Η τελευταία πράξη του επικίνδυνου κυρίου Μπεγλίτη;

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πληροφορίες από διάφορες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης μεθοδεύει την αντικατάσταση του συνόλου (!) των αρχηγών των Επιτελείων, κατά τη διάρκεια έκτακτου ΚΥΣΕΑ που έχει ήδη συγκληθεί.


Εάν πράγματι επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και αντικατασταθούν στο σύνολό τους οι αρχηγοί, θα πρόκειται για μια ενέργεια πρωτοφανή και αχαρακτήριστη. Σε συνθήκες εθνικής κρίσης και χρεωκοπίας, και ενώ φαίνεται να καταρρέει η κυβέρνηση, είναι μνημειώδης ανευθυνότητα να εισάγεται άλλος ένας παράγοντας αστάθειας. Και προκαλεί πραγματική απορία και μεγάλους προβληματισμούς που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές παράκαμψης της λαϊκής βούλησης, το γεγονός ότι μια κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί με όλα τα υπόλοιπα προβλήματά της, ετοιμάζεται να καρατομήσει το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας. Το ερώτημα είναι απλό: Σε ποια επιθυμία του κ. Μπεγλίτη δεν συναινούν οι αρχηγοί και γιατί είναι τόσο επείγουσα η αντικατάστασή τους;

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Μαργαρίτης Τζίμας, δηλώνοντας:

«Την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας.
Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια. Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος.
Τι προσπαθείτε να αποδείξετε;
Δεν έχετε αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα;
Μια κυβέρνηση που την εγκαταλείπουν ένας ένας και οι βουλευτές της;
Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν.
Τελειώσατε»
.

Από την πλευρά μας να θυμίσουμε ότι ακριβώς σε στιγμές κρίσης και ακυβερνησίας είναι που χρειάζεται τουλάχιστον οι άλλοι θεσμοί του κράτους να παραμείνουν λειτουργικοί - ιδιαίτερα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Ας ελπίσουμε να μην πληρώσει ακριβά ο Ελληνισμός τον επιθανάτιο ρόιγχο της κυβέρνησης Παπανδρέου.

6 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 1 Νοεμβρίου 2011 στις 7:55:00 μ.μ. EET  

Πρὸσεξε καλὰ,Μπεγλὶτη,μὴπως αντὶ γιὰ τους Αρχηγους,βρεὶς μπροστὰ σου τὶποτε ταγματὰρχες,λοχαγοὺς,ἢ ακὸμη χειρὸτερα,ευὲλπιδες.

konion 1 Νοεμβρίου 2011 στις 8:19:00 μ.μ. EET  

Προφανῶς, δὲν θέλουν νὰ καταργηθοῦν κάποιοι σχηματισμοὶ τοῦ Ἑλληνικοῦ Στρατοῦ.
Ἄλλο σύμπτυξις στρατοπέδων καὶ ἄλλο π.χ. κατάργηση τοῦ στρατηγείου στὴν Λάρισα.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2011 στις 9:18:00 μ.μ. EET  

Ρε παιδια ο ανθρωπος δεν στεκει! απο τοτε που βγηκε ολο βλακειες κανει! και τωρα επειδη θιχτηκε στην παρελαση θελει να το παιξει νταης και αφεντικο? πρεπει να εχει μεγαλο κομπλεξ! δεν αφηνεις την ηγεσια ακεφαλη διοτι δεν μπορει καποιος απο χαμηλη ταξη να ανεβει αποτομα χωρις να εχει τις απαιτουμενες ενδιαμεσες γνωσεις! αυτο ειναι ξεπουλημα τις αμυνα για ενα καπριτσιο! σα μικρο παιδακι! εκτος εαν παιζει κατι αλλο πιο σκοτεινο στα σχεδια τους που εμεις δεν μπορουμε να φανταστουμε και δεν μπορουν να εφαρμοσουν με τους νυν αρχηγους!

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2011 στις 9:19:00 μ.μ. EET  

Έρχεται ειδικό δικαστήριο

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2011 στις 9:51:00 μ.μ. EET  

Για τα συμφέροντα ποιάς χώρας, ποιάς δύναμης δουλεύει ο Μπεγλίτης? Γιατί είναι πλέον φανερό ότι δεν προασπίζεται τα συμφέροντα του Έθνους και του Ελληνικού λαού. Τραγικά λίγος σαν υπουργός άμυνας. Λάθος αποφάσεις και χειρισμοί πάνω στην πιό δύσκολη ώρα του Έθνους.

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2011 στις 8:53:00 π.μ. EET  

Κανενας λοχιας δεν τα βλεπει αυτα που γινονται?Ποσο ακομη?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP