Η Ισραηλινή Αεροπορία βγαίνει από το καβούκι της (2) , Κύπρος

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σύμφωνα με χθεσινό (6 Φεβ) δημοσίευμα της Αγγλόφωνης διαδικτυακής ιστοσελίδας Famagusta(Αμμόχωστος)Gazette, το Ισραήλ προτίθεται να θέσει το θέμα μεταστάθμευσης Ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί το ξεχασμένο πια δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΕΑΧ) Ελλάδος-Κύπρου, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Λευκωσία.

Είναι αξιοπρόσεκτο να παρατηρήσουμε τον δρόμο που πήρε η συγκεκριμένη είδηση μέχρι να γίνει γνωστή και να δημοσιευθεί σε Ελληνικούς ιστοτόπους. Το κρατικό Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ότι είναι στις προθέσεις του κ. Νετανιάχου να συζητήσει το θέμα στην επικείμενη επίσημη επίσκεψή του στη μαρτυρική Μεγαλόνησο. Αναφέρει επίσης ότι η Κυπριακή ιστοσελίδα OnlyCy.com είχε αναφερθεί στο αίτημα τον Σεπτέμβριο του 2011. Ισραηλινός διπλωμάτης στην Κύπρο δήλωσε στην επίσης Αγγλόφωνη Cyprus Mail ότι το αίτημα υποβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2012. Αυτό διαψεύδεται από Ισραηλινούς αξιωματούχους στο Τελ Αβίβ οι οποίοι τονίζουν ότι το θέμα είναι σε πρώιμο στάδιο και δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο καθώς αναμένονται διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι όταν διαβάζουμε μια είδηση που τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης για δικούς τους λόγους, μόλις σήμερα (7 Φεβ) έφεραν με μαζικό τρόπο στη δημοσιότητα, να είμαστε προσεκτικοί και να μην δημιουργούμε έμμεσους συνειρμούς ότι το Ισραήλ θα επιχειρήσει κατά της Τουρκίας σε ενδεχόμενη κρίση. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Το βέβαιον είναι ότι θα κάνει αυτό που του επιτάσσει το δικό του συμφέρον και όχι το δικό μας. Το Ισραήλ κοιτά τα συμφέροντά του, όπως όλες οι χώρες εκτός Ελλάδος. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τις συγκυρίες προς όφελός μας και ας παραδειγματιστούμε από τους αδελφούς μας Κύπριους. Είναι κρίμα η Ελληνική πολιτική ηγεσία, με τις δεκάδες των υπουργών και υφυπουργών, να μην ασχολείται επισταμένα με το θέμα και να μην προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί ανάλογα σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, φέρνοντας χειροπιαστά αποτελέσματα. Ο κ. Παπαδήμος είναι Πρωθυπουργός και όχι μόνο συνομιλητής της Τρόικας! Έχει και άλλα καθήκοντα. Ας τα εκτελέσει!

2 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:42:00 μ.μ. EET  

Αυτή η κίνηση των Ισραηλινών τους δίνει το απαιτούμενο στρατηγικό που δεν έχει μέχρι τώρα η χώρα τους. Το θέμα είναι αν η Κυπριακή κυβέρνηση επιθυμεί να διευρύνει μια συνεργασία και σε ποιο βαθμό, γιατί από ένα σημείο και μετά, μπορεί πολύ εύκολα να συμπεριλάβει τις υποδομές της χώρας στους καταλόγους στόχων των αραβικών αεροποριών ή ακόμη χειρότερα, στις λίστες ισλαμιστικών εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:07:00 μ.μ. EET  

μηπως γνωριζει καποιος το νομικο ...δηλαδη...ακριβει γραφη των συμφωνηθεντων μεταξυ Ελλαδος, Βρετανιας, Τουρκιας, Ην. Εθνη, κτλ...να ερευνησουμε το εαν υπαρχει νομικο προβλημα, ειδαλως γιατι η Ελληνικη Αροπορια δεν εχει μερικα αεροσκαφη εκει...εστω και παλια..ειναι απλα θεμα διακρατικης συμφωνιας;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP