O δικηγόρος της "Υπατίας", εισηγητής στον Υπουργό για τις αιτήσεις ασύλου!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Φαίνεται πως το έγκλημα ολοκληρώνεται... Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις άδειες διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, αποκαλύφθηκε ότι στην Επιτροπή, που θα εισηγείται στον Υπουργό για την αποδοχή των αιτήσεων άδειας διαμονής, διορίστηκε ο Β. Παπαδόπουλος, δικηγόρος των απεργών πείνας της Υπατίας...

Ένα βήμα μπροστά» σε μια ευρωπαϊκή λύση του μεταναστευτικού προβλήματος χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, η συζήτηση και ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα.

Ο κ. Καστανίδης χαρακτήρισε προσχηματικές τις αντιρρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς, όπως είπε, καταψήφισε μεν επί της αρχής το νομοσχέδιο, υπερψήφισε ωστόσο τα περισσότερα άρθρα του.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής του κόμματος Αθανάσιος Νάκος παρατήρησε ότι ενώ η κοινωνική συνοχή και η εθνική ασφάλεια είναι ζητούμενα για τη σημερινή εποχή, η κυβέρνηση προωθεί ένα επικίνδυνο νομοσχέδιο που είναι μαγνήτης για τους λαθρομετανάστες, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά νομοθετεί την άνευ όρων νομιμοποίηση λαθρομεταναστών.

Όπως ανέφερε το νομοσχέδιο εισάγει –από το… παράθυρο– διάταξη που κάνει ελαστικότερη τη χορήγηση αδειών για ανθρωπιστικούς και εξαιρετικούς λόγους, την οποία είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση μόλις πριν από λίγο καιρό, παρά τη σφοδρή αντίδρασή μας, και η οποία ξεκάθαρα οδηγεί σε μαζικές νομιμοποιήσεις.

«Εγγύηση για επιβεβαίωση των φόβων μας είναι ο διορισμός στην Επιτροπή, που θα εισηγείται στον Υπουργό για την αποδοχή των ανωτέρω αιτήσεων, του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, δικηγόρου συμπαραστάτη των απεργών πείνας της Υπατίας», σημείωσε.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το ζήτημα της μετανάστευσης αποσπασματικά, υποχωρητικά και με γνώμονα τη συνεχώς διευρυνόμενη νομιμοποίηση μεταναστών, επισημαίνοντας πως η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί συνολική μεταναστευτική πολιτική.

Συγκεκριμένα πρότεινε την, κατάργηση του πρόσφατου «αντισυνταγματικού νόμου» για την Ιθαγένεια, την φύλαξη των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας, την δημιουργία κατ’ απόλυτη προτεραιότητα σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών, την γρήγορη εκδίκαση των αιτήσεων ασύλου κτην αλλαγή της Συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ και την ανάδειξη της συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θεόδωρος Ιγνατιάδης δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει στο σύνολό του το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα ακόμα αντιλαϊκό μέτρο υπέρ των εργοδοτών.

Για μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών έκανε λόγο ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος μίλησε για ηλεκτρονικό φακέλωμα των μεταναστών και ένα ακόμα χαράτσι.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι πρόκειται για «ένα ακόμα σημαντικό βήμα χωρίς προκαταλήψεις», που απλουστεύει τις διαδικασίες παραμονής, υπό αυξημένους όμως όρους ασφάλειας αλλοδαπών από τρίτες χώρες.

www.antinews.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:39:00 π.μ. EEST  

Ζήτω το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τα ξεφτιλίκια τους.

Ανώνυμος 14 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:20:00 μ.μ. EEST  

Το αποτέλεσμα το είδαμε χθες στην Βουλή. Δυστυχώς, οι ελληνικές κυβερνήσεις άγονται και φέρονται από τους λαθρομεταναστοπατέρες και αυτό είναι λυπηρό.

Ανώνυμος 14 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:39:00 μ.μ. EEST  

Βλέπω έναν λαθροταλιμπάν "απεργό" της Υπατίας να φοράει Puma μπουφανάκι και αναρωτιέμαι τι έκανα στραβά στην πορεία μου, όντας πτυχιούχος και εργαζόμενος (στον ιδιωτικό τομέα) μέχρι πριν μερικούς μήνες, ώστε να φοράω τα ίδια κινέζικα παπούτσια των 10 ευρώ τα τελευταία 5 έτη. Μην μου πει κανείς περί τσιγκουνιάς γιατί κι εγώ θα ήθελα να φοράω παπούτσια των 100 ευρώ και ρούχα των 200 αλλά δεν περισσεύουν και πολλά κάθε μήνα. Μήπως έπρεπε να είχα γίνει νταβατζής, λαθρέμπορας, ληστής, δολοφόνος, τρομοκράτης, πρεζέμπορας, έστω ένας προδότης βρε αδερφέ για να έχω καλύτερη ζωή;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP