Προετοιμασίες για χερσαία επιχείρηση στο Κουρδιστάν

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 10-9-2011(μτφ tourkikanea.gr)

Συνεχίζονται οι ετοιμασίες για την χερσαία επιχείρηση

Αμεντ – Μετά την επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ και των αρχηγών των όπλων στην στρατιά και στα σώματα που οργανώνουν την πέρα των συνόρων επιχείρηση, συνεχίζονται οι μεταφορές στρατιωτών σε συνοριακές μονάδες στο Σιρνάκ και στο Χακκάρι.

Και ενώ δεν έχει υπάρξει καμμία απόφαση από τις ΗΠΑ που είναι ο μόνος αρμόδιος για την απόφαση που αφορά μια πέραν των συνόρων επιχείρηση, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει για επαφές με αξιωματούχους του υπουργείου εξωτερικών και με στρατιωτικούς ο Νετσιρβάν Μπαρζανί. Ο υφυπουργός Φεριντούν Σινιρλίογλου το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί για επαφές στο Ιράκ.

Μετά την αεροπορική επιχείρηση του τουρκικού στρατού στα εδάφη του Νότιου Κουρδιστάν στις 17 Αυγούστου, τώρα στην επικαιρότητας είναι η χερσαία και πέραν των συνόρων επιχείρηση.

Εντός της εβδομάδας ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ και οι αρχηγοί των όπλων που τον συνόδευαν επισκέφτηκαν την Διοίκηση της 2ης στρατιάς που είναι αρμόδια για την περιοχή, και ακολούθως επισκέφτηκαν με τη σειρά μονάδες στην Μαλάτια, το Ντιγιαρμπακίρ, την Σίιρτ και στο Χακκάρι.

Και όσο και αν κάποιοι αρθρογράφοι σχολιάζουν ως ¨εθιμοτυπική¨ αυτήν την επίσκεψη, η μεταφορά των στρατιωτών σε αυτές τις συνοριακές ομάδες και η ενημέρωση για τις προηγούμενες συνοριακές επιχειρήσεις, ενδυναμώνουν την πιθανότητα ο τουρκικός στρατός να ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση.

Με βάση τις πληροφορίες του ANF δεν έγινε καμμία απολύτως επαφή με φύλακες χωριών (korucu) και μετανοηθέντες του ΠΚΚ που μετείχαν σε προηγούμενες χερσαίες επιχειρήσεις πέραν των συνόρων. Τοπικές πηγές αναφέρουν πως η χερσαία επιχείρηση πέρα από τα σύνορα πιστεύεται πως θα γίνει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Νετσιρβάν Μπαρζανί αναμένεται να συζητήσει με αξιωματούχους το θέμα της πιθανής χερσαίας επιχείρησης. Έγινε γνωστό ότι το κόμμα KDK που είναι ενάντιο στην χερσαία επιχείρηση θα θέσει τις απόψεις του σε αξιωματούχους του ΥΠΕΞ και του στρατού.

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


Και ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για την χερσαία επιχείρηση συνεχίζεται και η αποστολή των ειδικών δυνάμεων σε συνοριακές μονάδες. Έτσι μεταφέρονται με τρένα από τις δυτικές περιοχές, μονάδες και πυρομαχικά μέσω Μαλάτιας και Ντιγιαρμπακίρ στην γραμμή Χακκάρι-Σιρνάκ, έγινε γνωστό ότι στις πόλεις του Σέμντινλι, της Τσουκούρτζας και στο Ουλούντερε για ένα διάστημα 20 ημερών από το τέλος του Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Οκτωβρίου αναβλήθηκαν οι άδειες των αξιωματικών που ήταν να δοθούνε.


http://tourkikanea.gr/2011/09/11/harekat-2

2 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:52:00 μ.μ. EEST  

κοιτάω το χάρτη, ξανά και ξανα και Κουρδιστάν δε βλέπω...

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:06:00 π.μ. EEST  

yavas yavas και θα τα δεις ολα εφεντιμ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP