"Χαλύβδινος Θώρακας" ως μήνυμα προς την απέναντι πλευρά...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σαφές μήνυμα προς τους γνωστούς αποδέκτες υπήρξε η άσκηση "Χαλύβδινος Θώρακας" που διεξήχθη στη ζώνη ευθύνης του Δ΄ ΣΣ παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ πτεράρχου Ιωάννη Γιάγκου και του Α/ΓΕΣ αντιστρατήγου Φραγκούλη Φράγκου, καθώς η 23η ΤΘΤ παρουσίασε σε πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση τα Leopard 2 Hel.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την άσκηση:











2 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2011 στις 4:37:00 μ.μ. EEST  

Με αφορμή τις φωτογραφίες (Νο 5 και 7) όπου εμφανίζεται ο διοικητής της ασκούμενης ίλης ή επιλαρχίας (δεν μπορώ να καταλάβω από τη φώτο)θα ήθελα να θίξω το θέμα της ατομικής εξάρτυσης των αρματιστών και ορισμένες ακατανόητες εμμονές του ΕΣ ως προς την εμφάνιση των πληρωμάτων των αρμάτων. Όταν υπηρέτησα τη θητεία μου το 1986-88 οι διαταγές όριζαν ότι τα πληρώματα των αρμάτων πρέπει να φέρουν κράνος και ατομική εξάρτυση (Μ71) κάθε φορά που βρίσκονταν εκτός του άρματος για οποιοδήποτε λόγο. Απ' ότι φαίνεται οι ίδιες διαταγές συνεχίζουν να ισχύουν.. Όταν βλέπεις λοιπόν ένα μέλος πληρώματος του πιό σύγχρονου άρματος στην Ευρώπη με κράνος Μ1 πιστολοθήκη του Β' Π.Π., αυτά που φορούσα και εγώ δηλαδή πριν από 25 χρόνια τι να πει κανείς. Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται οι αρμόδιοι αγνοούν πλήρως την ύπαρξη πιστολοθηκών ώμου, εξαρτύσεων τύπου γιλέκου και ότι άλλο τέλος πάντων θα διευκόλυνε την ζωή των αρματιστών.

ΑΧΕΡΩΝ 7 Οκτωβρίου 2011 στις 9:03:00 μ.μ. EEST  

@7/11 4.37
Πριν μια περιπου δεκαετια,ειχαν υποχρεωσει τα πληρωματα των Απατσι να φορεσουν κρανη (Μ-1 βεβαιως)και μπαλασκες μετα απο ασκηση.
Το ειχε επισημανει και σχολιασει δεοντως η τοτε ''Στρατηγικη'' του αειμνηστου Γιωργου Χριστογιαννακη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP