Στη Νομική είδαμε το ναυάγιο της γενιάς της μεταπολίτευσης

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τελικά η κατάληψη της Νομικής από τους λαθρομετανάστες κατέληξε σε πλήρη εξευτελισμό του ελληνικού κράτους: αφού επί ώρες διαπραγματεύτηκαν ισότιμα με όλες τις αρμόδιες αρχές, πέτυχαν τελικά να φύγουν από τη Νομική για να μετεγκατασταθούν ανενόχλητοι σε άλλο κτίριο, χωρίς φυσικά να συλληφθούν για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα και την κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου. Αργά τη νύχτα μάλιστα όλες οι αρχές είχαν υποχωρήσει στα "δίκαια αιτήματα" τους και το "πρόβλημα" ήταν ο ιδιοκτήτης του χώρου μετεγκατάστασης, που ζητούσε εγγυήσεις ασφαλείας που η κυβέρνηση δεν έδινε, πιέζοντάς τον να υποχωρήσει αυτός "για να δοθεί λύση".

Το "κερασάκι στην τούρτα" της ντροπής ήταν η θριαμβευτική πορεία των λαθρομεταναστών από τη Νομική μέσα από το κέντρο της Αθήνας ως το νέο τους "στέκι", με την αστυνομία σε ρόλο θεατή, όπως είχαν απαιτήσει.

H πορεία λαθρομεταναστών-ακροαριστερών αναχωρεί θριαμβευτικά απο την Νομική

Ίσως πολλοί να μην περίμεναν τέτοιον εξευτελισμό, ούτε καν από αυτή την κυβέρνηση. Κι όμως: η εικόνα των "αρμοδίων" (υπουργών, πρύτανη, δημάρχου) που πετούσαν ο ένας στον άλλο την "καυτή πατάτα", ήταν εξ αρχής χαρακτηριστική. Η εικόνα όλων αυτών των "αρμοδίων", που περίμεναν (!) να αποφασίσει η συνέλευση των 250 λαθρομεταναστών αν δέχονταν (!!) να εγκαταλείψουν το κτίριο, επίσης χαρακτηριστική: η έννομη τάξη σε "αναστολή", οι κρατικές αρχές παραιτημένες από τις ευθύνες τους και όλοι περίμεναν να αποφασίσουν οι λαθρομετανάστες ή να τους "ξελασπώσουν" κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αυτή η εικόνα αναποφασιστικότητας και απόσεισης ευθυνών δεν είναι τυχαία: απεικονίζει ανάγλυφα την ιδεολογική χρεωκοπία της μεταπολιτευτικής γενιάς που μας κυβερνάει.

Πώς να χειριστεί κάποιος μια ζόρικη κατάσταση, όταν του λείπει ο "μπούσουλας", δηλαδή η ιδεολογική συγκρότηση;
- Πώς να εκτιμήσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ένας πρωθυπουργός που ομνύει στην "πολυπολιτισμικότητα" και την "παγκόσμια διακυβέρνηση"; (λινκ)

- Πώς να αντιμετωπίσει τη συσσώρευση λαθρομεταναστών ένας πρωθυπουργός που το 2003 υπέγραψε το "Δουβλίνο ΙΙ", κάνοντας την Ελλάδα ανθρωποχαβούζα της Ευρώπης; (λινκ)

- Πώς να αρνηθεί πειστικά τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, ένας υπουργός που τους δίνει με δικό του νόμο την ελληνική ιθαγένεια; (λινκ)

- Πώς να διατάξει την εκκένωση της Νομικής ένας υπουργός που ως πρόεδρος της ΕΦΕΕ πρωταγωνίστησε στις καταλήψεις του 1979 και την παρακμή του πανεπιστημίου;

- Πώς να ζητήσει την άρση του ασύλου ένας πρύτανης - προϊόν του άθλιου καθεστώτος συνδιοίκησης με τις φοιτητικές παρατάξεις, που χαρακτηρίζει το ελληνικό πανεπιστήμιο;

- Πώς να παρέμβει ένας δήμαρχος που προτείνει ως λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών την φιλοξενία και "καταγραφή" τους, δηλαδή το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση;

- Πώς μπορούν όλοι αυτοί να εφαρμόσουν τον θεμελιωδέστερο κανόνα κάθε κοινωνίας, την τήρηση των νόμων, όταν βάσισαν την κοσμοθεωρία τους στη σχετικοποίησή του;

Και για να μην παρεξηγηθούμε: όταν μιλάμε για "μεταπολιτευτική γενιά", δε μιλάμε για τη "γενιά του Πολυτεχνείου". Όσοι ήταν όντως στο Πολυτεχνείο (και στη Νομική πριν από αυτό), έχουν το σεβασμό μας, ειδικά όσοι δεν το εξαργύρωσαν ποτέ. Δεν ξεχνάμε ότι διαδήλωσαν για τη δημοκρατία, όχι για την αναρχία. Ότι διαδήλωσαν κατά της χούντας, όχι κατά του κράτους - και ότι είχαν την ελληνική σημαία ψηλά, ως το τέλος.

Όταν μιλάμε για "γενιά της μεταπολίτευσης, μιλάμε για τη γενιά που ακολούθησε το Πολυτεχνείο - και το εξαργύρωσε.
Για τη γενιά που "δεν έβγαζες γκόμενα αν δε δήλωνες αριστερός" (Σαββόπουλος).
Για τους "προοδευτικούς νεολαίους" του '70, που από τις αφίσες του Τσε Γκεβάρα τους έμειναν μόνο τα Montecristos που καπνίζουν στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Για αυτούς που διέστρεψαν το νόημα του Πολυτεχνείου στο οποίο δε συμμετείχαν, για να αποθεώσουν την "αντικαπιταλιστική βία".
Που πρόθυμα στελέχωσαν τη νέα νομενκλατούρα των πρασινοφρουρών, νερώνοντας το δήθεν "επαναστατικό" κρασί τους όταν είδαν εξουσία.
Που συμμετείχαν στο πράσινο κύμα του '80 που σάρωσε ό,τι θεσμό υπήρχε στη χώρα, χειραγωγώντας τη Δικαιοσύνη, καταργώντας την ιεραρχία στο Δημόσιο, καταστρέφοντας επιχειρηματίες, αναδεικνύοντας απατεώνες και πράκτορες σε "νέα επιχειρηματικά τζάκια", και εξαγοράζοντας τη στήριξη του λαού με ρουσφέτια και δανεικό χρήμα.
Που άλωσαν και τα ελληνικά πανεπιστήμια, εισάγοντας τον κομματισμό, τη μετριοκρατία και την ασυδοσία, και διαμορφώνοντας τελικά μια "πνευματική ηγεσία" του χεριού τους, που αναπαράγει εθνομηδενιστικά πρότυπα και τα επιβάλλει στα σχολικά βιβλία.
Που μετά το 1989 αντικατέστησαν το τοτέμ του κομμουνισμού με αυτό του "εκσυγχρονισμού" και συνέχισαν ακάθεκτοι την ιδεολογική τους ηγεμονία.
Που επί "εκσυγχρονισμού" μπήκαν στα κόλπα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, του χρηματιστηρίου και των off shore.
Που όπως κάποτε τάιζαν τους επιχειρηματίες "τους" μεγάλα έργα, τώρα τους ταϊζουν "πράσινη ανάπτυξη" και αιολικά με εξασφαλισμένη υπερτιμολόγηση ρεύματος...
Που σήμερα προσπαθούν και πάλι να ηγεμονεύσουν ιδεολογικά, μιλώντας για "πολυπολιτισμικότητα" και "παγκόσμια διακυβέρνηση".
Που μιλούν για "πατρίδα" και "εθνική προσπάθεια" όταν ζητούν να καταπιούμε νέα μνημόνια, αλλά όχι όταν δίνουν την ελληνική ιθαγένεια σε κάθε Πακιστανό, ούτε όταν δέχονται Ίμια και σχέδια Ανάν.

Που κατάντησαν τελικά να θεωρούν μέτρο "προοδευτικότητας" την αποδόμηση του εθνικού κράτους και την ανοχή στη λαθρομετανάστευση...


Πώς λοιπόν να χειριστούν όλοι αυτοί οι "προοδευτικοί" το θέμα των λαθρομεταναστών, στη Νομική αλλά και γενικά στην Ελλάδα;
Πώς να μην πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο;

Αν δεν έφτανε η οικονομική χρεωκοπία της χώρας για να καταλάβουμε πού μας έφερε αυτή η γενιά, το βραχυκύκλωμα όλων αυτών των "ταγών" όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους λαθρομετανάστες στη Νομική τα είπε όλα.

Η εποχή τους τελείωσε.

Ας μην αργήσει το Καινούριο, γιατί δεν αντέχει άλλο ο τόπος.

15 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2011 στις 10:51:00 π.μ. EET  

Τα'πες και ξεθυμάναμε όλοι μας...
Εξαιρετικό, εύγε!

Άντε και στη λευτερία της πατρίδας μας απ'τη χαβούζα.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2011 στις 11:08:00 π.μ. EET  

Αυτό το ψέμα και οι αρλούμπες περί "πολυτεχνείου" πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Καλά βολεύτηκαν οι εφευρέτες του παραμυθιού αυτού. Κάποτε πρέπει να γραφεί η αλήθεια, όχι αυτή του Λαλιώτη, της Δαμανάκη και των υπολοίπων τυχάρπαστων που εκμεταλλευόμενοι/ες την ευαισθησία του Ελληνικού Λαού όχι μόνο κατέλαβαν θέσεις που δεν τις έβλεπαν και στα πιο τρελά τους όνειρα, αλλά τα συμπλέγματά τους αποτέλεσαν τροχοπέδη στην εξέλιξη της χώρας. Ουδείς πραγματικός Ήρωας καταδέχεται να εξαργυρώσει τις πράξεις του. Αν τις έκανε με υστεροβουλία, δεν είναι Ήρωας. Αν τις έκανε γιατί το πίστευε τότε δεν ζητάει "επιβράβευση". Αντιθέτως οι κομπλεξικοί και οι ανύπαρκτοι αναζητούν μέσα προβολής τα οποία αν δεν τα έχουν, τα κατασκευάζουν. Για όλα τα μετά-χουντικά (άλλοι τα λένε μεταπολιτευτικά αλλά το ίδιο είναι) δεινά της Ελλάδος, υπεύθυνοι είναι οι παραμυθάδες του "πολυτεχνείου" οι κατασκευαστές της κοινοβουλευτικής χούντας.Κάποτε πρέπει να κοιτάξουμε την ιστορία κατάματα. Όπως έλεγε και ο Ευριπίδης "Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν". Το πολυτεχνείο έγινε. Αλλά όχι κατά το Λαλιώτειον ή Δαμανάκειον σενάριο που το Χόλλυγουντ ωχριά, μπροστά τους.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2011 στις 12:48:00 μ.μ. EET  

κλισέ αλλά ισχύει 100%: "δε θα ταν κι αυτοί λύκοι αν δεν ήταν κι οι άλλοι πρόβατα.Και η αγέλη των λύκων δουλευει πολύ οργανωμένα κι έξυπνα

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2011 στις 1:06:00 μ.μ. EET  

Εξαιρετικό κείμενο. Το χτεσινό επεισόδιο στη Νομική δεν ήταν παρά ένα μόνο στο σήριαλ που λέγεται "αποδόμηση της ελληνικής πολιτείας". Θα υπάρξει και συνέχεια, ακόμα πιο σκοτεινή.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2011 στις 3:03:00 μ.μ. EET  

Θάρρος Έλληνες! Το αύριο θα είναι καλλίτερο. Εδώ δεν μπόρεσαν να "σβήσουν" την Ελλάδα όπως διακαώς επιθυμούσαν Ρωμαίοι Φράγκοι και Τούρκοι. Ο Γαπ με την συμμορία του θα το πετύχει;;; Είναι μακράν νυχτωμένος!!! Ένας ακόμα τυφώνας που έπληξε την Ελλάδα είναι και τίποτα περισσότερο. Σε λίγο καιρό θα αποτελεί μια κακή ανάμνηση. Οι φελλοί όσο και αν επιπλέουν, κάποια στιγμή τους διαλύει το κύμα. Μόνον το κακό εαυτό μας να φοβόμαστε. Η Ελλάδα μόνο από τους κακούς και κατ' εφημησμόν Έλληνες κινδυνεύει. Όλοι οι άλλοι είναι απλώς .... οδοντόκρεμες.

konion 28 Ιανουαρίου 2011 στις 5:38:00 μ.μ. EET  

Τὸ πιὸ ὡραῖο στὸ τέλος:
Η εποχή τους τελείωσε.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2011 στις 6:34:00 μ.μ. EET  

Συγχαρητήρια . Φοβερό κείμενο .
Τα γράφεις όλα .

Pro από Συμβασιλεύουσα .

Αρματιστής 28 Ιανουαρίου 2011 στις 8:42:00 μ.μ. EET  

Το πολυπολιτισμικό μοντέλο που διαφημίστηκε επιτηδείως από αγνούς ουμανιστές και αριστερούς ειδικά αυτούς των σαλονιών και του Κολωνακίου, αλλά κυρίως από λαμόγια και περιέργους τύπους που σιτίζονται από άγνωστα πρυτανεία, είναι τοις πάσι γνωστό ότι δεν προχωράει και πουθενά δεν πέτυχε. Ακόμη και χώρες που είχαν μακρά κοινή ιστορική πορεία, αλλά οι συνιστώσες τους ήταν διαφορετικής φυλής εθνικότητας θρησκείας και γλώσσας, δεν μπόρεσε να επιβιώσει και κατέρρευσε και μάλιστα πολλές φορές μέσα στη βία και το αίμα. Τα παραδείγματα είναι πολλά και επιγραμματικά αναφέρω την πρώην ΕΣΣΔ, τις δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικά τη Βοσνία και το Κόσοβο, την Τσεχοσλοβακία.

Αλλού και μάλιστα και σε πολιτισμένες χώρες της ΕΕ, το πολυπολιτισμικό μοντέλο υφίσταται σοβαρή πολεμική και οι διάφορες εθνικές φυλετικές γλωσσικές και θρησκευτικές συνιστώσες της χώρας, επιδιώκουν την αυτονόμησή τους σε πρώτο χρόνο και αργότερα την ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίησή τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Ιταλία, η Κίνα κ.α.

Παντού αποδεικνύεται ότι το διαφορετικό θρήσκευμα σε ένα κράτος, ακόμη και αν αυτό αφορά το δόγμα, ακόμη και αν πρόκειται για τη θρησκεία της αγάπης, τη Χριστιανική, δεν μπορεί να αποτελέσει ενοποιητικό παράγοντα και έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μίσους και τη πρόκληση ταραχών και εμφυλίων ταραχών. Παράδειγμα η Ιρλανδία το Ιράκ και πολλές άλλες Μουσουλμανικές χώρες όπου υπάρχουν σιίτες και σουνίτες.

Εκεί όμως που είναι αδύνατη η ειρηνική συνύπαρξη δύο διαφορετικών συνιστωσών ενός κράτους, είναι όταν σε αυτό κατοικούν χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Βασικό στοιχείο του Ισλάμ είναι ότι όλοι οι αλλόθρησκοι είναι άπιστοι και ότι ο Μουσουλμάνος οφείλει να διαδώσει το κοράνι σε όλους τους απίστους, ακόμη και με το σπαθί. Δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα παγκόσμια όπου το Ισλάμ να απέκτησε πλειοψηφική δύναμη μέσα σε μια κοινωνία ή σε ένα κράτος και να μην εκδίωξε το Χριστιανικό στοιχείο, ή να μην έθεσε αργά ή γρήγορα τους Χριστιανούς σε κατώτερη μοίρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η Μ. Ασία, εκεί από όπου πρωτοξεκίνησε και άνθησε ο Χριστιανισμός και όπου πλέον δεν υφίσταται ούτε ως δείγμα. Ακόμη και εκεί που επιβιώνει ακόμη ύστερα από μια μακρά ιστορία διωγμών και κατατρεγμού, σήμερα με τη ριζοσπαστικοποίηση των περισσοτέρων Ισλαμικών χωρών, εκδιώκεται από τους ιστορικούς χώρους του κατά το πλέον βάναυσο τρόπο.
Συνεχίζεται

Αρματιστής 28 Ιανουαρίου 2011 στις 8:44:00 μ.μ. EET  

Ακόμη και το κέντρο της Αθήνας, αργά και σταθερά και μάλιστα σε ένα διάστημα 10 περίπου ετών, αρχίζει και αποκτά χαρακτηριστικά μουσουλμανικής πόλης. Όσο και αν κάποιοι αιθεροβάμονες πιστεύουν ότι η συνύπαρξη είναι δυνατή, ηθελημένα αγνοούν την ιστορία και τη πραγματικότητα. Οι Έλληνες χριστιανοί κάτοικοι του κέντρου, εγκαταλείπουν το κέντρο. Ίσως η Αθήνα να είναι η μοναδική πόλη της Ευρώπης που το ιστορικό της κέντρο έχει απαξιωθεί κατ’ αυτό τον τρόπο. Υπόψη ότι οι οπαδοί της συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, δεν διαβιούν στο κέντρο, αλλά κατά βάση σε άλλα σημεία της Αθήνας.

Εγώ δεν πιστεύω ότι οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, ειδικά των Μουσουλμάνων, μπορούν να σταματήσουν και οπωσδήποτε δεν μπορεί να εφαρμοστεί βία για να γίνει αυτό εφικτό. Μπορεί όμως να περιοριστούν και να ελεγχθούν με ενέργειες και μέτρα ενός κράτους που σέβεται τον εαυτό του. Μπορούν και πρέπει οι μεταναστευτικές ροές και πάλι ειδικά των Μουσουλμάνων, να έχουν μικρό και ελεγχόμενο μέγεθος, ούτως ώστε οι εισερχόμενοι να είναι αυτούς που μπορεί να αντέξει να ενσωματώσει και να εντάξει η Ελληνική κοινωνία και το κράτος.

Ας γίνει αντιληπτό ότι άλλο Ευρωπαίος μετανάστης και ειδικά από τις Ορθόδοξες Χριστιανικές χώρες του βορρά, άλλο Μουσουλμάνος από τη περιοχή της Μεσογείου και άλλο Μουσουλμάνος από το Πακιστάν το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές. Όλοι σχεδόν οι Ευρωπαίοι μετανάστες, τουλάχιστον οι παλαιότεροι, έχουν ενταχθεί πλέον στην Ελληνική κοινωνία και είναι βέβαιο ότι τα παιδιά τους θα θεωρούν και θα δέχονται σαν πατρίδα τους την Ελλάδα. Άλλωστε και οι μικτοί γάμοι είναι πλέον πολλοί. Οι Μουσουλμάνοι όμως δεν εντάσσονται και ας γίνει πλέον αυτό κατανοητό

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2011 στις 11:07:00 μ.μ. EET  

Αγνοείτε ότι εξελίσσεται αυτή τη στιγμή άλλη παρόμοια
Κατάληψη Μεταναστών με αλληλέγγυους στην Ηγουμενίτσα στο ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ,
την οποία για την ώρα την κρατούν κάτω από το χαλί.
Αυτό αποδεικνύει ότι όλα αυτά είναι προσχεδιασμένα και καθοδηγούμενα από έλληνες
‘αλληλέγγυους’ οι οποίοι με την σειρά τους εξυπηρετούν αλλότρια παιγνίδια.

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2011 στις 1:34:00 μ.μ. EET  

Πόνεσαν κάποιες εικόνες συφωνώ,αλλά φοβούνταν ένα νέο Δεκέμβρη.

enkripto 29 Ιανουαρίου 2011 στις 1:35:00 μ.μ. EET  

κατα την γνώμη σου, με αυτή την τακτική, τον επιβράδυναν ή τον επιτάχυναν έναν νέο Δεκέμβρη;

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2011 στις 7:09:00 μ.μ. EET  

Δεν ξέρω.

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2011 στις 1:23:00 π.μ. EET  

απλα πραγματα....ο γιωργακης φοβαται εξεγερση των μουσουλμανων πραγμα που καποιοι θελουν και δουλευουν για αυτο διοτι τους εξυπερετει...

εχει και συνεχεια...

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2011 στις 4:24:00 π.μ. EET  

Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ με εποπτεία Εισαγγελέα πρέπει να παρακολουθούν, να συλαμβάνουν και να προωθούν για τα περεταίρω τους καθοδηγητές, όπως έκαναν και πριν το 2004. Αθόρυβα και αποτελεσματικά. Το γιατί δεν γινεται πάλι είναι ένα ερώτημα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP