www.Pravda.gr

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Του Γ.Μαλούχου

Τις τελευταίες 48 ώρες οργίασαν οι διαδικτυακές φήμες πολέμου: δήθεν ακριβείς αναλυτικές «πληροφορίες» για κινήσεις αεροπορικών και ναυτικών μονάδων τριών κρατών, της Τουρκίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ φούντωσαν και μεταδόθηκαν σαν αστραπή. Κυκλωτικές κινήσεις νησιών, ηλεκτρονικοί πόλεμοι αντιμέτρων, «κόκκινες» επιφυλακές, μετασταθμεύσεις αεροσκαφών, ξαφνικά μυστικά νυχτερινά ταξίδια κυβερνητικών αξιωματούχων από τη μια χώρα στην άλλη και πολλά άλλα συναφή, παρουσιάστηκαν σε ζωντανό περίπου χρόνο και, μάλιστα, με κάθε «λεπτομέρεια». Σύμφωνα με όλα αυτά, ένας μεγάλης κλίμακας πολυεθνικός πόλεμος είχε ήδη από προχθές περίπου ξεκινήσει και, αυτή τη στιγμή, θα έπρεπε πια να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όμως ο πόλεμος αυτός, ουδέποτε, ως τώρα, ξεκίνησε – και αυτό, θα πρέπει να βάλει σε κάποια σκέψη τους καλόπιστους αποδέκτες των «πληροφοριών» για την εγκυρότητά τους. Γιατί; Επειδή, όλα αυτά ήταν, με μία λέξη, μπούρδες. Το πρόβλημα όμως είναι που οφείλονται και τι, τελικά, εξυπηρετούν.

Αυτές οι δήθεν «πληροφορίες», που, εξ αντικειμένου, απλώς και μόνον για να τις είχε κάποιος στα χέρια του, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο, θα έπρεπε να του δίνουν αναφορά όλοι οι δορυφόροι, οι μυστικές υπηρεσίες και τα κέντρα επιχειρήσεων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου μαζί και όχι μόνον, συναρπάζουν τη φαντασία πολλών. Και αυτή ακριβώς είναι η δύναμή τους. Ενδεχομένως, να συναρπάζουν ακόμα και τη φαντασία εκείνων που τις διακινούν ξέροντας ότι τις έβγαλαν απ’ το μυαλό τους. Αυτή η απλή, σχεδόν γελοία εξήγηση, είναι και η πιο πιθανή. Όλα αυτά, πατάνε σε πρωτογενή αισθήματα και «πουλάνε».

Φυσικά, όσο κι αν μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτα ανεύθυνη, αυτή είναι η «καλή» εκδοχή. Υπάρχει όμως πάντα και η «κακή». Και η «κακή», είναι ότι ψυχρά και εσκεμμένα επιχειρείται να σπαρθεί σύγχυση για ένα εξαιρετικά λεπτό ζήτημα, σε μία εξαιρετικά λεπτή στιγμή. Για ποιο λόγο άραγε;

Τα όσα διακινήθηκαν, δεν συνέβησαν. Τι συνέβη; Πράγματι, τουρκικές δυνάμεις βγήκαν στη θάλασσα, πράγματι έκαναν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αλλά, όλα αυτά, συνέβησαν μέσα στα χωρικά τους ύδατα. Πράγματι, ένα νορβηγικό πλοίο κατευθύνθηκε για έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές που δεν έχουν σχέση ούτε με την Ελλάδα ούτε με την Κύπρο. Πράγματι, κι ένα δεύτερο νορβηγικό πλοίο, έφυγε από άλλο σημείο της Μεσογείου, για να ενωθεί με το πρώτο. Όλα αυτά, συνέβησαν. Ομως ήταν αυτά, όχι άλλα.

Αυτές και άλλες τουρκικές κινήσεις, τόσο οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όσο και οι ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών, τις παρακολούθησαν και, στο μέτρο που συνεχίζονται, εξακολουθούν να τις παρακολουθούν στενά, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις ασκήσεις και κινήσεις στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή. Είναι το σύνηθες και αυτονόητο: όλα τα επιτελεία όλων των κρατών που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις, έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά. Ειδικά στις μέρες που διανύουμε.

Και ίσως αυτό είναι το πιο κρίσιμο που πρέπει να σημειωθεί: όταν μεταφέρονται όλες αυτές οι δήθεν «πληροφορίες» και δημιουργούνται εντυπώσεις αλλά, από την άλλη πλευρά, η ελληνική πλευρά να εμφανίζεται ότι δεν αντιδρά – μα σε τι να αντιδράσει;- αποτελεί κάκιστη υπηρεσία για την πατρίδα, σε μια πολλαπλά κρίσιμη στιγμή.

Τι έγινε δηλαδή; Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα βλέπουν όλα αυτά και κάνουν το βλάκα; Τι συμβαίνει; Είναι όλοι τους αδιάφοροι, ανίκανοι, προδότες; Και όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο;
Γιατί αν όλες αυτές οι τερατωδίες που παρουσιάστηκαν είχαν συμβεί και κανείς τους δεν αντιδρούσε, ή, έστω, δεν μιλούσε, αυτό θα ήταν. Και καλά, ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους, δεν βρέθηκε κι ένας τίμιος πατριώτης να βγει και να μιλήσει όταν τους βλέπει να μην αντιδρούν σε γεγονότα σαν αυτά που «δήθεν» συνέβησαν;

Όλα αυτά, θα ήταν αστειότητες, αν δεν ήταν αθλιότητες. Όχι βέβαια πως έχουν την παραμικρή σημασία επί της ουσίας των εξελίξεων – ουδεμία επίδραση ασκούν.

Εχουν όμως κάποια, περιορισμένη έστω, σημασία γιατί τρομοκρατούν ένα εύπιστο και καλόπιστο μέρος του κόσμου που τα ακούει και τα διαβάζει και ίσως νιώθει ότι η πατρίδα είναι ανοχύρωτη, απροστάτευτη, παραδομένη. Όμως δεν είναι. Κάθε άλλο μάλιστα.

Το ευχάριστο βέβαια είναι ότι κι αυτοί που μπορεί να τα πάρουν σοβαρά και να τρομοκρατηθούν είναι πλέον λίγοι. Σε άλλες εποχές, ίσως όλα αυτά να έπιαναν τόπο. Τώρα όμως, έχουμε τόσα άλλα απτά, πραγματικά, άμεσα και σε κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για να μας τρομοκρατήσουν δικαίως ως λαό και ως χώρα, που, ευτυχώς, οι εν λόγω μπούρδες, εν πολλοίς, πέφτουν στο κενό.

Φυσικά, το γεγονός ότι όλα αυτά ήταν αποκυήματα φαντασίας, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αύριο, μεθαύριο, σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο δεν μπορεί να συμβούν. Ότι δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις γι αυτό. Όμως άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Το σίγουρο είναι ότι, τώρα, δεν συνέβησαν.

Αν και όποτε συμβούν, η χώρα διαθέτει και την αποφασιστικότητα και τα πολιτικά, στρατιωτικά και διπλωματικά δεδομένα για να αντιδράσει όπως και όταν πρέπει.

Αντικειμενικά, πάντως, οι μόνοι που «ωφελούνται», κατά κάποιο τρόπο, απ’ όλο αυτό το πανηγύρι, γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι εκείνοι που θέλουν να κάνουν τους μεγάλους «παίκτες» στην περιοχή. Μέσα από τέτοιες δήθεν «πληροφορίες», αυτοί είναι που εμφανίζονται περίπου ως τα μαντρόσκυλα που δήθεν κάνουν ότι τους καπνίσει ανεξέλεγκτα. Διάφορα «βαποράκια», τους προσφέρουν, εκούσια ή ακούσια, ουδείς γνωρίζει, από δόλο ή από βλακεία και ανευθυνότητα, αυτή την υπηρεσία.

www.tovima.gr

17 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:51:00 π.μ. EEST  

Συγχαρητήρια για το άρθρο. Οι αλητείες που περιγράφονται αποτελούν αρμοδιότητα εισαγγελέα. Αρκετά με τους ελλαδέμπορες και τα κυανόλευκα τρωκτικά!

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:31:00 π.μ. EEST  

σκεψη προς προβληματισμό
γιατι στην πελοπόννησο σε διαφορετικούς νομούς τα γαιωδετικά gps δεν βγάζουν επιλύσεις αυτές τις ημέρες;

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:39:00 π.μ. EEST  

The bigger the lie, the more they believe...

Δείτε αυτό από τη σειρά The Wire, από το 2ο λεπτό και μετά

http://www.youtube.com/watch?v=rN7pkFNEg5c

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:53:00 π.μ. EEST  

Τον τίτλο δεν κατάλαβα πως τον επιλέξατε. Υπάρχει παράρτημα της στην Ελλάδα; Έβαλα το link αλλά μου έβγαλε σφάλμα.

ΑΧΕΡΩΝ 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:16:00 π.μ. EEST  

Kαλα με τις κορωνες που δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα,δεν ειναι αγνωστο το φαινομενο.
Αλλα ως προς την διαβεβαιωση οτι η χωρα διαθετει την πολιτικη αποφασιστικοτητα να αντιδρασει,οτι εχει ολα τα διπλωματικα και στρατιωτικα δεδομενα,ασε κυριε Μαλουχε,ειδικα για το πρωτο,δεν πειθεις.

Νικος 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:04:00 π.μ. EEST  

Άντε να δεχθώ ότι το συγκεκριμένο site γράφει πολλές φορές χοντραδες. Αλλα απο ποτέ ρε παιδιά αρθρο του Βήματος(ΔΟΛ κτλ) θεωρείται αξιόπιστο και μη κατευθυνόμενο;
Οπως ειπε και ο κύριος Μαλουχος,

Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα βλέπουν όλα αυτά και κάνουν το βλάκα;

Σοβαρολογει; Τα Ίμια τα ξέχασε; Μήπως αυτοι που κυβερναν τώρα ηταν και τοτε; Τα ιδια πρόσωπα δεν ειναι; Προφανως και κάνουν τον βλακα, υπάρχει κανεις νοημων που να εμπιστευετε ΓΑΠ και Πάγκαλο και όλη την συμμορία στα Ελληνοτουρκικά; Τις μυστικές συζητήσεις για το Αιγαίο και τις υποχωρήσεις ποιος τις κανει;

Μήπως το κατα τα αλλα αξιόπιστο εν κρυπτώ σας θα έπρεπε να ηταν λίγο πιο προσεκτικό οσον αφορα του τι δημοσιεύει;

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:59:00 π.μ. EEST  

δηλ τι θελει να πει το αρθρο? οτι η Τουρκία ΔΕΝ κανει ό,τι θέλει? ΔΕΝ παραβιαζει διεθνεις συνθήκες? ΔΕΝ προκαλει με ενέργειες που ανεβάζουν την ένταση? Τι κι αν ορισμένα αρθρα ήταν λιγο τραβηγμένα? η ουσια ηταν η ίδια. και πως ευνοείται δηλ ο "Μεγαλος Παικτης" απο αυτα τα "επικινδυνα" δημοσιεύματα? θα μας το εξηγήσει κανείς? απλως πεταμε μια φραση και αυτο ειναι και τιποτε αλλο? Να μην πω για τις αποψεις του Βηματος διαχρονικα. Ας ειμαστε ρεαλιστες...υποβοσκει κριση διοτι ΜΟΝΟ ετσι μπορει να πιέσει η Τουρκία εφοσον το διεθνες δικαιο δεν τη δικαιωνει. Οι αρμόδιοι ας λάβουν τα μέτρα που πρέπει και να μην κανουν τις παπιες!

Ioannis 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:20:00 π.μ. EEST  

Μπούρδες είναι που τα πρωτοσέλιδα των Τουρκικών εφημερίδων μιλάνε για πόλεμο,μπούρδες είναι η άρνηση της Τουρκίας ότι η Μεγίστη δεν έχει υφαλοκρηπίδα,μπούρδες είναι η επιστράτευση εφέδρων στην Κύπρο;
Η απόλυτη άγνοια του λαού για τόσο σοβαρές υποθέσεις είναι εγκληματική και η άμμετρη όμως έκθεση του λαού σε κίτρινη ενημέρωση είναι επίσης εγκληματική.
Ο κος Μαλούχος δεν πρόλαβε να ακολουθήσει την κυβερνηυική εντολή και μετα απο μία ημέρα διαψεύσθηκε απο την ροή των γεγονότων.
Με μέτρο κε Μαλούχο.

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:32:00 π.μ. EEST  

Εγώ να δεχτώ ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και της χώρας γενικότερα δεν εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη.

Να δεχτώ ότι είναι ικανοί να επαναλάβουν τα ρεζιλίκια των Ιμίων.

Το θέμα εδώ όμως δεν είναι ούτε τι έγινε στα Ίμια, ούτε αν έχουμε τα μέσα να αντιδράσουμε τώρα(που τα έχουμε).

Το θέμα είναι (και αυτό καυτηριάζει ο Μαλούχος εδώ) ότι κάποιοι "ξεκινήσανε πόλεμο", είδανε επιχειρήσεις να ξεκινάνε, γράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι σαν να μην τρέχει τίποτα.

Προφανώς πολύς κόσμος "τσιμπάει", υπάρχει αβεβαιότητα και οργή και παίζουν ακριβώς με αυτό. Για μερικά κλικ παραπανω.

Υπο άλλες συνθήκες θα μπορούσε κάποιος να προσπεράσει..πχ την παράνομη αλιεία που έγινε πολύωρη μάχη εντός του ναυστάθμου και άλλα τέτοια φαιδρά. Αλλά η κατάσταση τώρα είναι σοβαρή και απαιτείται απο όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Όχι να τροφοδοτούν την αβεβαιότητα, παίζοντας το παιχνίδι των απέναντι. Απλά πράγματα.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σοβαρά κράτη (ειδικά σε συνθήκες όπως οι σημερινές) συνεπάγεται και συνέπειες, αλλο που εμείς είμαστε καφενείο.

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:46:00 μ.μ. EEST  

@Ιωάννη,

Θα σου πώ τί είναι μπούρδες. Μπούρδες είναι ότι προχθές 16/9/2011 "ξεκινήσανε επιχειρήσεις στην ΝΑ Μεσόγειο.." Μπούρδες με κεφαλαία γράμματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κλιμακωθεί η κατάσταση στο μέλλον, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολεμικό κλίμα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιφυλακή.

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ότι κάποιοι εκμεταλεύονται την δικιά σου ανησυχία για να βγάλουν μερικά ευρώ παραπάνω. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

ΥΓ Στην Κύπρο τουλάχιστον μέχρι χθές υπήρχε αυξημένη επιφυλακή σε όλες τις μονάδες τις ΕΦ. Εμείς δεν έχουμε πληροφορίες ούτε για επιστράτευση, ούτε για ανακλησεις αδειων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να φτάσουμε εκει αν χρειαστει, σημαίνει ότι δεν εχει γίνει μεχρι τώρα. Και με το να το συζηταμε ετσι στον αερα, κανουμε μονο κακό.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:52:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοι ενκρυπτω,
Δυο σχολια εχω:
(α) Καταλαβαινω οτι θεωρειτε υπερβολη το δημοσιευμα του αλλου δικτυοτοπου οσον αφορα την αρχη επιχειρησεων, αλλα, αφηνοντας για αλλη συζητηση το τι θεωρειται επιχειρησις και τι οχι, το δημοσιευμα του Βηματος απο τον κ. Μαλουχο ειναι τραβηγμενο παρα πολυ σε αλλα ακρα οπως επισημαινουν και προηγουμενοι σχολιαστες .

Το Βημα και ο κ. Μαλουχος εκμεταλλευτηκαν μια 'υπερβολη' - χωρις να την ανατρεψουν γιατι δεν παρουσιασαν κανενα στοιχειο που να λει το αντιθετο, για να περασουν την δικη τους γραμμη που ουτε λιγο ουτε πολυ λεει οτι δεν συνεβει τιποτα το σημαντικο, η κυβερνηση ειναι ικανη και πατριωτικη, η πατριδα ειναι οχυρωμενη και σε καλα χερια. Αυτα τα πραγματα ειναι τουλαχιστον προκλητικα. Η γνωμη μου ειναι οτι ειναι προδοτικα και προπαγανδιστικα για να παραπλανησουν και να κοιμησουν ακομα περισσοτερο τον ελληνικο λαο. Αυτο ειναι εγκληματικο και το αν διεξηχθησαν η οχι επιχειρησεις ηλεκτρονικου πολεμου η οχι ειναι μια λεπτομερεια που ωχρια σε σημασια μπροστα στις τερατωδεις θεσεις που θελει να περασει το Βημα και ο Μαλουχος.

(β) Ειναι συμφερον και δικο σας, οσον αφορα την προσπαθεια που κανετε σαν blog, και ολων οσων νοιωθουν Ελληνες και ειναι πατριωτες να σταματησει το συντομοτερο το αλληλοφαγωμα που ξεκινησε αναμεσα στα ιστολογια του πατριωτικου χωρου. Νομιζω οτι ειναι φανερο οτι πολλοι το εκμεταλλευονται για να αποσυνθεσουν τον χωρο αυτο και να του αφαιρεσουν καθε δυναμη επιρροης. Θυμαστε οταν πριν απο δυο χρονια ειχατε ηδη συνηδητοποιησει την αποστολη σας, που ηταν η αντικειμενικη ενημερωση των πατριωτων Ελληνων σε ενα περιβαλλον οπου τα ΜΜΕ και εφημεριδες οπως το Βημα ειναι πληρως κατευθυνομενα, δηλαδη κατ'ουσιαν προπαγανδιστικα. Αυτος ο ρολος τωρα ειναι επικινδυνα κοντα στο σημειο να διαλυθει. Αιτια ειναι η διαβρωση που εχουν ηδη πετυχει οι ανθελληνες και δυστυχως πεφτουν θυματα τα ιστολογια του χωρου γιατι κοιτωντας τα δενδρα εχουν χασει το δασος.

Ολοι οι πατριωτες δεν ειναι τελειοι και διαφωνιες θα υπαρχουν - π.χ. οσον αφορα το σε ποιο σημειο θα πρεπει να μας φτασουν οι Τουρκοι ωστε να θεωρησουμε οτι 'επιχειρησεις' αρχισαν. Αλλα οι βολες απο ενα blog εναντια στην αξιοπιστια καποιου αλλου ιστοτοπου του ιδιου χωρου κανει κακο σε ολοκληρο τον χωρο.

Μπορειται να απαντησετε σε κατι που θεωρειτε υπερβολη η λαθος πληροφορια με τεκμηριωμενο τροπο, αναφεροντας στοιχεια. Αλλα μην παρασυρεστε στον πολεμο αξιοπιστιας. Στην συγκεκριμενη περιπτωση γινεται τοση συζητηση και φασαρια για το αν ηλεκτρονικες επιχειρησεις αρχισαν (χωρις να παρατιθεται κανενα στοιχειο για το αντιθετο!) αλλα δεν υπηρξε καμια αντιδραση στις τερατωδεις θεσεις που προσπαθησε να περασει το Βημα. Χαρα για τους ανθελληνες για μια ακομα φορα, και ακομα πιο πολλη ζημια για τους πατριωτες ως συνηθως.

Οι επιχειρησεις εχουν αρχισει πριν απο πολλα χρονια. Ας στοχευουμε και ας κτυπαμε τους πραγματικους εχθρους αντι να φαγωνομαστε μεταξυ μας.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:02:00 π.μ. EEST  

Kαι δυστυχώς τα συγκεκριμένα "τμήματα φαντασίας" ρίχνουν νερό στον μύλο των Ψ/Ε της Τουρκίας με το να επινοούν "ειδήσεις" που αναπαράγονται από σχετικούς και άσχετους, ακόμα και εντός στρατεύματος.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:58:00 π.μ. EEST  

ταις πρεσβειαις της θεοτοκου.......

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:54:00 π.μ. EEST  

Κάθε φορά που υπάρχει ένταση υπάρχει προκλητικότητα, όπως υπάρχει και η ανάλογη ετοιμότητα κι επιφυλακή σε όλα τα επίπεδα. Οι υπερβολές δεν βοηθάνε και τα ΜΜΕ οφείλουν να ενημερώνουν κι όχι να δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις.

Έχουμε χάσει το μέτρο προ πολλού και κανείς δεν μπορεί να μου παραθέσει στοιχεία για το αντίθετο.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:42:00 π.μ. EEST  

Άρθρο 191 ΠΚ:
"1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων ενενήντα (590) ΕΥΡΩ.
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή."
Ίσως βέβαια οι εισαγγελείς φοβούνται τις κοσμοσφαίρες και δεν επεμβαίνουν, δεν είναι ώρες να τα βάζει κανείς με τον Μόσκοβο...
Φιλικά,
Advo

enkripto 19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:59:00 μ.μ. EEST  

Aνώνυμε 9.52, ορισμένες διευκρινήσεις

(α)Φίλοι του Βήματος δεν είμαστε, αλλά τι στοιχεία περι του αντιθέτου πρέπει να παρουσιάσει ο Μαλούχος; Οτι δεν ξεκίνησε πόλεμος προχθές;;; Ας διατηρήσουμε εστω μερικά ψίγματα σοβαρότητας..

Σε περίοδο κρίσης ΔΕΝ κάνεις σημαία την τρομολαγνεία. Τελεία και παύλα. Οσοι διατείνονται ότι "ενημερώνουν τον κόσμο" με τον τρόπο που είδαμε, απευθύνονται σε μη-σκεπτόμενους ανθρώπους.

Οι ενστάσεις για την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού δεκτές, αλλά δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ουσία του θέματος που συζητάμε.

(β) Δεν ξεκίνησε κανένα αλληλοφάγωμα με κανενα πατριωτικό χώρο. Και θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κατασυκοφάντηση του όρου "πατριωτικός" επιτέλους. Δεν υπάρχει λέξη που να έχει βιαστεί όσο αυτή, στο ελληνικό λεξιλόγιο.

Υπάρχουν ιστολόγια, υπάρχουν ιστολόγια που ασχολούνται με την άμυνα και υπάρχουν και ιστοσελίδες εκδοτικών ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ που ασχολούνται με την άμυνα. Κάποιος αρθρογράφος του Βήματος στηλίτευσε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, αυτό δεν σημαίνει οτι ξέσπασε πόλεμος ανάμεσε στους "πατριώτες"(sic). Ισως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάζουν έτσι για να αυτοπροβάλονται ώς οι βαλλόμενοι υπερμαχοι του πατριωτικού φρονήματος.. Εξυπηρετεί γιατί ετσι αποδίδεται η κριτική στους κακούς "μη-πατριώτες". Ασπρο-μαύρο.

Εμείς απο μέρους μας δεν βάλλουμε εναντίον της αξιοπιστίας κανενός. Κάποιοι κάνουν πολύ καλή δουλειά απο μόνοι τους.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:19:00 π.μ. EEST  

κυριοι ενκρυπτω, οσον αφορα την απαντηση σας

Το αρθρο της ιστοσελιδας δεν ισχυριστηκε ουτε καν υπονοουσε οτι ξεκινησε πολεμος. Ελεγε οτι ξεκινησαν επιχειρησεις ηλεκτρονικου πολεμου. Με κατηγορειτε για ελλειψη σοβαροτητας, αλλα εσεις παρερμηνευετε αυτα που γραφονται…

Δεν ειπα οτι η αλλη ιστοσελιδα με "επεισε" οτι πραγματι οι ηλεκτρονικες επιχειρησεις ηταν ετσι ακριβως οπως τις περιεγραφε. Αλλα δεν υπηρχε τιποτα το περιεργο σε αυτο που εγραψαν. Το περιεργο θα ηταν να μην υπηρχαν επιχειρησεις ηλεκτρονικου πολεμου και πτησεις παρακολουθησης σε αυτη την κατασταση.

Απο την αλλη αυτο που εκανε ο Μαλουχος, να τους κατηγορει για μπουρδες και μετα να προσπαθει να περασει κυβερνητικη γραμμη δεν ηταν απλο στηλιτευμα, ειχε την μορφη σκοπιμης και καλοστημενης προπαγανδας.

Οσον αφορα τον πατριωτικο χωρο, χρησιμοποιω ενα πολυ απλο ορισμο: ιστοσελιδες που γραφουν με συνεπεια και δειχνουν οτι καταλαβαινουν ποια ειναι τα εθνικα συμφεροντα και προσπαθουν να τα προωθησουν. Η αλλη ιστοσελιδα ανηκει σε αυτο τον χωρο. Το Βημα δεν ανηκει καθ'οτι ειναι σε αποστολη να προωθει συγκεκριμενες πολιτικες αποψεις.

Εσας δεν σας ειπα οτι βαλλετε εναντιον της αξιοπιστιας της αλλης ιστοσελιδας με ευθυ τροπο. Αλλα, εχουμε να κανουμε με προσπαθειες υπονομευσης του χωρου απο τους εντος Ελλαδας ανθελληνες στις οποιες περα απο τα τεχνικα σημεια, δηλαδη τι ακριβως εγινε και τι δεν εγινε, υπαρχουν προεκτασεις, χαρακτηρισμοι και ακραιες κατηγοριες για το οτι οι ανθρωποι λενε μπουρδες, ειναι αναξιοπιστοι, ειναι επικινδυνοι, και παει λεγοντας.

Το κλιμα που εχει δημιουργηθει ειναι οτι αν καποιος ανησυχει σε αυτο τον τοπο που λεγεται Ελλαδα τοτε θα πρεπει να ειναι διανοητικα ανισορροπος και επικινδυνος υπερεθνικιστης.

Οποτε διυλιζουμε τον κωνωπα, για το αν εγιναν ηλεκτρονικες επιχειρησεις, και καταπινουμε τον ελεφαντα που ειναι η αποψη οτι η Ελλαδα βρισκεται σε καλα χερια και δεν πρεπει να ανησυχουμε.

Αν επικαλεστουμε τον ποινικο κωδικα για ανακριβεις πληροφοριες για το αν εγιναν ηλεκτρονικες επιχειρησεις, τοτε δεν πρεπει να τον επικαλεστουμε και για τους προδοτες με κεφαλαια γραμματα που χρειαζονται βιβλια για να γραφουν τα εγκληματα που εχουν κανει εναντιον της Ελλαδας;

Τα γραφω σαν αναγνωστης με διαθεση θετικης κριτικης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP