Ιταμές δηλώσεις Γκιουλ κατά της Κύπρου και της ΕΕ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011


Σε ιταμές δηλώσεις κατά της Κύπρου, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλλάχ Γκιουλ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βρετανία, τουλάχιστον σύμφωνα με σχετικές αναφορές των σημερινών τουρκικών εφημερίδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Aksam", ο Γκιουλ δήλωσε "Τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ανολοκλήρωτη χώρα θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα είναι μια μισή προεδρία επικεφαλής μιας άθλιας ένωσης. Αυτή ακριβώς την εντύπωση μετέφερα στους ηγέτες της ΕΕ".

Οι δηλώσεις αυτές, που σημειωτέον δεν έγιναν προς τους Βρετανούς συνομιλητές του, αλλά προς τους Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην επίσκεψη, υπογραμμίζουν τον εκνευρισμό της Άγκυρας για το "πάγωμα" των ενταξιακης ενταξιακής διαδικασίας, τόσο λόγω του Κυπριακού όσο και λόγω της αντίθεσης της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Ο Γκιουλ είπε επίσης ότι η αδυναμία να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας πλήττει τη φήμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι η αξιοπιστία της ΕΕ θα υποστεί μεγάλο πλήγμα, αν η Κύπρος αναλάβει την κυλιόμενη προεδρία της τον Ιούλιο του 2012. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε παλιότερα δηλώσει ότι θα παγώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της.



Η επίσημη επίσκεψη του Α. Γκιούλ στη Βρετανία ξεκίνησε χθες Τρίτη και θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη. Ο Τούρκος πρόεδρος συνοδεύεται από τους υπουργούς Α. Νταβούτογλου και Α. Μπαμπατζάν. Η επίσκεψη διεξάγεται με όλο το τελετουργικό και τις ανάλογες τιμές (βλ. φωτογραφίες), σε μια προφανή προσπάθεια της Βρετανίας να τονώσει τις σχέσεις της με την Τουρκία και να "χρυσώσει το χάπι" στη γείτονα για τη συνεχιζόμενη εμπλοκή των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων. Σημειωτέον ότι η Βρετανία δέχεται δύο μόνο επίσημες επισκέψεις αρχηγών κρατών ετησίως, και η άλλη επίσημη επίσκεψη μέσα στο 2011 ήταν αυτή του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Άλλωστε επί βρετανικής προεδρίας ξεκίνησαν, το 2005, οι επίσημες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.



Όμως τόσο η Βρετανία όσο και η Τουρκία γνωρίζουν καλά ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι στο χέρι τους - και ότι τέτοιες δηλώσεις μάλλον την απομακρύνουν ακόμη περισσότερο...

3 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 24 Νοεμβρίου 2011 στις 5:32:00 π.μ. EET  

Toυς ξὲρουμε,τὼρα θα τους μὰθουμε;
Βὲβαια,αν τους μὰθουν και στο ΥΠΕΞ,ακὸμα καλὺτερα(αδιὸρθωτα αισιὸδοξος εγὼ,πὰντοτε).

konion 24 Νοεμβρίου 2011 στις 9:30:00 π.μ. EET  

Ὁ τοῦρκος δὲν μασάει τὰ λόγια καὶ τὶς πράξεις του. Ἐμεῖς;

ΚΑΡΑΒΑΣ 1974 24 Νοεμβρίου 2011 στις 6:23:00 μ.μ. EET  

Δεν έχει ενταχθεί η … ε/κ πλευρά στην Ε.Ε. κ. Γκιουλ, αλλά η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Και αυτό σας πονάει, σας πονάει πολύ, γιατί από τον καιρό των εκθέσεων του Νιχάτ Εριμ μέχρι και το βιβλίο που έγραψε ο κ. Νταβούτογλου με την καθοδήγηση του μέντορα του, του Φετουλάχ Γκιουλέν, ΕΝΑ είναι αυτό που σας ΚΡΟΥΖΕΙ, το ότι ακόμα δεν καταφέρατε – παρόλες τις συντονισμένες με τους εγγλέζους προσπάθειες σας – να διαλύσετε την Κ.Δ. και να βάλετε στην θέση της ένα έκτρωμα / μόρφωμα το οποίο να τελεί κάτω από την καθοδήγηση της τουρκίας.
κ. Γκιουλ, αν τώρα που είστε μια υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. χώρα κάνετε τέτοιες δηλώσεις και δεν σέβεστε μια χώρα η οποία είναι κράτος μέλος της Ε.Ε., αν ενταχθεί η τουρκία στην Ε.Ε. ποια η συμπεριφορά / σεβασμός σας απέναντι στο οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. που θα έχει αντίθετη με σας γνώμη / άποψη σε κάποιο θέμα????
Δεν είμαστε όλοι …. τουρκία κ. Γκιουλ !!! Ποιο σεβασμό είχε απέναντι στην όποια Διεθνή Συμφωνία και αν υπόγραψε η χώρα σας (βλ. Συνθήκη της Λωζάνης, βλ. την Συμφωνία για τους Εγκλωβισμένους στην Καρπασία) , για την ίδια την δική της υπογραφή??? Οπόταν μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια κ. Γκιούλ. Η ΜΗ τήρηση / τίμηση της υπογραφής της χώρας σας σε μια Διεθνή Συμφωνία – ιδιαίτερα όταν η συγκεκριμένη Συμφωνία έχει να κάνει με την Κύπρο και την Ελλάδα – είναι τουρκική πάγια θέση, κ. Γκιουλ.
Να μας ΄καταδικάσετε΄ κ. Γκιουλ?? Οι θύτες θα ΄καταδικάσουν΄ τα θύματα ?? Η τουρκία, η χώρα που πραγματοποίησε στρατιωτική εισβολή, που με την βία έδιωξε από τα σπίτια τους 200 χιλιάδες κατοίκους της Κ.Δ., που οι περιοχές αυτές είναι ακόμα κατεχόμενες, που με το έγκλημα του εποικισμού προσπαθεί να αλλοιώσει / να εξαφανίσει κάθε τι ελληνικό και χριστιανικό από τις κατεχόμενες περιοχές μας, που δεν σεβάστηκε ούτε εκκλησιές, ούτε νεκροταφεία, που ακόμα και στα χωριά μας άλλαξε ονόματα, αυτή η χώρα θα καταδικάσει την Κ.Δ. …????
Έχω μια εισήγηση να επισκεφτούν οι λαοί της Ε.Ε. την ιστοσελίδα http://www.turkishmurderers.com και μετά να αποφασίσουν οι ίδιοι οι λαοί αυτοί – και όχι οι ηγεσίες τους- , αν θέλουν η τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε.
κ.κ. εν Κύπρο πολιτικοί / πολιτικάντηδες, κυβερνώντες / συγκυβερνώντες , δήθεν ή και εποικοδομητική αντιπολίτευση / αντιπολίτευση ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ακόμη και δεν αντιδράτε,??? ΓΙΑΤΙ αφήνετε τους τουρκαλλάδες αξιωματούχους να αλωνίζουν ανενόχλητοι σε Ευρώπη και σ΄ όλο τον κόσμο ?? Τελικά για σας έχουν ποιο μεγάλη σημασία οι Δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου από το να βάλετε φρένο στην τουρκική θρασύτητα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP