Υπέρπτηση Καστελλόριζου από τουρκικά RF-4E

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011


Σοβαρή τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το μεσημέρι, καθώς 2 τουρκικά φωτοαναγνωριστικά αεροσκάφη τύπου RF-4E πραγματοποίησαν υπέρπτηση του Καστελλορίζου, προφανώς φωτογραφίζοντας τις οχυρώσεις του νησιού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών RF-4 εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:30, πραγματοποίησε υπέρπτηση στη Ν. Μεγίστη (Καστελόριζο) στα 1.000 πόδια και εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:31. Λόγω της απόστασης από τις ελληνικές αεροπορικές βάσεις και της μικρής διάρκειας της παρουσίας των τουρκικών μαχητικών, αυτά δεν αναχαιτίστηκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι το "Εν Κρυπτώ" έχει αρκετές φορές επισημάνει τη στρατηγική σημασία του Καστελλορίζου, το πρόβλημα της απομόνωσής του και την ανάγκη επαγρύπνησης της Ελλάδας για την ασφάλειά του.

6 σχόλια:

konion 17 Νοεμβρίου 2011 στις 1:23:00 μ.μ. EET  

Ρίξτε τους, ἔστω καὶ μὲ τὰ ἀπαρχαιωμένα ἀντιαεροπορικά, ποὺ ἔχουμε.

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2011 στις 8:52:00 μ.μ. EET  

μονο απο καταρριψη θα καταλαβουν να μην το ξανακανουν αλλα τι κανουμε αραγε και τι εντολες δινουμε ? το ισραηλ χρειαζεται.....

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2011 στις 10:01:00 μ.μ. EET  

τα αντιαεροπορικα μας φιλε μου μια χαρα ειναι...
και για το ισραηλ κρατατε μικρο καλαθι...

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2011 στις 10:42:00 μ.μ. EET  

Δέν γίνεται να "ρίξουμε" με τα αντιαεροπορικά των 0.50 που υπάρχουν στο Καστελλόριζο ...και το ξέρετε! Ας ηρεμήσουμε λίγο και ας πάμε Πόλεμο λίγο αργότερα!!! Οι Ισραηλινοί είναι τόσο αξιόπιστοι όσο και οι Τούρκοι κουμπάροι μας...ΑΑΑντε καληνύχτα σε όλους!

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2011 στις 9:28:00 π.μ. EET  

Είσαι πολύ σίγουρος ότι έχουμε μόνο πενηντάρια στο Καστελλόριζο;

bob 18 Νοεμβρίου 2011 στις 11:06:00 π.μ. EET  

γιατί τώρα?
γιατί αεροφωτογραφίες?
γιατί να δείξουν πόσο μακριά είναι η όποια αντίδραση μας?
όποια οχύρωση υπάρχει στο νησί, θα την έχουν καταγράψει ''γερμανοί'' ορνιθολόγοι με gps χειρός και κάμερες το περασμένο καλοκαίρι και όχι μόνον. Το πόσο σημαντικό είναι το Καστελλόριζο, το έχει αποδείξει το συγκεκριμένο ιστολόγιο και όχι μόνο αυτό. Το πόσο σημαντικό είναι το Καστελλόριζο το ξέρουν και οι τούρκοι και οι γερμανοί και όλοι αυτοί που θέλουν να βάλουν χέρι στον ορυκτό πλούτο της χώρας, ή μήπως οι απειλές πολέμου δεν έχουν καμία σχέση με τη συμφωνία της 26/10 και την επιβολή της?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP