Η Φωτογραφία της Εβδομάδας

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πάνοπλο F-16C Blk50 της 341Μ. Φωτογραφία Ιωάννης Λέκκας (www.eagleaviation.gr)

Mε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να επιτείνει την αβεβαιότητα (να'ναι καλά και ορισμένοι καλοθελητές -δυστυχώς-), ίσως είναι σημαντικότερο από πότε να γίνει γνωστό το ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα της αιχμής του δόρατος των ΕΔ διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού..Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο μισός στόλος του ΠΝ θαλασσοδέρνεται στο Αρχιπέλαγος και οι Πολεμικές Μοίρες της Αεροπορίας αναχαιτίζουν την ΤΗΚ στο Ανατολικό Αιγαίο καθημερινά. Ας λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι εντός και εκτός συνόρων.

16 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:48:00 μ.μ. EET  

Πανέμορφη φωτογραφία και σωστές παρατηρήσεις, αλλά η διαθεσιμότητα πάσχει.

TED 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:01:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστούμε για άλλη μία ωραία φωτό. Πιστεύω πως εκφράζω πολλούς αναγνώστες θεωρώντας πως την "φωτογραφία της εβδομάδας" καλό θα ήταν να την αναρτάτε ΚΑΘΕ εβδομάδα.

Ξέρουμε ότι τρέχετε και δεν προλαβαίνετε, αλλά όπως τα δημοσιευόμενα από σας κείμενα είναι κηροζίνη για τη σκέψη και τη δράση πολλών εξ ημών, έτσι οι φωτογραφίες είναι βάλσαμο για τα μάτια και την καρδιά. Είναι συνώνυμο ψυχικής ανάτασης!

enkripto 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:18:00 μ.μ. EET  

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανεβαίνει κάθε βδομάδα.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:57:00 μ.μ. EET  

Sorry guys αλλά αυτό δεν είναι φωτό αλλά γραφικό υπολογιστή.

enkripto 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:14:00 μ.μ. EET  

H ανωτερω φωτογραφία βρίσκεται αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑ.

Υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με ανάλογη υφή, ορισμένες απο το ίδιο σετ.

http://www.haf.gr/media/photos/planes/fighters/F-16/f_16_50_12.jpg
http://www.haf.gr/media/photos/planes/fighters/F-16/f_16_50_20.jpg
http://www.haf.gr/media/photos/planes/fighters/F-16/f_16_50_11.jpg

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:34:00 μ.μ. EET  

Από τις πληροφορίες της φωτογραφίας:
Φωτογράφος Ιωάννης Λέκκας
Κάμερα Canon EOS 1D Mark III
Ημερομηνία 16/06/2011

Αρματιστής 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:07:00 μ.μ. EET  

Το όνειρο μου ήταν να γίνω πιλότος μαχητικών. Τα μάτια μου όμως δεν το επέτρεψαν. Είχα τη τύχη όμως, να πάω ως εύελπις στο εκπαιδευτικό ταξίδι των Ικάρων και έτσι να επισκεφθώ πολλές βάσεις της ΠΑ. Ακόμη, είχα τη τύχη να εκπαιδευτώ δύο φορές στα κατευθυνόμενα Α/Α βλήματα ΚΕΡΑΥΝΟΣ στη Τανάγρα και έτσι να βρίσκω την ευκαιρία να πηγαίνω στη πλησιέστερη μοίρα για να βλέπω από κοντά το όνειρό μου. Τότε στην Τανάγρα, πετούσαν F-104, F-102 και τα Μιράζ F-1, η δε εκπαίδευση γινόταν στην ΒΔ άκρη του κυρίου διαδρόμου. Στη συνέχεια ως ασκούμενος διοικητής Ίλης, ή ως 3ο Γραφείο ΕΜΑ, ή ως Διοικητής ΕΜΑ, είχα πάλι τη τύχη να λάβω μέρος σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά (ειδικά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ΑΕΤΟΣ – Μεσόλοφος - Ιτέα), με τη συμμετοχή μαχητικών σε ρόλο ΕΑΥ. Ήταν πάντα συγκλονιστική η επέμβαση των μαχητικών της ΠΑ (ειδικά των F-104), όταν άφηναν το φορτίο τους (ρουκέτες και βλήματα πυροβόλου συνήθως) στο στόχο των ομόκεντρων κύκλων, μόλις 300 μέτρα μπροστά από τα άρματα. Το αποκορύφωμα ήρθε στην Κύπρο το 1996 (όπου είχα σημαντικό ρόλο στο ΝΙΚΗΦΟΡΟ), όταν ένα ζευγάρι F-16 εκτέλεσε αποστολή απομόνωσης του πεδίου της μάχης με βόμβες ελεύθερης πτώσης των 1000 lbs και ένα ζευγάρι Α-7 που εμφανίστηκε από το πουθενά, εκτέλεσε αποστολή ΕΑΥ με ρουκέτες. Εννοείτε με απόλυτη επιτυχία. Εκεί είδα το μακαρίτη Κληρίδη να δακρύζει που τα Ελληνικά φτερά, έφθασαν επιτέλους στη Κύπρο. Δυστυχώς σήμερα, κάποιοι προπαγανδίζουν και αναμένουν τη στήριξη της Κύπρου από τα Ισραηλινά F-15 και όχι από τα φτερά της μητέρας Ελλάδας. Εύχομαι, ελπίζω, η Πολεμική Αεροπορία, ειδικά αυτή, να μείνει ανέγγιχτη από τη μνημονιακή λαίλαπα. Διότι για τη πατρίδα μας, αποτελεί ουσιαστικά, τη μοναδική δύναμη αποτροπής.

Ευστάθιος Παλαιολόγος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:29:00 μ.μ. EET  

Πέθανε ο Κληρίδης;!

Μάλλον πέθανε ο Κληρίδης. Του 1996. Αντικαταστάθηκε από τον Κληρίδη του 2004...

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:44:00 μ.μ. EET  

εξαιρετική φωτογραφία, μπράβο στον φωτογράφο και στο ενκρυπτώ που την ανέβασε

Αρματιστής 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:49:00 μ.μ. EET  

Είναι εν ζωή ο Κληρίδης; Λάθος άκουσα; Αν είναι λάθος, ζητώ συγνώμη...

Mithridates 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:14:00 π.μ. EET  

@ 16 Φεβρουαρίου 2012 5:57:00 μ.μ. EET

Eκτός από τους συνδέσμους στον ιστότοπο της ΠΑ, ο Ιωάννης Λέκκας, μας έχει κάνει την τιμή να μας δώσει φωτογραφίες του για δημοσίευση στο Εν Κρυπτώ. To ότι νομίζεις πως είναι ψεύτικη, είναι ο καλύτερος έπαινος για έναν φωτογράφο.

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:32:00 π.μ. EET  

Στην ιστοσελίδα της ΠΑ υπάρχουν πραγματικά εξαιρετικές φωτογραφίες, αλλά η συγκεκριμένη δείχνει να είναι πολύ έντονα και αφύσικα επεξεργασμένη.

Μιλάω για την συγκεκριμένη και 2-3 άλλες με F-16. Σε σημείο μάλιστα που θα έλεγα ότι μοιάζει να είναι 3D μοντέλο του F-16.

Επαναλαμβάνω μιλώ για την συγκεκριμένη φωτό και όχι για όλες.

Δεν θα σκίσουμε βέβαια και τα ...καλσόν μας αλλά ίσως να μπορούσε κάποιος από την ΠΑ να μας διαφωτίσει για το ιστορικό της συγκεκριμένης φωτό.

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:52:00 π.μ. EET  

@Mithridates
έστειλα μήνυμα προηγουμένως αλλά δεν βγήκε.

Επαναλαμβάνω μιλάω για την συγκεκριμένη φωτογραφία που κατά 99% είναι (κατά τη γνώμη μου) υπερβολικά επεξεργασμένη, σε σημείο που να δείχνει ψεύτικη.

Η δουλειά του Λέκκα είναι εξαιρετική, ίσως (πάλι κατά τη γνώμη μου) η καλύτερη στην Ελλάδα και από τις καλύτερες στο σσυγκεκριμένο τύπο φωτογραφίας διεθνώς.

Μην λέτε πράγματα που δεν είπα. Μίλησα για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ φωτό και όχι για όλες ή όλη τη δουλειά του Λέκκα.

Mithridates 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:33:00 π.μ. EET  

@ 17 Φεβρουαρίου 2012 1:32:00 π.μ. EET

αλλά ίσως να μπορούσε κάποιος από την ΠΑ να μας διαφωτίσει για το ιστορικό της συγκεκριμένης φωτό

Mπορείς να το κάνεις μόνος σου. Σώζεις την φωτογραφία και κοιτάς το exif: Δεξί κλικ > ιδιότητες > λεπτομέρειες > προέλευση

Το φιλτράρισμα σε κάθε φωτογραφία, στην 'ατόφια' (raw) μορφή του, είναι θέμα τόσο του φωτογράφου, όσο και του μέσου στο οποίο δημοσιέυεται. Σε κάθε περίπτωση παραμένει ακριβώς αυτό: φιλτράρισμα.

Δεν είναι γραφικό υπολογιστή!

ΥΓ Σε μια περασμένη ώρα σαν κι αυτή, είναι λίγο δύσκολο να υπάρχει συνεχής έλεγχος στα σχόλια. Επαναλαμβάνω πως δεν είμαστε επαγγελματικό site με 'τμήματα'.

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:43:00 μ.μ. EET  

Ξεκινάς με την βιαστική (και αβάσιμη όπως αποδείχτηκε) κατηγορία ότι δεν πρόκειται για φωτογραφία αλλά για γραφικά υπολογιστή.

Όταν σε διάψευσαν, το γύρισες ότι δήθεν δεν εννοούσες ότι η φωτογραφία ήταν ψεύτικη, αλλά ότι ήταν υπερβολικά επεξεργασμένη.

Δεν σε πειράζει να μην σε πάρουμε στα σοβαρά

manolis 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:59:00 μ.μ. EET  

Κανοντας λελογισμενη καταχρηση του χωρου του μπλογκ, θελω να αφιερωσω στους πιλοτους της Πολεμικής Αεροπορίας μας αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=2HLvz2c8SnQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP