Αλλαγές στο τουρκικό σύστημα λογιστικής υποστήριξης

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για την προμήθεια ανταλλακτικών, πυρομαχικών και αναλωσίμων στη γενική γραμματεία αμυντικών βιομηχανιών (SSM) αποφάσισε η τουρκική κυβέρνηση.

Στην πράξη πρόκειται για «αποστρατικοποίηση» της διαδικασίας, η οποία από τα τέλη Αυγούστου έχει αναληφθεί από τη μία νέα γενική διεύθυνση της SSM, που προστέθηκε τις τρεις υπάρχουσες. Επικεφαλής της νέας γενικής διεύθυνσης ορίστηκε ο Faruk Ozlu, ένας έμπειρος τεχνοκράτης. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία η νέα γενική διεύθυνση θα διαχειρίζεται περί τα 2 δις δολάρια ΗΠΑ σε ετήσια βάση, ποσό που αντιστοιχεί στις προμήθειες ανταλλακτικών, πυρομαχικών, αναλωσίμων και εφοδίων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Περιλαμβάνεται επίσης και η εκποίηση υλικού που για οποιοδήποτε λόγο αποσύρεται από την υπηρεσία. Οργανωτικά η νέα διεύθυνση θα περιλαμβάνει πέντε τμήματα και η ενεργοποίηση της εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αύξηση του προσωπικού της SSM κατά αρκετές εκατοντάδες άτομα.

Σημειώνεται ότι σήμερα η SSM απασχολεί περί τα 400 υψηλής εξειδίκευσης άτομα αποκλειστικά για τη διαχείριση, υλοποίηση και παρακολούθηση χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η ανάληψη δε των προμηθειών του συστήματος λογιστικής υποστήριξης θα αυξήσει κατά 50% το ποσά που σήμερα διαχειρίζεται η SSM για εξοπλιστικά προγράμματα και ανέρχονται σε περίπου 4 δις δολάρια ΗΠΑ ετησίως.

Σύμφωνα με μελέτες η υιοθέτηση ενός κεντρικού συστήματος προμηθειών για όλο το φάσμα των προϊόντων – υπηρεσιών που χρειάζονται οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο θα αυξήσει σημαντικά την ταχύτητα υλοποίησης των προγραμμάτων αλλά και θα επιφέρει οικονομίες της τάξης του 1 δις δολαρίων κατ’ έτος, ποσό που σχεδιάζεται να διατεθεί για την οικονομική υποστήριξη νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων ή για την κάλυψη των αναγκών σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού αμυντικού προϋπολογισμού το 2011 θα δαπανηθούν συνολικά 17 δις δολάρια ΗΠΑ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,9% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας. Εξ αυτών πάνω από 4 δις δολάρια αφορούν τις εξοπλιστικές δαπάνες.

http://www.defence-point.gr/news/?p=20369

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP