Πάγκαλος: Η Ελλάδα θα στηρίξει την Κύπρο σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα προς την Αγκυρα, με αφορμή τις απειλές που εκτοξεύει σχετικά με την εκμετάλλευση της ΑΟΖ της Κύπρου, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε: «Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να καθορίσει αυτοτελώς τα συμφέροντά της, μόνη ή σε συνεργασία με άλλες χώρες».

Η Τουρκία έχει απειλήσει να κατεβάσει το στόλο, σε περίπτωση που προχωρήσουν οι εργασίες για την εκμετάλευση της ΑΟΖ της Κύπρου. Η Κύπρος έχει αναθέσει το έργο σε εταιρία αμερικανικών συμφερόντων, σε συνεργασία με ισραηλινή εταιρία και με αφορμή την υπόθεση αυτή, ο Ερντογάν βρίσκεται στα «μαχαίρια» με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Θ.Πάγκαλος απαντώντας στην ερώτηση του Γ.Καρατζαφέρη πρότεινε μία άτυπη σύγκλιση όλων των κομμάτων με ειδικό θέμα τις εξελίξεις στη Θράκη και με ποιο τρόπο μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν.

Νωρίτερα, ο κ Καρατζαφέρης έκανε λόγο «για συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και επικίνδυνες απόπειρες διείσδυσής της στη Θράκη, μέσω του προξενείου της» και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να μην αφήσει να παγιωθεί μια πολιτική που μπορεί, όπως είπε, να δημιουργήσει «ανήκεστο βλάβη» στην Ελλάδα.

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα ότι επετράπη η ίδρυση του προξενείου στη Κομητηνή, συμφωνώντας με τον κ. Καρατζαφέρη ότι χρησιμοποιείται για προπαγανδαστικούς σκοπούς της Τουρκίας.

Πηγή: www.in.gr

Σχόλιο "Εν Κρυπτώ": Δυστυχώς οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περισσότερο προβληματισμό παρά ικανοποίηση προκαλούν. Γιατί ο κ. Πάγκαλος έχει παράδοση σε μεγάλα λόγια που ακολουθούνται από θεαματικές αναδιπλώσεις (βλ. Ίμια, δήλωση περί "γίγαντα με μυαλό νάνου" για τη Γερμανία κλπ.). Μακάρι αυτή τη φορά να είναι αλλιώς. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε...

13 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:59:00 μ.μ. EEST  

Μάλον τις ίδιες σκέψεις κάναμε...η στήριξη στη Κύπρο είναι τόσο αυτονόητη που το ότι το αναφέρει ο παγκαλος δημιουργεί προβληματισμό

Ανώνυμος 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:22:00 μ.μ. EEST  

Πάγκαλος;;Πάγκαλος;;Ποιός;Ο μέχρι πρότινος θιασώτης της ελληνοτουρκικής φιλίας;Που παρέδωσε τον Οτσαλάν σχεδόν αυτοπροσώπως;Θα βάλει τους "αντιπαραγωγικούς" στρατιωτικούς να κάνουν πόλεμο;;Ρε τι θα δούμε ακόμα!

Χωστήρ

Graekus 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:37:00 μ.μ. EEST  

ναι μεν, αλλά:

παρατήρηση 1η: αν η Τουρκία επιτεθεί στη Θράκη ή στα Δωδεκάνησα θα πολεμήσουμε;

παρατήρηση 2η: όταν λέει θα πολεμήσουμε αναφέρεται στους "αντιπαραγωγικούς", προφανώς!

παρατήρηση 3η: μέχρι χθες τα PAStOKemon, οι αριστερές ορντινάτζες τους και οι ενοχικοί δεξιοί μας λιβάνιζαν ότι οι Τούρκοι είναι φίλοι μας!

παρατήρηση 4η: ο 70ος γύρος των διερευνητικών επαφών πότε είπαμε ότι θα γίνει;

παρατήρηση 5η: η Ελλάδα εξακολουθεί να υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας;

παρατήρηση 6η: τον ΓΑΠα τον ρώτησε;

Ανώνυμος 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:08:00 μ.μ. EEST  

"Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα ότι επετράπη η ίδρυση του προξενείου στη Κομητηνή"

Nαι αλλά γιατί δεν αναφέρει ότι ιδρύθηκε το 1930 επί Βενιζέλου, ΧΩΡΙΣ αντίστοιχη ίδρυση ελληνικού προξενείου σε περιοχή της Τουρκίας. Ήταν τότε που ο Λευτεράκης (Ο μέγας εθνάρχης έτσι;) τα είχε δώσει όλα για την ελληνοτουρκική φιλία. Επειδή του το 'χαν ζητήσει η κεμαλικοί. Και από τότε συνεχίζουμε να τρώμε καρπαζιές στα πλαίσια αυτής. Καλά για τον Ελληνισμό της Τουρκίας δεν το συζητάμε, είτε εσφάγη, είτε προσφυγοποιήθηκε, είτε γενιτσαροποιήθηκε.

Ανώνυμος 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:36:00 μ.μ. EEST  

Παιδιά μην παραξενεύεστε από τις δηλώσεις του Πάγκαλου.

Είναι προφανές ότι ο νέος νόμος για την απελευθέρωση των ναρκωτικών έχει και θετικές παρενέργειες. Κάτι θα ήπιε ο Θοδωρής και διάβασε τις δηλώσεις άλλου, απλά τα πράγματα.

Dourios, ξέρεις ποιος.. ;-)

Κοχλίας 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:15:00 μ.μ. EEST  

Θα έλεγα προς το παιδοβούβαλο ότι κάνει λάθος αν νομίζει ότι έχουμε ξεχάσει όσα έκανε και είπε ο αρχιπροδόταρος τόσα χρόνια. Τύφλα να έχει ο Πήλιος Γούσης.
Καλό θα ήταν να πάψει να μιλάει διότι πάντοτε ηλιθιότητες πετάει. Πάει να βγει και ήρωας και μάγκας τώρα;

Ανώνυμος 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:41:00 μ.μ. EEST  

αντί άλλης κριτικής στον Πάγκαλο

''Τι θέλατε να γίνει πόλεμος στα ίΜΙΑ και να σκοτωθούν κάποιες χιλιάδες;''

''Nα πάρει ο αέρας την σημαία των Ιμίων''

Πάγκαλος ΕΦΑ

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:01:00 π.μ. EEST  

Η "ρομπα του Ναϊρομπι" μονο θυμηδια και -ενδεχομενως- σεξουαλικη διεγερση προκαλει στους Τουρκαλαδες.
Κλειστε του το στομα, καποιος !!
Ας μιλησει ενας Αντρας για εμας !!

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:35:00 π.μ. EEST  

Πράγματι παράξενο που ο Πάγκαλος εκφράστηκε με αυτόν τον τρόπο. Καυστικός και κυνικός τόσο που δεν αρμόζει σε πολιτικό. Κι όμως ανέφερε αυτό που θα επιθυμούσε ο κάθε Ελληνας απο Ελληνα κυβερνητικό πολιτικό. Ξινίζει όχι ο λόγος του αλλά το πρόσωπο. Κι όμως πιθανώς να είναι το πλέον παρεξηγημένο πολιτικό πρόσωπο διότι δεν έχει διπλωματικό λόγο. Πχ στην περίπτωση της αναφοράς του για το πως παρομοίασε την Γερμανία, ήταν προσωπική συζήτηση που διέρρευσε. Για την σημαία και τα Ίμια δεν ήταν λιγότερο ανίκανος από τους άλλους εμπλεκόμενους, ειδικά όταν έχεις ΑΓΕΕΘΑ που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια βλ. πρωτοβουλία να μην φρουρηθεί η μία απο τις δύο βραχονησίδες χωρίς να ενημερώσει μάλιστα. Όπως ήθελε πολιτική λύση εκεί έτσι δεν ήθελε τον Οτσαλαν που μόνο καλή λύση δεν ήταν να έρθει στην Ελλάδα. Φιλότουρκο δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ειδικά όταν έχει αναφερθεί αρκετά σκληρά βλ. δήλωση πως όσο πιο προσκολλημένος είναι ένας λαός σε σύμβολα τόσο πιο οπισθοδρομικός είναι που αφορούσε μεν την σημαία των Ιμίων και το τι λύση μπορούσε να δοθεί αλλά έφερε παράδειγμα τους Τούρκους πόσο προσκολλημένοι είναι στα δικά τους σύμβολα (Κεμαλ-σημαία) άρα και πόσο οπισθοδρομικοί είναι. Προτελευταία δήλωση που προκάλεσε το μαζί τα φάγαμε. Θιχτήκαν οι Έλληνες συμπατριώτες λες και είναι ψέμα ότι καρπώνονταν τόσες δεκαετίες την πελατειακή τους σχέση με τους πολιτικούς. Τουλάχιστον είπε μαζί, βάζοντας και το σινάφι του κι όχι εσείς τα φάγατε όπως όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί που έδειχναν ο ένας του άλλου κόμματος συναδέλφους τους. Το αντιπαραγωγικοί τέλος έθιξε τόσους και τόσους καρεκλοκένταυρους, που κρατούσαν με νύχια και τα δόντια θέσεις που υπάρχουν μόνο για την καρέκλα και το γαλόνι. Θίχτηκαν και οι τόσοι επαγγελματίες που μόνο επαγγελματισμό δεν έχουν χειρότεροι κι απο τους χειρότερους δημόσιους υπαλλήλους. Όλοι τα γνωρίζουμε αυτά. Θίχτηκαν βεβαίως και οι άξιοι που τιμούν την στολή τους, όπως ακριβώς θίγονται οι φιλότιμοι δημόσιοι υπάλληλοι όταν όλοι μας τους τσουβαλιάζουμε και τους χλευάζουμε συνεχώς. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για αντιπαραγωγικούς Δ.Υ. κι όχι το παχύδερμο ε;

Το παχύδερμο λοιπόν για άλλη μια φορά ήταν καυστικός και κυνικός χωρίς να χρησιμοποιεί διπλωματική γλώσσα όπως μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί.

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:54:00 π.μ. EEST  

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΜΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ 1995-1996 ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΕΤΟΙΜΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ Η ΚΑΨΤΕΤΗΝ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΕΣ ΜΟΛΥΒΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ

ΑΧΕΡΩΝ 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:17:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε 10/11 1.35

Άστο,μην το κουράζεις για τον Πάγκαλο,μόνο αδικημένος δεν είναι.
Άλλο είναι τώρα το ζήτημα.Όποτε άκουσα κορώνες από τούς εκεί πάνω,ακολούθησαν σφαλιάρες,και μάλιστα στον σβέρκο τον δικό μας.Ακόμα και το υποτιθέμενο ''νικηφόρο''΄87,και βεβαίως το ΄94 και το ΄96.Σήμερα ειδικά,με ζώνουν ακόμη περισσότερο τα φίδια.

SPY_GR 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:20:00 π.μ. EEST  

Μου αρέσει που σας έκαναν εντύπωση οι δηλώσεις του Πάγκαλου, συνήθως γίνεται το αντίθετο από αυτά που λέει! (και όχι μόνο αυτός για να είμαι αντικειμενικός).
Κλέβοντας λίγη από τη δόξα του...Νοστράδαμου & σε ότι αφορά την περίφημη γεώτρηση στη Κυπριακή ΑΟΖ, μπορώ να προβλέψω ότι τελικά οι εργασίες δεν θα ξεκινήσουν γιατί λίγες μέρες πρίν κατόπιν "εντόνων παραινέσεων του ΟΗΕ..." το δίδυμο των "επιτυχιών" Παπανδρέου-Χριστόφιας θα τις αναβάλλει επ'αόριστον, επικαλούμενοι τις χιλιοειπωμένες μπούρδες:
"...χωρίς να απεμπολούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα...& θέλοντας να δείξουμε τη καλή μας θέληση...o OHE είναι το στήριγμά μας..." κλπ, κλπ κλπ.
Ετσι θα είναι όλοι ευτυχείς!

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:40:00 μ.μ. EEST  

Εχει αλτσχαιμερ η κυρια Κατεχακη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP