Αναστολή λειτουργείας της Νομικής λόγω...κατάληψης απο λαθρομετανάστες

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Καταυλισμός λαθρομεταναστών η Νομική

Την αναστολή λειτουργίας της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Πρυτανεία του ιδρύματος σε συνεννόηση με την Κοσμητεία της Σχολής, μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν περίπου 250 μετανάστες, οι οποίοι ζητούν να λάβουν άδεια παραμονής και ξεκινούν από σήμερα απεργία πείνας.

Τόσο οι πρυτανικές αρχές όσο και οι φοιτητές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται και να τελούν υπό κατάληψη χώροι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για θέματα που δεν σχετίζονται με ακαδημαϊκά ζητήματα.

Ολα ξεκίνησαν το Σάββατο, όταν ομάδες αριστερών φοιτητών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αλληλέγγυων προς τους μετανάστες, εισήλθαν στον χώρο του ιδρύματος και προετοίμασαν το έδαφος για την άφιξη και φιλοξενία των μεταναστών. Την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει από την Κρήτη μπήκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής και πλέον, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Νομικής, κ. Φορτσάκης, έχουν περιοριστεί στον χώρο του κτιρίου στη Σόλωνος, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, δεν χρησιμοποιείται για μαθήματα, αλλά επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Μάρτιο.

Ο πρύτανης του ιδρύματος, Θεόδωρος Πελεγρίνης, δήλωσε στο «Εθνος» ότι το πανεπιστήμιο εκφράζει τη συμπάθειά του προς τους συγκεκριμένους μετανάστες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προσθέτοντας όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να μη γίνονται κανονικά τα μαθήματα». Ολοι πάντως διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν γίνει ζημιές στο κτίριο.

Την ίδια στιγμή, έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων, με τη ΔΑΠ μάλιστα να εξαπολύει πυρά εναντίον της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΝ ότι βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί η κατάληψη.Τόσο η ΠΑΣΠ όσο και η ΔΑΠ υποστηρίζουν ότι κατανοούν το δράμα των μεταναστών, αλλά δεν έπρεπε να καταληφθεί το κτίριο. Η ΠΑΣΠ αναφέρει πως «η διαμονή στον χώρο της Νομικής Σχολής δεν είναι η λύση στα χρόνια προβλήματά τους και πως οι καιροί επιβάλλουν μόνιμες λύσεις για τη στέγαση, τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη».

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταλαμβάνει χώρους του ιστορικότερου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας, μετατρέποντάς το σε μια βόμβα για τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια» ήταν το σχόλιο της ΔΑΠ. Από την πλευρά της, η νεολαία του ΣΥΝ υποστηρίζει ότι ο χώρος στον οποίο βρίσκονται οι μετανάστες δεν χρησιμοποιείται για μία δραστηριότητα και δεν παρακωλύεται η λειτουργία της σχολής, ενώ ο φοιτητικός σύλλογος της Νομικής στέκεται στο πλευρό των μεταναστών.

Έθνος

14 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2011 στις 3:06:00 μ.μ. EET  

Αισχος. Εαν γινοτανε κατι τετοιο εδω στις Ηνωμενες Πολιτειες θα ειχαν ηδη μαζευτει ολοι σε πολλη κακη κατασταση εχοθμε και τους νομους εναντια terrorism απο την αστυνομια κτλ. Ας γυρισουν στην πατριδα τους με τα ποδια. Μετα σου λενε προεχει η μορφωσις. Ποιος πληρωνει για τα οικοδομηματα και την συντηρηση τους. Τα αιωνια φοιτητακια η οι πρυτανεις η το ελληνικο εθνος απο δανεια και φορους. Ντροπη. Ποτε θα τελειωσουν οι αιωνιοι φοιτητες να βγουν για δουλεια. Να φτιαξουν μικροεπιχηρησεις δικες τους και να τους ταησουν. Αγαπη προς τον συνανθρωπο ναι αλλα φτανει πια με τις μεθοδευμενες καταληψεις και κινησεις εκεινων που θελουν το κακο της Ελλαδος. Γιατι δεν υπαρχει φτωχολογια στην Ελλαδα απο απο υπερηφανους Ελληνες που ντρεπονται να το πουνε, γεροντακια, παιδακια, ας πανε τοτε ολοι να ζησουν στο πανεπιστημιο και οι φοιτητες και οι ακαδημαικοι ας εχουν περιπατητικη σχολη οπως στην αρχαιοτητα. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2011 στις 3:20:00 μ.μ. EET  

Χαιρετίσματα στους προοδευτικούς.Μπορώ να πω ότι πετύχατε 100% τον σκοπό σας.Το κράτος έφτασε στο επίπεδο Pakistan.Μεγάλη πρόοδος.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2011 στις 5:36:00 μ.μ. EET  

ΓΑΠ το μεγαλείο σου!!

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2011 στις 6:06:00 μ.μ. EET  

Γιατί δεν πάνε στο Μαξίμου ή στην Κουμμουνδούρου;

ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ 25 Ιανουαρίου 2011 στις 6:12:00 μ.μ. EET  

Εάν υπήρχε κράτος δεν θα γινόταν αυτό το απαράδεκτο γεγονός.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2011 στις 8:00:00 μ.μ. EET  

efkairia na katalithei afto to koloasylo mia kai kali.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2011 στις 8:07:00 μ.μ. EET  

Τόσο η ΠΑΣΠ όσο και η ΔΑΠ υποστηρίζουν ότι κατανοούν το δράμα των μεταναστών, αλλά δεν έπρεπε να καταληφθεί το κτίριο.

Πολλές φορές μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί θέμα, με το κόστος της μετάβασης στην Ελλάδα που φθάνει τα 10.000 € ενός λαθρομετανάστη ; ποσό αστρονομικό γι' αυτούς που με αυτό μπορούν στην χώρα τους να ζήσουν πλουσιοπάροχα !

Αυτοί είναι πένητες, πως πληρώνονται και από που αυτά τα υπέρογκα για τους λαθρομετανάστες ποσά για να φθάσουν έως εδώ ;

Δεν απαντήθηκε ακόμη αυτό το ερώτημα, αλλά θα πρέπει επιτέλους να γίνει γνωστή αυτή η πηγή !

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2011 στις 9:34:00 μ.μ. EET  

Σε λίγο θα καταλάβουν και στρατόπεδα...

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2011 στις 1:55:00 π.μ. EET  

Να μας πει ο "καταξιωμενος" ομογενης απο την usa...
Δεν ερχεσαι ρε φιλε κατα δω να τα φτιαξεις ολα εσυ;

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2011 στις 5:05:00 π.μ. EET  

ευκαιρια να καταληθει αυτο το ασυλο μια και καλη.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2011 στις 12:50:00 μ.μ. EET  

"Σε λίγο θα καταλάβουν και στρατόπεδα..."

χαχα, αυτο δεν ειναι το σχεδιο της κυβερνησης να τους μαντρωσει σε στρατοπεδα;

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2011 στις 3:10:00 μ.μ. EET  

Αγαπητοί φίλοι έχω μία εύλογη απορία... Βλέπω συνέχεια τους λαθρομετανάστες αυτούς να μιλάνε με τις ώρες στα κινητά. Με ποιούς μιλάνε και τι λένε?? Αλλά το μεγαλύτερο ακόμα ερώτημα είναι πως στα κομμάτια βρίσκουν τα κινητά όταν αυτά πρέπει να είναι δηλωμένα σε κάποιο όνομα, ακόμα και τα κορτοκινητά?? Και που βρίσκουν τα λεφτά να μιλάνε με τις ώρες?? Με δυο λόγια ποιος χρημτοδοτεί αυτό τον συρφετό?

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2011 στις 8:38:00 μ.μ. EET  

ευλογη η απορία σου φίλε μου, με το χρηματιστήριο μιλάνε, αυτοί ανεβοκατεβαζουν τις μετοχές.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2011 στις 8:39:00 μ.μ. EET  

Αυτό το έκτρωμα που λέγεται "άσυλο" πότε επιτέλους θα καταργηθεί??? Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει ο κάθε ρέμπελος μέσα και να του παρέχουμε άσυλο!!! Να χ..ω τις ιδέες σας κύριοι πρυτάνεις!!! Αλλά δεν έχετε εσείς τα καταστήματα να σας τα καίνε κάθε τρεις και λίγο!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP