Δεν ξεχνώ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012



"He [Pagkalos] added, however, that he expected the strong winds would quickly destroy the flag, and that Greece would not replace it."

Warren Christofer, YΠΕΞ των ΗΠΑ σε τηλεγράφημα προς την Αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών (Ίμια-Τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών-Αθ.Έλλις,Μ.Ιγνατίου Εκδόσεις Λιβάνη)

7 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:00:00 μ.μ. EET  

Κατόπιν εορτής και έξω από το χορό είναι εύκολο να κάνει πλειοδοσία πατριωτισμού ο οποιοσδήποτε.

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:27:00 μ.μ. EET  

Και ποια η θεσις του, και των εκαστοτε κυβερνωντων μεχρι σημερον; Πληρωθηκαν και πληρωνονται απο τον Ελληνικο λαο....που τον εχουν χρεωκοπησει....ημαρτον!

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:42:00 μ.μ. EET  

προδίδω [proδíδo] -ομαι & προδίνω [proδíno] -ομαι P αόρ. πρόδωσα, απαρέμφ. προδώσει, παθ. αόρ. προδόθηκα, απαρέμφ. προδοθεί, μππ. προδομένος : 1α. παραβαίνω, αθετώ μια (ηθική) υποχρέωση, δέσμευση, αρχή κτλ.· δεν ανταποκρίνομαι σε ελπίδες, σε προσδοκίες κτλ., διαψεύδω, εξαπατώ: Πρόδωσε τον όρκο / τη φιλία / τον έρωτα / τις αρχές του. Πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του λαού. Aισθάνθηκαν προδομένοι. Tο εγχειρίδιο είναι γραμμένο απλά χωρίς όμως να προδίδει το επιστημονικό πνεύμα. β. (ειδικότ.) β1. κάνω ενέργειες, πράξεις (αποκαλύπτω μυστικά, δίνω πληροφορίες κτλ.), που βλάπτουν την πατρίδα μου προς όφελος εχθρών ή αντιπάλων: Kαταδικάστηκε σε θάνατο, γιατί πρόδωσε την πατρίδα του. β2. καταδίδω, παραδίδω κπ. σε εχθρό, σε αντίπαλο: H αντιστασιακή οργάνωση προδόθηκε στους Γερμανούς. 2α. αποκαλύπτω, κοινολογώ κτ. (που όφειλε να παραμείνει μυστικό): ~ τα μυστικά / τα σχέδια / τις κινήσεις κάποιου. β. υποδηλώνω, αποκαλύπτω, φανερώνω κπ. ή κτ. (που δεν ομολογείται, που αποκρύπτεται): Tον πρόδωσε η νευρικότητά του / ένα κοκκίνισμα στο πρόσωπο. Oι τρόποι του προδίδουν έλλειψη καλής ανατροφής. Oι κινήσεις του πρόδιδαν αμηχανία. 3. αδυνατώ, δεν επαρκώ να εξυπηρετήσω, να βοηθήσω κπ. σε κτ. ή να ανταποκριθώ σε κάποια ανάγκη: H μνήμη του τον προδίδει συχνά, δεν μπορεί να θυμηθεί κτ. Mε πρόδωσαν τα πόδια μου στην ανηφόρα. [λόγ.: 1, 3: μσν. προδίδω < αρχ. προδίδωμι μεταπλ. κατά το δίδωμι > δίδω· 2: & σημδ. γαλλ. trahir· αρχ. προδίδωμι μεταπλ. κατά το δίδωμι > δίνω]

προδότης ο [proδótis] O10 θηλ. προδότρια [proδótria] O27 & (οικ.) προδότρα [proδótra] O25 & προδότισσα [proδótisa] O27 : αυτός που προδίδει (στις σημ. 1, 2α), που διαπράττει προδοσία: ~ των συντρόφων / των φίλων / της πατρίδας. Oι προδότες τιμωρούνται με θάνατο. Kατηγορήθηκε / καταδικάστηκε / προπηλακίστηκε ως ~. (έκφρ.) οι προδότες στο Γουδί, οι προδότες πρέπει να τιμωρούνται, να εκτελούνται. [αρχ. προδότης· λόγ. προδό(της) -τρια· προδό(της) -τρα· προδότ(ης) -ισσα].

enkripto 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:29:00 μ.μ. EET  

Ωστε έτσι..

Στην Ελλάδα του 2012, οποιος δεν νομιμοποιεί συμπεριφορες "πηρε ο ανεμος την σημαία" κάνει πλειοδοσία πατριωτισμού..

Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάμματα

bob 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:04:00 μ.μ. EET  

"Κατόπιν εορτής και έξω από το χορό είναι εύκολο να κάνει πλειοδοσία πατριωτισμού ο οποιοσδήποτε"

ωστε γι΄αυτο παρεμειναν στο χορο ο παγκαλος και η παρεα του (πιθανοτατα και με την δικη σου ψηφο) ο κοσμος αναγνωρισε τη προσπαθεια τους σε ολα τα επιπεδα!
οποτε, μαζι τα φαγατε, τα ηπιατε και αν σας πουνε και μ@^*κες δεν σας πειραζει, ξερεις τι δυσκολο ειναι να κυβερνας? ή μηπως ακουσες ποτε κανενα συγγνωμη? στη μαδριτη μηπως? στην υποθεση οτσαλαν? ή μηπως στην ελλαδα του 2012 με 1.700 αυτοκτονιες την διετια που μας περασε?

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:42:00 μ.μ. EET  

μηπως πρεπει να γραψει καποιος ενα αρθρο και για την αποφαση του ελληνικου λαου να τους ανανεωσει την τετραετια λιγους μηνες μετα?γιατι δεν μπορει να φταινε μονο οι ξενοι και ο παγκαλος καθε φορα ρε παιδια. .

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:29:00 π.μ. EET  

@enkrypto
Για πολλούς στην Ελλάδα η σημαία είναι ένα κουρελόπανο, για αυτό άλλωστε η χώρα μας έχει γίνει το κουρελόπανο της υδρογείου.

Χάζευα τις προάλλες στο CNN που είχαν αφιέρωμα για την επιστροφή στις ΗΠΑ των λειψάνων ενός (1) αμερικανού πεσόντα στον πόλεμο της Κορέας(!).

Εκεί έβλεπες πως έστειλαν αεροπλάνο να παραλάβει τη σωρό. Πως αγήματα μετέφεραν το φέρετρο με την αμερικανική σημαία από πάνω στον τόπο ταφής και όλη την διαδικασία.

Μετά βέβαια σου έφευγαν όλες οι απορίες γιατί οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη και εμείς καρπαζοεισπράκτορες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP