Ο "Gümülcineli"(*), ο Yorgo και η προπαγάνδα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Το Τουρκικό βαθύ κράτος ξανακτύπησε, αυτή τη φορά μέσω του ημιεπίσημου οργάνου του, της εφημερίδας Χουριέτ, γνωστής άλλωστε από τον ρόλο της να προκαλέσει στην ουσία την κρίση των Ιμίων, στέλνοντας (χωρίς σχέδιό πτήσης φυσικά) πολιτικό ελικόπτερο Βell 206 στα Λιμνιά (Ιταλική παραφθορά: Ίμμια) με δημοσιογράφους της για να στήσουν την Τουρκική σημαία σε Ελληνικό έδαφος.



Η εφημερίδα λοιπόν που εκφράζει το Κεμαλικό βαθύ κράτος, που περνάει στα πεταχτά την οργάνωση Εργένεκον και που θεωρεί τις διώξεις εναντίον αξιωματικών των ΤΕΔ ως πολιτικές από το κόμμα ΑΚΡ του πρωθυπουργού Έρντογαν, αναπαράγει πολύ εύκολα είναι η αλήθεια, τις κεκαλυμμένες κατηγορίες -χωρίς καμμία απόδειξη- περί πραξικοπήματος που γράφτηκαν στον Ελληνικό τύπο και μάλιστα τις προσωποποιεί στον πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Είναι προφανές ότι πρώτον οι εξ ανατολών σύμμαχοι δεν έχουν καλές αναμνήσεις από την θητεία του συγκεκριμένου Αρχηγού και δεύτερον και σπουδαιότερον δίνουν το παράδειγμα σε κάθε επίδοξο να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο Α/ΓΕΣ, ότι δεν είναι μακρυά από το πρωτοσέλιδο της συγκεκριμένης -και όχι μόνο- εφημερίδας, με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την καρριέρα του. Η αισχρή αυτή έμμεση απειλή είναι χαρακτηριστικό ψυχολογικών επιχειρήσεων. Αν συνδυάσουμε τα δημοσιεύματα του Τουρκικου τύπου σχετικά με την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, το παζλ συμπληρώνεται.


Ακολουθεί η μετάφραση από το γνωστό ιστολόγιο http://www.tourkikanea.gr/ :



Ο Ελληνικός τύπος που διερευνά το παρασκήνιο των φιλοχουντικών ομιλιών που έγιναν στην σχολή Ευελπίδων, ισχυρίζεται πως γύρω από τον απομακρυνθέντα Διοικητή Στρατού Ξηράς στρατηγό Φράγκο είχε σχηματιστεί ένα παρακράτος.

Ο Φράγκος που έβαλε να σκαφτεί ένα χαντάκι μήκους 120 χιλιομέτρων στον Έβρο στα σύνορα με την Τουρκία, απομακρύνθηκε των καθηκόντων του στις αρχές του μήνα. Όταν ο Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός είχε πει στον υπουργό Άμυνας : "Αμάν Πάνο το μυαλό σου να είναι στο Στρατό".

Το γεγονός πως στην σχολή Ευελπίδων κατά την 38η επέτειο των αιματηρών γεγονότων του Πολυτεχνείου –γεγονός που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την χούντα των Συνταγματαρχών (1967-1974)- έγιναν φιλοχουντικές ομιλίες και είπαν φιλοχουντικά τραγούδια προκάλεσε αγωνία στην Αθήνα και προκάλεσε συζητήσεις του τύπου "Τι γίνεται στον στρατό".

Ξήλωσαν τα δόντια του συστήματος Φράγκου

Η εφημερίδα με το μεγαλύτερο τιράζ στη χώρα Τα Νέα αποκάλυψε το παρασκήνιο υπό το οποίο στην παραμονή της παραίτησης της κυβέρνησης Παπανδρέου στις 2 Νοεμβρίου, ο τέως υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης έβγαλε στην σύνταξη 16 στρατηγούς, μεταξύ των οποίων τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τους αρχηγούς των Όπλων.

Με βάση την εφημερίδα στόχος της επιχείρησης ήταν η απομάκρυνση του Κομοτηναίου γνώστη τουρκικών Διοικητή του Στρατού Ξηράς Φραγκούλη Φράγκου –που θεωρείται και ο αρχιτέκτονας του συνεχιζόμενου τεράστιου χαντακιού στον Έβρο- καθώς και των συντρόφων του.

Στην είδηση των Νέων αναφέρεται πως οι προ του 1974 απόφοιτοι της σχολής Ευελπίδων ακραίοı εθνικιστές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Φράγκο και καταγράφοντας πως είχαν σχηματίσει ένα "παρακράτος" στον Στρατό Ξηράς, γράφει πως "Είχε ιδρυθεί στον Στρατό ένα σύστημα Φράγκου. Η κυβέρνηση ξεδόντιασε αυτό to σύστημα".

Εφ. Χουριέτ 29-11-2011
Αρθρογράφος Γιώργκο Κιρμπάκι


(*) Gümülcineli = Κομοτηναίος. Οι Τούρκοι αν και ζητούν από μας να λέμε Ειστανπόλ, εντούτοις χρησιμοποιούν τα Τουρκικά τοπωνύμια για όλη την Ελληνική επικράτεια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 3:05:00 μ.μ. EET  

Το "τσούξιμο" των Μογγόλων, το καλλίτερο παράσημο για τον στρατηγό Φ.Φράγκο. Και σ'ανώτερα στρατηγέ!!!!!!!!

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 στις 4:47:00 μ.μ. EET  

Προσπαθώ να φανταστώ τον αμερικάνο ΓΑΠ να λέει "Αμάν Πάνο το μυαλό σου να είναι στο Στρατό" (σιγά μην το τελείωνε και σε "βαϊ-βαϊ αμαν" που λέει και το λαϊκό άσμα) και μου έρχεται να βάλω τα γέλια!!! Φαίνεται πως οι τούρκοι αναγνώστες είναι τόσο χαζοί που πρέπει να τους τα λένε σε ύφος τουρκικής σαπουνόπερας! Είναι τόσο γελοίοι πάντως με το αυτοκάρφωμα τους σε σχέση με την τάφρο. Δεν πειράζει! Ξιδάκι μογγόλια, πιθήκια, πιθηκάκια! Άντε να φάτε και μερικούς SCUD από την Συρία και κανένα δοκιμαστικό Sahab από το Ιράν, και ποιος ξέρει, ίσως και μερικές ρώσικες Α/Α ρουκετούλες τα σαπάκια σας!!! Μηδενικά προβλήματα my ass!!!

SZAE 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:20:00 π.μ. EET  

Στρατηγέ, τα σεβη μου.......

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:31:00 μ.μ. EET  

μην τσιμπατε με την μια..

Manolis 26 Οκτωβρίου 2012 στις 10:43:00 μ.μ. EEST  

''Gümülcineli = Κομοτηναίος. Οι Τούρκοι αν και ζητούν από μας να λέμε Ειστανπόλ, εντούτοις χρησιμοποιούν τα Τουρκικά τοπωνύμια για όλη την Ελληνική επικράτεια.'' To εξηγησε αυτο ο Φραγκος: Ολοι οι Τουρκοι επιθυμουν την επανασυσταση της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας (να η τουρκικη Μεγαλη Ιδεα), αρα ειναι λογικο γι'αυτους να χρησιμοποιουν τα δικα τους παλαια ονοματα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP