Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε νωρίτερα το πρωί, το κέντρο της Άγκυρας προκαλώντας τον τραυματισμό 27 ατόμων κατά το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, 15 ατόμων, σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις, ενώ μερικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι. Ένα βαν, εξερράγη κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν κρυμμένος σ' ένα αυτοκίνητο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα. Να σημειωθεί ότι τόσο ο Τ. Ερντογάν όσο και ο Α. Γκιουλ, απουσιάζουν από την πόλη, ο πρώτος βρίσκεται στις ΗΠΑ ενώ ο δεύτερος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Γερμανία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην κεντρική περιφέρεια Κιζιλάι, κοντά σε μια αστυνομική ακαδημία. Άλλα τηλεοπτικά δίκτυα ανέφεραν πως μια γυναίκα συνελήφθη κοντά στον τόπο της έκρηξης ενώ φώναζε συνθήματα.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μερικά σταθμευμένα αυτοκίνητα να έχουν πιάσει φωτιά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από την έκρηξη έχουν σημειωθεί ζημιές σε γύρω κτήρια.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι αυτή την ώρα την ευθύνη για την επίθεση. Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ αρνήθηκε να μιλήσει για επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται. "Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους

www.ert.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:17:00 μ.μ. EEST  

το PKK το έκανε, ποιο ειναι το μυστικο;

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

Εμ, έτσι είναι... όποιος έχει τα γένεια θα΄χει και τα χτένια!

RAMMA Apos 20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:06:00 μ.μ. EEST  

Αν πω ότι στενοχωρήθηκα, θα σας πω ψέματα...

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:06:00 μ.μ. EEST  

Μα ποιός τούρκος πολίτης είναι αυτός που θέλει να διασπάσει το τουρκικό έθνος και κάνει τέτοιες προβοκάτσιες; Oι Αρμένιοι, οι Κούρδοι, οι Έλληνες, οι Εβραίοι, οι Κιρκάσιοι, οι Ασσύριοι, οι Αλεβήδες, οι Πόντιοι, οι Λαζοί, ποιοί ρε παιδί μου;

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:08:00 μ.μ. EEST  

τουλάχιστον στην Τουρκία υπάρχει μια οργανωμένη αντίσταση, στην Ελλάδα κοιμόμαστε όρθιοι και πληρώνουμε ξενοδοχείο...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP