Τριμερής ναυτική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Του Λουκά Δημάκα

Τριμερής ναυτική άσκηση µεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ συµφωνήθηκε να πραγµατοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο µε τη συµµετοχή πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων καθώς και εναέριων µέσων. Η άσκηση, µε την αυτονόητη γεωστρατηγική της σηµασία λόγω της ενεργειακής αναβάθµισηςτης περιοχής, προγραµµατίζεται για τις 4 έως 14 Απριλίου.

Σχεδιάζεται να ξεκινήσει από τη Σούδα και να αναπτυχθεί νότια της Κρήτης µέχρι την Αν. Μεσόγειο και το Ισραήλ – ίσως τη Χάιφα. Παρά δε τον διεθνή χαρακτήρα της, εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθµισης των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων που σηµειώνεται τους τελευταίους µήνες στον πολιτικό, οικονοµικό, τουριστικό, ενεργειακό και αµυντικό τοµέα.

Πρόκειται γιά την άσκηση «Noble Dina», η οποία µέχρι τώρα πραγµατοποιούνταν µεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην ίδια ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, µε σηµαντική θέση στη λίστα σπουδαιότητας των ετήσιων ασκήσεων των δυο χωρών. Η Ελλάδα συµµετέχει για πρώτη φορά στην άσκηση αυτή έπειτα από πρόσκληση του Τελ Αβίβ. Τα σενάρια και οι ακριβείς περιοχές των διεθνών υδάτων, στα οποία θα αναπτυχθούν οι συνασκούµενες δυνάµεις,θα καθοριστούν σε τριµερή σύσκεψη στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως και τα πλοία και εναέρια µέσα που θα διατεθούν.

Το Πολεµικό Ναυτικό έχει κατ’ αρχήν προτείνει τη συµµετοχή µιας φρεγάτας µε ελικόπτερο, ενός υποβρυχίου και αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (C-27 ή C-130). Η πρόοδος του σχεδιασµού της άσκησης επιβεβαιώθηκε χθες κατά τις συνοµιλίες που είχε στο ελληνικό Πεντάγωνο ο αρχηγός τουΝαυτικού του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ελιέζερ Μαρούν µε τον έλληνα οµόλογό του, αντιναύαρχο ∆ηµ. Ελευσινιωτη και εν συνεχεία µε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Γ. Γιάγκο.


Τα Νέα

3 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2011 στις 5:37:00 π.μ. EET  

Kαι κλάααμα ο Νταούτογλου ρε παιδάκι μου! Μιλάμε για πολύ χάσιμο μεγάλε! Του 'φυγε το κλαπέτο δικέ μου! Καλά να πάθει ρε παιδί μου ο άσχετος, το πετρομένο φυγή αδύνατο! Δε γεννήθηκε ακόμα ο άνθρωπος που θα τα βάλει με την ΑΟΖ του Βασίλη ρε παιδί μου!

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2011 στις 7:51:00 μ.μ. EET  

και τωρα που θαχουμε την ελληνοεβραικη φιλια θαχουμε και την
επανασταση των λαθρομεταναστων προς
ανατροπη του εγκαθετου αμερικανοεβραικου καθεστωτος του ΓΑΠ.
Αντι δηλ. να την κανουμε εμεις θα την κανουν οι λαθρομεταναστες...

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2011 στις 8:41:00 μ.μ. EET  

Ναι καλά, περίμενε. Εδώ έχουν
διεισδύσει η ΜΙΤ και η Αλ Κάϊντα κι εμείς κοιμόμαστε. Άφησε τα στερεότυπα και κοίτα λίγο την realpolitik! ήγγικεν η ώρα του ξεστραβώματος!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP