Επίσκεψη του SACEUR Τζέημς Σταυρίδη σε Ισραήλ και Άγκυρα

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011


Ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR), ναύαρχος Τζέημς Σταυρίδης, έφθασε αργά χθες στην Άγκυρα, όπου σήμερα θα έχει συνομιλίες με τον Α/ΓΕΕΘΑ, τον υπουργό Άμυνας και τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Πριν την Τουρκία, ο αμερικανός ναύαρχος, που έχει ελληνικές ρίζες, είχε επισκεφθεί το Ισραήλ.

Επισήμως η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ως "ρουτίνας" και προγραμματισμένη, αλλά είναι δύσκολο να μη συνδεθεί με την αυξημένη ένταση που παρατηρείται στην Αν. Μεσόγειο μεταξύ Τουρκίας, Ισραήλ και Κύπρου (η Ελλάδα δε φαίνεται να υπολογίζεται πια από κανέναν ως στρατηγικός παίκτης). Θεωρείται πιθανό ότι ο ναύαρχος Σταυρίδης μεταφέρει την "ανησυχία" της Ουάσιγκτον για την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ και παραινέσεις για κατέβασμα των τόνων.

Ένα άλλο θέμα που αναμένεται να συζητήσει ο ναύαρχος Σταυρίδης με τους Τούρκους αξιωματούχους είναι το ζήτημα της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, που εγκρίθηκε ω σχέδιο πέρυσι και καλύπτει την Ευρώπη από απειλές βαλιστικών πυραύλων, προερχόμενων κυρίως από τη Μ. Ανατολή και ειδικότερα από το Ιράν. Πρόσφατα η Τουρκία συμφώνησε να φιλοξενήσει στο έδαφός της (στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στη Μαλάτυα) ένα ραντάρ που θα αποτελέσει τμήμα του συστήματος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:40:00 μ.μ. EEST  

Αντε τουλαχιστον ειναι ελληνας ο αμερικανος ......που ξεπεσαμε να ευχαριστιομαστε με το επωνυμο του αμερικανου Για γελια η για κλαματα

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:20:00 μ.μ. EEST  

"(η Ελλάδα δε φαίνεται να υπολογίζεται πια από κανέναν ως στρατηγικός παίκτης)" Εμ βέβαια!!! Με τι προσόντα;;;; Ούτε για να κρατάει τα μπόσικα δεν κάνει έτσι που την κατάντησε ο ΓΑΠ και η συμμορία του.

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:31:00 μ.μ. EEST  

Πήγε σε Ισραήλ και Τουρκία, γιατί σύμφωνα με το γνωστό "πόρταλ" ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ - Τουρκίας. χαχα

Θέραπς 27 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:52:00 μ.μ. EEST  

Σωστός.

SZAE 27 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:02:00 μ.μ. EEST  

Το γνωστό portal εχει δικιο. Ξεκινησαν οι επιχειρησεις, ηδη εχουν μεταφερφει οι πρωτοι τραυματιες απο την γραμμη του μετωπου!
χα χα χα!
Οπως και να εχει τιμη μας οι ελληνικες ριζες αλλα μεχρι εκει.

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 3:31:00 μ.μ. GMT+03:00
ΛΟΛ!
Σαν να το βλέπω: Ο general Σταυρίδης έντρομος κοιτάει την "γνωστή ιστοσελίδα" στην οθόνη του pc του, από την ταραχή του χύνει τον φρεσκοψημένο καφέ του, αρπάζει άρον άρον το πρώτο λευκό πηλήκιο που βρήκε μπροστά του, μπήκε στο αεροπλάνο κ έφυγε για Ισραήλ, αφού πρώτα πέρασε στρατοδικείο τον Διευθυντή του 2ου Επιτελικού του που απέτυχε να τον ενημερώσει για την έναρξη του πολέμου, με αποτέλεσμα να τα μαθαίνει απ' το ίντερνετ...
Φιλικά,
Advo

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:57:00 μ.μ. EEST  

πότε θα τον καλέσουν στην Ελλάδα οι δικοί μας για γλύψιμο;

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:42:00 π.μ. EEST  

Σιγά μην τον καλέσουν. Οι δικοί μας είναι υπεράνω. Διάβασα το παρακάτω και μου 'φυγε το σκαλπ!!

http://www.defence-point.gr/news/?p=21068

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:11:00 π.μ. EEST  

"πότε θα τον καλέσουν στην Ελλάδα οι δικοί μας για γλύψιμο;"

Όταν φτηνύνει ο αστακός

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:36:00 π.μ. EEST  

και τι γλωσσα θα μιλησουν ? να η ευκαιρια να του δειξουμε οτι καταλαβαινομε τι περασαν οι μεταναστες στην αμερικη και μετα ενα απεριτιφ βεβαιως βεβαιως ....ε ρε γελια .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP