Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, ο υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα". Ο κ. Σπηλιόπουλος υπονόησε σαφώς ότι η πολυκομματική στήριξη της παρούσας κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα ρεαλιστικής αντιμετώπισης του θέματος, όπως είχαμε γράψει και εδώ.

"Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το να αυξηθεί η θητεία, νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι", ανέφερε ο κ. Σπηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ".

Υποστήριξε ότι η χωρίς σχεδιασμό μείωση της θητείας και ο περιορισμός προσλήψεων 5ετούς θητείας οπλιτών καθώς δεν υπάρχουν πλέον κονδύλια, προκαλούν προβλήματα, σημείωσε πως σε όλους τους στρατούς στον κόσμο υπάρχουν έφεδροι και πρόσθεσε:
"Χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες. Είναι αναντικατάστατο στοιχείο του Στρατού. Και πρέπει να το δούμε με ειλικρίνεια και να πάρουμε με σοβαρότητα τις πρέπουσες αποφάσεις, οι οποίες θα διατηρηθούν και στον χρόνο και δεν θα αλλάζουν με βάση τις κομματικές βλέψεις και τους σχεδιασμούς κάθε κόμματος ή της κάθε κυβέρνησης".

www.otenet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:58:00 μ.μ. EET  

Θα πρέπει άμεσα να αυξηθεί η θητεία καθώς και να αναβαθμιστεί ο ρόλος του δοκίμου και του έφεδρου βαθμοφόρου προκειμένου να δημιουργηθεί το ψυχολογικό κίνητρο για μεγαλύτερη υπηρεσία στο στράτευμα. Δυστυχώς έχω ακούσει και εγώ όπως και άλλοι αρνητικά σχόλια των ίδιων των ΕΠΟΠ για την υπηρεσία τους- και αναρωτήθηκα- για τους συγκεκριμένους που μου μιλούσαν- τί ήθελαν στο στρατό. Ο υπουργός και το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζουν. Όμως το ΓΕΣ είναι εκείνο που θα υλοποίησει και θα αναβαθμίσει τη θητεία. Θυμάμαι πριν χρόνια συνέντευξη του Στρατηγού Δημήτριου Δήμου που είχε παραπονεθεί ότι αν και στην Κύπρο είχε διατάξει πιο σκληρή εκπαίδευση εκείνοι που αντιδρούσαν ήταν κάποιοι αξιωματικοί του γιατί έπρεπε να δουλέψουν παραπάνω. Όχι οι στρατιώτες. Η χαλάρωση οδηγεί στην απαξίωση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP