Κλιμάκωση τουρκικής επιθετικότητας, αλλά και ελληνικής ετοιμότητας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011


Κλιμάκωση της έντασης παρατηρείται στο Αιγαίο και στην Κύπρο, καθώς η Τουρκία σταδιακά οξύνει τους τόνους των δηλώσεων και ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στις περιοχές ενδιαφέροντος.

Μετά την εξαγγελία ερευνών σε περιοχές που περιλαμβάνουν ελληνική υφαλοκρηπίδα και τη "συμφωνία" οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος, το τουρκικό υπουργίο Ενέργειας ανήγγειλε για αύριο την έξοδο του γνωστού "Πϊρι Ρέις" για έρευνες. Για την ώρα βέβαια τα νορβηγικά σκάφη στα οποία έχει δώσει άδειες ερευνών η Άγκυρα κινούνται μακράν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά προφανώς αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Επίσης στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας "Χουριέτ" δημοσιεύθηκε η είδηση ότι τρία τουρκικά υποβρύχια απέπλευσαν από το ναύσταθμο του Γκιολτσούκ, ενώ και άλλα πολεμικά "αναχωρούν σταδιακά".

Παρ' ότι η πιθανότερη ερμηνεία των τουρκικών κινήσεων είναι η απόπειρα εκφοβισμού Ελλάδας και Κύπρου ώστε να σταματήσει η γεώτρηση στο κοίτασμα "Αφροδίτη", ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσο είναι διατεθειμένη η Άγκυρα να "τραβήξει το σκοινί". Ο ελληνικός λαός έχει στραμμένη την προσοχή του, ευλόγως, στις οικονομικές εξελίξεις και στη βάναυση μείωση του εισοδήματός του - καλό είναι όμως όλοι να γνωρίζουν, ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες μπορεί ο,τιδήποτε να συμβεί στο ελληνοτουρκικό μέτωπο.

Πάντως από ελληνικής πλευράς, παρ' ότι τηρούνται επίμονα χαμηλοί τόνοι, υπάρχει σαφώς αυξημένη ετοιμότητα και το τελευταίο 24ωρο υπήρξε και μετακίνηση δυνάμεων του ΠΝ και του ΣΞ στις περιοχές ενδιαφέροντος, σημάδι ότι κάτω από την επιφανειακή ηρεμία λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Είναι κρίσιμο να αντιληφθεί η Τουρκία ότι η ψυχραιμία δε σημαίνει και δειλία, και ότι η Ελλάδα, παρά τις υποχωρήσεις του παρελθόντος και την κακή οικονομική κατάσταση, είναι αποφασισμμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της με κάθε μέσο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:26:00 μ.μ. EEST  

κάποια στιγμή πρέπει να σφαλιαρίσουμε τους Τούρκους και για τους στείλουμε πίσω στην Ανατολία και για να αφήσει ο Ελλην την ηττοπαθή ξεφτίλα που του έχουν εμφυσήσει οι πολιτικάντηδες

ΑΜΑΝ ΠΙΑ

SZAE 23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:08:00 μ.μ. EEST  

Το μέγα θεμα ειναι με ποια ηγεσία θα πορευτείς εκεινες της στιγμές.
Κανείς δεν ξεχνάει ποιους ειχαμε το 1996 και ποιυς εχουμε τώρα.
Οι ιδιοι με λιγα παραπάνω κιλά...

konion 25 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:35:00 π.μ. EEST  

Ἕνα καλὸ μήνυμα εἶναι ἡ αὔξησις τῆς στρατιωτικῆς θητείας.

Ἡ πολιτικὴ κατευνασμοῦ πρὸς τὴν Τουρκία, γιὰ διαφόρους λόγους ποὺ ὑπῆρχε στὸ παρελθόν, ἀλλάζει σιγά - σιγά, ὄχι ἐντὸς μηνός.

Πολὺ καλὲς εἶναι οἱ συμμαχίες μὲ ὅμορρα κράτη, ἢ καὶ τὸ Ἰσραήλ.

Ἡ τουρκικὴ ἐπιθετικότης ἀντιμετωπίζεται εὔκολα ἀπὸ σοβαροὺς πολιτικοὺς καὶ ὄχι ἀπὸ τὰ τωρινὰ λαμόγια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP