Καταδικαστική η Χάγη στην υπόθεση των Σκοπίων;

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Καταδικαστική για την Ελλάδα θα είναι - σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η "Καθημερινή" - η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση με τα Σκόπια. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι να μην εντάξει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια είχαν προσφύγει στη Χάγη, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι είχε ασκήσει βέτο και ως εκ τούτου είχε παραβιάσει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (αναμένεται να εκδοθεί σε οκτώ ημέρες) αποδέχεται ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, με κεντρικό επιχείρημα τις δηλώσεις των Κώστα Καραμανλή (πρώην πρωθυπουργού) και Ντόρα Μπακογιάννη (πρώην υπουργού Εξωτερικών) ότι θα ασκήσουν βέτο. Κι αυτό παρότι τελικώς δεν χρειάστηκε να το πράξουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Διεθνές Δικαστήριο δεν αποδέχεται το αίτημα των Σκοπίων να καταδικάσει προκαταβολικά την Ελλάδα εάν ασκήσει βέτο σε ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνή οργανισμό. Το επιχείρημά του είναι ότι δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κράτη για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων τους στο μέλλον.

Αυτός ο τελευταίος συλλογισμός παρέχει και την επόμενη γραμμή άμυνας της Ελλάδας απέναντι στις πιέσεις που σίγουρα θα ασκηθούν μετά την απόφαση. Επιφυλασσόμαστε για εκτενέστερη ανάλυση όταν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες...

4 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 27 Νοεμβρίου 2011 στις 3:06:00 μ.μ. EET  

Εντελὼς συμπωματικὰ,η ''μαγκιὰ''του Βουκουρεστὶου,γυρὶζει μποὺμερανγκ,ὸπως κὰποιοι εὶχαν ὴδη τὸτε υποψιαστεὶ.
Στην πραγματικὸτητα,εὶναι και αυτὴ μὶα παρενὲργεια της ενδιὰμεσης συμφωνὶας του 1995,ὰλλης μὶας λαμπρὴς υπηρεσὶας του τὸτε ΥΠΕΞ Κ.Παποὺλια προς το Ὲθνος.
Κοντολογὶς,για ὰλλη μὶα φορὰ,εκεὶ που μας χρωστοὺσανε,μας παὶρνουν και το βὸδι.
Και μὰλιστα,ενὼ δὼσαμε στους κομιτατζὴδες σωσὶβιο κατὰ τα γεγονὸτα του Τετὸβου,το 2001,χωρὶς βὲβαια να εξασφαλὶσουμε το παραμικρὸ αντὰλλαγμα.
Μετὰ αποροὺμε...

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2011 στις 10:08:00 μ.μ. EET  

φτιάχνει κλίμα ή όντως ξέρουν κάτι? Πάντως όταν το διάβασα και άφου κατέβηκε το αίμα από το κεφάλι σκέφτομαι ότι αν είναι να μας βρίζουν και να μας κοροϊδεύουν άπαντες σε αυτή τη ιστορία, τουλάχιστον ας τους δώσουμε λόγο πραγματικό να το κάνουν και ο νοών νοείτω..

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2011 στις 12:03:00 π.μ. EET  

@ Αχέρωντα

Άν είναι να βαφτίζουμε τα αυτονόητα στα Εθνικά θέματα, ως "μαγκιές", θα είμαστε ραγιάδες μια ζωή. Καιρός να ξυπνήσουμε.

ΑΧΕΡΩΝ 28 Νοεμβρίου 2011 στις 8:33:00 μ.μ. EET  

@28-11 12.03
Ελπὶζω να μὴν σου διὲφυγαν τα εισαγωγικὰ στον ὸρο ''μαγκιὰ''.
Εὶχαν,και διατηροὺν,την σημασὶα τους,ἂν θὲλεις επεξηγὴσεις,πὲστο μου.
Τα περὶ ραγιαδισμοὺ,στο ΥΠΕΞ πρὼτα,και κατὸπιν στα εκατομμὺρια,ναὶ,εκατομμὺρια ραγιὰδων που υπὰρχουν σ´αυτὴ την χὼρα,ποὺ θεωροὺν ὸτι αυτοὶ που υποστὲλλουν την σημαὶα δικαιοὺνται την ψὴφο τους,για να μην επεκταθὼ στην υπὸ συζὴτηση προτομὴ του Κεμὰλ,και ὰλλα απεὶρου κὰλλους,που περνὰνε ''ντοὺκου''.
Εμὲνα,πὰντως,μην με μπερδεὺεις με τον Μπουτὰρη,τον Λαμπὰκη,ἢ τον Γιανναρὰ.
Εἂν τὼρα ὲχεις να κὰνεις σχὸλια ἢ παρατηρὴσεις επὶ της εξωτερικὴς μας πολιτικὴς στο Σκοπιανὸ,εὶμαι ὸλος αυτιὰ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP