Αποδέχθηκε τις τουρκικές έρευνες ο Γ. Παπανδρέου κατά τον Μ. Αρίντς - Διαψεύδει η κυβέρνηση...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σύμφωνα με τις οποίες, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, αποδέχθηκε τη διεξαγωγή ερευνών από την Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνήσει στον κ. Ερντογάν το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν η Τουρκία ανακοινώσει ότι το "Πίρι Ρέις" ετοιμάζεται να αρχίσει έρευνες. Σύμφωμα με τον Μ. Αρίντς, ο Γ. Παπανδρέου κατά την τηλεφωνική συνομιλία είπε στον Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις επαπειλούμενες έρευνες από τουρκικής πλευράς: "μπορείτε κι εσείς να κάνετε έρευνες αρκεί να μην προκληθεί ένταση".

Αναφερόμενος επίσης στη δήλωση Αρίντς ότι οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας τον προσεχή Νοέμβριο, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η κοινή συνεδρίαση θα γίνει όταν υφίστανται οι κατάλληλες προυποθέσεις.

Εμείς να δεχθούμε τη διάψευση, άλλωστε είναι υποχρέωσή μας να πιστεύουμε τον πρωθυπουργό της χώρας και όχι τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης... Όμως και αν ακόμα δεν ειπώθηκαν όσα ισχυρίζεται ο κ. Αρίντς, τα ίδια δείχνει εμπράκτως η ελληνική στάση:
Από την προηγούμενη Παρασκευή 23/9, Ελλάδα και Κύπρος ανέχονται τη διεξαγωγή ερευνών από το "Πίρι Ρέις" εντός της κυπριακής ΑΟΖ, δηλαδή την έμπρακτη αμφισβήτησή της και την άσκηση τουρκικής κυριαρχίας επ' αυτής. Όχι μόνο δεν έχει επιδιωχθεί η εκδίωξή του με στρατιωτικά μέσα, αλλά ούτε καν έχει καταγγελθεί διεθνώς η πειρατική τουρκική συμπεριφορά! Αντ' αυτού, ο κ. Παπανδρέου διάλεξε την ώρα του βιασμού της διεθνούς νομιμότητας για να προτείνει στον κ. Ερντογάν την αναβίωση του "Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας"! Και ας μην πει ο κ. Μόσιαλος ότι ο Ερντογάν πρότεινε τη συνεδρίαση αυτή, γιατί θα γελάσουν και οι πέτρες...

Στοιχεία από www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

13 σχόλια:

AegeanHawk 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:28:00 μ.μ. EEST  

[Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Παπανδρέου έδωσε εντολή στον Έλληνα πρέσβη στην Αγκυρα να προβεί σε αυστηρότατο διάβημα προς το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού και να ζητήσει την άμεση επανόρθωση των δηλώσεων.]

Η παραπάνω είδηση μας λέει κάτι ?....
ή σκοπίμως αγνοήθηκε στην παρούσα ανάρτηση ?.....

Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς σαν τίτλο μια ξεκάθαρη προσπάθεια της Τούρκικης προπαγάνδας και να μην αναφέρεις την αντίδραση της Κυβέρνησής μας......

Το πότε και πώς θα χρησιμοποιηθούν στρατιωτικά μέσα για την υπεράσπιση του Ελληνισμού θα το αποφασίσουν τα θεσμοθετημένα όργανα του Ελληνικού κράτους και όχι ανώνυμοι "ιστολόγιοι".

konion 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:36:00 μ.μ. EEST  

Ἡ πολιτικὴ κατευνασμοῦ συνεχίζεται κανονικότατα καὶ βεβαίως χωρὶς κἄν ἡ Τουρκία νὰ ἔχη σαφεῖς στόχους.

Οδυσσέας 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:36:00 μ.μ. EEST  

@ AegeanHawk:
Πλάκα κάνεις; Η ανάρτηση ξεκινάει "κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος" κλπ. κλπ. Αυτό για σένα δεν είναι "αναφορά της αντίδρασης της κυβέρνησής μας;" Τι είναι δηλαδή;
Επίσης να σου πω ότι επίτηδες δεν ανεβάσαμε μόνες τους τις δηλώσεις Αρίντς (όπως άλλοι ιστότοποι) αλλά περιμέναμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Και αν απολογούμασταν που δεν ανεβάσαμε το κάθε δημοσίευμα που λέει "σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος" κλπ., δε θα τελειώναμε ποτέ. Ανεβάσαμε την επίσημη διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Φτάνει και περισσεύει.
Όσο για το πότε θα ασκηθεί στυρατιωτική βία, εννοείται ότι το αποφασίζουν τα θεσμοθετημένα όργανα του ελληνικού κράτους. Και οι "ανώνυμοι ιστολόγοι", όπως κάθε Έλληνας πολίτης, διατηρούν το δικαίωμα να τα κρίνουν ως προς αυτό.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:19:00 μ.μ. EEST  

http://www.youtube.com/watch?v=ox9nNobra00

Το καράβι πάει καλά είπαμε.....

AegeanHawk 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:59:00 μ.μ. EEST  

Με τον τίτλο "τα έχω", ο οποίος ξεκινάει ανάποδα και δημιουργεί εντυπώσεις..... Αν έχομε "πρώτα την Ελλάδα" να ξεκίναγες τον τίτλο με το "Διαψεύδει η κυβέρνηση...." και να έβαζες σαν είδηση την εντολή για αυστηρότατο διάβημα προς το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού....

[Όχι μόνο δεν έχει επιδιωχθεί η εκδίωξή του με στρατιωτικά μέσα...]

Ωστε τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους αποφασίζουν για την χρήση στρατιωτικών μέσων, αλλά όταν δεν το κάνουν τους ασκούμε κριτική, γιατί δεν το κάνουν...οι ανώνυμοι ιστο-λόγιοι!!! Θα μπορούσε να ονομαστεί ιστο-πολεμο-λογία.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει και αυτά είναι πολύ σοβαρά θέματα για να πετάμε με τόση ελαφρότητα προτάσεις περί "χρήσης στρατιωτικών μέσων"..... σαν αυτή που παρατίθεται παραπάνω μέσα σε αγκύλες.

Οδυσσέας 30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:16:00 π.μ. EEST  

@ AegeanHawk:
Δηλαδή δε μας εγκαλείς για ανακρίβεια, αλλά για τον τόνο της ανάρτησης; Δεν ξέραμε να ρωτάμε και το πρωθυπουργικό γραφείο ποια λέξη θα βάλουμε πρώτη στον τίτλο...

Τώρα ως προς τη σοβαρότητα θα σου πω το εξής: ευτυχώς υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορία, και υπάρχει και μνήμη. Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πράγμα που κάνει το Πίρι Ρέις εδώ και μια βδομάδα στην ΑΟΖ της Κύπρου, το 1976 είχε προκαλέσει ελληνοτουρική κρίση ("βυθίσατε το Χόρα" κλπ.) και ελληνική προσφυγή στον ΟΗΕ (επειδή τελικά οι Τούρκοι ερεύνησαν), ενώ το 1987 είχε προκαλέσει την κρίση του Μαρτίου, όπου πάλι είχαμε κινητοποίηση στόλου, αεροπορίας, μερική επιστράτευση κλπ. και τελικά οι Τούρκοι μπήκαν στο καβούκι τους. Σήμερα, για ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ (επαναλαμβάνω), αιδήμων σιωπή...
Δε νομίζω λοιπόν ότι υπερβάλλω ούτε ότι χρειάζομαι μαθήματα σοβαρότητας. Αυτός εδώ ο ιστότοπος έχει δώσει δείγματα και ψυχραιμίας και σοβαρότητας. Αλλά έχουμε και ΄μνήμη και κρίση...

AegeanHawk 30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:01:00 π.μ. EEST  

Καλά όλα αυτά....
Αντικειμενικότητα (το δυνατόν) στην πληροφόρηση έχεις?.....

Αν έχεις... βάλε και τις "διορθώσεις" του "φίλτατου" κ. Αντιπροέδρου της Τουρκίας περί παρερμηνείας των δηλώσεών του και άλλη φορά μην βιάζεσαι να "διαφημίσεις" την προπαγάνδα και τις πονηριές των Τούρκων....αμφισβητώντας τόσο γρήγορα και εύκολα την Ελληνική κυβέρνηση.

Οσον αφορά περί του θέματος "χρήσης στρατιωτικών μέσων"......

"τι κάνεις Γάννη ?...κουκιά σπέρνω"

Ο ιστότοπος είναι πολύ αξιόλογος και αξιόπιστος. Στην συγκεκριμμένη ανάρτηση αναφέρομαι, κρίνω και σχολιάζω, οπότε η προτελευταία σου πρόταση ήταν τελείως περιττή.

Με βάση την δεδομένη αξιοπιστία του ιστότοπου μου έκανε αρνητική εντύπωση η παράλειψη της πολύ σημαντικής πληροφορίας για "εντολή αυστηρότατου διαβήματος".....

Εύχομαι να έγινε απο επιπολαιότητα και βιασύνη στην συλλογή και συρραφή της ανάρτησης, αλλοιώς μπορεί ο καθένας να υποθέσει οτι έχομε "επιλεκτική" μετάδοση πληροφοριών, αγνοώντας σημαντικά στοιχεία, για την δημιουργία εντυπώσεων.

Ευχαριστώ για το χρόνο και την φιλοξενία.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:15:00 π.μ. EEST  

http://peri-thefutureishere.blogspot.com/2011/09/blogs-sites.html

Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει τέτοιο πράγμα, μ' αυτό το θέμα που λέμε εδώ...???

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:03:00 π.μ. EEST  

Η καχυποψία μας είναι δικαιολογημένη, πιστεύω. Με μία κυβέρνηση που ψεύδεται συνεχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

konion 30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:34:00 π.μ. EEST  

Ἔχουν μπέσα οἱ τοῦρκοι μωρέ;

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:59:00 π.μ. EEST  

Αγαπητό AgeanHawk Όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι με την "κυβέρνησή" μας.

Οδυσσέας 30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:04:00 π.μ. EEST  

@ AegeanHawk
Όπως βλέπεις δημοσιεύσαμε και τις περί παρερμηνείας δηλώσεις του κ. Αρίντς (που απέχουν αρκετά από διάψευση).
Στα περί βιασύνης, επιπολαιότητας κλπ. που λες απαντώ και πάλι, ότι η είδηση ΔΕΝ ανέβηκε εδώ ΠΡΙΝ υπάρξει και η επίσημη ελληνική απάντηση, για να δημοσιευθεί μαζί της. Αν εσένα δε σου φτάνει αυτό και απαιτείς όλες οι ειδήσεις να συνοδεύονται και από το ιδιαίτερο φιλοκυβερνητικό "χρώμα" που δίνει ο ΔΟΛ με "πληροφορίες του Βήματος" κλπ, είσαι ελεύθερος να ανοίξεις ένα ιστολόγιο και να αναδημοσιεύεις ΔΟΛ. Για εμάς είδηση είναι οι κυβερνητικές διαψεύσεις, και αυτές όχι απλά τις δημοσιεύσαμε, αλλά τις περιμέναμε πριν δημοσιεύσουμε την είδηση.
Και να σου πω και κάτι άλλο που δεν είναι είδηση, αλλά "χρώμα", δικό μου αυτή τη φορά. Το γεγονός ότι στην κουβέντα Παπανδρέου - Ερντογάν αναφέρθηκε η σύγκληση του "Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας" (πράγμα που δεν αρνήθηκε ο Μόσιαλος), μάλλον με πρωτοβουλία Παπανδρέου που έκανε και το τηλεφώνημα, (είναι μάλλον απίθανο να το πρότεινε ο Ερντογάν την ώρα που απειλούσε κλπ.), για μένα είναι άκρως ενδεικτικό της λογικής του πρωθυπουργού. Και σε τελική ανάλυση, σήμερα το Πίρι Ρέις κλείνει εβδομάδα "πειρατικών" ερευνών ανοιχτά της Κύπρου. Έστω, χωρίς τη συναίνεση του Έλληνα πρωθυπουργού...-παρηγορηθήκαμε δηλαδή;

Mithridates 1 Οκτωβρίου 2011 στις 2:02:00 π.μ. EEST  

@ AegeanHawk

Αντικειμενικότητα (το δυνατόν) στην πληροφόρηση έχεις?

Η αντικειμενικότητα δεν πωλείται. Είναι μέθοδος, επαλήθευση και δημοσίευση. Η μέθοδος του Οδυσσέα ήταν υποδειγματική: Περίμενε την διάψευση και την έβαλε πρώτη πρώτη.

Αν έχεις... βάλε και τις "διορθώσεις" του "φίλτατου" κ. Αντιπροέδρου της Τουρκίας περί παρερμηνείας των δηλώσεών του και άλλη φορά μην βιάζεσαι να "διαφημίσεις" την προπαγάνδα και τις πονηριές των Τούρκων....αμφισβητώντας τόσο γρήγορα και εύκολα την Ελληνική κυβέρνηση.


Όπερ έδει δείξαι.

Aν και στην ουσία δεν διέψευσε τίποτα και αρκέστηκε σε αοριστίες περί παρερμηνειών.

Σχετικά με την δήθεν διαφήμιση, μάλλον θα πρέπει να εγκαλέσεις τους Έλληνες πολιτικούς που αφήνουν το πεδίο ελεύθερο στον κάθε Αρίντς να λέει τα δικά του. Που είναι το ΥΠΕΞ πέραν των τεριμμένων δηλώσεων; Πότε έγινε συνέντευξη τύπου για αναλυτική παρουσίαση του θέματος της ΑΟΖ της υφαλοκρηπίδας κλπ, με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και της πολιτικής ηγεσίας; Δεν θα σωπάσουμε για να χαϊδέψουμε αυτιά επειδή κάποιοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.


Όσον αφορά περί του θέματος "χρήσης στρατιωτικών μέσων".... "τι κάνεις Γάννη ?...κουκιά σπέρνω"

Μάλλον "τι κάνεις Γιάννη; Την πάπια!" έπρεπε να πεις. Είναι κι αυτό μια κάποια λύσις. 'Η μήπως όχι και απλά ενθαρρύνει τους γείτονες για ακόμα περισσότερες διεκδικήσεις; Αν κι έχω την υποψία ότι γνωρίζεις κι εσύ τι και αν έχει "σπαρθεί".

Εύχομαι να έγινε απο επιπολαιότητα και βιασύνη στην συλλογή και συρραφή της ανάρτησης, αλλοιώς μπορεί ο καθένας να υποθέσει οτι έχομε "επιλεκτική" μετάδοση πληροφοριών, αγνοώντας σημαντικά στοιχεία, για την δημιουργία εντυπώσεων.

Από πότε τα νερόβραστα διαβήματα του ΥΠΕΞ έχουν αντίκρυσμα για να θεωρούνται απαραίτητα; Είναι το μίνιμουμ αντίδρασης που δυστυχώς
χωρίς πράξεις να το ακολουθούν παραμένει κενό γράμμα. Και τα "στρατιωτικά μέσα" δεν σημαίνουν απαραίτητα ούτε πόλεμο ούτε καν θερμό επεισόδιο. Η θέση του ιστολογίου είναι η σθεναρή υποστήριξη των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων με κάθε μέσο. Αυτό λέγεται "ιστο-επιχειρηματολογία" για να χρησιμοποιήσω το σκεπτικό σου.

Στην τελική οι Τούρκοι πολιτικοί κάνουν ψυχολογικό πόλεμο εις βάρος μας. Οι δικοί μας μόνον διαψεύδουν.
Και ναι, θα τους κρίνουμε γι αυτό
και θα τους συγκρίνουμε με το πρόσφατο παρελθόν. Την διάψευση όμως την βάζουμε πρώτη-πρώτη. Πιστεύω καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό.

Ευχαριστώ για το χρόνο και την φιλοξενία.

Κι εμείς για τον διάλογο.

______

Σε επανορθωτική δήλωση υποχρεώθηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για τα όσα είπε περί της τηλεφωνικής συνομιλίας των κκ Παπανδρέου και Ερντογάν.

Ο κ. Αρίντς σε τηλεοπτικό κανάλι είχε δηλώσει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός όχι μόνο ζήτησε να μην υπάρξει ένταση εξαιτίας των κυπριακών γεωτρήσεων εντός ΑΟΖ αλλά τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του πως αφού κάνουν έρευνες οι Ελληνοκύπριοι κατανοεί το δικαίωμα των Τούρκων να πράξουν το ίδιο. Στη δήλωσή του πάντως ο Tούρκος αντιπρόεδρος δεν διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο τα όσα έχει δηλώσει.

Άμεση ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου για το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κο Ερντογάν ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: www.athina984.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP