποιος τον Νταβούτογλου.

Η προσπάθεια της Τουρκίας για την επικράτηση στο Αιγαίο και για την αφαίρεση του ελέγχου του από την Ελλάδα είναι συνεχής και συνεπής τα τελευταία σαράντα χρόνια. Με μια σοβαρή και μάλλον αποτελεσματική πολιτική, ωθούν την Ελλάδα στο όριο και όποιος αντέξει. Δυστυχώς όμως από την πλευρά μας τα τελευταία 15 χρόνια έχουν κυριαρχήσει πολιτικές φόβου, υποχώρησης, ενδοτισμού και συμβιβασμού.

Για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία απαιτείται γνώση, ενημέρωση, σοβαρότητα, ισχυρή ηγεσία, δυνατό εσωτερικό μέτωπο, αποτελεσματική διπλωματία, σταθερά πατριωτική πολιτική και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις για το φόβο των Ιουδαίων.

Με την Τουρκία μπορούμε να συζητάμε για εμπόριο, για πολιτισμό, για τουρισμό και πολλά άλλα. Δεν έχουμε όμως να συζητήσουμε τίποτε για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

ΥΓ. Πήγε ο ΓΑΠ στο Ερζερούμ και τους είπε ότι «οι υπερπτήσεις πάνω από τα Ελληνικά νησιά μπορεί για σας να είναι ρουτίνα, αλλά δεν είναι για μας». Και οι χειραγωγοί των ΜΜΕ έκαναν χαρούλες. Κάνουν χαρά για μια φοβική πολιτική. Μια μόνο κουβέντα όφειλε ο πρωθυπουργός. «Την επομένη φορά που θα παραβιάσετε την κυριαρχία μας θα αναχαιτιστείτε και κάθε συζήτηση για την ένταξή σας στην ΕΕ θα σταματήσει». Γενικά όμως, δεν συζητάς με κανένα που σε απειλεί.

AegeanHawk 8 Ιανουαρίου 2011 στις 7:25:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμο 5:51:00

Κανέναν δεν αδικώ.

Διαβάζω (προσεκτικά), κρίνω και σχολιάζω τα γραφόμενα του αρθρογράφου.

Είναι γεγονός οτι αυτά που ειπώθηκαν (δημόσια) απο τον Ελληνα Πρωθυπουργό "μέσα στο στόμα του λύκου" είναι μια νέα πραγματικότητα στο "ύφος" μας και δείχνουν ότι κατι άλλαξε.....

Υπομονή, ψυχραιμία και ομόνοια. Το 2011 ειναι ήδη εδώ, "κυλάει" και κρύβει εκπλήξεις.

Furious_Angel 8 Ιανουαρίου 2011 στις 11:36:00 μ.μ. EET  

Το άρθρο δυστυχώς συνεχίζει την ρουτίνα των ιστιολογίων και των λοιπών sites γεωπολιτικής και άμυνας.
Στα άσχημα είναι οι πρώτοι που τα μεγαλοποιούν (και καλά κάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις) και πολλές φορές διαγωνίζονται ποιός θα γράψει τη μεγαλύτερη κακία ενώ όταν πάει να διαφανεί κάτι καλό αντί να βάλουν πλάτη κοιτάνε πάλι να βρουν τα άσχημα να πούν.

Πριν πάει ο ΓΑΠ στο Ερζερούμ οι συμβολισμοί ήταν τι δουλειά έχει σε συνέλευση Τούρκων, οτι πάει να δώσει "φόρο υποτέλειας" και άλλα τέτοια.
Τώρα που πήγε, είπε οτι είπε (αυτονόητα ή όχι σημασία είναι οτι κανείς τα τελευταία δε τα έχει πει ουτε καν απο την ασφάλεια των Αθηνών πόσο μάλλον απο τουρκική πόλη) πάλι βρίσκουμε να λέμε για βαθειά λαρύγγια, πουλάκια και κάπου ενδιάμεσα δημοσιογράφοι σε εντεταλμένη υπηρεσία όπως φαίνεται. Και το κακό είναι όλη αυτή η "κοπριά" αναπαράγεται και απο άλλα μέσα και καταλήγουμε να διαβάζουμε εδώ και 2 μέρες οτι η επίσκεψη ουσιαστικά δεν έβγαλε αποτέλεσμα. Φυσικά και δεν έβγαλε απτό αποτέλεσμα, δεν περιμέναμε να βγεί ο Ερντογάν και να πεί οτι κάνουμε πίσω ή κατι ανάλογο.

Το παρακάτω άρθρο με υπερκαλύπτει:
http://www.euaclan.org/?p=906

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2011 στις 3:50:00 π.μ. EET  

Δεν είδα ποτέ τους Έλληνες στα τελευταία 30 χρόνια να κατεβαίνουν διαδηλώνοντας για την εθνική ανεξαρτησία, τη μη υποτέλεια στην Τουρκία κτλ. Αντιθέτως ψήφισαν τον πρωθυπουργό που στήριξε τον φασισμό μέσω του σχεδίου Ανάν, το κόμμα της Συμφωνίας της Μαδρίτης και του "Δουβλίνου".

Βγήκε ποτέ κάποια οργανωμένη ομάδα της ελληνικής κοινωνίας να διαμαρτυρηθεί για όλα αυτά; Δυστυχώς κανείς. Εκτός από κάτι "συνταξιούχους" πολιτικούς/δημοσιογράφους/στρατιωτικούς κτλ που φωνάζουν σε κάποιες εκδηλώσεις.

Η ΝΔ με τους πατριώτες που βρίσκονται στην ηγεσία του κόμματος, τους πατριώτες συμβούλους και λοιπούς βουλευτές της, θα διοργανώσουν συλλαλητήριο-διαδήλωση κατά της κυβέρνησης για το Αιγαίο και τη Θράκη; Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό αυτών των ανθρώπων, αλλά ο πατριωτισμός πρέπει να φαίνεται στις κρίσιμες στιγμές. Και ο ρόλος ενός κόμματος, όπως η ΝΔ, είναι να μπορεί να κινητοποιεί ένα μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων της για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν θα το κάνει αυτό η ΝΔ ή θα πίνουν πάλι καφέ στην Πλατεία Κολωνακίου και τη Βαλαωρίτου (εκτός κι αν αφήσουν το ΛΑΟΣ να αναλάβει την πρωτοβουλία τέτοιων κινήσεων. Αλλά μετά μη λένε ότι το ΛΑΟΣ είναι πατριδοκάπηλοι και λαϊκιστές).

"Ιδού η Ρόδος..." λοιπόν κυρίες και κύριοι της ΝΔ. Θα αντιδράσετε επιτέλους σαν κόμμα εξουσίας με τα εκατομμύρια ψηφοφόρων ή θα υιοθετήσετε τη στρατηγική ψυχραιμία του Γ.Α.Παπανδρέου και του Καραμανλή/Παυλόπουλου; Θα βγείτε στο δρόμο γι' αυτό το άκρως σοβαρό ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής κυριαρχίας ή θα κάνετε δηλώσεις και θα γράφετε άρθρα στα μπλογκ;

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2011 στις 11:44:00 μ.μ. EET  

Το αρθρο ειναι τοσο ΜΠΛΕ που δεν μπηκα στον κοπο να το διαβασω.. Ας αναρτουνται αρθρα μονο εκεινων που πραγματικα ενδιαφερονται να αποδωσουν την σωστη εικονα.. Ολοι οι υπολοιποι γελοιοποιειστε.. -ΠΟΛ-

Νίκος 10 Ιανουαρίου 2011 στις 4:06:00 π.μ. EET  

Α, ναι, αντικειμενικότητα! Περισσότερη αντικειμενικότητα, για να παραφράσω τα τελευταία λόγια του Γκαίτε. Αρκεί, βέβαια, να ξέρεις τι σημαίνει η έννοια η οποία σίγουρα δεν ταυτίζεται ούτε με την χωροταξική διευθέτηση των αντίθετων απόψεων μέσα σε ένα άρθρο (βάζουμε και τις δύο απόψεις και μετά με τα εξαρτημένα αντανακλαστικά μας τραβάμε μια ενδιάμεσο, έτσι για να μη μας πουν ακραίους), ούτε με την ανάλυση επιπέδου μέσης ελληνίδας νοικοκυράς που συζητάει τα τελευταία κουτσομπολιά με τις γειτόνισσες όπως συμβαίνει παραδείγματος χάρη στην "ανάλυση" του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Τουρκία στον σύνδεσμο που μας πρότεινε ο μετριοπαθής και disillusioned αντικειμενικός συνάδελφος-σχολιαστής: www.euaclan.org/?p=906 . Ανάλυση το ζουμί της οποίας ήταν πάνω κάτω: "ορίστε που φαγωθήκατε, τους την είπε ο Πρωθυπουργός, τους μίλησε ελληνοπρεπώς, ντόμπρα που λέει και ο λαός. Και συνεχίζει η ανάλυση: "Τον Ερντογάν....δεν ήξερε τι τον βρήκε" και άλλη μια κορυφαία ατάκα: "Βγάζω το καπέλο στον ΓΑΠ, έδειξε για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια οτι υπάρχουμε ως χώρα στο χάρτη, οτι δεν είμαστε πιόνια, οτι παρά την δύσκολη οικονομική θέση δεν θα πρέπει να μας διαγράψουν επειδή απλά χρωστάμε!".
Τα άκουσες μαρί Βαγγελιώ τα νέα; Τον έπιασε ο Γιώργαρος τον Ταγιπ και τον έκανε σκουπίδι, λέμε! Τι μου λες, μαρί Δημητρούλα; Τσακαθήκανε; αλήθεια; Ναι σου λέω,μαρι! Και τώρα δε μιλιωνται! Και ο αντικειμενικός αρθρογράφος καταλήγει θριαμβευτικά : Μπράβο στον ΓΑΠ, του βγάζω το καπέλο!
Γάμ@@ε πάλι ο Γιώργαρος, λοιπόν! Απόδειξη τρανή γιαυτό; Επειδή έχουν τσαντιστεί δήθεν οι σκληροπυρηνικοί Τούρκοι. Λες και η διεθνής διπλωματία διεξάγεται σε κάποια αυλή γειτονιάς του '60 πριν την αντιπαροχή όπου το κύριο σημείο της όλης αφήγησης είναι οι "τσακωμοί" και τα "φιλιώματα" των γειτόνων.
Για όσους λοιπόν δεν έχουν πειστεί ακόμα για το τι εννοούν "αντικειμενικότητα" μερικοί, ας δίνουν περισσότερο προσοχή όχι στα άρθρα που κρίνουν και κατακρίνουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αλλά στα άρθρα που υποστηρίζουν με "αντικειμενικότητα" που είδαμε παραπάνω τον ΓΑΠ κυρίως σε αυτούς που έχοντας εσωτερικεύσει τη φωνή των αφεντικών τους θέλουν να γίνουν τους Μανδραβέληδες στη θέση των Μανδραβέληδων. Ας ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το έτερο θεατρικό που πιθανόν να ανέβει in a theater near you κατά τον Απρίλη με τίτλο: "Ή συνεκμεταλλευόμαστε το Αιγαίο ή βουλιάζουμε". Σαν να το βλέπω μπροστά μου: Το βασίλειό μου για έναν τενεκέ πετρέλαιο!!, θα φωνάζει πάνω στο υβριδικό του οικολογικό αυτοκίνητο ο ΓΑΠ ο Γ' σαν άλλος Ριχάρδος ο Γ' (σύμπτωση, ε;). Βέβαια, το έργο τελειώνει άδοξα για τον καημένο τον Ριχάρδο...

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2011 στις 2:11:00 μ.μ. EET  

Το πρόβλημα είναι όταν λέμε όλοι μας ότι θα την πληρώσει η Α ή Β κυβέρνηση γι' αυτά που κάνει, ότι δε θα ξαναβγούν κυβέρνηση κτλ. Αφού θα έχουν καταστρέψει τα πάντα, αφού θα έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα, θα έχουν πέσει επειδή θα έχει ακριβύνει το ψωμί ή τα διόδια. Γιατί πολύ απλά όλοι φωνάζουν να μην τους κόψουν τα 50 ευρώ, αντί να φωνάζουν όλοι μαζί γιατί δε γίνονται επενδύσεις ώστε να βγάλουν 200 ευρώ και να βγαίνουν στο δρόμο γιατί δεν πήγε καλά η συμφωνία του Αστακού, γιατί ο ΓΑΠ πιστός στα εξ Αμερικής αφεντικά του δεν προώθησε τους ρωσικούς αγωγούς σαν επένδυση κτλ.
Σαν καλοί μπούφοι προτιμούμε να ζούμε με 600 σίγουρα ευρώ, αλλά μίζερα, αντί να έχουμε την αξιοπρέπεια και την ευφυΐα να φτιάξουμε και να πουλήσουμε, ώστε να πάρουμε 2000 ευρώ.

Το λυπηρό είναι ότι αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση κι έπαιρνε αυτά τα μέτρα, η Ελλάδα θα φαινόταν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο από το διάστημα από τις φωτιές που θα την έκαιγαν. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ τα περνάει δε γίνονται και τόσα πολλά, αλλά ο ΓΑΠ δεν παίρνει και σοβαρές αποφάσεις. Και φυσικά πως θα έρθουν επενδύσεις όταν ο ξένος επιχειρηματίας θα κάνει μια απλή ερώτηση. Τι προστασία δίνουμε π.χ. σε 2 δις επένδυση και 1000 θέσεις εργασίας, έναντι του ΠΑΜΕ που θα κλείσει το δρόμο έξω από το εργοστάσιο και το λιμάνι απ' όπου θα εξαχθούν τα προϊόντα; Κοινώς δεν έχουμε μάθει να πουλάμε. Κι αυτή τη στιγμή ο πολυταξιδεμένος ΓΑΠ, ο Δρούτσας και οι άλλοι, αφού έκαναν τόσα ταξίδια τι πωλήσεις ελληνικών προϊόντων έκαναν; Πόσο τις εκατό αύξησε τις εξαγωγές ο Δρούτσας; Ο Χρυσοχοΐδης πόση ανάπτυξη έφερε; Ο Παμπούκης πόσα δις επενδύσεων έφερε; Οι εμπορικοί ακόλουθοι του ΥΠΕΞ τι συναλλαγές προώθησαν; Απλά πράγματα, μετρήσιμα. "Όπως Αμερική!". Αν και αμερικανάκια, κάποιοι δεν έμαθαν από τα αφεντικά τους......

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2011 στις 2:12:00 μ.μ. EET  

(συνέχεια)
Κι αυτή τη στιγμή ο πολυταξιδεμένος ΓΑΠ, ο Δρούτσας και οι άλλοι, αφού έκαναν τόσα ταξίδια τι πωλήσεις ελληνικών προϊόντων έκαναν; Πόσο τις εκατό αύξησε τις εξαγωγές ο Δρούτσας; Ο Χρυσοχοΐδης πόση ανάπτυξη έφερε; Ο Παμπούκης πόσα δις επενδύσεων έφερε; Οι εμπορικοί ακόλουθοι του ΥΠΕΞ τι συναλλαγές προώθησαν; Απλά πράγματα, μετρήσιμα. "Όπως Αμερική!". Αν και αμερικανάκια, κάποιοι δεν έμαθαν από τα αφεντικά τους......

Και η τραγικότητα είναι ότι η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ που δήθεν είναι οι "δεξιοί πατριώτες" δεν έχουν βγάλει τα εκατομμύρια ψηφοφόρων, που έχουν συνολικά, στο δρόμο για να διαδηλώσουν γιατί η κυβέρνηση δε φέρνει επενδύσεις. Ούτε διαδήλωσαν ποτέ για το σχέδιο Ανάν, ούτε για τη Θράκη, ούτε για την ΑΟΖ, ούτε για τίποτα. Γιατί πολύ απλά όταν, κι αν βγουν κυβέρνηση θα πρέπει να τα εφαρμόσουν.

Μέχρι τότε θα πίνουν καπουτσίνο στη Βαλαωρίτου και στην Πλατεία. Που και που θα γράφουν και άρθρα με γλώσσα "λαϊκή" σε αρχικομματικά μπλογκ για να επικοινωνούν με τη ζωική βάση των κομμάτων τους. Κι αυτοί οι σύμβουλοι των αρχηγών κομμάτων τι έχουν πετύχει στην καριέρα τους; Ήταν πετυχημένοι "μάνατζερς"; Ήταν πετυχημένοι διπλωμάτες; Πέτυχαν αύξηση των εξαγωγών; Γιατί με τα λεφτά που λιγουρεύονται, αν είχαν τις ικανότητες θα ήταν σε καμιά μεγαλοεταιρεία κι όχι στην Πλατεία πίνοντας φρέντο και περιμένοντας πότε θα βγει το κόμμα τους για να πάρουν θέση με Χ.000 ευρώ.

Furious_Angel 11 Ιανουαρίου 2011 στις 11:27:00 π.μ. EET  

@Νίκος:

Επειδή κάνεις επιλεκτικό copy paste του κειμένου, ας απαντήσω και εγώ επιλεκτικά σε σένα για τη συγκεκριμένη γραμμή που σχολιάζεις. Καταρχάς απορώ και εξίσταμαι που κατακρίνεις το συγγραφέα χωρίς να γνωρίζεις ποιός είναι. Δεύτερο υπονοοείς εξάρτησει του απο πολιτικό κέντρο, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Μια μικρή περιήγηση στα διάφορα θέματα του blog του θα απαλείψει αυτή σου την εικόνα.
Και τέλος να σου υπενθυμίσω οτι σε διάφορες επισκέψεις αξιωματούχων στη Τουρκία είχαμε ζεμπεκιές, κουμπαριές, φιλοφρονήσεις περι ειρηνικής συνήπαρξης με τους Τούρκους και διάφορα άλλα τέτοια. Εαν εσύ είσαι "κολλημένος" και θεωρείς οτι τόσο απλά γίνονται όλα στην εξωτερική πολιτική, τότε να ζητήσεις το ΥΠΕΞ για να εφαρμόσεις την πολιτική που πιστεύει οτι θα αποδώσει. Κατα τα άλλα, αυτά περι συνεκμετάλλευσης τα θεωρώ ΕΙΚΑΣΙΕΣ και μόνο εικασίες που στόχο έχουν να προκαλέσουν εσωτερικό πρόβλημα και επίτηδες τα διατηρούν διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί, καθαρά για λόγους ύπαρξης τους στο κοινοβούλιο.

Νίκος 11 Ιανουαρίου 2011 στις 7:29:00 μ.μ. EET  

@Furious Angel

Ο σύνδεσμος είναι στο σχόλιό σου και στο σχόλιό μου και έτσι ο καθένας μπορεί να σχηματίσει ιδία άποψη για την “αντικειμενική” ανάλυση του ταξιδιού του πρωθυπουργού. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Η ανάλυση περιορίζεται στο τετριμμένο και το επιφαινόμενο, δηλαδή για το τι ειπώθηκαν δημοσίως μπροστά στις κάμερες, και τον συμβολισμό της επίσκεψης, τον “ηρωισμό” του ΓΑΠ :
συγκεκριμένα ο μπλόγκερ γράφει: Περίμενα γενικότητες περι χτισίματος εμπιστοσύνης και όλα τα άλλα τα ωραία που λέγονται συνήθως ΑΛΛΑ αντιθέτως μέσα στη Τουρκία, στην πόλη που ξεκίνησε ο κεμαλισμός (με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Τούρκους) τους έσφαξε με το γάντι κατα το κοινώς λεγόμενο.
Σκηνοθετείται μια σκηνή στα όρια της φάρσας με τον Ερντογάν έκπληκτο να μην ξέρει που βρίσκεται, την τούρκικη διπλωματία σε πανικό με χαρτάκια να πηγαινοέρχονται για να αντιμετωπίσουν την επέλαση του Γιώργου που εξευτελίζει τους ανατολίτες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Μα το Θεό, τελευταία φορά που θυμάμαι μια τέτοια περιγραφή ταξιδιού πρωθυπουργού ήταν στην κρατική ΕΡΤ τη δεκαετία του '80 με τον αθάνατο Χατζάρα ανταποκριτή.
Τι ότι ο Γιώργος τους την “έφερε”, τι ότι είχε από πριν προετοιμάσει την παγίδα που τους έστησε, τι ότι οι Τούρκοι τον κάλεσαν από υπεροψία έτσι για να του την σπάσουν (νοοτροπία γειτονιάς που έγραψα στο προηγούμενό μου σχόλιο) και όλα αυτά πηγάζουν από που; Από πουθενά, έτσι με κληρονομικό χάρισμα (Βαθειά μέσα μου έχω καρφωμένη την ιδέα...κόντρα σε όλες τις αντίθετες γνώμες). Δεν υπάρχει πουθενά στην αντικειμενική ανάλυση ίχνος συλλογιστικής και επιχειρηματολογίας που να ξεφεύγει από την περιγραφή αυτού που είδε ο μέσος τηλεθεατής στη τηλεόραση.

(συνέχεια)

Νίκος 11 Ιανουαρίου 2011 στις 7:30:00 μ.μ. EET  

(συνέχεια)

Ποια επιλεκτική ανάγνωση μου προσάπτεις; Όλο το κείμενο στο ίδιο φασόν είναι κομμένο και ραμμένο με κορωνίδες τα εξής:

Επιτέλους όμως ξαναέρχεται η ελπίδα οτι κάτι υπάρχει στα ανώτατα κλιμάκια, πράγμα διόλου άσχημο! Καθώς και το κομμάτι που παρέθεσα στο προηγούμενο σχόλιό μου.
Το ποιος βλέπει “απλοϊκά” τα πράγματα φαίνεται. Όποιος νιώθει την ελπίδα να ζωντανεύει μέσα του, επειδή φαντάζεται ψεύτικους διπλωματικούς θριάμβους όποιος ενθουσιάζεται με τους λόγους των πολιτικών και τα χαρτάκια που πηγαινοέρχονται καλά θα κάνει να ξανασκεφτεί τι είναι το απλό και τι το πολύπλοκο.

Όσο για την συνεκμετάλλευση, οκ μην ασχολείσαι εσύ με “μυθεύματα”. Ναι, ας ασχοληθούμε όταν προκύψει. Δηλαδή καμιά βδομάδα πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο και ψηφιστεί στη βουλή. Ας αποβλακωθούμε όλοι και ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με όρους “όταν και όποτε προκύψει”. Νομίζω ότι θα αποφέρει θαυμαστά αποτελέσματα για όλους. Έτσι για να μη δημιουργούνται “εσωτερικά προβλήματα” από “πολιτικούς σχηματισμούς” (εσωτερικό εχθρό το έλεγαν θαρρώ πριν χρόνια). Ας αφήσουμε το ΥΠΕΞ και τον στιβαρό Πρωθυπουργό να κάνει τη δουλειά του.

ΑΧΕΡΩΝ 12 Ιανουαρίου 2011 στις 10:41:00 μ.μ. EET  

''Ανδρα μοι εννεπε,μουσα,πολυτροπον'',μπλα,μπλα...
Συνελθετε ωρε,για τον Γ.Α.Π μιλαμε,τι θεση μπορει να εχουν οι διθυραμβοι;
Τους τα εχωσε,λεει,τους Τουρκους,μεσα στο ιδιο τους το σπιτι.Ναι μωρε.Τους αλαλιασε.Τι να σας πω ...σαν λεοπαρδαλη αναμεσα σε πιθηκους προβαλε...δεν ηξεραν οι Τουρκοι που να κρυφτουνε,και καλα...
Λοιπον,παιδες,η γελοιοτητα μπορει να μην εχει ορια,εχει ομως υπρβολικες,θανατηφορες δοσεις,μετα την ληψη των οποιων,GAME OVER(δειτε την κατασταση της χωρας και πως ο λαος δεχεται την κατρακυλα,καθως και το κωμα στο οποιο βρισκεται η διπλωματια).
Το να παραβλεπει καποιος ολους τους αλλους συμβολισμους της επισκεψης,οπως την ομοιομορφη εμφανιση Γ.Α.Π και Ερντογαν(ουτε η μανα τους δεν μπορουσε να τους ξεχωρισει),το οτι ο πρωθυπουργος-ας πουμε-της Ελλαδας εξεφωνησε(ο ξεφωνημενος)λογο κατω απο γιγαντοπορτρετο του αρχισφαγεως της Ανατολης,το οτι εκανε γαργαρα το παρακειμενο Ασκαλε,το Αουσβιτς του Μικρασιατικου Ελληνισμου,το οτι τον περιεφερε ο Ερντογαν σαν αρκουδα με χαλκα να εγκαινιαζει σταδια η τι στον Αδη αλλο,παντα ομως υπο το βλοσυρο βλεμμα του αρχιτσετη,και να απομονωνει την δηθεν μπηχτη προς τους οικοδεσποτες,ε σορρυ,αυτο ειναι σχιζοφρενεια.
Η λεξη φολλα δεν ξερω αν σας λεει κατι,ειναι ομως το δευτερο εθνικο αθλημα ημων των Ελληνων,ξερετε,πως να δηλητηριασουμε το καλο κυνηγοσκυλο του γειτονα.Λοιπον,ακομη και η φολλα,για να την φαει το θυμα,ζωο η ανθρωπος,θα πρεπει να ειναι ελκυστικη,αλοιως δεν...τσιμπαει.
Το ιδιο ακριβως ισχυει και με την οποια πολιτικη καταδικη:δεν γινεται να την παρουσιασεις ως τετοια,καπως πρεπει να την φτιασιδωσεις,ουτε ακομη και οι σημερινοι Ελληνες δεν θα την φανε πουρα.
Δεν θα ασχοληθω εδω με τα αλλα ανδραγαθηματα της παρουσας κυβερνησεως στο εσωτερικο,αλλα οποιος επιμενει να βλεπει θετικα σημεια σε τερατουργηματικα συνολα,μπορει μονο σε δυο κατηγοριες Εληνων να ανηκει:σε αυτους που το εχουν κανει επαγγελμα,η σε αυτους που βλεπουν στον καθρεφτη τον εαυτο τους αλλα νομιζουν οτι βλεπουν τον Αη Γιωργη.
Παρεμπιπτοντως,μιας και περι ου ο λογος,ξερετε,βρηκα τι συμβολιζει το ακρωνυμιο Γ.Α.Π:Γενικως Ανελληνιστος Πολιτικος.
Ερρωμεθα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP