Κατά της προμήθειας των Abrams ο Γ. Καρατζαφέρης

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Με μια αψυχολόγητη δήλωση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης τάχθηκε κατά της προοπτικής δωρεάν παραχώρησης 400 αρμάτων μάχης Abrams από τα αμερικανικά απόθεματα, που συζητείται εδώ και μερικούς μήνες και αποτελεί τη μόνη ορατή προοπτική ανανέωσης του αρματικού δυναμικού του ΕΣ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ με αφορμή την επικείμενη επίσημη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Joseph Biden: "Ο Αμερικάνος Αντιπρόεδρος κ. Μπάιντεν έρχεται στην Ελλάδα και δώρα φέρων. Μερικά “σαπάκια” άρματα μάχης που περίσσεψαν από τον Πόλεμο του Κόλπου, με αντιπαροχή προφανώς την εκχώρηση της ονομασίας της Μακεδονίας στον επειγόμενο κ. Γκρουέφσκι. Φυσικά θα συναντήσει όλο το πελατολόγιο της Ουάσιγκτον. Ευτυχώς ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης δεν ανήκει στους πελάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ“.

Πρόκειται για σοβαρό λάθος, που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οφείλεται στον εκνευρισμό του κ. Καρατζαφέρη, επειδή ο κ. Μπάιντεν δεν τον περιέλαβε στο πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει στην Αθήνα. Όμως η πικρία και ο εκνευρισμός είναι κακοί σύμβουλοι, καθώς εμφανίζουν τον κ. Καρατζαφέρη, παρά την πατριωτική ρητορική του, να υπονομεύει το εθνικό συμφέρον.

Τα 400 άρματα Abrams που μας προσφέρονται δωρεάν από τις ΗΠΑ είναι ουσιαστικά η μόνη ευκαιρία που έχει απομείνει στον ΕΣ για την αντικατάσταση των γηραιών Μ48Α5 MOLF και την ομογενοποίηση όλου του αρματικού δυναμικού της ηπειρωτικής Ελλάδας στο διαμέτρημα των 120 mm, μετά την απώλεια των Leopard 2A4 που αποσύρονταν από τον γερμανικό και άλλους ευρωπαϊκούς στρατούς. Η μετάβαση στο διαμέτρημα των 120 mm είναι αναγκαία, καθώς ο τουρκικός στρατός ήδη διαθέτει περισσότερα άρματα από τον ΕΣ σε αυτό το διαμέτρημα (Leopard 2A4 και Μ60 Sabra), και κυρίως προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος «εθνικού άρματος» (Altay) που θα ανατρέψει κάθε αριθμητική ισορροπία.

Δεδομένου λοιπόν ότι οι πηγές μεταχειρισμένων Leopard 2 έχουν σχεδόν στερέψει, και η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει νέο πρόγραμμα κατασκευής, η μοναδική ελπίδα εξισορρόπησης του μελλοντικού αρματικού δυναμικού της Τουρκίας είναι τα αμερικανικά αποθέματα μεταχειρισμένων M1A1 Abrams. Όποιος τα απορρίπτει, θα πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα, (α) πώς θα αντικατασταθούν τα Μ48 που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 50 χρόνια ηλικίας, και (β) πώς θα αντιμετωπιστεί η τουρκική αρματική απειλή, όταν θα ενταχθεί σε μεγάλους αριθμούς το Altay. Αν δε μπορεί να απαντήσει, ας αναθεωρήσει τη θέση του.

Και ας βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το θιγμένο εγωισμό του...

20 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 1:50:00 π.μ. EET  

Η δήλωση-άποψή του είναι λάθος εφόσον τσατίστηκε επειδή δεν τον κάλεσαν στη συνάντηση. Αν όμως δεν είναι αυτή η αιτία για τη δήλωσή του, τι άλλο μπορεί να υφίσταται πίσω από τα λεγόμενά του;

Ο Καρατζαφέρης μπορεί να είναι κωλοτούμπας, μπορεί να τάχθηκε με το μνημόνιο, αλλά όταν λέει κάτι υπάρχει σοβαρός λόγος. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο από πίσω;

Αναδελφος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 2:52:00 π.μ. EET  

Μην ανησυχειτε φιλοι μου.Προφανως ο κ. Καρατζαφερης αγνοει την παροιμια που λεει πως ενος του δινανε γαιδαρο και τον κοιταζε στα δοντια. Μπορει αλλωστε να σκεπτεται να αντιμετωπισει τα Altay με την πολιτικη χερι-χερι...

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 9:12:00 π.μ. EET  

Αυτός που συντρώει με μεσάζοντες των Γερμανών καλύτερα να μην μιλάει για τα Abrams και την Μακεδονία. Είναι γνωστές οι θέσεις των εν μέρει ελληνόφωνων (γιατί στα χωριά τους μιλάνε και άλλες γλώσσες) Γερμανόφιλων κατοίκων της Ελλάδας που θέλουν τα ελληνικά σύνορα μέχρι την Λαμία και βέβαια αλβανική επικυριαρχία επί του ότι θα έχει απομείνει.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 10:21:00 π.μ. EET  

Εντάξει ρε παιδιά! Σήμερα λέει αυτό. Αύριο θα λέει άλλα. Λες και δεν τον ξέρουμε!!!!! Για σου ρε Καρατζαφερετούμπα με τα ωραία σου!!!!!!!

ΑΧΕΡΩΝ 30 Νοεμβρίου 2011 στις 10:29:00 π.μ. EET  

Eγὼ προτιμὼ Leopard,ως τὺπο ὰρματος,αλλὰ απὸ την στιγμὴ που τα τζιμὰνια του ΥΠ(ουργεὶου)ΕΘ(ελοντικοὺ)Α(φοπλισμοὺ)κατὰφεραν να χὰσουν ὸλες τις ευκαιρὶες,ε,τὸτε,Abrams δαγκωτὸ.
Και ειδικὰ ὸταν ο κωλοτοὺμπας κὰνει τον ξυνὸ.
Διὸτι εγὼ μπορεὶ να μην ξὲρω τι κακὸ ὲχει στον νοὺ του,αυτὸς ὸμως,ξὲρει.

ΑΧΕΡΩΝ 30 Νοεμβρίου 2011 στις 10:32:00 π.μ. EET  

Ἂ,ρὶξτε και μὶα ματιὰ στο Strategy,τον περιποιεὶται δεὸντως τον κωλοτοὺμπα.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 11:08:00 π.μ. EET  

Κάνετε σαν να μη θυμάστε το παρατσούκλι του που είχε διαρρεύσει πριν από καιρό από τα ΜΜΕ σε θέμα σχετικό με τα οπλικά συστήματα και πρώην υπουργό άμυνας της ΝΔ...

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 12:26:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 30/11 1:50μμ

Ναι υπάρχει κάτι άλλο από πίσω. Θέλει να αγοράσουμε άρματα για να τσιμπήσει καμιά μίζα.

Δημήτρης Σ.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 2:18:00 μ.μ. EET  

Μην φοβάστε χέρι-χέρι θα μας στείλουν κοσμοσφαίρες από το Ρούσια και θα τους κάνουμε πουτινιές.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 4:00:00 μ.μ. EET  

...ένας άνθρωπος ο οποίος έχει φτιάξει κανάλι για να αυτοδιαφημίζεται... ένας άνθρωπος ο οποίος σε όλες του τις τοποθετήσεις μιλάει για το "εγώ έκανα", "εγώ είπα", "άκουσαν μόνο την δική μου άποψη", κτλ... σίγουρα νιώθει - κλεισμένος στην δική του γυάλα - πως είναι "κάποιος"... ο εγωϊσμός στα μεγαλεία του από έναν αρχημάστωρα της ενόργανης... σε κάτι τέτοια φαίνεται & ο υποτιθέμενος "πατριωτισμός" του...

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 4:13:00 μ.μ. EET  

Πιστευω εχετε καταλαβει ολοι πως ο πρωην dj και ιδιοκτητης πρακτορειου μοντελων και δημοσιογραφισκος,ανεκαθεν αρεσκοταν στις ηχηρες δηλωσεις οι οποιες παντα επιβεβαιωνονταν με αντιθετες πραξεις.Ομιλουμε για τον [διαγραφή λέξης] της πολιτικης ο οποιος παρασιτοζωει απο τα υπολειμματα των ΑΡΧΙλαμογιων της πολιτικης!

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 4:30:00 μ.μ. EET  

Ας παραδώσει επιτέλους στο Βορίδη το κόμμα, επιτέλους η περίπτωση του είναι απερίγραπτη.

oinomaou71 30 Νοεμβρίου 2011 στις 7:14:00 μ.μ. EET  

Το κόμμα δεν το παραδίδει πουθενά.Είναι το μαγαζί του.Είναι Στάλιν εκεί μέσα... Τον έχει εκλέξει η βάση, ο λαός.Σαν ιδρυτής είναι και ο κάτοχος της επιχείρησης.Καλά τονε λένε πατριδέμπορα...

SZAE 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:27:00 π.μ. EET  

Με κανα σοβαρο ατομο θα ασχοληθουμε;

Ο εν λογω κυριος με την μεχρι τωρα πορεια του εχει αποδειξει την οποια αξια του.

αγνοήστε τον

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:13:00 π.μ. EET  

Η λαϊκή πατριωτική δεξιά χρειάζεται επειγόντως έναν σοβαρό εκπρόσωπο. Ο κ. Κωλοτούμπας, τον οποίο και εγώ ανοήτως ψήφιζα ανελλιπως μέχρι το 2009, απεδείχθη μέγας καραγκιόζης.Προφανώς νομίζει ότι οι ψηφοφόροι είμαστε τόσο απαίδευτοι, όσο και ο ίδιος, και υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Ακούς εκεί "σαπάκια" τα Abrams! Στρογγύλεψε και τις θέσεις του στο θέμα της πανώλης των αλλοδαπών εποικιστών. Το υπό ίδρυση κόμμα των πρώην στρατιωτικών μάλλον είναι μια πολύ καλή λύση, αρκεί να μην πέσουν στην παγίδα να διεκδικήσουν κλαδικά αιτήματα τους, γιατί τότε θα κατηγορηθούν και θα εκτεθούν ως ιδιοτελείς.Λυπούμαι για κάποιους σοβαρούς ανθρώπους στο κόμμα του όπως ο Μάκης Βορίδης. Αλήθεια τι γνώμη έχει ο κ. Κωλοτούμπας για τους νομικούς όρους την ανταλλαγής ομολόγων, που πολύ σωστά έχει περιγράψει ο Αρματιστής; Δέχεται ο κ. Κωλοτούμπας το αγγλικό δίκαιο, τις εμπράγματες υποθήκες και ΚΥΡΙΩΣ την παραίτηση από το state immunity ;(=ασυλία από κατασχέσεις των δανειστών λόγω εθνικής κυριαρχίας). Διαβάστε στα Wikileaks, τις διαρροές των απόρρητων εγγράφων της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κωλοτούμπας παρακαλάει να του κανονίσουν μια "τυχαία" συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν (!!!!). Μιλάμε για το γέλιο της αρκούδας, θα στείλω το Link μόλις to βρω!

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:44:00 μ.μ. EET  

Τα abrams βέβαια δεν είναι και στη καλύτερη κατάσταση, αλλά με 200 εκάτ. θα έχουμε 400 άρματα επιπέδου λίγο κάτω απο τα 2Α6, τη στιγμή που τα 2Α6 εμείς τα πλρώσαμε 1,5 δις.Μήπως πρέπει να τα πάρουμε και τα 1000 και σταδιακά να επενδύσουμε σε αυτά 2 δις και να έχουμε άρματα καλύτερα απο τα 2Α6;;;

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:36:00 μ.μ. EET  

παζαρια ειναι αυτα..

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:41:00 μ.μ. EET  

Όπως υποσχέθηκα, ιδού το αυθεντικό ντοκουμέντο των Wikileaks για τον κ. Κωλοτούμπα.


http://www.thepressproject.gr/searchlabdetails.php?ref=09ATHENS1515

Ιδού μια μικρή περίληψη στο blog του Σ. Καλεντερίδη
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/wikileaks-o.html#.TtfR8fKHtAE

Οπως προκύπτει από τα απόρρητα διπλωματικά έγγραφα των Αμερικανών
α) Ο Καρατζαφέρης συναντήθηκε με εκπροσώπους τοων λαθρομεταναστών, δεσμευόμενος να περιορίσει την αντιμεταναστευτική του ρητορική, δεσμευόμενος σε "αντιρατσιστικές" δηλώσεις(!!!).
β) Ζητάει να του κανονίσουν "τυχαία" συνάντηση με τον Ερντογάν!

¨Ολα αυτά σε τηλεγράφημα της Αμερικάνικής πρεσβείας απο την Αθήνα, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του πρέσβη Σπέκχαρτ!
Το μόνο θετικό είναι ότι κατάπιε τη ρητορική του εναντίον του Ισραήλ, που είναι πλέον σύμμαχος της Ελλάδας. Βέβαια οι Ισραηλινοί τον αγνοούν και καλά κάνουν, διότι είναι σοβαρός λαός. Ο Μπάιντεν αρνήθηκε (ορθώς) να τον συναντήσει για να μη γελοιοποιηθεί, και ο Κωλοτούμπας έχει σκυλιάσει από το κακό του και εκτοξεύει ανοησίες, γελοιοποιούμενος ακόμα περισσότερο.
Κύριε Κωλοτούμπα, οι εξαπατηθέντες πρώην ψηφοφόροι σου σε πήραμε χαμπάρι!

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:56:00 μ.μ. EET  

να ρωτησω, τα ολλανδικα leo-2a6 που αποσυρονται δεν μας ενδιαφερουν? τα παλι ολλανδικα ypr-765? τα παλι ολλανδικα as-532? τα 6 πλεοναζοντα ολλανδικα ah-64d?

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:51:00 μ.μ. EET  

Καμαρώστε


http://www.defence-point.gr/news/?p=21728


http://interception.gr/news_internal.php?id=1111

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP